Şimdi Ara

Empedans Değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yakın zamanda kulaklık değiştirmeyi düşünüyorum 200 tl bütçem var
    http://www.rampage.com.tr/tr/urun/rampage-rm-k19-raging-plus-siyah-usb-7-1-version-rgb-ledli-gaming-oyuncu-mikrofonlu-kulaklik
    http://www.rampage.com.tr/tr/urun/rampage-rm-2019g-x-titan-rgb-7-1-surround-sound-system-mikrofonlu-oyuncu-kulakligi

    bu iki kulaklık arasında kaldım birisi 16 ohm diğeri 32 ohm aralarında ne gibi farklar vardır hangisinde; daha iyi ses kasabilirim, daha sağlıklı olur, ses kalitesi daha iyi olur gibi sorularımı cevaplarsanız mutlu olurum.

    Kulaklık Önerilerinize de Açığım...







  • Ohm değeri ne kadar güç çekiceğini gösterir 32 olan daha yüksek sese sahiptir . 16 genelde cep telefonları için bende pioneer cx7 var onda 28 cep telefonundan dinlemek le bilgisayardan dinlemek arasında şiddet te epeyi fark var. hatta 5.1 ses sisteminin girişine taktığımda daha da yüksek ses veriyor.


    Yüksek olan daha çok ses verir .
  • Reanimate kullanıcısına yanıt
    Tam tersi ohm değeri arttıkça ses seviyesi azalır. 300 ohm'luk bir kulaklığı telefona takarsanız gümbür gümbür ses mi gelir. Tam tersine kulaklık çok kötü çalışır. Düzgünce kullanmak için amp kullanmak gerekir. Aynı şekilde hoparlörlerde 4 - 8 ohm arası oluyor. Kulaklık daha mı çok ses veriyor yani hoparlörden. Ohm değeri genel olarak o kulaklığı hangi cihazlarda kullanabileceğinizin göstergesidir. Ses seviyesini dB olarak yazıyorlar zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çektiği gücü belirtiyor benim bildiğim yüksek olması daha yüksek ses verebilmesini sağlıyor .
    https://fragtist.com/ekipman/kulaklik-satin-alirken-nelere-dikkat-etmeliyim/3/

    Böyle bir yazı buldum arkadaşın işine yarıyacaktır .
  • Reanimate kullanıcısına yanıt
    Her kaynak doğru olacak diye birşey yok. Tekrar söyleyeyim ohm değeri kulaklığı hangi tip cihazlarla kullanabileceğinizi gösterir özellikle. Şöyle örnekleyeyim.

    Urbanears Plattan 2:
    link
    Empedans Değeri

    Plantronics Backbeat Go 600:
    link
    Empedans Değeri

    KZ Zsn Pro:
    link
    Empedans Değeri

    Sennheiser HD 600:
    link
    Empedans Değeri

    4 resimde de hem empedans, hem de hassasiyet değerlerini işaretledim. Bunlardan Urbanears ve Plantronics aynı empedans değerine sahipken Urbanears daha yüksek ses verir. Bunu direkt hassasiyet söyler. Aynı şekilde Kz Zsn Pro ve Sennheiser HD 600'e baktığınızda empedans değerleri arasında dağlar kadar fark olmasına rağmen aynı ses seviyesine sahipler.

    Elektronik mantığıyla da açıklayayım:

    V(Volt) = I(Amper) * R(Ohm)

    Burada eğer kaynak cihaz aynı kalıp direnç (empedans) değeri artarsa daha az akım geleceği için daha az ses çıkar. Eğer direnç aynı kalıp kaynaktaki voltaj değeri artarsa, ki bu amplifikatörlerle yapılıyor, kulaklığa giden akım da artar, yani daha çok ses alırsın. Şimdi tutup da 16 ohm'luk bir kulaklığı 300 ohm için tasarlanmış amplifikatörlere takarsan daha çok ses vermekten ziyade kulaklığı yakarsın. Yani empedans değeri kulaklığı hangi cihazlarla kullanabilirsiniz onu gösterir. Ses seviyesine bakacaksanız hassasiyete bakın. Sadece empedans değeri artarsa ses seviyesi artar diye belirten bir kaynak göstermek yeterli değil, açıklayıcı olmak lazım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.