Şimdi Ara

Elon Musk: “Savaş uçaklarının devri geçti. Gelecek, dronlarda” (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    Bakınız. Kendi çalıp, kendi oynamak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darkangell D kullanıcısına yanıt
    amerikanın jet motorlu dronu var. XQ-58A. pilot g kuveti baskısı olmaz. inanılmaz manevralar yapar. g kuveeti olmadıgı için dikine yükselir, atılan roketin vurması zorlaşır. buna 2 füze koy,f35'in şansı olmaz.

  • sadrag S kullanıcısına yanıt
    XQ-58A amerikanın yaptığı jet motorlu iha.

  • 6. Nesil savaş uçaklarının çoğu hem pilotlu hem de pilotsuz şekilde olmak üzere tasarlanıyor artık. Bizim Hürkuş projesinde de pilotsuz bir sürüm olacaktı. Pilotlar artık uçağın içinde değil de uçağı kontrol eden yapay zekaya yardımcı olacaklar güvenli bir noktada. Bu sistemlerin artıları G kuvvetine dayanma sınırı olmaması, kaybın sadece maddi olması. Eksi yanları siber savaş araçları, Jammer ile irtibat kesilmesi, Hacklenme ile kontrolün başkasına geçmesi. Bu eksi yanlarda ise uçağı kontrol eden Yapay Zeka devreye girerek kapalı sistem olarak uçağı kendisi kullanacak, irtibat kesildiğinde ya güvenli noktaya otomatikman gidecek ya da başta aldığı görevi tamamlamaya çalışacak.

    Bizim en kısa sürede jet motorlu uydu kontrollü SİHA lar yapmamız ve yapay zekaya yüklenmemiz lazım.
  • dönüp dönüp öğretilmiş yalanlar konuşuluyor askermiz hava savunma sistemi olsada vurulacaktı yada hss olmayan yerde vuracaklardı. kurt kuzu meselesi ayrıca her yere hss kuramassın savaş halinde dildik zaten beklenmedik bişey oldu ...külüstür tank deniyor o ayrı komedi m60 külüstür oldu komedi suriyenin elindekilerden 100 kat iyi o tanklar .. vatan hainleri çirit atıyoe sitede

  • Hazır istemezükçüler gelmeden...<br />Türkiye, kişisel teknoloji bir yana, bu alanda dünyaya öncü olan ülke olabilir. Rakip ülkeler ise Çin, Rusya ve İsrail'dir. ABD bence bu alanda ellerindeki silahları bitirmeye uğraşacağı için geri planda kalacak.<br />Musk'ı amansızca eleştirenler, konu hakkında fikir sahibi değiller. Dronelar elbette çok daha ucuz ve potansiyelli, yeterince gelişmedi sadece. Pilotlu araç üretmek her zaman daha pahalıya gelir çünkü öncelik pilotun hayatıdır, oysaki bir savaş dronu vurulsa bile düşmanın üstünde kendini patlatabilir.

  • Tayfun bey, asıl sen uyutuluyorsun. Bahsedilen dronelar teknoloji olarak bizim 3000 liralık dronedan sandığın kadar farkı yok. Malzeme kalitesi, büyüklük ve arge farkı var sadece. Bu haliyle bile kolayca suikast ve istihbarat işi yapabiliyorlar.<br />Hangi külüstür tanktan bahsediyor? hayatında kaç tane tank modeli görmüş de tank yapabilen kaç ülke biliyormuş acaba?<br />4. nesil olunca bir şey oluyor mu sandın, f35 teknolojisi belki 20 yıl öncenin temellerine dayanıyor ki bu iyi bir şey değil. temiz fikirle yapılmış ucuz bir drone onu alt ederse hiç şaşırma.<br />TCG Anadolu hakkındaki atıp tutmalarına cevap bile vermiyorum. Pahalı olduğu doğru, diğer tüm söylediklerin yanlış. dımdızlak savunmasız olan da sensin. karşı tarafın kaybı bizim 10 katımızdan fazla olan bir savaşta 1.5 tonluk roketi eliyle durdursaymış kendisi, çok biliyor ya...<br />Bu istemezükçüye bir şey anlatmıyorum, değerli okuyuculara sesleniyorum. Hükümeti sevmeniz gerekmiyorum, sadece vatansever olmaya çalışın, askerimiz hepimizin askeri...





  • olmadı elencığım bu sefer . evet drone lar çok faydalı olacak her alanda şu an sorun pil sorunu uzun uçuş ve yük taşımada sorun var.

    askeri alanda ise uçaklardan vazgeçemezsin ama pilotlardan vazgeçersin .AI ve uzaktan kontrollü olacaklar çünkü bir pilot maliyeti bir uçak kadar ve G sınırı var.
  • adam haklı, insan G kuvvetine dayanamıyor. uçak manevralarındaki en büyük engel insan.
  • Tabii ki gelecek jet motorlu dronelarda. Ama henüz beklenen radikal adımlar gelmedi. Umarım bu furyaya yetişiriz.
  • Bu arada F35'ler her biri bir komuta merkezi gibi görev alacak gelecekte. Yani kendisi dogfighta girmeyecek bir drone sürüsünün arkasında o sürüyü kontrol eden bir ağ merkezi olacak.

  • TAI Anka ve Bayraktar TB2 drone'larının sahada büyük başarı elde ettiğini ve son günlerde haraket eden bütün rejim unsurlarını vurduğunu belirtiyor Rus yetkililer. Bir bakıma Elon Musk doğrulanmış oluyor. Türkiye bu alanda yatırım yapmaya devam etmeli.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.