Şimdi Ara

En iyi 120mm fan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yarin cooler master cosmos s kasa alacam ama icine hangi marka model 120 lik fanlar koyacagim konusunda kararsizim.
    sizin simdiye dek tecrube ettiginiz saglam ve sessiz performansli 120mm lik fan hangisidir ? ne tavsiye edersiniz arkadaslar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melatonin -- 11 Ağustos 2008; 0:16:17 >

• 3 gün önce bu fanı aldım kullanıyorum şimdi bana göre sessiz ve kaliteli bir fan performansıda iyi tavsiye ederim
    http://www.sanalmarketim.com/urun/RL039/REVOLTEC-Fan-#34;AirGuard#34;,-120x120x25mm
  • Nanoxia FX12-1250 öneririm. 2 Aydır kullanıyorum tam devirde bile hiç gürültü yapmıyor. Tamamen alman teknolojisi ile tasarlanmış bir ürün. Hız kontrolü de mevcut. Suda bile çalışıyor ayrıca toz performansını etkilemiyor. Çoğu fanın ömrü 50.000 saat iken Nanoxia' nın ömrü 150.000 saat...

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd95140

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farselem -- 11 Ağustos 2008; 0:46:57 >
  • arkadaşlar benim de aynı konuda yardıma ihtiyacım var.12CM sessiz fakat performanslı olacak.Özellikle 54cfm ve üzeri sessiz fan ne önerirsiniz.Özellikle kullandığınız, tecrübeniz olan fanların tavsiyesini istiyorum.Ben int. sitesinden araştırdım.ACRYAN fanlar performansı güzelmiş fakat sesliymiş, thermaltakelerin 20dba dedikleri sessiz yazan fanları çok sesliymiş.
    Ben, akasa crystal clear mavi led 12cm 59cfm 29dba 1700rpm
    akasa auto speet bilyalı 12cm 105 cfm 18-38dba 800-2300rpm
    Scythe S-FLEX SFF21F 120mm Silent Fan 63cfm 28dba - 1600 RPM
    xilence 12cm mavi ledli 68cfm 21dba 1400rpm
    thermaltake A2329 Combo Cool DIY Series Silent Cat 12CM 16dBA 62cfm
    thermaltake A2368 sleeve bearing 12CM 2000RPM 78cfm 21dba bu fanlardan hangisi sessiz kullanan arkadaşlardan yorumlarını beliyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi padfinder -- 23 Ağustos 2008; 12:37:52 >
  • @padfinder
    performans olarak Akasa auto speed şahaneymiş ancak 38dba :D odada durulmaz herhalde, fiyatı da benzer performanslı olanlarına göre uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsk -- 20 Ağustos 2008; 21:23:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsk

@padfinder
    performans olarak Akasa auto speed şahaneymiş ancak 38dba :D odada durulmaz herhalde, fiyatı da benzer performanslı olanlarına göre uygun

O fanın sensörü iptal edilebiliyor mu acaba?
    Hiç olumlu cevap alamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

quote:

Orjinalden alıntı: tsk

@padfinder

O fanın sensörü iptal edilebiliyor mu acaba?
    Hiç olumlu cevap alamadım.

sensörün uçlarını bir birine değilr tamamdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop soğutma sessiz ve etkili
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Mümkünse bir fotoğraf koyabilir misin?
  • quote:

quote:

bende sensörü kısa devre yaparak full'de dönmesini sağlamayı duydum.Full döndükten sonrada bir fan kontrol ile ayar yapabiliyormuşuz.O sensörün uçlarını saç teli kalınlığında olan telle birbirine bağlayarakta kısa devre yapılabilinirmiş diye duydum.Fakat ben de nasıl olacak onu bir resimle görsem iyi olurdu.Fan kontrolle o fanı 1200rpm'e ayarlarsam hem 60cfm gibi bir değer verir heralde ve ses seviyeside 24dba olur heralde.Bende akasanın 9.2cm fanı var 26dba ses duyulmuyor bir metreden.Ama işte 12cm olunca ve 54cfm üzeri olunca durum değişebilir diye tereddütteyim.Akasa auto kontrollünün dışında sessiz diyebileceğiniz (1 m mesafeden duymak zor olan) fan ne olur.Benim seçtiklerimi ön planda tutarak.

• 14 cm alın bence daha iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Buzmavisi

14 cm alın bence daha iyi.

14cm fan aercool ve cooltek fan var onlarda 4x cfm yani performans kötü.Ayrıca bir tek 14cm fan deliği ön tarafta var.Ben yana,egzoz fan olarak ve cpu soğutu. katacam bu yüzden biraz performans ve sessizlik istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: padfinder

arkadaşlar benim de aynı konuda yardıma ihtiyacım var.12CM sessiz fakat performanslı olacak.Özellikle 54cfm ve üzeri sessiz fan ne önerirsiniz.Özellikle kullandığınız, tecrübeniz olan fanların tavsiyesini istiyorum.Ben int. sitesinden araştırdım.ACRYAN fanlar performansı güzelmiş fakat sesliymiş, thermaltakelerin 20dba dedikleri sessiz yazan fanları çok sesliymiş.
    Ben, akasa crystal clear mavi led 12cm 59cfm 29dba 1700rpm
    akasa auto speet bilyalı 12cm 105 cfm 18-38dba 800-2300rpm
    xilence 12cm mavi ledli 68cfm 21dba 1400rpm
    thermaltake A2329 Combo Cool DIY Series Silent Cat 12CM 16dBA 62cfm
    thermaltake A2368 sleeve bearing 12CM 2000RPM 78cfm 21dba bu fanlardan hangisi sessiz kullanan arkadaşlardan yorumlarını beliyorum .

bu seçtiğim fanları kullanan başka arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.Hangisi sesli,hangisi sessiz bunu öğrenmek istiyorum.AKASA AUOTO KONTROLLÜYÜ biliyorum performanslı fakat sesli.Ama sensörleri iptal etmenin yolunu çözebilirsek iptal edip kontrolcü ile sessizleştirilebilir.Şimdi ise diğerleri hakkında bilgi lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: padfinder

quote:

quote:

bende sensörü kısa devre yaparak full'de dönmesini sağlamayı duydum.Full döndükten sonrada bir fan kontrol ile ayar yapabiliyormuşuz.O sensörün uçlarını saç teli kalınlığında olan telle birbirine bağlayarakta kısa devre yapılabilinirmiş diye duydum.Fakat ben de nasıl olacak onu bir resimle görsem iyi olurdu.Fan kontrolle o fanı 1200rpm'e ayarlarsam hem 60cfm gibi bir değer verir heralde ve ses seviyeside 24dba olur heralde.Bende akasanın 9.2cm fanı var 26dba ses duyulmuyor bir metreden.Ama işte 12cm olunca ve 54cfm üzeri olunca durum değişebilir diye tereddütteyim.Akasa auto kontrollünün dışında sessiz diyebileceğiniz (1 m mesafeden duymak zor olan) fan ne olur.Benim seçtiklerimi ön planda tutarak.

arkadaşlar şuan elimde sıcaklık kontrollü fan yok fakat biriniz resmini çekerse (sensöre yakın) anlatabilirim

• mesela bir kaç tane buldum netten

En iyi 120mm fan ?

En iyi 120mm fan ?

En iyi 120mm fan ?

açık mavi o gördüğünüz parcanın uçlarını tel yardımı ile kısa devre yapın sorun çözülecektir

• akasada thermal sensör
     En iyi 120mm fan ?
    böyle . Kısa devre yaptırırken o yeşil şeyi kırmamak gerekli heralde.Onun dışında görünen teli birbirine mi değdirecez yoksa o yeşil şeyi pense ile sıkıştırmalımıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi padfinder -- 23 Ağustos 2008; 12:11:57 >
  • Termal sesörün bacaklarına tel dola (bir kablonun içindeki çoklu tellerden birini) tamam
  • quote:

Termal sesörün bacaklarına tel dola (bir kablonun içindeki çoklu tellerden birini) tamam

yani bacağın birine diğerine değecek kadar tel dolayarak temas sağlamak yeterli olur mu?
  • evet çok olmamak kaydı ile teması sağlayın, hatta artan fazlalığı makas ile kesin.

Teması sağladıkdan sonra yekrar resim eklerseniz, işlemin doğruluğu açısından faydalı olur
  • tamam dediğiniz gibi resim eklerim.Fakat daha almadım.2 farklı fan alacam birini egzoz yapacam diğerini yani bunu cpu bloğuna bağlıyacağım.Onun için araştırıyorum almadan önce.
  • fanları sıcaklık kontrollü almayın o zaman, fan kontrol aparatı alın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.