Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (257. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
20.889
Cevap
639
Favori
1.538.068
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

    eski bankadan taahhüt bozmanın cezası ne çıkacak peki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özket

    kaç günde görünür burada hala eski bankam görünüyor.

    GENELDE ayın 15 i gibi . ( SGK emeklileri için biliyorum ben diğer şartları durumları bilmşyorum yanlış yönlendirmeyim)

    Ama bu ay erken ödeme söz konusu yukarda yazdım zaten ara ara bakmak gerekiyor.

    Normalde siz eski bankanızdan BLOKE kaldırmadığınızda eski banka gözükür, ama BANKA DEĞİŞİKLİĞİ YAPAMAZSINIZ.

    BLOKE kaldırdığınız anda gene eski banka gözükür, ama Banka MH veya Banka elemanı BANKA DEĞİŞİKLİĞİ YAPAR ve e-devlet/SGK dan yeni banka gözükür, Lakin maaş gününüzden önce yapyıysanız MAAŞ eski bankaya yatar , istisnai durumda bir sonraki 2. maaşta eski bankaya yattığı olmuştur. AMA GENELDE MAAŞINIZI YATTI GÜN ÇEKİP, HEMEN BLOKE KALDIRRIR ve HEMEN BANKA TAŞIMA DEĞİŞİKLİĞİ yaparsanız ayın 1 inden sonra SGK yeni maaş listenizi İSMİNZİyeni bankaya yollar. MAAŞ RAKAMI ise GENELDE ayın 15inde bildirilir. Hatta bazı bankalarda maaşınızı görür ama çekemezsiniz maaş günü gelene kadar.


    Bu arada bu ay yani Temmuz ek ücret mesela bende Haziaran2021 için 89.xxTL iken yukarda verdiğim 3 ayrı edevlet linkinden bakınca Temmuz2021 için 95.xxTL ye çıktığını ve MAAŞ ın henü

    z eklenmediğini görüyorum. Tahminimce pazartesi , salı sisteme girilir, Benim maaş günüm 23/24 ü Bayram öncesi bu ay 15i gece yarısı saat 01 gibi bankama aktarılır. Hem fark konulmuş maaş hemde bayram ikramiye si.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: rodeo65

    Merhaba Emekli Maaş taahhüt bitmeden YKB taşımayı düşündüm Akbank tan cezası nedir bilen varmı?

    Birde YKB de Emekli Maaşı alanlar a EFT ücreti varmı? Havale ücreti varmı? Kredi Kart Aidatı varmı? Hesap işletim ücreti varmı? Bunlar a ücret yoksa Yapı Kredi geçmeyi düşünüyorum. Tabii önce Akbank ta olan Taahhüt halletmem gerek cezası nedir. 24 ay sonra ayrıldığımda.

    diyelimki akbanktan eski promasyon 3yıl yani 36 ay için 600TL almıştınız.

    24 ay kalmışsınız, 600 bölü 36 , kalan ay kadar kıstel hesaplanır ve geri ödeme alınır BLOKE KALKAR ( başka kredi, vs vn vd şeyler var ise BLOKE kaldırmazlar)


    yani 600TL aldınız, 24 ay kaldınız, sonra taşıma banka değişikliği yapıyorsunuz kabaca 12 kalmış ise 200TL geri ödeme çıkıyor. ( dikkat edilecek nokta BANKA SGK PROMASYONU için bu şekilde, ayrıca bazı bankalar EK BANKA EMEKLİ PROMASYONU veriyor oda kıstel olarak geri alınır, Ayrıca bazı bankalar emekli getir 100TL al vs kampanya yaptılar, bunlarda geri alınabiliyor bazen.



    TEB de mesela gecen seneki lampanyada 2 otomatik ödeme fatura şartı vardı, Pandemi süresince kurumlar her ay fatura çıkartmadı, TEB de şartlara uymadı diye kendi kendine promasyonun banka kısmını geri iade etmiş bildirdi. Bende şubeye gittim durumu anlattım GENEL SİTEM BÖYLE dedi, bende ozaman hem sgk hemde ekbanka promasyonunu geri iade alın KISTEL olarak deyip BLOKEYİ kaldırdım, önce GARANTİ BANKASINA 1 ay sonrada YAPIKREDİYE taşıdım. TEB den aldığım ek 1 emekli getir promasyonunu almadılar, Garanti de ek 100 veya 150TL banka kartına BONUS yatırmıştı onuda almadılar. Yani onlar yanıma kar kaldı. Ama bazı banka şubeleri bunlarıda geri alıyormuş. Bende alınmadı keşke daha çok emekli getirseydim TEB e onlar bende kalırdı.



    Gelelim çok detay sorunuza, HERAY yeni kampanya çıkabiliyor, heran BAKA değişiklik hakkını kullanıyor, bazen reklamını yaptığını ŞUBE VE MÜŞTERİ HİZMETLE<Rİ bilmiyor, Bazen internet sitesinde yenisi yazarken bazen eskisi yazıyor. ÇOK garip durumlar.


    Genelde bazı banlalar emeklilere ilk yık ücretsiz kredi kartı veriyor. ( TEB bonus lisansıyla veriyor ve garanti bankası BONUS çoğu durumda mutlaka yıldat alır, ) fakat eski yazılarda burda istediği kredi kartını seçenler olmuştu, SHE kart, bilmem ne BONUS kart gibi, bazı kartlara daha çok kampanya geliyor vs.


    YAPIKREDİ değil artık hiçbir banka ticari olmayan müşterilerden hele hele emeklilerden HESAP İŞLETİM ÜCRETİ ALAMAZ. Yasaklandı.

    DÜZELTME EDİT: Dankştay aksi yönde karar almış, kötü olmuş. Tesadüfen gördüm aylar önce danışayım kararı alınmış bilmiyordum. Keyfe kalmış alabilir demek ki bankalar



    EFT ÜCRETİ YAPI KREDİ ALIYOR, HAVALE ÜCRETİ ALMIYOR ( kendi hesaplarınız arasında , ben HAVALE başka banka HAVALE deyip IBAN yerine iban bilmiyorum deyip başkabanka dahi şube ve hesap numaramı girip kendime HAVALE yapıyorum ( EFT olarak görmüyor) bu sayede heray maaş yatar yatmaz YKB dan tüm maaşı aktarıyorum. AMA ben taşıdıktan sonra 2-3 defa revize edildi, kampanya. Ben taşıdıktan 1-2 bilemedin 3 ay sonra validenin maaşını TEB den direkt YKB aktardık. Kredi kartına yıldat var idi yada ilk yıl ücretysiz idi, KREDİ KARTI istemedik. Verdikleri yıldatsız kredi kartı kampanyalarda işe yaramıyor , WORLD puan, jopker Vada, ek taksit yapmıyor ydpa çok sınırlı.


    KREDİ KARTINI AKTİK KULLANAN ben eski yapokredi müşterisiyim , hem GOLD kart hemde PLATIN kart var yıldatları var muhakkak senede 1 yansıyor, yansıdığını görünce arayıp müşteri hizmetlerine itiraz ediyorunm BAK KAPATIRIM KARTIMI yada ücretsiz yıldatsız YKB kredi kartı isterim HAAA diyorum hemen geri iade ediyorlar. sadece belki 1-2 sene gözden kaçırıp ödemişimdir genelde hep geri aldım. ( ayrıca tüm kanallardan taciz edin beni dedirtiyorlar devamlı haftada 2-3 sms gelir KREDİNİZ hazır, bayram ihtiyacınız için gel, MTV , zart zurrt sms , mobil mesaj gelir , bunları 1 yıl kapattım inanın daha az kampanya, daha az WORLD puan, daha az öteleme geldi, daha az taksit fırsatı sundu. Şimdi gönüllü taciz edin diyorum daha çok kazandırıyor.


    YKB için buraya bakarsanız birdünya kampanya var https://www.worldcard.com.tr/kampanyalar ayrıca emekli bankacılığı tanımlanınca mesela falanca gözlükçüde ek kazanç, ek taksit, ek indirim vs , hatta her ay oyuncakçıya indirim, abudik gubudik kampanyalar.


    tüm detaylar burda var https://www.yapikredi.com.tr/bireysel-bankacilik/odemeler-ve-hizmetler/sgk-emekli-maas-odemeleri



    ilk olarak Denizbank, ardından TEB, sonra Garanti, sonrada YKB emekli bankacılığı kullanan biri olarak HERBANKA FARKLI ZAMAN ve DÖNEMLERDE ilave kampanya yapıyor, hiç üşenmeyin anında gidin KISTEL geri ödeme ile BLOKE yi kaldırın. Ben TEB de 1 emekli için 100TL , garantide Banka kartına ek 100TL gibi bonus yatmıştı onları almadıkları için yanımada kar kaldı. Siz belki 10 emekli refere edersiniz 150x10 veya 250x10 emekli alırsınız , taşırsınız o bile kar kalır.


    yukardaki 3 bankadan en çok KREDİ KARTINA BONUS sistemi veriyor ama bazen diyordi şu banka bonus kartı geçerli değil. Küçük yazıları iyi okumak lazım. detaya ayrıntı çok önemli. YAPIKREDİ eskiden ÇOK iyiydi şimdi kolaylıkları da varken şartlara taılmak veya şunu yapmadın olmadı demeleri çoğaldı. GARANTİ BONUS daha verimli idi. Denizbank a birdaha uzun süre bulaşmam. TEB de KREDİ KARTI için kendileri ekstra durumlar ekliyorlar, mesela IGDAS faturanıza 100TL geçerse 3 taksit 5 taksit gibi. yada faturanızın işukadarı iade diye.


    Ama annem de kredi kartı yok, faturaları bizim tarafımızdan ödeniyor, emekli tanıdığı yok, vs vs yani sadece dulyetim emekli maaşı yatıyor rahmetli babamdan kalan 2100TL eline geçiyor, her ay 1 kez ATM den çeliyoruz tamam. YANİ ne için kullanacağınıza göre en yüksek getiri yi kim veriyorsa o bankaya gidin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 15 Temmuz 2021; 13:50:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Easy Ice

    Bütün bankalar aynı yok param sizde kalıyor vs kimse dinlemez. dinledikleri tek şey kredi kartınla yıllık atıyorum 20 bin+ bir kullanım yapıyorsan o zaman aidatı almazlar yılda 4-5 bin tl harcayanlardan alırlar yarısı kadar puan verirler. yoksa reklamını yapıyorum vs hikaye. garantide böyle çogu bankadada böyle.

    Aynen +1


    ben Garanti bankası ile çok eskiden hesap işletim ücreti, EFT ücreti, Bonus kredi kartına yıldat vs ücretler sebebli tartışıp, banka müşteri hizmetleri, banka şube elemanı, banka şube temsilcisi ve şefleri ile ukeleca tavırları, burunlarından kıl aldırmadıkları için, topu merkeze, şubeye atıp sizi oyalamaları sebebli artık banka ile çalışmıyoruım. Ama yastık altı altın kampanyası yaptı getirisi iyiydi birde emekli maaş promasyonu belli bir zaman iyiydi taşıdım baktım sözlerinde durmadılar hemen kapattım işim bitince hesabı ve emeki maaşımıda taşıdım. Benim zamanımda EFT ücretliydi sonraki kampanyada üccretsiz yazıyordu ema emşn değilim


    TEB pandemide kurumdan fagtura çıkmadı , kendi kendine iptal etti promasyonu. SALAKLIKLARI bana banka değiştirtti.


    YAPI kredi senede 100bin üzeri kredi kartı da kullandığım olsa GOLD ve PLATIN karta yıldat aldı, haa itiraz ettim geri verdi ama unuttuğum sene geöçirdi, Yok GOLD kartın kalsın yıldat öde , biz PLATIN KART ta verelim ama yıldat almayalım dediler , az kalsın ağlarına düşüyordunm, SATIR ARALARI , DETAYLAR , İNCE noktalar devretye girdi, ilk senwe muaf sonra HERbi<RİNE alırım ...


    Her banka RESMİ TEFECİ. Tek memnun olduğum şimdilik 2.senem QNBFİNANSBANK ENPARA kredi kartım yıldat almadığı gibi 6 ay sonra 100TL geri ödedi, 2. yılda yaptımı anımsamadım. Heray 3bin TL ye kadar 5-6 taksit yapıyor ( bazı alışverilerim hariç genelde sıkıntı yapmadı)


    YAPIKREDİ ile 1987 den beri çalışıyorum. Çek karnem dahi var idi. Ama çok adiliklerini gördüm. mesela fatura ödeme ücretsiz idi alkıştırdı, siz kredi kartı ile otımatik ödediniz, sonra bir bakmışsınız sadece vadesizde paranız var ise ek ücrte masraf almıyor, kredi kartı ile ödemede her faturaya masrak alıyor. hemde hiç habersiz. Eskiden yoktu sonradan çıktı diyorlar . EnPara kredi kartı dahil hiç masrag almıyor şimdilik.


    İşin özü çok dikkatli olmalı, hele uyanık değilseniz BANKALAR EMEKLİLERİ çok rahat kullanıyor. Heleki milli ve dini bankayız diyenlerden korkun.

    ZİRAAT BANKASI dayım devlet bankası diye yıllardır söğüşleniyor, anlatamıyorsunuzda , o kadar çok kişi varki, faiz almaz, gelen herşeyi kesintiyi farketmez, kandırılır anlamaz, Promasyonu en yasal hakkımız iken en düşük olanı verir, kendi kendine yeniler. Birçok banka böyle.


    Devamlı uyanık olmak lazım. Aman dememek lazım, RESMİ TEFEci, kan emici bankalar kazanmasın bu fahiş kazançları





  • quote:

    Orijinalden alıntı: anatolia28

    eski bankadan taahhüt bozmanın cezası ne çıkacak peki

    size yasal olarak 3 yıllık ( 36 aylık ) bankadan maaş alıp promasyon peşin veriyorlar.


    Bunun 2 hatta 3 ayağı var.

    1- TUED emekli derneği sayesinde bankmalardan SGK promasyonu almak

    2- Bankaların emekli kapmak için ek ilave verdiği BANKA PROMASYONU

    3- emekli getir al sana emekli başına şu kadar.

    4- bazı bankalar ING gibi her ay şıukadar harca 3 yıla al sana 2550TL gibi eski kanpanyalarda var idi.



    işin geçmişi TUED Türkiye emekliler derneği olarak mücadeleler sonunda alınan hak.


    2017 den 2020 ye kadar

    1000 lira altında emekli maaşı alanlara 300 lira; 1000-2000 lira arası 375 lira; 2000 lira üzerine 450 lira promosyon


    2020 den 2023 e kadar (2023 yılı için tekrar pazarlık yapılacak)

    1500 TL'ye kadar olan emeklilerimize 500 TL, 1500-2500 TL arasında olan emeklilerimize 625 TL, 2500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi

    GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE BAZ EMEKLİ PROMASYON RAKALARI BU, BUNUN ÜZERİ BANKA İLAVESİ


    yani siz 36 ay için maaşınıza bağlı yukarda yazdığım ana promasyonu aldınız, ek banka promasyonuda varsa ona görede hesap değişir.


    işin en basit hali aldığınız promasyonu 36 ya bölün , kaç aydır o baankada oldunuzu hesap edin o gitti, kalan ay kadar banka size KISTEL ödeme çıkartır , sadece onu geri ödeyip EMEKLİ BLOKENİZİ kaldırırsınız ( başka kredi vs vb vd şeyler sebebli BLOKE kaldırmayan bankalarda var, onlarıda halletmenizi isteyebilirler)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 10 Temmuz 2021; 10:22:38 >




  • rodeo65 R kullanıcısına yanıt

    YKB de havale hariç işlemlere ücret isteniyor bilginiz olsun. 36 ay boyunca ücretli eft göndermek benim hiç işime gelmedi mesela. Ayda 3 4 kere eft yaptığım oluyor.

  • 1000 tl ye kadar ücretsiz eft


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben garanti bankası ile çalışırım ama eft işlemlerimi hep enpara üzerinden yaparım seviyorum enparayı bu ülkede %90 kişidede enpara var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabil07

    1000 tl ye kadar ücretsiz eft

    eğer FAST 'ı kastedi,yorsanız aslında bazı bankalarda ücretsiz. Normalde EFT ile aynı mantıkta , tek farkı 24saat anında geçiyor hesaba.

    YKB mesai saatleri dışında ücret alıyor


    FAST hakkında resmi : https://fast.tcmb.gov.tr


    EFT / FAST ücretleri : https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/332f25f1-5824-449d-95bd-810c3373d3ce/2021+Yılında+Geçerli+Olan+Tarife+Cetveli+Hakkında+Talimat.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=ROOTWORKSPACE-332f25f1-5824-449d-95bd-810c3373d3ce-nqPvSXW





  • anatolia28 A kullanıcısına yanıt

    Sadece parasını peşin aldığınız ama taahhüt verdiğiniz bankada kalmadığınız ayların parasını geri ödüyorsunuz. Ziraat bunun için şubeye çağırıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    normalde 27si alıyorum maaşı bu ay erken yatacağı için 15 ine kadar görmem lazım sanırım.Bakalım eskiye mi yoksa yeniye mi yatacak yine tekrar tekrar kontrol ettiğimde eski bankam görünüyor.

  • Maaş hesabımızda ayda 3 eft işlemi ücretsiz. Buda yetiyor bize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stereo Palma

    Maaş hesabımızda ayda 3 eft işlemi ücretsiz. Buda yetiyor bize.

    Emekli maaşına yok dediler. Zaten promosyon sayfasındada açık açık havale diye yazmışlar. Eft havale diye bir ibare yok. Eft hiç biyerinde yazmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 10 Temmuz 2021; 15:34:33 >
  • dul veya yetim maaşı alanlara ne kadar veriyo promosyon bankalar, hangi bankayı önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özket

    normalde 27si alıyorum maaşı bu ay erken yatacağı için 15 ine kadar görmem lazım sanırım.Bakalım eskiye mi yoksa yeniye mi yatacak yine tekrar tekrar kontrol ettiğimde eski bankam görünüyor.

    Sizin durum farklı,

    https://www.turkiye.gov.tr/4a-banka-degisikligi

    Buradan kontrol ettiğinizde eski banka gözüküyor demeniz bu maaş eski bankaya yatar demek AMA


    Siz süreci tam yazarmısınız ? Ne zaman hangi işlemleri başvuruları yaptınız ?


    Sanki siz eski bankanızdan PROMASYON İPTALİ KISTEL GERİ ÖDEME VE BLOKE KALDIRIMI YAPTINIZDA yeni bankaya hesap açıp başvurunuzu yaptınız da BANKA DEĞİŞİKLİĞİ HENÜZ YAPILMADI MI diyorsunuz ?


    BLOKE kalkmamış olabilir ?

    BLOKE kalktıysa ya,siz yada yeni banka taşıma işlemini yapmamış demek ki ?


    Yeni bankayla emekli hesabı açtırdınız ise ? Emekli hesabı açtığınız banka ve şubesini https://www.turkiye.gov.tr/4a-banka-degisikligi

    Burdan değiştirebiliyırsunuz ( ama yeni Banka MH telefon açıp onlara da taşıttırnak emekli bankacılığı tanımını yapmaları promasyon için önemli. Hatta şubeye üşenmeyip gidin teyit alın)


    Israrla eski banka demeniz bir eksiklik var demek, bu maaş ve sonrasıda eski bankaya yatacaktır, yeni bankaya taşıma olmamış yada başvurmamışsınız yada yapmamışsın yada yapmamışlar yeni bankadan demek !


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oktaymese

    dul veya yetim maaşı alanlara ne kadar veriyo promosyon bankalar, hangi bankayı önerirsiniz

    Dul ve yetim maaşı ayrımı yok promasyon için.

    Sadece maaşın aralığı önemli. Her bankaya göre değişiyor.önceki mesajları okuyup işinize gelen size hitap eden banka ve promosyonu seçin. Başkasının tavsiye ettiği banka ve promasyon göreceli oluyor.biri ısrarla TEB der, diğeri ısrarla YKB der. Diğeri AKBANK yada QNBFİNANSBANK der.


    Dul ve yetim maaşı annemden bilirim keslip örneğin %75 i oranında bağlanıp düşük olur Validem 2100TL maaş alıyor. Buda bankanın hangi maaş aralığına giriyorsa o promasyon u alır oluyor. Bazı bankalar 1500-2500 arasına bazıları 2000den yukarısı diyor. Yani 1499TL ile 1501TL emekli maaşı alan kişilerin promosyonları farklı oluyor


    Dul yetim ve Engelli kişilerde bayram ikramiyeleri kesilip veriliyor saçma şekilde. Sanki bayram onlara bayram değil, cezalandırılıyorlar adeta dulyetim veya engellediniz diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    Denizbank promosyonunu hesaba yatırdım ve geri alım gerçekleşti bloke göründü şubeye gittim kaldırttım sonradan kalkıp kalkmadığını kontrol etmedim.

    Yk referans verdim sonucu arandım hesabı açtırdım

    Referans onaylandı 4b den kontrol ettiğimde hala denizbank görüntüleniyor.

  • https://www.turkiye.gov.tr/4a-banka-degisikligi

    Buradaki gibi 4b de banka değişikliği var ise emekli hesabı tanımlı banka ve şubesini kendiniz seçmeyi hemen deneyin. Sorun sıkıntı bloke varsa zaten izin vermez


    Denizbank çok mıymıntı bir banka, işi yokuşa sürer, şube blokeyi kaldırdım desene genel merkez arayacak derler, defalarca siz arar mail atar online ticket açarsınız 1_2 hafta sonra bike ancak arayabilirler, heleki bayram arifesi, sallarlar, hemen MH arayın teyit edin, sıkıştırıp


    Ama yukarıdaki https://www.turkiye.gov.tr/4a-banka-degisikligilinkin 4b olanını bulup deneyin belki bloke kalkmış ama teni bankanız araara kontrol edip taşımamıştır, siz Manuel yapın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 11 Temmuz 2021; 11:45:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • özket kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    hocam ben zaten burayı kontrol ederek söylüyorum size burada hala denizbank görünüyor.

  • 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.