Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
348.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Kolay kolay bozulmuyor serin ve kuru yerde muhafaza ederseniz ve hava almayacak yada en azından hava ile doğrudan temas etmeyecek bi yerde saklarsanız hiç bişe olmuyor.

    Benim şahsi fikrim yavruya kitten yetişkine yetişkin maması en iyisi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şimdi acana fiyatlarına baktımda resmen uçuyor. Artık tahılsız mama hayal oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golosi yerine N&D düşük tahıllı veya Profine uygun fiyata bazı sitelerde yanılmıyorsam bulabilirsiniz. Bunların dışında yine Golosi yerine Exclusion çok daha iyi bir seçim olur. Ancak öncelikle N&D düşük tahıllı ya da Profine markalarını düşünmenizi önerebilirim.
  • Bugün petshopcu ile konuşurken aynı markayı ucuza satanların son kullanma tarihlerinin geçtiği için ucuza sattıklarından,alıcınında bu durumu bilmemesi için mamanın üzerindeki tarihi silip yeni tarih yazdıklarından bahsetti,böyle bir şey olabilirmi? bu paketin oynandığını alıcı anlamazmı?
  • Bugün profine kitten 10 kg siparişi verdim, bonacibo yavru maması bittiği için az miktarda proplan yavru maması aldım,bonacibodan sonra şamfıstığı gibi geldi emziren dişi kedim ve yavrular çok beğendi,bakalım profine nasıl çıkacak,bu arada 2 yaşındaki dişi kedim yetşkin yeminden ziyade yavru yemlerini daha çok seviyor,yavru yemi yemesinde bir sorun olurmu?
  • sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Çünkü kitten mama ların aroması daha lezzetli. Bi sıkıntı olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitten mamayı yetişkin kedide uzun dönem tecrübe ettimde bişe olmaz dedim salladım sanmayın. Hemde veterinerlere sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • profine kitten mamamız bugün geldi yanında tomi markalı balıklı ve sığır-hindi etli hediye yaş mama göndermişler,ana kedi ve yavrular bayılarak yediler,aklıma gelmişken sorayım kedilerimize yaş mamada vermelimiyiz? hangi sıklıkta vermeliyiz? hangi markaları vermeliyiz?
  • sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Yaş mama vermemek en güzeli özellikle yavru Kedilerde parazit ve ishal yapıyor. İlla verecekseniz schesir yaş mamayı tek geçiyorum şayet onunda kendi suyunda pişenden verirseniz daha iyi olur ama pahalı oluyor. Size tavsiyem haftada yaş mama vermek yerine 15 20 günde 1 yada ayda 1 yaş mama verin ama iyisini verin çünkü yaş mamanın faydası yok zararı var. İlla yaş bi şeyler vererek kedim mutlu olsun diyorsanız kefir verin. Ben marketten kefir alıp veriyorum😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sürü hatalı bilgi var.

    1- Et yan ürünleri, tahıl, renklendirici, koruyucu, katkı maddesi içermeyen yaş mamalar neden zararlı olsun? Aksine haftada bir iki kez vermenin tek zararı kedinin yaş mamayı daha çok sevdiği için fazla kuru mama yemek istememesi olabilir. Kediler böyle ödülleri sever hem de gayet sağlıklıdır gelişimleri için.

    En iyi yaş mama markaları: Gimcat, Schesir, Naturea, Animonda Carny, Sapphere

    2- Kediler etçildir, tahıl içeren kedi mamalarının kedilere hiçbir faydası yoktur. Üstelik Whiskas gibi market mamalarında et dışında neredeyse her şey var kesinlikle kullanmayın. Az tahıllı veya tahılsız mamalar tercih edilmeli.

    En iyi kuru mama markaları: Orijen, Acana, N&D, Naturea, Wildfield, İnstinct, Taste of wild gibi markalardır. Daha sonra Brit care, Sanabelle, Matisse falan gelir bana göre. İlk üçlü dışındakileri kullanmadık. Her kedi her mamayı sevmediği için deneyerek bulmak, aynı mamadan sıkılabileceği için ara sıra değişiklik yapmak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DACE46F2 -- 23 Eylül 2018; 13:38:59 >




  • S.a arkadaşlar. 6 aylık britsh kızımız var. Royal canin kitten kullanıyoruz. Bilgimiz olmadığından araştırdım, okudum ve tavsiyeler eşliğinde almıştım. Meğer yanlış yapmışız. Kedi doymuyor sürekli istiyor.
    Acana almaya karar verdim. Büyük torba almak istiyorum ama nasıl muhafaza ederiz? Bayatlamadan bozulmadan nasıl yaparız?
  • kurtulusyilmaz kullanıcısına yanıt
    Ben tarihi geçmiş mamalar kullandım. Önemli olan tarih değil mamanın bozulmamış olması. Bunu söylememdeki sebep büyük paket alın korkmayın. Buzdolabında yer varsa poşete koyup orada saklayıp bittikçe kilo kilo çıkartabilir. Yada yine hava almayan bi kap içinde serin yerde muhafaza edebilirsiniz. Tecrübe ile biliyorum hiç bişe olmaz. Sadece yeri sıcak ve nemli olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Dediğiniz gibi yapacağım.
  • N&D tahılsız mamalar çok iyi. Özellikle kuzu etli. Fiyatı biraz arttı ama mükemmel içerikli ve kaliteli bi mama. Yemeyen kedi yok. İlk aldığımda bana da yemezse geri getirin,paranızı vereceğim dendi,inanmamıştım ama nd den sonra kedi diğer mamalara seviyeli yaklaşıyor. Zengin içerikli ve kaliteli mama arayanlara nd en iyi çözüm olacaktır. Fazla vermeyin enerji patlaması yaşıyor
  • Merhabalar, konu hakkında bir bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum.



    Bizim dükkan önünde bulduğumuz yavru kediyi besliyoruz. Yani besliyoruz derken dükkanın önüne bir tas su koyuyoruz birde bimin salamını alıp kesip veriyoruz kedimize. Baya büyüttük kediyi. Fakat son günlerde hastalandı tuttuk veterinere götürdük. 2 iğne yaptılar antibiyotik ve parazit iğnesiymiş. Ertesi gün düzeldi. Ama doktor hanım salam vermeyin dedi. Kuru mama verin diye belirtti. Dün karnı çok şişti ve ağrısı vardı. Bugün o şişlik gitti. Sanırım iğneler işe yaradı. Ağız kısmındada kızaklık varmış pis bir kokuda vardı.



    Şimdi durum buyken kuru mamaya geçelim dedik fakat hiç bilgim yok şöyle ucuz yollu nerelerden temin edebiliriz? Birde her mamayı beğenmeme olayı varmış. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TiRaNTx kullanıcısına yanıt
    ucuz yollu ne bütçen ne kadar ?
    mamaların içeriklerini kontrol etmen lazım
  • kurtulusyilmaz kullanıcısına yanıt
    yemleri parça parça bölerek vakum yapabilirsin
  • Mama ile ilgili mesaj gönderdim. ;)
  • popeyex kullanıcısına yanıt
    Sokak kedileri için en uygun ve sağlıklı beslenme, kasaplardan kemik alıp makarna patates havuç tavuk derisi ile karışık haşlayıp vermek olacaktır. İçeriği faydadan çok zarar getirecek şeylerle dolu ucuz mamalara vereceğiniz para ile çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Sonuçta kemik suyunu kemik kırığında bile Dr. öneriyor.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.