Emekli büyüklerimizin hakkı ödenmez dediler...
1 Mobil
-
-
2010 emekli 2023 eyt furyası olmasaydı mevcut emeklilerde sürünmeyecekti
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Getirsinler ne olucak! Gelsin sandık Emeklililerin tepkisi yeticekmi sizce? Akp Kürtlerin oyunu alırsa ne yapıcaksınız daha çok ağlarsınız böyle Akp ne olursa olsun çok akıllı bu Ülke insanın geneli düşün zekalıdır diyip ona göre hareket ediyor ve herzamanda kazanıyorlar daha çok ağlasınlar bakalım Kürtlere istediğini verirlerse bekleyin biter bu çile çok beklersiniz o tereni bir önceki seçimde kaçırdı herkes.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bu ülkede GENÇLER'in hakkı ödenmez.
Çakallık yapıp 38-50 yaş arasında alt tarafı 5bin günle emekli olan yaşlı nesil hiçbir şeyi HAK ETMİYOR.
Çocuklarının Torunlarına hakkına girdiler erken emekli oldular. Gençlere layık görüler emeklilik yaşı 65.
Hangi ülkede var kardeşim; biraz realist olun.
90 öncesi emekli olanların bağlanma oranı 70 hatta 65 in altında. Neden ?
Çünkü normal emeklilik yaşının altında emekli oldu büyük çoğunluk.
+ gün sayıları az ve primleri düşük.
Yaşı düşürürsen, bağlanma oranı düşer.
Günü düşürürsen; yaş yükselir.
Normal yaşın altında emeklilik talep ettikçe, normal yaşında emekli olanlar kayba uğruyor. Erken olanların bağlanma oranına tabii oluyorlar.
Dünyada işgücü olarak insana bağımlılık azalırken, robotlar yerini alacakken; emekli olduklarına şükür etsinler.
Örnek verdikleri, refah toplumu olduğunu iddia ettikleri ülkelerde neden yaş yükseliyor?
Emekli büyüklerin emekli oldukları yıllarda; acaba o ülkelerde emeklilik yaşı kaçmış?
Zaten emekli büyükler; ödediklerinden fazlasını aldılar. Erken yaş ile fazladan aldıkları yılları hesaba katmıyorlar galiba.
Önce emekli büyükler; genç emekli adaylarına yük olmasınlar.
Fazladan aldıklarınıda bir zahmet faiziyle geri ödesinler.
EMEKLİLERİN DÜŞÜK MAAŞININ KAYNAĞI AKP'NİN 2008'DE ''REFORM YAPIYORUM'' DİYE ÇIKARTTIĞI YASA...https://ankahaber.net/haber/detay/emeklilerin_dusuk_maasinin_kaynagi_akpnin_2008de_reform_yapiyorum_diye_cikarttigi_yasa_172892
EYT ile hiç alakası yok, eyt'den önce başladı emeklilerin perişan edilmesi, yazıyı okuyun lütfen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
-
2008den sonra çalışması devam edenlerin emekli olduklarında maaşları düşük olacağına dair yasa bu, fakat 2008e kadar emekli olanların maaşı 2019-2025 arası TÜİK enflasyonu ile düşürüldü düşük enflasyon açıklayarak. Tabii düşük açıklandığı halde %122enflasyonu gördük ya tam açıklansa %200ü görürdük herhalde . 2008 sonrası işe giren %28 civarı bağlanma oranıyla emekli olacak 26 bin brüt maaşı varsa işte 8bin lira falan alacak emekli olduğunda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Demokratik Değişim Hareketi. Demokratik seçimler için 41 ilde 2000 kişi gerekiyor CHP-iyi parti demokrasi için adım atmazsa seçimlere girebilecek parti kurmalıyız -
Buna katılıyorum.
Üstüne Enflasyon farkından alım gücü düştü emeklinin.
Birde yetmezmiş gibi Üstüne Memur ve Asgari ücrete Seyyanen zam geldi bir çok defa. Ama emekliye seyyanen zam verilmedi hiç
Üstüne bayram ikramiyerleri bile ilk çıktığında 1 maaştı. Şimdi halen 5-6 bin TL lerde geziyor. Maaş en düşük emeklide bile 15-16k ya gelmiş iken...( Onu bile 1 maaşa çekemiyorlar. 20 milyon ile para çarpıldığına çok UÇUK RAKAMLAR oluyor. )
Tabii burada ana etken emekli sayısının uçuk olması ne yazık ki. 16-17 milyona dayanmış emekli sayısı ve 2-3 yıla 20 milyonu geçer deniyor. Şaka gibi bir SAYI 20 milyon emekli ne demek. Avrupada çoğu ülkenin nufusunu bile 2 ye katlar. Tabi bu emeklilerin çoğu çalışmaya devam ediyor. Oda yeni iş gücünüde engelliyor. Çok sıkıntılı işler.
Muhalefet arada atıp tutuyor yok biz iktidar olusak emekli maaşları asgari ücreti 2 katı olacak flan diyor ama şuan ki ekonomiyi geçtim 25-30 yıl sonrası için bile hayal edemiyorum ben bu oranı. ( Öylede olmamalı zaten. Ödediğin prim ve aldığın maaş ile orantılı olmalı emekli maaşın. Öyle herkese 2x asgari ücretmi olurmuş. ) Avrupada en refah ülkelerde bile bunları sağlayamıyorlar. Avrupada asgari ücretin 1200-1500$ olduğu ülkelerde bile emekliye 3000-3500 $ veren ÜLKE YOK. Veremez ve geleceğini düşünen ülke vermezde zaten. Fransa'da aylarca eylem protesto oldu ama adamlar genede emeklilik yaşını yükseltti. Bu ülke geriye gider bu emeklilik sistemi ile diye.
Bu ülkede GENÇLER'in hakkı ödenmez. Çakallık yapıp 38-50 yaş arasında alt tarafı 5bin günle emekli olan yaşlı nesil hiçbir şeyi HAK ETMİYOR. Çocuklarının Torunlarına hakkına girdiler erken emekli oldular. Gençlere layık görüler emeklilik yaşı 65. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt