Şimdi Ara

En Güçlü Kozmik Varlık ? : Marvel (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
4.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    Ben birine velet mi demişim ? Only J'in yaptığını onaylamış mıyım ? Kendince ahlaki üstünlük elde etmek için element uydurmuşun.

    Geçmişteki Süreklilik = Sürekliliğin kendisi olmadığına göre kendi kendini az önce nötrledin. :D Bilmediği konularda kastırma konusunda bana tavsiye verdiğin için teşekkür etmek ile beraber keşke tavsiyene kendin uysan demek zorundayım.

    Neyse anlaşılan seninle mantık ve ahlak çerçevesinde anlaşamayacağız. En iyisi ignore edip bloklamak olacak gibi.
  • umutcicen U kullanıcısına yanıt
    Öyle çok ki böyle vakalar ohoohooo :D O yüzden şaşırmadım kardeşim.
  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Oha ya. Bu tavırlar sizi velet yapıyor yazmışsın orda. Nasıl onaylamıyorum diyorsun şimdi de?

    Ben kabaca süreklilik yazdım orda. Onu yazmamın sebebi de "Retcon yemek neyin nesidir? Böyle bir tabir yok." vurgusunu yapmaktı.

    Bloklayın geçin. Herkes herkese bir şekilde saldırmaya çalışıyor. En azından bir kişi eksilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes2012forever -- 1 Mayıs 2019; 13:20:18 >
  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    Ben onu "Only J" perspektifinden bakarak, empati yaparak yazdım. Benim düşüncemde bu yönde demedim. Aksine bu tavrı onaylamadığımı da belirttim. Ve hiç benim ağzımdan birisine alenen "velet" , "çoluk çocuk" gibi terimler gördün mü ? Görmedin. O zaman only j'in bakış açısından empati yaptığımı anlardın.

    Şimdi kabaca oldu :D Kastettiğim kıvırmalar biraz da buydu işte. Retcon yemek diye bir tabir var ama. Bir karakter hakkında bir karar alınır ve çok radikal bir değişiklik olur ve sen buna "MECAZEN" -retcon yedi- diyebilirsin. Sonuçta süreklilik sanılan şey artık geçmiş süreklilik olmuştur ve yeni süreklilik eskisinden farklılaşmıştır. Basit bir mantık, çok takacak bişi yok aslında...

    Bir de "Oha ya" gibi tabirler ile insanların size saygı duymalarını bekleyemezsiniz arkadaşlar. Elbette sizlere "velet" , "ergen" denmemeli ancak bu karşı tarafın olduğu kadar sizin de sorumluluğunuz.




  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Hocam fulcrum konusunda çok kilit noktalar var. Çizgi romanını ilk okuduğumda çok ilgimi çekmemişti fakat siz de bilirsiniz çok şaibeli bir karakter olduğu için hakkında çok spekülasyon var . Ben bu karakter hakkında yabancı bir forum sitesinde gördüğüm incelemeden sonra çizgi romanını en baştan okudum.
    Fulcrum DR ile diyaloğu sırasında 'BÜYÜK PATLAMADAN' beri kendisine denk bir dost aradığını söylüyor . Çizgi romanın devamında DR fulcrumdan 'BU gerçekliği birarada tutan öz ' olarak bahsediyor . Bu 2 kilit noktaya göre benim kişisel çıkarımım fulcrum en fazla universal bir karakter ,kendi bulunduğu evrende gücünün limitleri yok fakat bunun üstü için konuşmak tamamen varsayımsal oluyor. Benzer bir konu HOTU için de konuşuluyordu .
    Tabi başta da söylediğim gibi fulcrum üzerine çok fazla spekülasyon üretilen bir karakter ,buna rağmen gidip fulcrum = toaa diyen insan net şekilde marvel hiyerarşisinden anlamıyordur . TOAA birçok aspectini kullanarak çizgi romanda tecelli etti fakat çoğu zaman onlara bile doğrudan eşittir toaa denmedi .




  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Şimdi kabaca falan olmadı :D Zaten o amaçla yazdım isteyen inanır isteyen inanmaz.. Retcon konusunu daha önceden gayet güzel açıklamıştım bir konuda.

    Bu arada, buradaki kimsenin bana saygı göstermesi veya göstermemesi inanın gram umrumda değil. Ciddiye aldıgım bir platform değil ve ciddiye aldıgım bir insan yok. Kafa dağıtmalık(tı).
  • Şu konudaki 'veletler' için bir şey söylemem gerekirse ben kimseye kemik atmamaya özen gösteriyorum . Fakat bunlar ısrarla çocukça tavırlarını sürdürmeye devam ediyor . Çoğu zaman insanlarla ilk diyalog kurduğunuz zaman sonrası için referans olur . Şuan ki tutumum tamamen bu sebebe bağlı ,bu yüzden veletlerle olabildiğince az muhattap olmaya çalışmama rağmen bana pas verildiği zaman cevabını vermekten çekinmiyorum. Kimse yapmadığı ya da olmadığı şeyleri üstüne alınmasın, zaten kime ne dediğim olabildiğince açık...
  • Mesela şekil a'da gördüğünüz gibi kim ne olduğunu hemen anlıyor Kemik diyorum hemen karşıdan bir "hav" sesi geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pes2012forever

    Şimdi kabaca falan olmadı :D Zaten o amaçla yazdım isteyen inanır isteyen inanmaz.. Retcon konusunu daha önceden gayet güzel açıklamıştım bir konuda.

    Bu arada, buradaki kimsenin bana saygı göstermesi veya göstermemesi inanın gram umrumda değil. Ciddiye aldıgım bir platform değil ve ciddiye aldıgım bir insan yok. Kafa dağıtmalık(tı).
    Sevgili kardeşim, konu inanmak ile alakalı değil. Kendini bir konuda yanlış ifade ediyorsun ya da eksik bilgi veriyorsun sonra ben bunu gösterince bana atar yapıyorsun şimdi de sen kendin diyorsun "o amaçla yazdım" "daha öncesidne daha iyi açıklamıştım" vs diye. Ben ne senin daha önceki açıklamandan haberdarım ne de amacını tahmin edebilirim. Demek ki sen eksik ifade kullanmışsın. Yani boşuna tartışma çıkartmışsın.

    Ciddiye almadığın belli, o zaman ciddiye alınmayı beklemeyin. Ciddiye almadığınız platformda, ciddiye almadığınız konular hakkında bu işi ciddiye alan şahıslara da yargı dağıtıp bilgilerini sorgulamayın o zaman. Yani çelişkili oluyor çünkü. Gereksiz kaos efenim.

    __________________________________________________________________

    @OnlyJ

    Bazı yazarların Fulcrum için TOAA'nın başka bir tecellisidir diyen oldu hype biraz da oradan geliyor. Ayrıca Dreaming Celestial'In kendisi evresel üstü bir varlıkken onun tanrı diye taptığına evrensel diyebilir miyiz ? Emin değilim. Ama evet Fulcrum spekülatif bir varlık. Fakat Kirby göndermesi oluşu, şaibeli konumu ve de hype ile dikkatleri üzerine çekiyor bir de buna bazı yazarların "bu var ya bildiğiniz gibi değil" falan çekmesiyle iş daha da büyüyor.

    TOAA=Fulcrum ben de demem ancak Fulcrum'u çok üstlerde görünce de şaşırmam açıkçası...


    Velet olayı ve pes2012 ye gelince adam kendi ağzıyla burayı ciddiye almıyorum, hiç bir şey umrumda değil diyor. Siz de onu ciddiye almayın hocam o zaman :D Kimseyi ve platformu ciddiye almadığını açık açık belirtmiş ve tercihini yapmış bir arkadaşı ciddiye almak ne kadar gerekli sorgulanır. Kendi tercihidir :)




  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Yok yanlış ifade etmiyorum. Oraya geçmiş süreklilik yazsamda retcon yemenin anlamsız bir tabir oldugunu vurgulamış olacagım, sadece süreklilik yazsamda.

    Ben orada retcon'un anlamını da açıklamaya çalışmadım. Kullanılan tabirin(retcon yemek) yanlışlıgını açıklamaya çalıştım.

    Benim yazdıgım şeyleri farklı yorumluyorsun veya yanlış anlıyorsun, anlaşamıyoruz. Sonra da gereksiz tartışma çıkıyor. Aslında yazdıgımız şey aynı yola çıkıyor. Yorum tarzımız farklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes2012forever -- 1 Mayıs 2019; 13:51:11 >
  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, "retcon yeme diye bir tabir yok çünkü retcon zaten süreklilik demek" senin savın. Ve benim dediğim şey de "retcon=/=süreklilik". Sen de daha sonra "ben aslında = geçmiş süreklilik demek istedim" dedin.

    Nitekim bu yanlış ifadedir. Çünkü senin neden "retcon yeme" diye bir tabir olamayacağına neden gösterdiğin şey "retcon -> süreklilik demek zaten" kısımlı iddia ve bu iddiayı " geçmiş süreklilik demek istemiştim" şeklinde değiştirince bir şey vurgulayabilmiş olmuyorsun. Yanlış teşhis koymuş oluyorsun. :D

    Canlandırma:

    Sen : Kullanılan bu tabir yanlış
    Olası soru: neden?
    Sen: Çünkü retcon sürekliliği ifade eder zaten.

    Ben: Hayır etmiyor
    Sen: Evet geçmiş süreklilik anlamında
    Ben: Hani sadece "süreklilik" idi.
    Sen: Ben bunu daha önce daha iyi açıklamıştım. Benim maksadım Geçmiş Süreklilik demekti.
    Ben: Geçmiş süreklilik deyince zaten sürekliliği geçmiş ve şimdiki diye bölmüş oluyorsun ve bu retcon yeme oluyor. Demek ki yanlış ifaden.

    Sen: Yanlış ifadem yok ben süreklilik de desem, geçmiş süreklilik de desem bu "retcon yeme" tabirini geçersiz kılıyor. Sen beni anlamıyorsun.
    Olası soru: Nasıl ?
    Sen: .....................................


    Anlatabiliyor muyum ?

    Bak burada benim farklı yorumladığım bir şey yok. Senin önce yanlış ifade ile eksik bir biçimde bir iddiayı destekleme çaban var. Sonra buna parmak gösterdiğim her seferinde senin ifadelerin değişiyor. Ve diyorsun ki "ifadeler değişsse de bu vardığım kanıyı değiştirmez." Neden ?

    Kimse bilmiyor.

    O yüzden bana dediğimi yanlış yorumluyorsun deme kardeşim. Ben yorum dahi yapmadım direkt olanı geri yansıtıyorum zaten. Senin kullandığın terimler sürekli değişiyor. Ama sen yanlış ifade etmiyor, karşıdaki yanlış yorumluyor :D


    Neyse, nitekim dediğimizin aynı yöne çıktığı yok. Yorum tarzı farkıyla da alakalı değil. Çünkü ben bir yorumlama yapmadım. Senin söylediklerinin eksikliğini gösterdim terminolojik olarak ve ben gösterdikçe sen daha geniş ifadelere gittin ben aslında bunu kastettim diye. Ama finale gelindiğinde ifadelerini değiştirmenin bir şey farkettirmediğini söyledin. O zaman başta niye değiştirdin ?

    Anlatabiliyor muyum ?


    Neyse, retcon yeme deyimi mecazidir. Karakter üzerine etkiyen radikal değişikliği ifade eder. Senin gerekçen eksik olduğundan bu deyimin geçerliliğini değiştirmiyor kardeşim. Düz mantık.

    Biraz geri vites, biraz sağduyu ve mütevazilik ile bu tip şeyleri bu kadar tartışmaya gerek dahi kalmaz. 2 mesaj da anlaşılır aslında. Neyse.

    İyi Günler.




  • Ya retcon yemek diye bir şey yok. Geçmişteki bu sürekliliğin öncesine pre retcon sonrasına post deniyor. Mecazi olarak diyorsun zaten. Mantıklı bir tabir değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes2012forever -- 1 Mayıs 2019; 14:56:43 >
  • Adamlara bak ya

    Adamın birinin gıçından uydurduğu şeyleri tartışıyorlar

    Sonrada birbirleriyle kavga ediyorlar ve aynı görüşü paylaşmıyor diye birbirlerine velet diyorlar

    Komedisiniz valla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9DE6A5ECA

    Adamlara bak ya

    Adamın birinin gıçından uydurduğu şeyleri tartışıyorlar

    Sonrada birbirleriyle kavga ediyorlar ve aynı görüşü paylaşmıyor diye birbirlerine velet diyorlar

    Komedisiniz valla
    Hobilerinden bahsetsene?




  • Tek kelimeyle "Gülünç" :D
  • Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz DR Celestial in universe+ olması suyu bulandıran etmenlerden biri , fulcrum cidden çok şaibeli bir karakter . Hakkında ne düşüneceğimizi bilemiyorum ,bu karakterin dahil olduğu daha fazla sayıya ve seriye ihtiyacımız var . O zamana kadar temkinli yaklaşılması taraftarıyım.
    Bu forumda okuduklarını anlayabilen insanlarla fikir alışverişi içinde olmayı seviyorum. Malum belli bir seviyenin üzerinde geek olmak paylaşım içinde olmayı zorlaştırıyor . Etrafınızda çizgi roman vs. konulardan anlayan çok olmuyor ,insanların bizim kadar ilgisini de çekmiyor. O sebepten ancak sanal mecralarda kendimiz gibi insanları bulabiliyoruz. O yüzden bu platformlar benim için değerli
  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Platformlar ve paylaşım konusunda katılıyorum. O zaman sizi kendi forumumuz olan sosyal.kahramanbaykus.com a bekliyoruz.
  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    Hadeyan'ın dediği gibi gel Kahraman Baykuş'a adam gibi tartışalım.
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    Sen 'adam' kelimesini ağzına çok alma zira ağırlığını anlayabilecek yaşta değilsin Benim mesajlarımı alıntılamazsan iyi olur .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnlyJ -- 1 Mayıs 2019; 23:10:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.