|
Elon Musk’tan tarihi adım: SpaceX, xAI’ı rekor bir anlaşmayla satın aldı
-
-

-
Aklıma bir fıkra geldi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Vergi ödememek için yapılan oyunlar. SpaceX kar, xAI zarar ediyor. Parayı kar eden şirketten zarar eden şirkete kaydırıp karlılığı düşürmeye çalışıyor. Daha önce, yanlış hatırlamıyorsam Twitter ile de aynısını yapmıştı Elon.
_____________________________ -
aynen öyle, DH'de böyle ters köşe yorumlar azaldı... bende kendimce ekleme yapayım.. ellerinde hisse olan yöneticileri içinde nazarlık miktarda da olsa naikte geçme fırsatı doğmuş oluyor... bu tip birleşme satın alma tipi haberlerinin detayın bakınca insanın ufku açılıyor...:))
-
Sizce oranın ABD rekabet kurulu bizimki gibi mi çalışıyor 😁 Türkiye gibi düşünmeyin..
FTC ve DOJ un rollerini bir araştırın 😉
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak risklidir 🙂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 3 Şubat 2026; 18:34:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Nasıl çalışıyormuş anlatırsanız öğrenmeyi çok isterim. Ben oynanan oyunları çok basit bir dille anlattım.
ıtepTesla Reported Zero Federal Income Tax on $5.7 Billion of U.S. Income in 2025https://itep.org/tesla-reported-zero-federal-income-tax-in-2025
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 3 Şubat 2026; 18:38:31 >_____________________________ -
Kanuna uyduğu sürece kurumlar bir şey yapamaz.
_____________________________ -- --Bilgisayar 1--MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF -
Bu attığınız link şirket birleşmesine dair bir şey değil ki , zaten dünya çapında Türkiye de de olan büyük şirketlerin yaptığı yasalar ve yerel düzenlemelere dair vergi istisna işlemleri..
Tesla'nın geçen yıl aldığı milyar dolarlık vergi indiriminin yasa dışı olduğuna dair hiçbir gösterge yok.
Sizin şirketiniz olsa mali işlerinize bakan cfo, müşavir vs vs de bu indirimleri istisnaları kovalardı emin olabilirsiniz 😁
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 3 Şubat 2026; 19:10:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bakalım arkasından neler çıkacak...
_____________________________ Körler, sağırlar, birbirini ağırlar... -
Bizdeki marketçilerin bir anda inşaatçı olması gibi diyorsun yani :)
-
Kovalıyor zaten. Hatta sosyal destek, bağış gibi ufak bir kısmıyla da ben ilgileniyorum. Bu konulardan habersiz biriymişim gibi yorum yapıyorsunuz fakat benim için bu yeniden yapılandırma, organizasyonel düzenleme adı altında yapılan bu hamlelerin arkasında ne olduğu apaçık ortada. O yüzden çok anlam yüklemeye, arkasında başka amaç aramaya gerek yok diyorum.
Ayrıca SpaceX'in bu vergiden "kaçınma" hamlesinin yasa dışı olduğu ile ilgili bir şey söylemedim. Tesla'nın ödemediği vergiler gibi bu da yasal.
Aynı noktada birleştiğimize sevindim neticede hayır kurumu değil adam ticaretini yasal ve yerel düzenlemeler doğrultunda yapıyor.
Ayrıca bence Amerika'ya vereceği verginin getirisinden çok daha fazlasını katıyor teknoloji , otonomi, sağlık, uzaydaki keşfedilecek avantajlar vs vs ile
Sağ cebinden aldığını sol cebine koymuş. Para yine kendi cepleri arasında yer değiştirmiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
Vergi ödememek için yapılan oyunlar. SpaceX kar, xAI zarar ediyor. Parayı kar eden şirketten zarar eden şirkete kaydırıp karlılığı düşürmeye çalışıyor. Daha önce, yanlış hatırlamıyorsam Twitter ile de aynısını yapmıştı Elon. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler