|
Elon Musk: Tesla Model Y, 2025’te dünyanın en çok satan otomobili oldu
-
-
Hakkaten bu kadar iyi araç mı?
Kullananlar ne der?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bu paraya daha iyi bir araç alamazsın
_____________________________ -
Avrupa'daki teşvikli Tesla bizde de teşvikle satılsa (bazı ülkelerde elektriklilerde 3-4 bin euro destek var) biz tek başımıza 100-150 bin Teslayi alırdık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Otonom olarak cok iyi.ama saglamlik aramayin kaporta cok sikintili tipi zaten berbat suv,sedan ve hatchback arasinda kalmis ne idugu belli olmayan bir tasarim,keza jantlarda berbat.harici bir sikinti yok
Sağlamlık olaraj neyi kast ettiniz bilmiyorum ama hem kaza güvenliği hem de sorunsuzluk açısından çok iyi. Jantların görüntüsü sizin otomobil tercihinizi etkiliyorsa janti değiştirirsiniz sonsuz seçeneğiniz var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu paraya bu araba alınmaz. Juniper iyiydi ama juniper sonrası alınmaz.
1,5 yıl kullandım. Şimdi BMW X1 var. Özellikle ülkemizde parasına göre bedava! Ama kimse bunu anlamıyor. Malzeme kalitesi, sorunsuzluğu, kullanım kolaylığı, Apple saat ile bile kontrol edilebilmesi, dev ekranı sayesinde navigasyon, menü kullanımının kolaylığı, sürekli güncellemeler ile kendini geliştirmesi, connected olması sayesinde uzaktan bile aracın içine erişme hatta sürüşe izin vermesi, inanılmaz bagaj hacmi, 2 telefonu aynı anda kablosuz şarj etmesi, kamp modu gibi güzellikler, Netflix YouTube izlenebilmesi( oğlum çok üzüldü bu yüzden) spotify youtube Music gömülü olması, Bluetooth bağlantıya göre çok çok daha kaliteli müzik çalıyor bu sayede. Podcast leri bile buradan dinliyordum. İnanılmaz ses sistemi, kim binerse O profili tanıyıp direksiyon dikiz aynalaeı ve koltuğu ayarlaması ve navigasyon verileri, araç ayarları, müzik ayarları bile o kişinin profiliyle gelmesi. Eşinizle boy farkı varsa inanılmaz kolaylık. Direksiyon ayna koltuk uğraşmıyorsun. Torpido gözünün büyüklüğü ve açma kolu olması sayesinde Pin kodu atayıp silahını kıymetli eşyalarını valeye verirken ya da park halinde saklayabilmen, valeye vereceksen aracı hale moduna alıp hızı sınırlaman, sabah çocukları okula bırakırken koltukların arka orta dahil sıcacık araç içinin ısınmış ön camın buzunun çözülmüş olması, eskiden oğlan üşüyor diye battaniye atardım arkaya , yine battaniyeye döndük! Gelelim eksilere, hissiz direksiyon, zayıf turu, sert süpansiyon. Her binenin tepkisi şu oluyordu araca, bu araba ne kadar geniş!
X1 den daha pahalı bir arabaya burada daha ucuz fiyata sahip olabiliyoruz ama teslaya o para verilmez deniyor:)) Şaka gibi milletiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Bizde de ötvden teşvik var, %10 ötv deyken almıştık, 2.yi %25 ötv ile..
Tesla 159kw Türkiye özel motoru geliştirmeseydi çok çok zordu alabilmemiz..
3.3 milyona çok daha iyi araçlar alırım
Bu yorumu çok gördüğüm için bizzat gidip test ettim, sürüş dinamiği, euroncap 5 yıldızı aynı şasi ve güvenlik ekipmaları çerçevesinde standart olarak sunuyor.
42psi hava ile Türkiye yollarında Mercedes bile takır tukur gider, burada bence bir hata var ya da az yaksın wltp kmsi çok çıksın diye önerilen basınç bu ama lastiği 33 35psi ya düşürünce araç konfor olarak muhteşem oluyor ve latikleri conti, michelin gibi yumuşak hamurlu lastik ile değiştirilirse o hankook denen çöpler işte o zaman RR logosu koysan yutar millet
Koltukların kumaş olması hoşuma gitti ne aşırı soğur ne de aşırı ısınır ama yine de ısıtma vardı.
Mantıklı bulmadığım 2 konu var, 1.cam tavan.. Var olmasına rağmen yok.. Servisten Juniperınki istense ve değiştirilse uyar gibi ya da bir döşemeci görmeli. 2.konu frunk alanı.. Kaput silikonlanıp bu modelde açılmıyor deseler daha anlamlı olurmuş, kullanmayan için bir şey ifade etmeyebilir ben kampa giderken tüp, mangal koyuyorum ya da köyden süt falan alınca oraya koyuyorum.. Orada motor olsa bir şey koyamam ek bir seçenek ama Tesla'yı Tesla yapan ince düşünceli bir seçenek o yüzden insan değinmeden edemiyor..
Diğer markaların sorunlu , uzaktan bağlantısız , ambalajı güzel ama mühendisliği vasat araçlarına kıyasla Tesla'nın her modrli 10/10
Araç geniş ve uzun. Eşim alışamadı. O kullanmayınca da ne kadar sevsem de bir anlamı yok. Param olsa 2. Araç olarak tutardım. İşletme maliyeti yok aracın, bedavadan biraz pahalı km başına yolculuk maliyeti.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
oysa bizim amerikancı çakmalığından burada yaygara koparan liberallere göre tesle 6-7 ay öncesinde, batıyor, dip yapıyordu. ne oldu genjler?
Elektrikli araba böyle bir şey zaten, bu teslayla ilgili değil.
Peki 👍
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Saglamlik sac ve saseden bahsediyorum.guvenlik olarak bisey diyemem muhtemelen tesla daha komplikedir. Ama togg kasa olarak ultra saglam ve muhtemelen sonraki uretimlerde kaliteyi dusureceklerdir hem maliyeti azaltmak,hemde araci hafifletip menzil artirimi icin.
"Otomobil" ile alakalı tüm yönlerine "-" vermişsiniz.
Diğer olumlu dediğiniz şeyleri bugün doğan şahin'e bile uygulanıyor.
O yüzden Tesla boş iştir.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt