Şimdi Ara

En çok kullanılan masaüstü işletim sistemi Windows 10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En çok kullanılan masaüstü işletim sistemi Windows 10

    NetMarketShare tarafından paylaşılan yeni veriler, Windows 10'un dünya genelinde en çok kullanılan masaüstü işletim sistemi olmayı sürdürmesine rağmen geçen ay global pazar payını çok az artırdığını gösteriyor.

     

    Ayrıca Bkz.Yeni iPhone'ların CAD görselleri kare kamera modülünü onaylıyor
    Windows 10'un pazar payı Mayıs 2019 Güncellemesi'nin yayınlanmasına rağmen %45.73'ten %45.79'a yükseldi. Yazılım devi güncellemeyi (sürüm 1903) Mayıs ayı sonlarında kullanıma sunmaya başlamıştı.

     

    Destek süresi 2020'nin Ocak ayında sona erecek olan Windows 7 ise %35.44'ten %35.38'e geriledi. 2009 yılında piyasaya sürülen işletim sistemi 14 Ocak 2020 tarihinde yolun sonuna gelecek. Bu nedenle kullanıcıların güncelleme almaya devam edebilmeleri için Windows 10'a geçmeleri öneriliyor.

     

    En çok kullanılan masaüstü işletim sistemi Windows 10

    Windows XP karanlığa gömülüyor


    Apple'ın macOS 10.14 işletim sistemi %5.31'lik pazar payıyla üçüncü sırada. Hemen arkasında ise %4.51 kullanım oranına sahip Windows 8.1 bulunuyor. 2014 yılının Nisan ayından beri güncelleme almayan Windows XP'nin kullanıcı sayısının hızla azaldığını görüyoruz. Emektar işletim sisteminin pazar payı %1.81 seviyesinde.

     

    NetMarketShare verilerine göre uzun zamandır Windows’un bir numaralı alternatifi olarak kabul edilen Linux, şu anda masaüstü bilgisayarların %1.55’inde çalışıyor.







  • Linux, Windows'a göre yeni başlayanlar için karmaşık bir yapıya sahip. En önemlisi oyunların hepsi Windows'a çıkıyor. Bu ay Pardus'un yeni sürümü çıkıyor. Kaç kişi merak ediyor bilmiyorum. Oyun oynamayanlar bence Linux'u denemeli. Birçok dağıtım var. İlginizi çeken birisi kesin olur.
    Windows'u 95'ten beri kullanırım (MSDOS ve 3.1'i okuldayken kullanmıştım kendime ait PC'lerde olmadıkları için onları saymıyorum). Sonuna kadar iddia ediyorum şu ana kadar kullandığım en iyi işletim sistemi Windows 10. Gömenlerin neden gömdüğünü anlamıyorum. İnternet cafe dönemlerinde XP ve Win7 kullanan kitlenin maalesef kullanma alışkanlıklarını terketmeme inatçılığı geçmedi. Windows 10'u karalayan pek çok kişi niye karaladığını bile bilmiyor. Büyük çoğu sağdan soldan duyduklarının gazı ile görüş beyan ediyor. Şu anda kullandığım 2 pc'nin biri kullanıma sunulduğu günden itibaren yükselttiğim Windows 10'la çalışıyor, diğeri daha yeni. Bir kere dahi sistem çökmesi, ya da güncelleme ile ilgili sorun yaşamadım. Win 7 döneminde olsaydı o tarihten bu yana en az 10 defa format atmıştım. Kimbilir belki de elinde tornavida ve format CD'leri ile gezen tanıdığı herkesin bilgisayarına format atıp 50-100 ne kaparsa yolunu bulan ve kendisine "bilgisayarcı" diyen kesim ekmeğini kestiği için gömüyordur Windows 10'u en çok. Bunları "bilgisayarcı" sanan kesim de bunların bir şey bildiğini sanıp koroya katılıyorlar.

    Bir de güncellemelerden şikayet eden güruh var ki "güncellemeyi nasıl kapatırız" falan diye soruyorlar. Bir işletim sisteminin güncellenmesi değil güncellenmemesi sorundur bu bir, ikincisi ise ancak bir kara cahil işletim sistemi güncellemelerini kapatır. Bugüne kadar güncellemelerle ilgili hiçbir sorun yaşamadım.

    Kullandığım ikinci ise Pc Microsof'un kendi ürünü olan Surface Pro. Windows kötü deyip Mac os'cuların gazına gelen kitleye bunu bir denemelerini öneririm. Mac bilgisayara o kadar parayı verince tabii iyi olacak aynı parayı Windows'a verince 10 kat daha iyi olduğunu deneyimlyeceksin. İddia ediyorum süper kullanım kolaylığı ile dokunmatik ekran ve kalem desteği ile pek çok esnek kullanım senaryosunu destekleyen Windows 10 ile yapabileceğiniz her şeyi yapabileceğiniz başka bir işletim sistemi yok. Aus'un çift ekranlı laptopu, Lenovo'nun yine çift ekran deneyimi sunan laptopu da bunlara örnek. Sornuç olarak ne kadar para o kadar kalite. Yine de Mac ürünlerinden ucuz ya da hemen heman aynı fiyat aralığındalar.

    Bu arada haberde "Windows XP karanlığa gömülüyor" denmiş. Doğrudur ama karanlığa gömülmüş Windows XP bile Apple'ın macOS 10.13'ü kadar kullanıcı sayısına sahip.
    Pardus'un devlet kurumlarında dahi kullanılması için kısa ve orta vadede pozitif öngörüm yok.
    Son kullanıcı açısından, fanatikleri hariç kullanımı yok gibi.

    Linux Mint, Debian, Ubuntu, Fedora, Arch Linux vs. üst seviye dünya çapında dağıtımlar varken Pardus sönük kalıyor.
    Üstelik deposu vasat. Ayrılan bütçenin misliyle geri dönüşü olur umarım.

    Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kullandığı GIBUX var.
    Onun daha rentabil olduğunu düşünüyorum.


    Asıl konuya gelirsek, Microsoft son kullanıcı için sunduğu Windows ürünü ile piyasayı daha uzun yıllar elinde tutacaktır.
    Son kullanıcı yazılımlarının neredeyse tamamı MS Windows için sunuluyor, oyunlar, ofis yazılımları ve kurumsal yazılımlar.
    Microsoft, temelde her şeyin en kolay ve en basit şekilde yapılabilmesini hedef alması ve desteğinin çok iyi olması sebebiyle pazarda birinci olmasını sürdürecektir.
  • Linux 1,55

    Microsoft bilgisayarlarinizi, google mobil cihazlarinizi gozetliyor Super guc olmak boyle bir sey..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçlar normal ama insan tabloya bakınca yine de gülmeden edemiyor. Microsoft, listede krallığını ilan etmiş. Apple çöpçü balığı gibi dolanıyor. Linux ...
  • macOS Hackintosh sayesinde popülerdi diyen zekiler(!) vardı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linux, Windows'a göre yeni başlayanlar için karmaşık bir yapıya sahip. En önemlisi oyunların hepsi Windows'a çıkıyor. Bu ay Pardus'un yeni sürümü çıkıyor. Kaç kişi merak ediyor bilmiyorum. Oyun oynamayanlar bence Linux'u denemeli. Birçok dağıtım var. İlginizi çeken birisi kesin olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 1 Temmuz 2019; 23:44:30 >
  • Yapacak bişe yok insanlar bu rezalete katlanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de oyunlar ve bazı yazılımların alternatiflerinin Windows'taki kadar iyi olmamasından dolayı Linux'a geçmiyorum.
  • asıl windows 8 karanlığa gömülmüş görünüyor.

  • Tabi tabi.. Sen yeni işletim sistemi çıkar. Ondan sonra eski işletim sistemlerine desteği çek. Eski isletim sisteminde yeni programları işlemez hale getir. Ondan sonra deki benim yeni işletim sistemim kral. Yemezler.. Akıllı insanlar neyin ne olduğunu biliyor. Algı yaratmayı huy edinmiş bazıları..

  • Rezillikten başka bir şey değil ama alternatif yok. Lan yüklü olan uygulamanın çalışmadığı nerde görülmüş. Linux desen başka bir çöplük deryası. Bir milyon tane fork oluşmuş.

  • En çok kullanılan masaüstü işletim sistemi Windows 10

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAKKIYLA gomulen Windows 8 dir :) . Windows10 sasirtmaya devam ediyor :) .

  • Yeni işlemciler win7 desteklemiyor. Haliyle her yıl tablo w10'a kayıyor. Makine ölene kadar w7 devam :)

  • Win 8.1 64 pro kullanıyorum + start 8 kurulu başlat menüsü için taş gibi işletim sistemi.Açılış kapanış hızlı.Stabil bi şekilde kullanıyorum. Tek eksisi sağ alt menüyü tamamen kaldıramamış olmam. Win 7 nin tepede olması hayret verici :)))

  • Eninde sonunda yapay zeka tabanlı , google asistan benzeri kullanıcı ile konuşarak işlerini yapan bir işletim sistemi windows, android , ios un yerini alacak (örnek " HER " filmi !!)

  • İş için kullandığım program sadece Windows platformunda çalıştığı için zaruretten kullanıyorum. Onun dışında ofis işleri, internet vesaire için işte ve özel kullandığım MacBook'larda haliyle OSX. OSX kullandıktan sonra Windows kullanmanın avantajlarından bahsedenlere de gülüyorum sadece.

    Hala güvenlik açıklarıyla falan boğuşuluyor. O yüzden Windows 10 yüklü bilgisayar mümkün mertebe internetten kopuk çalışıyor...
  • ATM'ler de hala XP veya 7 kullanılıyor. Dünyada ki ATM sayısını düşündüğümüzde istatistiği ciddi şekilde etkiliyordur. ATM'leri katmadan bir oran belirlemeyi başarabilirlerse son kullanıcıyı ilgilendiren gerçek rakama ulaşaklardır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dürüstİnsan

    Linux, Windows'a göre yeni başlayanlar için karmaşık bir yapıya sahip. En önemlisi oyunların hepsi Windows'a çıkıyor. Bu ay Pardus'un yeni sürümü çıkıyor. Kaç kişi merak ediyor bilmiyorum. Oyun oynamayanlar bence Linux'u denemeli. Birçok dağıtım var. İlginizi çeken birisi kesin olur.
    Ciddi misiniz, Pardus'un geliştirmesini en son durdurmuşlardı diye hatırlıyorum, tekrar başlamış olmaları güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 2 Temmuz 2019; 18:47:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virtual Reality

    ATM'ler de hala XP veya 7 kullanılıyor. Dünyada ki ATM sayısını düşündüğümüzde istatistiği ciddi şekilde etkiliyordur. ATM'leri katmadan bir oran belirlemeyi başarabilirlerse son kullanıcıyı ilgilendiren gerçek rakama ulaşaklardır.
    ATM'ler en fazla binde 1 etkiliyordur yani çok çok önemsiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.