Şimdi Ara

Emeklilik Hakkında [ACİL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam affola bilginiz olduğunu düşündüğümden buraya açıyorum;

    Bir tanıdığım devlet dairesinde memur olarak 4 sene çalıştıktan sonra 1998 de istifa etmiş. Almanya'ya işçi olarak gitmiş ve sigortasını orda yatırmış. Ordan emekli olacak bir sorun yok ama Türkiye'den de emekli olmak istiyor. Şimdi Türkiye'ye gelse burdan emekli olması mümkün mü? Sigorta başlangıcı vs olduğundan borcunu ödeyip emekli olabilir mi? Ne yapmamız gerekiyor? Tam emin olmamakla birlikte yaşı 50.

    Yardımcı olabilir misiniz, biraz acil bir durum Almanya'ya geri dönmesi gerekiyor perşembe günü. Şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtomotivTutkunu -- 12 Ağustos 2017; 17:26:24 >



  • Zaten Türkiyede memurluk yaptığına göre borçlanma hakkı var. Almanyada çalıştığı süreleri belgeleyerek borçlanabilir ve emekli olabilir.
  • Evet hocam öyleymiş baya sağa, sola gitti öyle bir hakkı varmış. Tek sıkıntı kıdem vs varmış memurlukta onlardan yararlanamayacakmı?. Teşekkürler yardımınız için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OtomotivTutkunu

    Evet hocam öyleymiş baya sağa, sola gitti öyle bir hakkı varmış. Tek sıkıntı kıdem vs varmış memurlukta onlardan yararlanamayacakmı?. Teşekkürler yardımınız için

    İstifa edip gitmiştir şahsı muhtemelen ondan dolayı kıdem alamaz. Zaten borçlanma ile emekli olacağı için orada da kıdem alamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.