Şimdi Ara

Emma Shapplin'e Ezan protestosu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_


    quote:

    Orijinalden alıntı: TolgaReis_24


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_


    quote:

    Orijinalden alıntı: BJK


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    İki taraf da hatalı

    Bence Emma hatalı değil, kadın saygı göstermiş, ne olursa olsun protesto edenler terbiyesizlik etmiş.

    Başka bir ülkeye gitseydim kilise çanı da ezan gibi bir ibadete çağrı olsaydı yine de kesmezdim müziğimi. Neden ?

    Beni dinlemeye gelen zaten o ibadeti o sırada yapmayacak belli o sırada sadece beni dinlemek için gelmiş. Olay sadece o esnada duymakla mı alakalı yani ?

    Hocam saygı denen şey insani kucultmez yukseltir. Dini şeyler insanların saygı duyduğu şeyler, saygı duyulmak zorunda bence. Atatürkü anma töreni yapılıyo adam son ses müziği açmış geçiyor koy bakalım aynı kefeye ne olcak insanların tepkisi ? Ha bu Atatürk olur Ha İslam Ha Hristiyanlık, saygıya saygı gerekir.

    Atatürk'ü anma eğer 10 Kasım diyorsan sadece 1 dakika ve törenler düzenleniyor zaten o sırada. Ha ayrıca şehirde de duran insanları diyorsan veya trafikte dörtlüleri yakıp duran insanları diyorsan yürüyenler oluyor arabayla durmayanlar oluyor. Durmak zorunda değiller ama saygısızlık değil bu saygısızlık olsaydı biz saygı duruşunda bulunurken onlar mesela gülüp terbiyesiz bir şey söylerlerse saygısızlık olur.

    Konya'da başka ülkenin milli marşını ıslıklamak ? İşte budur saygısızlık veya teröre karşı saygı duruşunu ıslıklamaktır.

    Saygı başka bir şey. Burada kadın ezan çalıyor alooo yüklenin oğlum ver basıı arttır müziğii dese tamam. Ancak opera ezandan önce başlamış zaten 5 vakit namaz var elbet birine denk gelebilir. Mesela Sinema izlerken dışarıda ezan okunduğunu biliyorsun ama sinemayı durduruyor musun ?

    Yani burada iki taraf da haksız. Neyse olan olmuş



    Hocam eğip büküp illaha kendinizi haklı çıkarırsınız. Saygı zorunluluk değil, bu görüş haklı.Emma'ya haksız diyorsun ama sen. Mükemmel entelektüel bakış açısı mı diyelim ? Bak ne demissin durmayanlar saygisiz degil.Duranlar saygisiz mi peki? Olayları bagdaştıramadınız galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_


    quote:

    Orijinalden alıntı: BJK


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_


    quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Olay sadece saygı göstermekle alakalı, ben de mesela ezan okunduğunu duyarsam müziği kapatırım, aynı şekilde mezarlığın yanından da geçerken de gene o şekilde. O ezanın okunduğunu bile bile onun sesini bastırmaya çalışmak bana göre saygısızlıktır. Tabii bunlar Müslümanlar için geçerli, eh bu kadın ona rağmen bunu yapıyorsa eğer protesto edilmeyi değil bence alkışlanmayı hak ediyor.

    Şu noktayı atlıyorsun:

    Zaten devam eden bir opera varken ezanın sesini bastırmaya çalışan yok. Kadın yüklenin la ezan okunuyor duyurmayın demiyor ki.

    Olsun bunda bir zarar yok, ben onu örnek olarak verdim. Burada kadının yanlışı yok tam tersi takdire şayan hareketi var. Yanlış yapan onu protesto edenler.

    Bak mesela maç oynansa böyle bir şey yapsa anlardım, ya da ne bileyim sinema izlense en heyecanlı yerinde böyle bir şey olsa anlardım, ama bu konser yani en heyecanlı yeri falan yok, ya da kaçırdığın bir şey yok

    Nasıl heyecanlı bir yeri yok ? Kime göre ? Opera zevki, müzik zevki her insana göre değişir. Ben Kuğu Gölü balesi dinlerken veya piyanoda çalmaya uğraşırken ufak bir kısmına belli bir yerde kendimden geçiyor olabilirim.

    Valla bence abartıyorsunuz hem siz hem de orada protesto edenler, uzatmaya gerek yok ben haksızlığa yol açmıyorsa, özgürlükleri kısıtlamıyorsa, herkese, her inanca saygıdan yanayım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    İki taraf da hatalı

    zoruna mı gitti. ezan dinmez çatır çatır çatla ağla
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.