Şimdi Ara

Elon Musk: Tesla Model Y, 2025’te dünyanın en çok satan otomobili oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Elon Musk: Tesla Model Y, 2025’te dünyanın en çok satan otomobili oldu
    Tesla CEO’su Elon Musk, Model Y’nin üst üste üçüncü kez dünya genelinde en çok satan otomobil olduğunu açıkladı. Musk’ın X üzerinden yaptığı duyuruya göre Model Y, 2025 yılını da lider kapatarak otomotiv tarihinde elektrikli bir model için daha önce pek mümkün görülmeyen bir başarı serisini sürdürdü. Tesla da bu bilgiyi 2025 yılına ilişkin resmi özetinde doğruladı.

Üç yıl üst üste lider

Tesla Model Y, 2023 yılından bu yana satış hacmi açısından dünyanın en çok satan otomobili olma unvanını elinde tutuyor. Bu süreçte Toyota Corolla ve Toyota RAV4 gibi uzun yıllardır küresel pazara hakim olan modelleri geride bırakmayı başardı.

Sawyer Merritt’e göre Tesla, 36 ayda toplamda 3,4 milyondan fazla Model Y sattı ve böylece 150 milyar dolardan fazla gelir üretti. Bu da ortalama olarak her 28 saniyede bir Model Y satıldığı anlamına geliyor.

Model Y, 2023 yılında dünya genelinde yaklaşık 1,23 milyon adet satarak en yakın rakibi Toyota Corolla’nın 1,07 milyonluk satışını ve Toyota RAV4’ün 1,01 milyonluk performansını geride bırakmıştı. 2024 yılında ise yaklaşık 1,09 milyon adetlik satış rakamına ulaştı. Aynı dönemde Toyota Corolla 1,08 milyon, Toyota RAV4 ise 1,02 milyon seviyesinde kaldı.

Ayrıca Bkz.Düşüş sürüyor: Tesla, son çeyrek teslimat tahminlerini paylaştı

Öte yandan 2025 yılında Tesla, Model Y’nin yenilenen versiyonu tüm pazarlara sunmaya başladı ve üretim hattını da bu modele dönüştürdü. Tesla’nın 2025 birinci çeyrek üretim ve teslimat raporunda Model Y üretim hatlarındaki değişim nedeniyle ilk çeyrekte birkaç haftalık üretim kaybı yaşandığı açıkça belirtilmişti. Buna rağmen Model Y, yıl genelinde satış gücünü koruyarak dünya çapında en çok satan otomobil olmayı başardı. Ayrıca

Tesla, büyük pazarların neredeyse tamamında yıl genelinde satışlarda düşüş de yaşamıştı. Ek olarak Tesla’nın toplam satışlarının ise bu yıl da düşmesi bekleniyor. 2023'te 1,81 milyon olan satışlar, 2024'te 1,79 milyona gerilemişti. 2025'te ise 1,64 milyona düşeceği öngörülüyor.

Kaynak:https://www.teslarati.com/elon-musk-tesla-model-y-worlds-best-selling-car-3rd-year-in-a-row/

• Hakkaten bu kadar iyi araç mı?
    Kullananlar ne der?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu paraya daha iyi bir araç alamazsın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Otonom olarak cok iyi.ama saglamlik aramayin kaporta cok sikintili tipi zaten berbat suv,sedan ve hatchback arasinda kalmis ne idugu belli olmayan bir tasarim,keza jantlarda berbat.harici bir sikinti yok

Sağlamlık olaraj neyi kast ettiniz bilmiyorum ama hem kaza güvenliği hem de sorunsuzluk açısından çok iyi. Jantların görüntüsü sizin otomobil tercihinizi etkiliyorsa janti değiştirirsiniz sonsuz seçeneğiniz var.

• Bu paraya bu araba alınmaz. Juniper iyiydi ama juniper sonrası alınmaz.

1,5 yıl kullandım. Şimdi BMW X1 var. Özellikle ülkemizde parasına göre bedava! Ama kimse bunu anlamıyor. Malzeme kalitesi, sorunsuzluğu, kullanım kolaylığı, Apple saat ile bile kontrol edilebilmesi, dev ekranı sayesinde navigasyon, menü kullanımının kolaylığı, sürekli güncellemeler ile kendini geliştirmesi, connected olması sayesinde uzaktan bile aracın içine erişme hatta sürüşe izin vermesi, inanılmaz bagaj hacmi, 2 telefonu aynı anda kablosuz şarj etmesi, kamp modu gibi güzellikler, Netflix YouTube izlenebilmesi( oğlum çok üzüldü bu yüzden) spotify youtube Music gömülü olması, Bluetooth bağlantıya göre çok çok daha kaliteli müzik çalıyor bu sayede. Podcast leri bile buradan dinliyordum. İnanılmaz ses sistemi, kim binerse O profili tanıyıp direksiyon dikiz aynalaeı ve koltuğu ayarlaması ve navigasyon verileri, araç ayarları, müzik ayarları bile o kişinin profiliyle gelmesi. Eşinizle boy farkı varsa inanılmaz kolaylık. Direksiyon ayna koltuk uğraşmıyorsun. Torpido gözünün büyüklüğü ve açma kolu olması sayesinde Pin kodu atayıp silahını kıymetli eşyalarını valeye verirken ya da park halinde saklayabilmen, valeye vereceksen aracı hale moduna alıp hızı sınırlaman, sabah çocukları okula bırakırken koltukların arka orta dahil sıcacık araç içinin ısınmış ön camın buzunun çözülmüş olması, eskiden oğlan üşüyor diye battaniye atardım arkaya , yine battaniyeye döndük! Gelelim eksilere, hissiz direksiyon, zayıf turu, sert süpansiyon. Her binenin tepkisi şu oluyordu araca, bu araba ne kadar geniş!

X1 den daha pahalı bir arabaya burada daha ucuz fiyata sahip olabiliyoruz ama teslaya o para verilmez deniyor:)) Şaka gibi milletiz.

• wolf silver W kullanıcısına yanıt

Bizde de ötvden teşvik var, %10 ötv deyken almıştık, 2.yi %25 ötv ile..

Tesla 159kw Türkiye özel motoru geliştirmeseydi çok çok zordu alabilmemiz..

Bu yorumu çok gördüğüm için bizzat gidip test ettim, sürüş dinamiği, euroncap 5 yıldızı aynı şasi ve güvenlik ekipmaları çerçevesinde standart olarak sunuyor.

42psi hava ile Türkiye yollarında Mercedes bile takır tukur gider, burada bence bir hata var ya da az yaksın wltp kmsi çok çıksın diye önerilen basınç bu ama lastiği 33 35psi ya düşürünce araç konfor olarak muhteşem oluyor ve latikleri conti, michelin gibi yumuşak hamurlu lastik ile değiştirilirse o hankook denen çöpler işte o zaman RR logosu koysan yutar millet Elon Musk: Tesla Model Y, 2025’te dünyanın en çok satan otomobili oldu 

Koltukların kumaş olması hoşuma gitti ne aşırı soğur ne de aşırı ısınır ama yine de ısıtma vardı.

Mantıklı bulmadığım 2 konu var, 1.cam tavan.. Var olmasına rağmen yok.. Servisten Juniperınki istense ve değiştirilse uyar gibi ya da bir döşemeci görmeli. 2.konu frunk alanı.. Kaput silikonlanıp bu modelde açılmıyor deseler daha anlamlı olurmuş, kullanmayan için bir şey ifade etmeyebilir ben kampa giderken tüp, mangal koyuyorum ya da köyden süt falan alınca oraya koyuyorum.. Orada motor olsa bir şey koyamam ek bir seçenek ama Tesla'yı Tesla yapan ince düşünceli bir seçenek o yüzden insan değinmeden edemiyor..

Diğer markaların sorunlu , uzaktan bağlantısız , ambalajı güzel ama mühendisliği vasat araçlarına kıyasla Tesla'nın her modrli 10/10

• kanmet kullanıcısına yanıt

Peki siz neden değiştirdiniz?

Araç geniş ve uzun. Eşim alışamadı. O kullanmayınca da ne kadar sevsem de bir anlamı yok. Param olsa 2. Araç olarak tutardım. İşletme maliyeti yok aracın, bedavadan biraz pahalı km başına yolculuk maliyeti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oysa bizim amerikancı çakmalığından burada yaygara koparan liberallere göre tesle 6-7 ay öncesinde, batıyor, dip yapıyordu. ne oldu genjler? Elon Musk: Tesla Model Y, 2025’te dünyanın en çok satan otomobili oldu 

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KobraAbiniz kullanıcısına yanıt
    Saglamlik sac ve saseden bahsediyorum.guvenlik olarak bisey diyemem muhtemelen tesla daha komplikedir. Ama togg kasa olarak ultra saglam ve muhtemelen sonraki uretimlerde kaliteyi dusureceklerdir hem maliyeti azaltmak,hemde araci hafifletip menzil artirimi icin.

Diğer olumlu dediğiniz şeyleri bugün doğan şahin'e bile uygulanıyor.

O yüzden Tesla boş iştir.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.