Şimdi Ara

Emanet arabada aks körüğü yırtığı ve aks kafası kırılması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
11.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. kendi aracım arızalı olması ve 6,5 aylık çocuğumuzun rahatsız olması nedeniyle arkadaşımdan emanet aldığım hyundai getz araç ile geçen cuma günü gidiş dönüş 17 km mesafedeki hastaneye gidip geldim. emanetin canı burnundadır derler ya titizlendim sığmamama rağmen koltuk ayarını ayna ayarını bile ellemedim. yolda gayet yavaş hızda seyredip kasislerden bile 1. vitesle 5 km/sa hızla geçtim. velhasıl kelam işimi hallettim arkadaşıma arabayı teslim ettim teşekkür edip. o akşam başka bir arkadaşım ile 7 km mesafedeki evlerine gidiyorlar ve araçta hiçbir anormallik yokmuş o sırada. hatta ben aracı teslim ederken maaşallah tık ses yok araçta diye belirttimde teslim ettim. herneyse bu arkadaş pazar günü dışarı çıkıp araçla biryere gideceği sırada aracın altına bakıyor yağ farkediyor ve çamurluk içlerinde yağ farkediyor. sonra araca bindiğinde direksiyondan takır takır sesler gelmesi üzerine sanayiye gidip ustaya gösteriyor aracı ustada aks körüklerinin patladığını ve aks başlarının kırıldığını söyleyip ne yaptın araçla uçurumdanmı indin diye dalga geçiyor. şimdi halilyle arkadaşta haklı olarak acaba araç bendeykenmi birşey oldu düşüncesinde. gel gelelim internette baktığım kadarıyla aks körüğünde yırtık olması halinde uzun vadede sorun çıkarmayıp daha sonradan sorun çıkarabileceği yazılmış çoğu forumda. ben şayet bu aracı kaldırıma vurmuş olsam veya çukura kasise sert girmiş olsam, yani özetle bendeyken bir hasar olmuş olsaydı arkadaşımın cuma günü işten eve giderken farketmesi gerekmezmiydi? sözüm ona usta cuma günü birşey olmuş pazara kadar yağ kaçırmış ondan böyle olmuş demiş.

    bu konuda sizin görüşlerinizi merak ettim çok canım sıkıldı durduk yere :(



  • Hocam siz yapmamış olsanız bile arkadaşınız bence şuan sizin yaptığınızı düşünüyor.Siz yemin etseniz kurana el bile bassanız arabaya zarar verecek birşey yapmadım diye içinde hep bir kuşku olucak.Masraf arkadaşınıza kalsa aranız bozulucak bozulmasa bile acil arabaya ihtiyacınız olsa ve arabasını isteseniz size vermeyecek veya zar zor vericek.

    Yinede siz bilirsiniz ama ben arkadaşlığınız için masrafı karşılamanız gerektiğini düşünüyorum.Arkadaşınız yüzünüze karşı söylemese bile içinden geçiricektir ulan bozdu arabayı masrafıda bana kitledi bir daha tövbe kimseye arabamı vermiyeceğim diye.
  • Hocam siz yapmamış olsanız bile arkadaşınız bence şuan sizin yaptığınızı düşünüyor.Siz yemin etseniz kurana el bile bassanız arabaya zarar verecek birşey yapmadım diye içinde hep bir kuşku olucak.Masraf arkadaşınıza kalsa aranız bozulucak bozulmasa bile acil arabaya ihtiyacınız olsa ve arabasını isteseniz size vermeyecek veya zar zor vericek.

    Yinede siz bilirsiniz ama ben arkadaşlığınız için masrafı karşılamanız gerektiğini düşünüyorum.Arkadaşınız yüzünüze karşı söylemese bile içinden geçiricektir ulan bozdu arabayı masrafıda bana kitledi bir daha tövbe kimseye arabamı vermiyeceğim diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnym97

    Hocam siz yapmamış olsanız bile arkadaşınız bence şuan sizin yaptığınızı düşünüyor.Siz yemin etseniz kurana el bile bassanız arabaya zarar verecek birşey yapmadım diye içinde hep bir kuşku olucak.Masraf arkadaşınıza kalsa aranız bozulucak bozulmasa bile acil arabaya ihtiyacınız olsa ve arabasını isteseniz size vermeyecek veya zar zor vericek.

    Yinede siz bilirsiniz ama ben arkadaşlığınız için masrafı karşılamanız gerektiğini düşünüyorum.Arkadaşınız yüzünüze karşı söylemese bile içinden geçiricektir ulan bozdu arabayı masrafıda bana kitledi bir daha tövbe kimseye arabamı vermiyeceğim diye.

    haklısınız bende böyle düşünmesem bu konuyu açmamda ben kendimden eminim konuda da yazdım kasislerden bile durarak geçtim diye. ben hatta doktor kontrol için yarın tekrar çağırdığından bugün arkadaştan arabayı yarın için tekrar isterken öğrendim mevzuyu. ben kendime güvenmesem adamdan arabayı tekrar neden istiyeyim yarın için? benim asıl merak ettiğim bu aks körüklerinin misal 3 ay veya 5 ay önceden yırtık olması ve denk gelip pazar günü canlarını teslim etmiş olma ihtimalleri.. hayır cuma akşamı ben arkadaşa arabayı teslim etsem iş çıkışı beni arayıp böyle bir sıkıntı var direksiyondan ses geliyor dese ve benden aracın yenisini istese hakkı var derim. iki arkadaş benden arabayı aldıktan sonra evlerine kadar hiçbir anormallik olmadan gidiyorlar (bunu yanındaki diğer arkadaştan teyit ettim). pazar günü sıkıntı çıkıyor. sizin mantığınızla gidersem cumartesi bu arkadaşın aracı kaldırıma vurması ve ihaleyi bana bırakmak istemesi durumuda ihtimaller dahilinde olur o zaman..
  • alt takımı detaylı bir incelerseniz, körüğün yırtılması ve aks kafasının dağılmasının aynı anda olmuş olma durumunu çok rahat çözebilirsiniz. körük zamanla yırtılmış ve yağsızlıktan aks kafası kırılmışsa bunun bir günde olma şansı yoktur.
    sizin duruma gelince: aracı durduğu yerde, gaz vermeden, park manevrası için sağa sola çok çevirdiyseniz. zaman içinde yağsız kalan sistem son çırpınışlarını o gün yapmış olabilir.

    ekleme: aks körüğü, kafası ve işçilik 150-200 lira tutar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 19 Ocak 2015; 13:22:56 >
  • aracı sadece tek manevrada geri geri önce hastane bahçesinde sonra işyerinde park ettim. onlardada direksiyonu tam sağ veya tam sol şeklinde kırmadım. peki varsayalımki son çırpınışları bende yaptı akslar dediğiniz gibi. öyle olsa bile bu arkadaş eve giderken durumu farketmezmiydi? ben arkadaşın kalbini kırmadan bu durumu nasıl izah ederim kendisine orası çok kafama takılıyor. araçta 500 Tl civarı masraf varmış durumum sıkışık olmasa bir dakika düşünmeden çıkarıp vereceğim..
  • Hocam ödersen diyecek ki
    suçlu olmasa hayatta ödemezdi. Bak ödediğine göre suçlu
  • Hellori Hazretleri kullanıcısına yanıt
    körüğü zamanında yaptırmayan sahibi suçlu. çünkü araç her lifte kaldırışta bunlar kontrol edilir. hatta bu durumda muayeneden bile geçemez. incelemede darbe izleri varsa zaten birisi altını vurmuştu taşa bir yere. yoksa sahibinin hatası.
    ilaveten getz aks kolunun tüm seti körükler, kol, baş dahili 220 lira. sanırım usta biraz gaz vermiş elemana.
  • sana olaydan nasıl bahsetti önemli olan o bence
  • Geçmıs olsun çook arkadaşım moral bozucu ewet
  • Bence götür adam gibi ustayla ne kadarda olur ne kadarlık hasarmis konuşun süre olarak birkaç günlük derse eliniz mahkum ödeyin yok uzun süre derse arkadaşınız zaten istemeyecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gibi durumlarda fazla ikiletmeden ödemek en güzeli, tabi ki maliyet olarak fazla olur ama arkadaşınız size güvenip aracını veriyor, siz de bu gibi durumları göze alıp ödemelisiniz derim. Ha bu işin sonunda aynı kişiden araba isteyebilir misiniz ? bence ödeseniz de ödemeseniz de isteyemezsiniz. dostluğunuz bozulmasın derim.

    geçmiş olsun.
  • Eski aracım Getzdi Ön takımda 150.000 km de yaptım ilk değişimi. Aslında dayanıklı araç Getz, kolay kolay arıza vermez. Tümseklere hiç özendi girmezdim o araçla, ona rağmen sorun çıkarmadı 150.000 km boyunca. Demekki arkadaşınız bakımlarını aksatmış. Sadece yağ, filitre değiştirmekle bakım olmuyor. Değişecek parçaların yanında bakımda kontrol edilmesi gereken çok aksam var araçlarda. O yüzden eğer yetkili serviste yaptırmıyorsanız bakımı işinin ehli bir ustaya yaptırmak gerek.
  • Çok geçmiş olsun hocam,çok can sıkıcı bir durum malesef. Ödesen bir türlü ödemesen bir türlü.

    Bence araç sahibiyle konuş,kendi aracıma nasıl bakıyorsam nasıl sürüyorsam öyle kullandım de. Hatalı değilim ama şans ya araç bendeyken bozuldu de. Masrafı aranızda bölüşüp ödeyin.

    Çevremdeki arkadaşlarımda yeni araç aldıklarında gelirler hadi gezelim al sen kullan derler,çok beğendiğim çok sevdiğim araç dahi olsa o sürücü koltuğuna oturmam. Sen sür ,ben biraz arabayı kurcalıcam derim. Gelir öküzün biri arkadan vurur al başına bela.
  • Yolda tas gelmiş yyarilmis olabilir sizde başka bir iihtimal yok sizin için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cümletten çok saolun arkadaşlar. şimdi arkadaşla oturduk konuştuk. zaten aracın aks körükleri 3 ay önce değişmiş. o zamandan aks başlarında zaten sorun varmış. ustasıda bu şekilde bilgi vermiş aks başları birden bozulmaz eskiye dayalı onlar ama aks körükleri yeni patlamış demiş. arkadaş ben kasisten geçmedim biyere çarpmadım belki sende olmuştur farkında değilsindir dedi. bende emanet araç olduğundan aynaları bile ellemedim aynı zamanda araçta bebek olduğundan kasislerden bile durarak geçtim emanete hiyanet olmasın diye dedim. oda bende dikkatli kullanıyorum ama sana vermeden önce çamurluklarda yağ yoktu pazar günü baktım çamurluklarda yağ vardı muhtemelen sende aks körükleri patladı o yüzden yağ sıçradı dedi. durduk yere nerden estide daha araca binmeden altına eğilip yağ akıtıp akıtmadığına ve çamurluk içlerinde yağ olup olmadığına baktın diyecektimde demedim nedense. herneyse madem aks körükleri bende patlamış onların ücretini (ikisi 50 tl) veriyim ustanın dediği gibi aks başlarının arızası daha önceye dayanıyorsa onlar beni ilgilendirmez dedim. oda ben para ver demiyorum ama sen bilirsin dedi. öyle anlaştık artık ben kendimden eminim ancak onun yerinede kendimi koydum oda bir nebze haklı. bakımsız aracın faturası bize patladı özetle sanırım 50 tl de olsa insanın canını sıkıyor. böylelikle kapatıcaz bu işi artık sanırım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

    cümletten çok saolun arkadaşlar. şimdi arkadaşla oturduk konuştuk. zaten aracın aks körükleri 3 ay önce değişmiş. o zamandan aks başlarında zaten sorun varmış. ustasıda bu şekilde bilgi vermiş aks başları birden bozulmaz eskiye dayalı onlar ama aks körükleri yeni patlamış demiş. arkadaş ben kasisten geçmedim biyere çarpmadım belki sende olmuştur farkında değilsindir dedi. bende emanet araç olduğundan aynaları bile ellemedim aynı zamanda araçta bebek olduğundan kasislerden bile durarak geçtim emanete hiyanet olmasın diye dedim. oda bende dikkatli kullanıyorum ama sana vermeden önce çamurluklarda yağ yoktu pazar günü baktım çamurluklarda yağ vardı muhtemelen sende aks körükleri patladı o yüzden yağ sıçradı dedi. durduk yere nerden estide daha araca binmeden altına eğilip yağ akıtıp akıtmadığına ve çamurluk içlerinde yağ olup olmadığına baktın diyecektimde demedim nedense. herneyse madem aks körükleri bende patlamış onların ücretini (ikisi 50 tl) veriyim ustanın dediği gibi aks başlarının arızası daha önceye dayanıyorsa onlar beni ilgilendirmez dedim. oda ben para ver demiyorum ama sen bilirsin dedi. öyle anlaştık artık ben kendimden eminim ancak onun yerinede kendimi koydum oda bir nebze haklı. bakımsız aracın faturası bize patladı özetle sanırım 50 tl de olsa insanın canını sıkıyor. böylelikle kapatıcaz bu işi artık sanırım..

    Emanet araba işi gerçekten sıkıntı. Geçmiş olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimki emanet otodan da öte..


    arkadaş kendi aracıyla yöresel ürün satan bir markete gidiyor.. yer ankara bahçelievler .. alacağın bir şey varsa gel al diyor.. iyi geleyim diyorum.. hatta işyerinden başka sipariş verenler de oluyor.. gidiyoruz.. tükkanın önü çift yön dar bir cadde.. kaldırım oldukça geniş, hatta 1-2 araç daha var.. arkadaş da kaldırıma çıkıyor tam tükkanın önü.. 5 dakikalık alışveriş... tam alışveriş bitti yan dükkandan esnaf bağırıyor, abi trafik geldi foto çekiyor.. arkadaş koşup binene kadar foto çoktan çekildi...

    nezaketen ve etik olarak teklif ettik cezayı bölüşelim diye.. o da hayır demedi, diyemedi.. şimdi ne ceza gelecek diye bekliyoruz.. ne yapalım arkadaşlık böyle işte... haaaa şu var.. ben kendi kafama kendi aracımla çıkıp kaldırıma park etseydim, gelen cezayı da kendim öderdim.. bu da kişisel fark oluyor... inşallah sadece 88 liralık park cezası gelir, kaldırma parkın daha can sıkıcı bir cezası var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

    Arkadaşlar iyi günler. kendi aracım arızalı olması ve 6,5 aylık çocuğumuzun rahatsız olması nedeniyle arkadaşımdan emanet aldığım hyundai getz araç ile geçen cuma günü gidiş dönüş 17 km mesafedeki hastaneye gidip geldim. emanetin canı burnundadır derler ya titizlendim sığmamama rağmen koltuk ayarını ayna ayarını bile ellemedim. yolda gayet yavaş hızda seyredip kasislerden bile 1. vitesle 5 km/sa hızla geçtim. velhasıl kelam işimi hallettim arkadaşıma arabayı teslim ettim teşekkür edip. o akşam başka bir arkadaşım ile 7 km mesafedeki evlerine gidiyorlar ve araçta hiçbir anormallik yokmuş o sırada. hatta ben aracı teslim ederken maaşallah tık ses yok araçta diye belirttimde teslim ettim. herneyse bu arkadaş pazar günü dışarı çıkıp araçla biryere gideceği sırada aracın altına bakıyor yağ farkediyor ve çamurluk içlerinde yağ farkediyor. sonra araca bindiğinde direksiyondan takır takır sesler gelmesi üzerine sanayiye gidip ustaya gösteriyor aracı ustada aks körüklerinin patladığını ve aks başlarının kırıldığını söyleyip ne yaptın araçla uçurumdanmı indin diye dalga geçiyor. şimdi halilyle arkadaşta haklı olarak acaba araç bendeykenmi birşey oldu düşüncesinde. gel gelelim internette baktığım kadarıyla aks körüğünde yırtık olması halinde uzun vadede sorun çıkarmayıp daha sonradan sorun çıkarabileceği yazılmış çoğu forumda. ben şayet bu aracı kaldırıma vurmuş olsam veya çukura kasise sert girmiş olsam, yani özetle bendeyken bir hasar olmuş olsaydı arkadaşımın cuma günü işten eve giderken farketmesi gerekmezmiydi? sözüm ona usta cuma günü birşey olmuş pazara kadar yağ kaçırmış ondan böyle olmuş demiş.

    bu konuda sizin görüşlerinizi merak ettim çok canım sıkıldı durduk yere :(

    O koruk yeni yirtildiysa etrafa bulasan gres yagi temizdir ,
    ama eski yirtik ise etraf aks baglanti yerleri yag icindedir ve yag camur olmustur.
    yeni yirtilan koruk gresini hemen atmaz ki.balcik gibi kivamli gres dolu onun ici.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle aks ler den çektiğim kadar başka bir parçadan çekmedim, aks içerisinde sıvı yağ bulunmaz. Kaliteli aks körük alınırken yanında verilen gres yağ kullanılır, aks şayet tamir görecek ise genelde ......... marka körük takılır 15-20 tl orijinal körük 50-75 tl tamirde genelde .......... marka körük kullanılır. Bozulan aks şayet şanzımana yakın aks ise arabanın şanzıman yağıda değişmek zorundadır. Ucuz yollu aks tamiri 1-2 sene götür yan sanayi hemen hemen aynı burada kullanıma bağlı olarak süre uzar yada kısalır. Bir gün içerisinde aks körüğü yırtık var diye aks dağılmaz (Tabiki aracı ciddi manada zorlama çarpma olmamışsa ) önce hafif boşluk yapmaya başlar, daha sonrasında bozulmaya başlayan aks yönünde dönüşlerde tak tak vurmaya başlar.
  • Emanet araç alınmaz da verilmez de. Masrafı karşılayıp bi daha kimseden araç almamak en mantıklısı. Acil ihtiyaçta araç kiralamak daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.