Şimdi Ara

En iyi ANC kulaklık, bu kadar 'Sony WH-1000XM4 incelemesi' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şimdi ben donanım haberi heralde bir 10 senedir takip ediyorum. ( Muhtemelen daha da fazla. ) ( Benden daha da fazlaları vardır. ) Bazı ürünlerin incelemelerinde bir detay atlanıyor.

    Bazı ürünler vardır piyasada başı çekerler ve her zaman karşılaştırılılar. Bunu anlamanızı sağlayacak en iyi örnek Playstation ve X-box. Siz hiç şöyle bir şey gördünüz mü “Playstationu inceledik X-Box’a bakmaya gerek bile yok en iyisi bu.” Göremezsiniz çünkü olmaz.

    Noice cancellingde de dünyada iki marka vardır arkadaşlar biri Sony diğeri Bose.

    Şimidi bu kulaklık yanılmıyorsam Sony’nin Mdr-X Noice Cancelling serisinin dördüncü kulaklığı. Donanım haber bu kulaklığın ilk incelemesinde de aynı hatayı yaptı. Heralde bir dört sene önceydi o da Mesut Çevik incelemişti. Orda da başlık hatta “Top Patlasa Duymuyorsunuz” gibi bir şeydi.

    Bakın Sony Mdr serisini inceleyecekseniz bunu Bose’un Quitecomfort 35 II’si ile karşılaştırmalısınız. Yoksa doğru fikre varamazsanız. Zaten varılmamış da.

    Ben Mdr-1000x kullanıyorum. Ablama da hediye olarak Boss Q.C. 35 II aldım. İkisini benden daha kolay karşılaştırma imkanı olan var mıdır bilemiyorum ?

    Sony müthiş bir kulaklık yapmış. Muazzam ötesi müthiş. Ama arkadaşlar Bose çok farklı bir noktada. Yani ben müziği dinlerken Bose’da “Abi siz bu kulaklığı nasıl yaptınız ya ?” demekten müzik dinleyemiyordum.

    Şu anki mevcut yeni kulaklıklarda da durum aynı. Bunu da şurdan biliyorum. Tokyoda üç ay yaşadım orda bunlar çoktan çıkmıştı zaten. Her gittiğimde denedim. Zaten Bose orda da çok farklı bir noktada. Kulaklık söz konusu olduğunda Japonların hepsi Bose’un çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. Öyle de. Israrla farklı günlerde gidip adamlara sordum ben en iyi gürültü engelleyici kulaklığı arıyorum diye. Her seferinde aynı cevap “Bose”. Hatta Sony’nin show room binasında dahi Sony satıcısı bana lütfen Bose’u da deneyin öyle alın dedi. ( Fazla dürüstlükten adamlar ölecek :) )

    Burak eline emeğine sağlık. Bose yoktur edinememişsindir karşılaştırmamışsındır. Ben incelemene teşekkür ediyorum. Ama şunu net söyleyebilirim Bose şu ana kadar her zaman en iyi noise cancelling kulaklığı yaptı. Muhtemelen yapmaya devam da edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Athelas_ -- 30 Aralık 2020; 23:50:11 >




  • Burak, senin şurada 20 dk boyunca bu kulaklığın en önemli özelliği olan gürültü engelleme özelliğini video boyunca hiçbir yerde göstermemen kabul edilebilir değil. Burası donanım forumu ve seni izleyenlere bu özelliği sözel anlatarak bir şey incelemiş olmuyorsun. YouTube'ta bir sürü örnek var. İnsanlar Türkçe içerik görmek için seni izliyor. Senin yapacağın en güzel iş, bu ANC deneyimini bizlere nasıl bir şey olduğunu göstermek olacaktı.

    Kendim de sırf otobüs gürültüsünden kurtulmak için araştırıp Sony WH-1000MX3 aldım ve aşırı memnunum. Gürültü engellemeyi daha önce Philips 8850NC kulaklığımda da deneyimlemiştim. Kulaküstü bu konuda çok başka bir rahatlık, neyse...

    Bu kadar uzun video çekerken, kulaklığın içine kaliteli bir mikrofon yerleştirip; kapalı mekanda, dış mekanda, toplu taşımada ANC aktifken ve pasifken nasıl bir deneyim sunuyor bize göstermiş olsaydın; incelemenin kalitesi artacaktı. ANC'nin daha ne işe yaradığını bilmeyen, ne olduğunu anlayamayan tonla insan var. Dediğimi yapmış olsan, vay be ne teknoloji ama diye etkilenenler olacak, hatta sırf bundan alanlar çıkacak. Yoksa ben de çekerim videoyu, çıkarım "anc çok iyi, çok kaliteli, şu sesi duyamıyorsunuz, adeta kendinizi izole ediyorsunuz" vs vs derim geçerim. Basite kaçma Burak. Sen detaycı bir adamsın, o zaman detaya boğacaksın ki doyurucu bir video olsun.

    ANC önemli bir teknoloji. Artık otomobillerde de aktif olarak kullanılıyor. Kulaklıklarda kullanılması zaten büyük bir rahatlık sağlıyor. Lütfen bu dediklerime dikkat et, kaliteli incelemeler için kendini de geliştir.





  • Kafam çok karışmış durumda, şöyle ki.. Jabra Elite 85 i 1300 TL ye 6 taksit satın aldım. Sony WH-1000XM4 de ebay den 1200 TL ye aldım. Hangisini geri göndereyim bilemiyorum.. İkisinin de oldukça avantajlı olduğu durumlar var.. sizce?

  • Farkıhemen belli ett'. İyili almısım

  • reoix kullanıcısına yanıt

    6 ay gecikerek cevap yazıyorum ancak NC 700 yazılımsal olarak birçok soruna sahip hala

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.