Şimdi Ara

emniyet kemeri takmayı güvensizlik algılayanlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
3
Favori
8.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sana güveniyorum ama diğer sürücülere güvenmiyorum deyip onun gururunu okşayacaktın ve onunda kemer takmasını sağlamış olacaktın

    Ben 15 yıldır araba kullanıyorum alıştım 2 sokak arkaya gitsem bile kemerimi takarım. Kemer takan şöför bilinçli ve iyi şöfördür gözümde .
  • Öndeki takmazsa zaten bir şekilde fırçasını yiyip takıyor ama arkadakilerde ısrar durumu oluyor bazen. Aracın motorunu kapatıp gitmiyorum diyorum, zerre taviz vermem.
  • gercekbeko G kullanıcısına yanıt
    aynısı bende de var. eşim kemer takmıyordu ilk tanıştığımızda. her bindiğimde uyarıyorum 1-2 seferinde takmamak için diretti, şehirden uzaklaşıp yol boşalınca frene sonuna kadar basıyorsunuz, bir daha daha siz arabaya binmeden bütün kemerler takılmış oluyor. tavsiye ederim :)
  • Bakkala bile gitsem takan tiplerdenim ben de . Yanımdakine kesinlikle taktırırım. Arkada oturan biri varsa onu da uyarırım. Takmaması kendi bileceği bir konu...ama öndeki takmazsa kenarda durur hareket ederken zor oluyor dururken tak derim..



    Bir de emniyet kemerini takıp çocuğu kucağında direksiyona ya da yolcu tarafında kucağına oturtanlar var.. Onlar tam birer cahil diyeceğim artık.

    Daha geçen gördüm yolcu koltuğunda bayan yolcu kendi emniyet kemerini de takmış ama kucağında en fazla 2 yaşında bebek.

    Ulan zır cahil, doğrudan bir yere gömmesine gerek yok o arabayı. Airbag açacak kadar yandan alttan üstten tıklasa bir yere o bebeğin boynu kırılır kucağında..yolcu airbag i kapalıdır muhtemelen de o arabada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkmenson

    Arabama binen herkes sofor bensem ( arka yolcular dahil) kemer takmak zorunda. Taktirmadan yola cikmam.



    Darilan darilsin. Kiran kırılsın.
    Dediğinize ek olarak çok inat edipte takmayanlar için arkamda araç yok ise ve yol güvenli ise ani fren yapıyorum bilerek kemerin önemini anlatmaya çalışıyorum bazen ters tepsede işe yarıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bir hızın üstünde -mesela 180-200km gibi- emniyet kemeri hayatta kalmak için yeterli olmaz. O yüzden mutlaka hız limitlerine ve trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. Aşırı hız asla yapılmamalı. Son olarak araçların bakımlarının zamanında yaptırılması gerekli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay_53

    Emniyet kemeri takılmadan araç hareket etmemeli bence hala böyle bir teknoloji yok.
    Bizim ülkede ona da çözüm bulurlar. Artık ne zaman arabalara binmeye kalksam hepsinin kemerleri takılmış oluyor. Gelen insan da hop diye üstüne oturuyor. En nefret ettiğim şeylerden oldu artık kapıyı açınca kemeri takılı görmek
  • Bu insanlar iki grup.

    Biri emniyet kemeri takmadan arabaya biner, sonra kaza yapıp arabadan fırlayınca aklı başına gelir ama belki geç gelir ya da hiç gelmez.

    Diğeri kask takmadan bisikleti tam gaz kullanır, sonra virajı alırken ön teker kayar düşer, üç gün sonra hastanede ayılabilirse Allah'a şükür eder yoldan tutup döve döve geri çevirdiği için. Devamında birkaç ay sürebilen baş dönmeleri ve bulanmalar da cabası.

    Başınıza gelmeden önlem olarak yapmanız gereken şeyi yapın abi, kimse işini garantiye aldın diye senle dalga geçemez. Geçiyorsa da aç kapıyı itir dışarı gitsin, dersin emniyet kemerin bağlı olsa düşmezdin diye.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Geçiyorsa da aç kapıyı itir dışarı gitsin, dersin emniyet kemerin bağlı olsa düşmezdin diye.



    Hocam bu nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En yakın arkadaşlarımdan biri inatla kemeri arkadan takıyor. (taksici dolmuşcu stili) Kardeşim tak canını güvene al diyorum, olacağı varsa olur diyor. Her kemeri arkadan geçirip takarken eğilişinde frene basıp onun kafasını cama çarptırmaya çalışsam da kemerin önemini anlatamadım.
  • Kesinlikle katılıyorum, ya toka alır takarlar, ya üstüne otururlar ya da arkadan geçirirler. İllak bir çaresi var, keşke vücut ısını, kalp atışını falan algılayabilen kemerler olsaydı diyeceğim de onun da çaresini bulurlar, mesele çakallık oldu mu üstümüze yok!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Örneklendirmeli sağlam bir ders. :D
  • usb U kullanıcısına yanıt
    Toros'lar Kuş serisinden sağlam ve güvenli sıkıntı olmaz 2 parçaya bölünen Toros haberi var mı?
  • Arabam yok ama şehirler arası otobüste ya da taksi de gittiğim zaman kemer takarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben takıyorum yoksa emnıyet kemerı sesı susmuyor :D

    sehır ıcınde takmıyorum sehır dısında takıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 16 Ağustos 2018; 19:28:25 >
  • Geçen arkadaşım anlattı yurt dışında yaşıyor. Yanına bizim ülkeden biri gitmiş. Adam oturmuş arabaya emniyet kemerini takmamış abi taksana emniyet kemerini demiş. Ya adam emniyet kemeri daha zararlı kaza anında takılmasa daha iyi demiş. Düşün bizim insanımız cahil onu geçtim bilmiş ve hadsiz.
  • ne zaman ani fren olacağini bilemezsin , gerek sokak arasında gerek otobanda emniyet kemeri defalarca ön cama uçan kafa atmamı engellemiştir. takmamayı erkeklik olarak görenlerin zaten en az 5 tane ödenmiş trafik cezası var.
  • Daha geçenlerde 45 yaşında bir abimiz; Hemende kemeri takar ha! Dedi benim için bende, alışmışım abi hem çok önemli dedim. O da ben takmam kardeşim Allah a şükür daha ihtiyacım olmadı dedi, geçenlerde yola çıkan traktöre çarptı 3 ay hastanelerde yattı. Şimdi diyor ki; kanepede bile otururken emniyet kemeri takmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda sadece bir kez "takma şunu ne takıyon ya" diyen oldu.

    O da iş icabı arabasına mecburen bindiğim cahil cühela artistin biriydi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.