Şimdi Ara

En çok kullanılan masaüstü işletim sistemi Windows 10 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devlet desteğiyle devam ediyor geliştirilmesi.
    https://www.pardus.org.tr/
  • Vista neden yok? Yalan bu liste...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    Pardus'un devlet kurumlarında dahi kullanılması için kısa ve orta vadede pozitif öngörüm yok.
    Son kullanıcı açısından, fanatikleri hariç kullanımı yok gibi.

    Linux Mint, Debian, Ubuntu, Fedora, Arch Linux vs. üst seviye dünya çapında dağıtımlar varken Pardus sönük kalıyor.
    Üstelik deposu vasat. Ayrılan bütçenin misliyle geri dönüşü olur umarım.

    Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kullandığı GIBUX var.
    Onun daha rentabil olduğunu düşünüyorum.


    Asıl konuya gelirsek, Microsoft son kullanıcı için sunduğu Windows ürünü ile piyasayı daha uzun yıllar elinde tutacaktır.
    Son kullanıcı yazılımlarının neredeyse tamamı MS Windows için sunuluyor, oyunlar, ofis yazılımları ve kurumsal yazılımlar.
    Microsoft, temelde her şeyin en kolay ve en basit şekilde yapılabilmesini hedef alması ve desteğinin çok iyi olması sebebiyle pazarda birinci olmasını sürdürecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 2 Temmuz 2019; 21:12:41 >




  • Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    Yine de geliştirilmesi için destek olunması gerekir diye düşünüyorum. Yerinde saymıyor sonuçta. Oyun oynamayan standart bir ev kullanıcısı için yeterli bir işletim sistemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 2 Temmuz 2019; 22:44:21 >
  • Windows'u 95'ten beri kullanırım (MSDOS ve 3.1'i okuldayken kullanmıştım kendime ait PC'lerde olmadıkları için onları saymıyorum). Sonuna kadar iddia ediyorum şu ana kadar kullandığım en iyi işletim sistemi Windows 10. Gömenlerin neden gömdüğünü anlamıyorum. İnternet cafe dönemlerinde XP ve Win7 kullanan kitlenin maalesef kullanma alışkanlıklarını terketmeme inatçılığı geçmedi. Windows 10'u karalayan pek çok kişi niye karaladığını bile bilmiyor. Büyük çoğu sağdan soldan duyduklarının gazı ile görüş beyan ediyor. Şu anda kullandığım 2 pc'nin biri kullanıma sunulduğu günden itibaren yükselttiğim Windows 10'la çalışıyor, diğeri daha yeni. Bir kere dahi sistem çökmesi, ya da güncelleme ile ilgili sorun yaşamadım. Win 7 döneminde olsaydı o tarihten bu yana en az 10 defa format atmıştım. Kimbilir belki de elinde tornavida ve format CD'leri ile gezen tanıdığı herkesin bilgisayarına format atıp 50-100 ne kaparsa yolunu bulan ve kendisine "bilgisayarcı" diyen kesim ekmeğini kestiği için gömüyordur Windows 10'u en çok. Bunları "bilgisayarcı" sanan kesim de bunların bir şey bildiğini sanıp koroya katılıyorlar.

    Bir de güncellemelerden şikayet eden güruh var ki "güncellemeyi nasıl kapatırız" falan diye soruyorlar. Bir işletim sisteminin güncellenmesi değil güncellenmemesi sorundur bu bir, ikincisi ise ancak bir kara cahil işletim sistemi güncellemelerini kapatır. Bugüne kadar güncellemelerle ilgili hiçbir sorun yaşamadım.

    Kullandığım ikinci ise Pc Microsof'un kendi ürünü olan Surface Pro. Windows kötü deyip Mac os'cuların gazına gelen kitleye bunu bir denemelerini öneririm. Mac bilgisayara o kadar parayı verince tabii iyi olacak aynı parayı Windows'a verince 10 kat daha iyi olduğunu deneyimlyeceksin. İddia ediyorum süper kullanım kolaylığı ile dokunmatik ekran ve kalem desteği ile pek çok esnek kullanım senaryosunu destekleyen Windows 10 ile yapabileceğiniz her şeyi yapabileceğiniz başka bir işletim sistemi yok. Aus'un çift ekranlı laptopu, Lenovo'nun yine çift ekran deneyimi sunan laptopu da bunlara örnek. Sornuç olarak ne kadar para o kadar kalite. Yine de Mac ürünlerinden ucuz ya da hemen heman aynı fiyat aralığındalar.

    Bu arada haberde "Windows XP karanlığa gömülüyor" denmiş. Doğrudur ama karanlığa gömülmüş Windows XP bile Apple'ın macOS 10.13'ü kadar kullanıcı sayısına sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 3 Temmuz 2019; 3:56:22 >




  • Arch Linux iyidir.

  • Windows 10 gerçekten bu başarıyı hak ediyor. Windows 10'da başlat menüsünü tam ekran kullanıyorum Windows 8 ve 8.1'de ki gibi. İnsanlar başlat menüsü vb. eski takıntılardan kurtulamadığı ve kurtulmak istemediği için Windows 7 vb. sürümler hala hatrı sayılır kullanıcı sayısına sahip. İlginç..

  • Merhabalar, ben de whndows 10 kullanmak istiyorum fakat Asus k52t model notebook'umda ekran parlaklığı full ışıkta çalışıyor ve gözlerimi çok yoruyor, bu sorun amd driver yüklenince başlıyor, sorun tamamen amd driverda, çözümü bilen yardımcı oluverirse çok minnettar olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Ya yeri mi bu haberin altı kardeşim. Git windows forumuna yaz herkes delirmiş.
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    İstatistiklere gömülü sürümler dahil değil. Gömülü sistemlerde Windows Embedded (Yeni Adıyla Windows IOT) ailesi kullanılır. Görünüş olarak standart Windowslara benzeseler de teknik olarak bazı farkları mevcuttur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 7 dayanıyor!!! :) 10 a bi kere geçeyim dedim 1 hafta kullanamadım geri döndüm direk eski kafalı kaldık heralde :D
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Ben de en uygun yerin burası olduğunu düşünüyordum, sizin bu yazdığınız ile emin oldum, birkaç yöntem daha buldum onları deneyeceğim, ilginiz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KeremVhdt kullanıcısına yanıt
    Bende akşamları oyun vs takılmak için 2. el pc aldım (g41- xeon e5450 eski kasa) win7 idi. almaya gittiğimde adam win10 atmış.. 2 hafta zor dayandım baktım olmayacak win7 yükledim.. muhtemelen 2022-2025 gibi geçerim win10'a...
    neden bilmiyorum ama hantal geldi, ayrıca kullanım alışkanlıklarıma ters idi arayüzü, ayarları vs..
    ayrıca disk %100 hatasını çözemedim ssd almama rağmen (bazıları işlemci yada ram 100 hatası alıyormuş)

    linux'a oyun desteği tam olsa windosw'ta kalmam.. windows'un iyi tarafı oyunları korsan oynamak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 4 Temmuz 2019; 17:13:29 >
  • Neresi oyun oynatıyorsa ben oradayım, gerisi gram umurumda değil. Yani Windows 8.1 devam :) (laptopum Windows 10 desteklemiyor çünkü)

  • Yeni bilgisayarların hepsi Windows 10 ile geldiği için böyle. Yoksa insanlar gerçekten tercih ettiği için değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından DonanımHaber Pardus ile ilgili bilgi vermesi gerekir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    oyun ve yazılımlara uyumluluk yüzünden çoğu kişi başka firmaya geçemiyor zaten, mahkumuz kullanmaya. eski sistemini işlevsizleştirip yenisini bal gibi satıyor. yemesek de alternatif yok, zorla yutuyoruz
  • windows 7 %35 lik oranla ilginç bence. windows 8.1 niye çok az onu da anlamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E0AECD5C0

    Yeni bilgisayarların hepsi Windows 10 ile geldiği için böyle. Yoksa insanlar gerçekten tercih ettiği için değil.
  • apple'ın fiyatları ortada o yüzden yoksa kimse istemez windows kullanmayı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.