Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
348.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu an durumlar yine degisti. Simdi sizin kafanızda karıştı ben direk son durumu yazayım şu an mantar odasında 4 kedim var 2 si odada serbest geziyor . 2 kedim mantar odasında kafeste onların 4 de mantar 1 er tane lezyon var yedikleri mama orijen six fish sade yiyorlar.

    Şu an diğer kedilerime yüzde 25 matisse yüzde 75 orijen veriyorum aslında matisse yı dahada kısmayı planlıyorum sırf boşa gitmesin diye yüzde 10 gibi vericem.

    Sizi anlıyorum mamayı karıştırma diyorsunuz ama 5 6 tane veterinere danıştım özellikle orijen e hafif bi mama karıştır ki kedilere ağır gelmesin diyorlar.

    Yeni alacağım Mama konusuna gelince bugün kararım nd kuzulu az tahillidan yana idi fakat yine 2 tane tecrübeli veteriner ile konuştum bana dedikleri kesinlikle kitten mama kullan yavru ve gebe veya emziren kedilerde kesinlikle kitten kullan diyorlar e benim kedilerde yavru ve her yetişen dişi kısmet olursa hamile kalacak bende mecburen kitten kullanmalıyım.

    Niçin böyle inanıyorum derseniz yani bu kadar veteriner ve mama üretimi yapan firmalar böyle olmalı diyorsa heralde bi bildikleri vardır diyorum. Yani bu meseleyi en az 5 tane veterinere ve bi kaç tane kedi üretimi yapan şahsa sordum kitten diyorlar. Hatta onlara kalsa matisse rc proplan yada temiz mama gibi kitten mamalar kullanılsa yeterli olur diyorlar fakat ben kalite içerik bakımından incelediğimde en uygun ND yı görüyorum buradaki veterinerlerde ND kefil olacağımız tek mama dir diyorlar.

    Fakat ben yinede yanına ND balıklı yı yüzde 10 katsam yada 5 katsam da kediler omega alsa diyorum. Gerçi kitten ND de bu vitamin var ama bi tik fazla olsun diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 16 Ekim 2017; 0:39:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5 aylık sokak kedileri için bunu aldım. 3 paket (4,5kg) alınca satıcı kargoyu ücretsiz yaptı sağ olsun

    https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/reflex-kitten-yavru-kedi-mamasi-1-5kg-305834899
  • Yani hocam yanlış anlamayın ama cumhurbaşkanlığı na yazsam şimdiye cevap gelirdi

    Orijen six fish bitti ND kitten e başladım napim almadan önce sizden haber bekledim baktım sizden cevap gelmiyor bende 2 paket 10 kg.li ND kitten aldım memnun kalırım diye düşünüyorum inşAllah ta memnun kalırım artık mama Değiştirmeyi düşünmüyorum ekstra omega vitaminine de şöyle bi çözüm buldum schesir kitten balıklı mama aldım hafta da 1 gün bu yaş mamadan yedireceğim nasıl? iyi fikir degilmi böylelikle hem kuru mama karıştırmamış olacağım hemde ekstra balıklı mama yedirmiş olacağım.

    Tabi bu arada az bi orijen kaldı onuda mantarlı kedilere veriyorum sonrada onlara go sensetiv devam edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 7 aydır kedilerime newcat alıyorum bir tanesi burun kıvırarak yesede diğerleri affetmiyor bu ara sanırım bu markadan devam edicem çok marka denedim bunu seviyorlar en azından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajınızı yeni gördüm. Foruma en son yazdığım yorumdan sonra giremedim, kusura bakmayın lütfen. En son yazdığınız yoruma istinaden cevap vereyim. Evet, belirttiğiniz şekilde devam edebilirsiniz. N&D, Go Sens. ve Schesir markaları kaliteli ve iyi yapmışsınız. Bu yaş mamanın bir çok çeşidi var malum. Size önerim 'kendi suyunda' olanları alın. Kuru mama sadece eskiden yeniye geçişte karıştırılır. Yetersiz bir mama ise karışım yapılabilir ama varolan mama zaten kaliteli ise iki farklı mamanın karıştırılmasının faydasından ziyade zararının olacağına inanıyorum. Benim naçizane fikrimdir, herkesin yorumuna da saygı duyarım. Kitten mama hem yavru hem de hamile bir kedi içindir ama bu husus malum mamanın içeriğinden yani kaliteden kaliteye değişir. Marka kötülemek istemiyorum. Çünkü marka önemli değil, önemli olan içerik. İçeriğinde et proteini, et ve yan ürünleri, tahıllar, şeker pancarı posası, et veya balık aroması, et veya balık unu (tavuk unu gibi), renklendiriciler, yapay antioksidanlar yani koruyucular bulunan mamaları almayınız. Sonra kediniz ya da köpeğiniz ilerleyen yaşlarında çeşitli sağlık sorunları yaşaması muhtemeldir. Bu tip yani bu içerikteki bir mama da gerçek et daha doğrusu et bulunmaz. Hayvansal protein olarak gerçek et yerine et unu kullanılır. Kemik vb. yöntemlerde var. Bu yorumum herkes için geçerlidir, mama seçiminde önemli olan dostunuzun ne sevdiği değil içeriktir. Günümüzde artık kaliteli mamalar eskisi gibi az değil ve çeşitleride var. Dolayısı ile dostunuzun seveceği kaliteli bir mama bulmak çok zor değil. Siz ne yediriyorsunuz diye soran varsa şimdiden cevaplayayım. Kedime acana pacifica, köpeğime ise n&d balkabaklı kuzulu yedirmekteyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diyemedim ya la

    Mesajınızı yeni gördüm. Foruma en son yazdığım yorumdan sonra giremedim, kusura bakmayın lütfen. En son yazdığınız yoruma istinaden cevap vereyim. Evet, belirttiğiniz şekilde devam edebilirsiniz. N&D, Go Sens. ve Schesir markaları kaliteli ve iyi yapmışsınız. Bu yaş mamanın bir çok çeşidi var malum. Size önerim 'kendi suyunda' olanları alın. Kuru mama sadece eskiden yeniye geçişte karıştırılır. Yetersiz bir mama ise karışım yapılabilir ama varolan mama zaten kaliteli ise iki farklı mamanın karıştırılmasının faydasından ziyade zararının olacağına inanıyorum. Benim naçizane fikrimdir, herkesin yorumuna da saygı duyarım. Kitten mama hem yavru hem de hamile bir kedi içindir ama bu husus malum mamanın içeriğinden yani kaliteden kaliteye değişir. Marka kötülemek istemiyorum. Çünkü marka önemli değil, önemli olan içerik. İçeriğinde et proteini, et ve yan ürünleri, tahıllar, şeker pancarı posası, et veya balık aroması, et veya balık unu (tavuk unu gibi), renklendiriciler, yapay antioksidanlar yani koruyucular bulunan mamaları almayınız. Sonra kediniz ya da köpeğiniz ilerleyen yaşlarında çeşitli sağlık sorunları yaşaması muhtemeldir. Bu tip yani bu içerikteki bir mama da gerçek et daha doğrusu et bulunmaz. Hayvansal protein olarak gerçek et yerine et unu kullanılır. Kemik vb. yöntemlerde var. Bu yorumum herkes için geçerlidir, mama seçiminde önemli olan dostunuzun ne sevdiği değil içeriktir. Günümüzde artık kaliteli mamalar eskisi gibi az değil ve çeşitleride var. Dolayısı ile dostunuzun seveceği kaliteli bir mama bulmak çok zor değil. Siz ne yediriyorsunuz diye soran varsa şimdiden cevaplayayım. Kedime acana pacifica, köpeğime ise n&d balkabaklı kuzulu yedirmekteyim.

    Merhaba öneriniz doğrultusunda scheir yaş mama sipariş edeceğim kedim 7 aylık yavru için değil de kendi suyunda olanlardan alsam olur mu?




  • Merhaba. Evet olur, yalnız yaş mamayı çok sık ve fazla yedirmeyin. Yaş mamaya alışınca kuru mamayı tüketmesinde sıkıntı çıkabilir. Kendi suyunda yani 'kendi suyunun buharında pişirilmiş' yazanları jelleştirici olmadığı için önerdim. Ton balıklı, somonlu ve sığır etli (ton balıklı & sığır etli) olanları öneririm.
  • happy cat kullanan var mı? veteriner tavsiye etti ama kullanan ve olumlu olumsuz yorum yapan çok az gördüm neredeyse. bir de ağız kokusu-tartar için royal canin'in koca taneli bir maması var, onunla ilgili tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim
  • çok teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksilofonos

    happy cat kullanan var mı? veteriner tavsiye etti ama kullanan ve olumlu olumsuz yorum yapan çok az gördüm neredeyse. bir de ağız kokusu-tartar için royal canin'in koca taneli bir maması var, onunla ilgili tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim

    Her mamada olumlu ve olumsuz yorumlar olur. En kaliteli mamada dahi olumsuz yorumlar olur. Çünkü her mama her bünyede aynı sonucu vermeyebilir, aynı reaksiyonu göstermeyebilir. Mamaların markasından ya da tavsiyelerden ziyade içeriklerine bakıp almanızı öneririm. Belirttiğiniz markanın içeriğini zaten biliyorum fakat sizinde görmeniz açısından tahılsız serisinden resmi sitesinde belirtilen içerik bilgisini yazayım. Kalın olarak ifade ettiklerim olmaması gereken içeriktir. Ayrıca mama da patates oranı yüksektir. Yüksek olması normaldir çünkü et aslında yoktur. Ağız kokusu veya tartar için daha doğal ve etkili ürünler var, onları deneyebilirsiniz.

    Rabbit protein* (25%), potatoes* (19%), potato flakes (19%), meat meal, beef fat (5.5%) hydrolysed liver, sunflower oil, cellulose*, meat flour (beef 1%), beet pulp* (desugared), rapeseed oil, carrots* (0,5%), apple pomace* (0.4%), sodium chloride, yeast*, potassium chloride, seaweed* (0.2%), linseed (0.2%), yucca schidigera* (0.04%), chicory root* (0.04%)*, yeast* (extract), milk thistle, artichoke, dandelion, ginger, birch leaves, nettle, camomile, coriander, rosemary, sage, meadowsweet, thyme (total dried herbs: 0.18%); (* dried). Metabolisable energy: 1575 KJ/100g; 3765 Kcal/kg




  • Reflex plus ve catchow kullandim. Cat chow daha saglikli gibi ama pek begenmediler. Bir de catlife diye bir markayi sevmislerdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 14 Kasım 2017; 16:8:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kedilerde tüy yumağını önlemek için ne tavsiye edersiniz. Vet macun şeklinde bi vitamin verdi acaba bu yeterli olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Hocam kedilerde tüy yumağını önlemek için ne tavsiye edersiniz. Vet macun şeklinde bi vitamin verdi acaba bu yeterli olur mu

    Malt macunu vermiştir. Gimcat veya benzeri bir markadır muhtemelen. Malt yeterli olur ama en doğalı çimdir.
  • Sokak kedileri için tavsiye edebileceğiniz kuru mama var mı fazla pahalı olmayan. Whiskas yaş mama veriyorum ama kuru mama daha iyi diyor herkes.



    Hepsiburadada 70liraya 15kg mama var 700kişi almış yorumları iyi kullanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Sıralayacak olursak şu şekilde derim;
    1 Numara: Farmina
    2 Numara: Royal Canin
    3 Numara: Hill’s
    4 Numara: ProPlan
    5 Numara: Sanabelle

    Kaynak
  • Dalga mı geçiyorsunuz? Sokaktakiler için pahalı olmayan yani uygun bir mama denmiş. Siz ise sözde en kaliteli mama reklamı pardon sıralaması yapmışsınız. Sözde derken ilgili site en iyi olduğunu sanıyor olsa gerek. Ya da böyle lanse ediyor. :-) Buna tıpa tıp benzer bir site daha var, orada da Burak isminde yorumda bulunmuştum. Şimdi görüyorum ki liste tam olmasada biraz güncellenmiş. Acana yoktu eklenmiş. Bu tip kaynaksız sitelere itibar etmemenizi öneririm. Kişi vet. olsa dahi hiçbir önemi yok. Mamanın kalitesini şahıs değil, içeriği belirler.

    @DaYWaLkeR, 15 kg için max. bütçeniz nedir? Bu duruma göre öneride bulunmam daha sağlıklı olacaktır.
  • Ben kendime patilife maması veriyorum sadece çünkü yüzde yüz hayvansal et yani içinde koruyucu katkı tahıl gibi şeyler bulunmuyor en sagliklisi diye bunu seçtim, diğer bütün tanıdık mamalarda hepsine bir dünya kedinin asla yemicegi şeyler var lütfen sizde onları vermeyin birbmama da et oranı ne kadar çok ise kadar iyidir, patilife da bu yüzde yüz , normalde kendim mama hazirliyordum barf deniliyor buna sakatak kemik kan vs kedi avlanırken ne yiyorsa ona göre hazirliyorsunuz ama pahalı geldiği için daha yeni gördüğüm patilife yaş mamaya geçtim, diğer tavsiyem ise asla ama asla kuru mama yedirmeyin kendinize lütfen , doğada kedi Kuru mama yer mi onu bir düşünün ? Tabiki yemez artı bir tane kuru mama parçasını suya atın bakın ne oluyor bez gibi sisiyor... Hayvanın midesinde de aynı şekilde oluyor normalde su ihtiyacini normal avından alan bir kedi Kuru mama da şu içe içe deli oluyor .. kedi doğasında nasıl besleniyor ise lütfen öyle beslemeye özen gösterin



    Asla verilmemesi gerekenler



    Tuz - şeker

    Tahıl

    Patates pirinç

    Ekmek

    Süt

    Tuzlu şekerli baharatlı hiçbir şey ...





    Ben çiğ et de verdiğim oluyor ... Barf şeklinde en çok onu seviyor zaten ve en sagliklisi. .. yurtdışında bu şekilde civciv bile veriyorlar üretim fazlasi olanları artık nekadar etik bilemiyorum :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emrahselin1803 kullanıcısına yanıt
    400 gr pafilife 24 lu yaş mama 60 tl yani kilosu 10 tl den kuzu eti alıyorsunuz yani 1000 tane kuzu parasını peşin verseniz o paraya mal edemezsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 19 Ocak 2018; 8:31:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    400 gr pafilife 24 lu yaş mama 60 tl yani kilosu 10 tl den kuzu eti alıyorsunuz yani 1000 tane kuzu parasını peşin verseniz o paraya mal edemezsiniz

    Içeriğini okudunuz mu ? Edebilirsiniz tabi ki, niye olmasın normal et değil sadece hayvanın herşeyi var mama da buna kemik dahil ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sapphere yaş mama hakkında ne dersiniz gerçi içindekilere bakılırsa 10 numara görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.