Şimdi Ara

en az elektrik sarfiyatlı klima hangisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
55.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Anladım,yine de tereddütünüz varsa aldığınız yere danışın. İyi akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 28 Haziran 2007; 19:36:52 >
  • vestelin bizzat manisada ürettiği sony tv ler var. yanılmıyosam 1990 model civarı. içini açıp tozunu temizleyince devrelerinden belli oluyor. ben sony im diyor. devre kartının üzerindeki işaretler, arıza buldurucular, parçaların yerleşimi parça isimlerinin yazıları...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    vestelin bizzat manisada ürettiği sony tv ler var. yanılmıyosam 1990 model civarı. içini açıp tozunu temizleyince devrelerinden belli oluyor. ben sony im diyor. devre kartının üzerindeki işaretler, arıza buldurucular, parçaların yerleşimi parça isimlerinin yazıları...

    Hehe başlıklar karıştı:)
  • Aslında bu o kadar da önemli değil bence, dediğiniz gibi kalite her yerde kalitedir, marka her yerde markadır.
    Sonuçta dünyadaki pek çok büyük şirket maliyetleri düşürmek için -özellikle işçilik vs gibi- uzak doğu ülkelerine fabrika açıyorlar, yadırganacak bi yanı yok bunun.


    EKLEME: Diğer başlıktan buldum 5 ağustos 2006 tarihli mesajlar.
    Şimdi tereddüt filan kalmadı



    quote:

    quote:Orjinalden alıntı: gurcan1

    quote:

    quote:Orjinalden alıntı: secure

    Mitsubishi Electric civatasına kadar %100 japon malıdır diyen kimdi bilmiyorum ama bugün evime takılan 2 adet mitsubishi klimanın üstünde Made in Thailand yazısını görünce direk o arkadaş geldi aklıma. Böyle bilip etmeden insanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen!

    Umarım sorun çıkarmazlar.


    kim yazmış bilemem ama bu klima japon klimasıdır üretim yeri her yer olabilir siz yanlış anlamış olmayın ama iyi klima almışsınız üzülmeyin dünyanın en iyi klimalarından biridir artık hele ınverter ise elektrikten falan kormayın ısınırsınızda serinlersinizde hayırlı olsun


    Herkese iyi forumlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salur -- 28 Haziran 2007; 19:51:36 >




  • İzlenimlerini buradan bilgilendirirsen sevinirim.
    Aylık elektrik sarfiyatını belirtmeyi unutma bakalım formül doğrumu

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ascentarium

    İKLIMSA'dan Sharp AY-XP9FR model inverter duvar tipi 9000 BTU soğutma Plasmacluster özellikli klima aldım, evde kullanmaktayım. soğutması mükemmel, ama plasmacluster, koku giderici filtre falan hikaye (mbbilici'ye katılıyorum). Sessiz çalışması çok hoş oluyor özellikle gece saatlerinde. Tavsiye ederim. Daha 1 aylık kullanmaya başladığım için fatura etkisini bilemeyeceğim. Ama leandro_651'in formülden gidersek:

    9000x0,000293=2,637
    günde ortalama 8 saat kullanacağımı varsayarsak 30x8=240
    240x2,637x2,113=1.337,28
    1.337,28/100=13,37 bence çok çok makul bir rakam.
    (leandro bu formülden farklı bir fatura gelirse kulaklarını çınlatacağım :))))


    Salur, öyle kapıyı da açayım hole de gitsin dersen senin o odayı 9000 falan kesmez onu söyleyeyim (tecrübe edilmiştir). Özellikle şu son 2-3 gün ben de senin gibi "açayım kapıyı hole doğru serinlik uzansın maksimum konfor" diye hayallendim; hayallendiğim ile kaldım. Bu konforu temin için yüksek BTU ihtiyacın olacaktır, fakat bu durumda da bulunduğun odayı sağlıksız bir şekilde soğutmuş olacaksın diye düşünüyorum.




  • soğuttuğun toplam alan ne kadar oda hol mutfak toplam alan ve aylık elektrik tüketimi ve klima ile ilgili izlenimlerin neler?Mitsubishi iyi olarak duyuyorum.Birde kaça aldın söylersen sevinirim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ascentarium

    Salur, öyle kapıyı da açayım hole de gitsin dersen senin o odayı 9000 falan kesmez onu söyleyeyim (tecrübe edilmiştir). Özellikle şu son 2-3 gün ben de senin gibi "açayım kapıyı hole doğru serinlik uzansın maksimum konfor" diye hayallendim; hayallendiğim ile kaldım. Bu konforu temin için yüksek BTU ihtiyacın olacaktır, fakat bu durumda da bulunduğun odayı sağlıksız bir şekilde soğutmuş olacaksın diye düşünüyorum.


    Almayacaktım ama şeytan dürttü gittim mitsubishi electric inverter aldım 10000 lik, dün aldım bugün takıldı
    Fazla kontrol edemedim malum iş güç beklemiyor, yarım saatte oda hol ve mutfağa yetti, tabi gereksiz odaların kapısını kapattım sonuçta koca evi soğutmayacağız, dışarıda sıcaklık rahat 40 civarı.
    Ben bunu özellikle sıcağı için aldım, hesapladım bırakın doğalgazı kömürden bile daha hesaplıya geliyor. Kışın hepsi soğutuyor ama hepsi ısıtmıyor, ya dış üniteleri donar ya soğuk üfler bakalım bundan Allah utandırmasın..
    Ekleme: Sıcaklığı 16000 btu civarı, dış ünite içerdekinden daha sessiz




  • Sharp öncesi benim de niyetim bir mitsubishi almaktı. Ama sonradan öğrendim ki Mitsubishi iki kanaldan satış yapmakta. Birisi Mitsubishi heavy Industries, diğeri ise Mitsubishi Electric. Asıl olanın Mitsubishi Heavy Industries, diğerinin ise isim benzerliğinden faydalanıp pazarlama taktiği uyguladığını öğrendim. İşyerimde tam 16 yıldır kullandığımız bir Mitsubishi Heavy Industries var, daha tık demedi çalışıyor. Ama diğerinde sorunlar olduğunu ve ayrıca servis alanında sıkıntılar yaşandığını duyuyorum. Umarım salur sen bunlarla karşılaşmazsın.

    Bu arada şu sarfiyat hesaplayıcı arkadaşlar, bu sarfiyatta fan hızının bir faktörü var mı? Mesela bendeki sharp'da plasmacluster özelliği, bunu çalıştırıp çalıştırmamak sarfiyatı etkiliyor mu?
  • fan hızının sarfiyata etkisi yok denecek kadar az, devede kulak gibi. plasmacluster nedir açıklarsan elektrik sarfiyatı hakkında yorum yapılabilir.
  • "Sharp Plasmacluster, yaydığı pozitif ve negatif iyonlarla havadaki bulaşıcı hastalıklara neden olan virüs ve bakterileri tamamen temizleyip, alerjiye yol açan toz akarlarını (mite) %91 oranında etkisiz hale getirerek, size daha sağlıklı mekanlar yaratır. Akar alerjenleri solunum yoluyla vücuda girse bile Sharp Plasmacluster sayesinde vücutta reaksiyona (hapşırma, burun akıntısı, egzama vs.) yol açmaz. Japonya’da ve dünyanın birçok ülkesinde ödüller kazanarak yararları belgelenen bu eşsiz teknoloji evinizi gerçek anlamda sağlıklı bir ortama kavuşturur."

    iklimsa tanıtımını bu şekilde yapıyor plasmacluster özelliğini. Gerçi ben pek öyle açık seçik farkedebilmiş değilim aradaki farkı ama. Sanki zorlarsam biraz, bir hafif ferahlık be yumuşaklık hissedebiliyorum bu özelliği çalıştırdığımda. Keşif ve montaja gelen teknisyen arkadaşlar, bu özellik devamlı açık kalsın, faydasını görürsünüz demişlerdi. Şimdi konu sarfiyat olunca, ben de bunu merak ettim bunun sarfiyata etkisi var mı yok mu diye. Hatta iklimsacılar "bu şekilde 24 saat çalışsa azami 35-40 YL fark oluşturur faturada o kadar" demişlerdi. Ben de şimdi bu ifadenin teyidi peşindeyim :))




  • eğer 35-40 ytl aylık fark ise çok. zaaten klimanın toplam getirisinden faydalanmanın sonucunda çoğu kişinin burun kırın edeceği bir rakam bu. aslında plasmacultur bu kadar tüketmemeli. o da plazma gibi yüksek gerilim ama çok düşük akım prensibi ile çalışan bir sistem olmalı cultur kısmının ne farkı var bilemiyorum. yine de çok harcamaya neden olacak bir şey olduğunu sanmam.

    plasmaculturu çalıştırınca bir değişikliğin farkıma varmaman normal. zaaten virüsün bakterinin farkına anlık olarak varmayız. ama sen bu özelliği sürekli kullan bir iki yıl sonra evinizde sabit yaşayan ev halkının bu tür bakteri ve virüslerin yol açtığı hastalıklara yakalanma ve hastalık seyirlerine ilişkin bir gözlemde bulun bakalım azalma olacakmı. ya da ev havasını iki farklı halde de analiz ettirmek gerekir.

    aslında bakteriler, harlak sıcakta daha iyi çoğalıyor ve havada daha rahat uçabiliyorken, ortam soğutulunca zaaten spor hale geçerler ve uçmaları zorlaşır. yani yakalanmalarına pek gerek kalmaz. virüslere gelinca onlar da çok özel bileşikler, yaani eve barka naadiren girerler, belkide birkaç yılda bir. onda da sizin klimaya yakalanırlar mı bilmem.

    arkadaşlar ben bunları sizin malı kötülemek için filan söylemiyorum, gerçekler bunlar.




  • ADİKHE; toplam alan hepsini katarsak 30 a yakın diyebilirim, daha yeni taktırdıığım için elektrik tüketimi hakkında bilgim yok, 1 ay sonra yazarım buraya
    Soğutmasından şu an için memnunum, ayrıca şunu da belirteyim yok bilmem ne antibakteriyel filtre, nano mano hepsi hikaye arkadaşlar, vestel haier kullanıyorduk o da çok özellikli!! bio filtreliydi!! şimdi o karbon filtrelerin bi tanesini bulamıyoruz piyasada
    Klimanın dış ünitesi çok hoşuma gitti, bayağı büyük diğerlerine göre ve hiç ses yok sadece fan sesini duyuyorum o kadar. Aldığım fiyat 1.800 civarı.

    Ascentarium; bence yanlış biliyorsunuz kaldı ki heavy gerçekten dediğin gibi çok iyi de olsa teknosa rezaletinden sonra bir de iklimsa rezaletine kurban gitmek istemiyorum o yüzden almadım, almam da.. Ayrıca inverter aynı kapasite electrik ve heavy arasında bayağı bi fiyat farkı var. Elektrik biraz tuzlu.
    Servis olayına gelince 27 sinde aldım klimayı akşama doğru ve 28 inde servis tam 12 de geleceğini söyledi ben de eve gittim ve 12 yi 5 geçe filan servis evdeydi, temiz bi şekilde taktılar gittiler. Şunu da söyleyeyim mitsubishi elektriğin yetkili servisleri ve bayisi klimaplus adı altında, giydikleri formalarda klimaplus yazıyordu..




  • bazı arkadaşlar ya klima görmemiş yada bu işden anlamıyorlar ,ne demek klasik klima ile ınverter arasında fark yok daglar kadar var

    12000 btu bir klima 10 saat 30 gün çalışırsa 38500 ytl elektrik harcar ama daıkın gibi ınverter ve göz özelligi olan bir klima ise 16000 ytl elektrik harcarki ben bu şekilde 8 senedir kullanıyorum bir odamda 12000 btu arçelik bir odamda ise daıkın ınverter var,

    ınverter her zaman daha karlıki hemde ne karlı nerede ise arada harcadıgı fiyat farkına migros malı yeni bir klima bile alabilirsiniz ben o kadar iddia ediyorum(8 ay kullanım süresi ile)
  • ben dün yani 24 temmuz 2011 tarihinde vestel bio 7000 btü lük klima aldım. odam 12 m2 bana satan adam yani vestel bayisi çok dil döktü bunu alma 12m ye yetmez dedi ama ben taktırdım ve çok memnunum. sadece hemen değilde yarım saat sonra içeride üşümeye başlıyorsun. a enerji sınıfıymış. ayrıca hem a enerji sınıfı hem 7000 btü lük klimadan daha aza yakan klima olmadığı içinde bunu aldım. gelecek ay faturama olan etkisi yazacağım buraya. ha ortalama günde de 10 saat çalıştırıryorum. 5 yılda garantiliymiş..
  • oha yani bu zort nedir kardeşim
  • evet faturalarıma olan etkisini açıklıyoruuuummm 7000 btü lük vestel klimayı denedim ama derede ağustos ayında ve mersinde ve en üst katta oturuyorum ve çatı da kiremit falan değil bildiğin dam bu şekilde genelde de evden çıkmam sıcakta... aylık elektrik faturam 35 civarı geliyorken ağustos ayında 65 tl geldi. eylül de de yine 63 tl geldi. yani bence hiçbişey. tabi size göre nasıl çokmu azmı ama 30 tl ve bir ay bence iyi yani...




  • Mrb. Daikin 18000inverter kullanıyorum az elektrik faturası gelmesi için, kışın kaçta, yazın kaçta çalıştırmalıym.Lütfen yardımcı olun. Servis kışın devamlı 30da çalıştırın dedi tabii bu ay 256lira faturam geldi şaşkınım normalde klima yokken 90_100arası fatura gelirdi. Fan otomatik de devamlı. Sürekli çalışıyor istenilen ısıya ulaşınca durmuyor sürekli çalışıyor fandan ses sürekli geliyor. Bide acaba sürekli uyku modunda mı çalışırsam.fan ayarını hangi konumda tutayım.yardımcı olun minimum fatura gelmesi için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaticeKrn H kullanıcısına yanıt
    Ister istemez faturanizda artis olacak. sonucta isiniyorsunuz.
    inverter klimalari acip kapatmak yerine dusuk sicaklikta acik tutmak daha ekonomik.
    yeterli geliyorsa 23-24 dereceye ayarlayin. en yuksek ayarda birakmayin.
    birde evin genelini degilde mekani istmak daha ekonomiktir. isitmak istediginiz mekanin kapisini kapali tutun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar izmirde oturuyorum bir hafta önce daylux 12000 btu sezonsal inverter klima aldim daikin servis güvencesiyle daikin servisi tarafından takıldı söylemeden vakumlama işleminide yaptilar klimadan o kadar memnunum ki inanılmaz sessiz çalışıyor birde uyku modu var ona daha almadım bile o derece 28 derece serinlikte kullanıyorum kapılar açık durumda evin içi çok güzel şuan çok da tasarruflu 1,5 saatte 1 kw elektrik döndürdü sayaç nofrost buzdolabı televizyon filanda çalışıyo bu arada valla alacak arkadaşlara öneririm ben çok memnunum cop ve seer degerleri de cok iyi cop 4.0 A+ seer 6.1 A++ çok iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmirsefa kullanıcısına yanıt
    Çok yakıyormuş sizinki

    Panasonic ethera serisi 12 bin
    Antalya da 22 mt kare oda
    27 derece ayarlı
    4 saatte 1.6 kW harcadı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.