Şimdi Ara

Elon Musk, Netflix'e savaş açtı: Üyeliğinizi iptal edin! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
7.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimin kimle ne yaşadığı bizi ilgilendirmiyor, karışamayız da. Ama bu içerikler artık çığrından çıktı. Platformdaki 2-3 diziden biri siyahi/latin/eşcinsel karakterleri ve çarpık ilişkileri konu alıyor. Hem alttan alttan beyazlara karşı ırkçılık, hem de heterofobik mesajlar söz konusu. Rahatsız edici buluyorum artık ben bu platformun içeriklerini. Misyonları nitelikli içerik yayınlamaktan çok niceliğe dönmüş durumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

TV'ye güzel bir alternatif olduğu için uzun süre kullanmıştım ama bu gibi sebeplerle 2-3 yıl önce bırakmıştım. Bizler bu konuda biraz daha hassasız heralde ki Elon amcadan çok önce uyandık konuya :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Yoo ben kimseye alkış falan tutmuyorum.Başdan söylüyorum insanların tercihinden yana hiçbirsorunum yok kişi ne yapmak isterse özgür ve birine zarar vermiyorsa kimseyide ilgilendirmez.Ben bunun politika aracı olarak kullanılmasından rahatsızım.Sadece Harry potter değil herşeyde var ve birileri bunun için zorla dayatıyor.Dünyada Kalite die birşey kalmadı.Hayranlar istemiyoruz diyorlar onlar inadına yapıyorlar bu rahatsız edici birşey bahsettiğim budur.Birşeyle inatlaşma olmaz biz müşteriyiz bu içeriklere para veriyorz.Bizden para almak istiyorlarsa bizim isteklerimizi göz arda edemezler.Üretim insanların ihtiyaçlarını karşılamak için var.Cidden bu zorunlu politikadan sıkıldım.En son Yeni Avatar Animasyon dizisisi duyuruldu Yedi Cennet bir sonraki avatar Zenci Bir ayağı yok yani gına geldi artık bu bir ôrnek sadece ve bunu herzaman yapıyorlar insanlar bu noktada haklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AykutT291 -- 3 Ekim 2025; 10:11:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

The Last of Us dizisinede 2. sezonda dayadılar eşcinselliği. Nefret ettim yeminle.

Ayrıca yeni pedofili modası: çocuklarda eşcinselmiş falan.

Epstein'i çabuk unutturdu cinsellik bağımlısı yobaz pislikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 3 Ekim 2025; 11:17:18 >

Açık homofobi, ayrıştırma ve nefret suçu teşkil eden mesajlar kaldırıldı.

Gene de her şeyin baskılanması genel olarak hoşuma giden bir tutum değil. O sebeple özellikle homofobinin tartışıldığı mesajların veya LGBT+'ı doğrudan hedef almadan platformu cinsellik biçimlerine dair içerik yükünden dolayı yadsıyan ve bunları eleştiren mesajların kalmasının doğru olacağına inandım.

Yetkili görevdaşımın haklı olduğu konu fikir ve beğeni beyan etmekte özgür oluşu ve yetkililerin dünya görüşlerine, cinsel eğilim-tercih ve kökenlerine göre seçilmediği. Bunlar alım sırasında sorgulanmaz ve sorgulanması da profesyonel bir yerde zaten yakışık almaz.

Yönetici olup bir noktada platformu temsil etsek de bireysel fikirlerimiz esasında platformun resmi bir görüşünü yansıtmaz. Platform varolan hukuki, yönetmelik bazlı veya moderatif normlara hassasiyet göstermesi haricinde nötrdür.

Bilimin ışığından yola çıkan kendi kişisel görüşüm homofobikliğin toplumun harmonisine esas zararı veren kültürel ve kişisel bir kuruntu olduğu ve LGBT+'ın hem kaçınılmaz hem de baskılanmaması ve insan gibi muamele görmesi gereken bir evrimsel spektrum olduğu şeklindedir.

Evrimsel başarı tek tek bireylerin üreme başarısıyla ilgili değildir; evrim temelde popülasyonla ve popülasyon başarısıyla ilgilidir. En kaba tanımıyla evrim popülasyondaki gen ve özellik dağılımının nesiller içerisinde seçilim baskısıyla değişmesidir ve bu gen ve özellik dağılımda LGBT+ yer aldığı gibi seçilim baskısı LGBT+'ın varlığını hem varyasyon olarak kaçınılmazlığından hem de bir takım avantajlarından dolayı destekler - anlaşıldığı kadarıyla milyonlarca yıldır desteklemektedir.

En basitinden eşcinselliğin ve benzeri eğilimlerin dayanışmayı arttırdığına dair güçlü kanıtlar ve argümanlar bulunmaktadır. Özellikle Klasik Yunan'daki - toplum tarafından hoş karşılanmadığı halde alan açılan ve önüne geçilmek için genelde özel çaba sarf edilmemiş - eşcinsellik bu çerçeveden okunabilir.

Eşcinsel ilişki içerisindeki erkekler Atina gibi son derece etkin Yunan şehir devletlerinin sosyal yaşamı ve politikasında güçlü bağlantılar kurup yükselmişlerdir, Tebai'nin eşcinsel ilişki içerisindeki "kutsal taburu" gibi meşhur Spartalıları dahi alt etmiş - ki son derece askeri Sparta toplumunda da askeri kışlalar ve sofralarda talimlerle geçen yaşamı anlatan Agoge (Eğitim) bünyesinde eşcinsellik çok yaygındı - "askeri adaptasyon" örneklerine imza atmışlardır (Sparta'nın Yunanistan'daki hegemonyasını bitirmiş eşcinsel Tebai Taburu gerçekten efsane olup antikite tarihçileri arasında iyi bilinirler).

Birçok arkeolojik kazıda Türkiye'nin her yerinden heykelleri çıkıp duran gelmiş geçmiş en iyi Roma imparatorlarından Hadrianus gene modern terminolojiyle tanınmış bir eşcinseldir.

Keza tarihteki en ünlü ve en üretken kadın şairlerden Sappho eşcinsel nitelikte şiirler yazmıştır. Lezbiyen terimi büyük şair Sappho'nun sakini olduğu Lesbos adasından gelir.

Klasik Yunan ve Roma'ya gavur, fitneci, ahlaksız vb basmakalıp zenofobik önyargılarınızı yapıştıracaksanız gelelim ulusal tarih anlatımızdaki haşmetli emperyal gururumuz Osmanlı'ya, kendi Roma'mıza. :)

Osmanlı'da eşcinsellik için Murat Bardakçı'nın derlemelerine, özellikle de "Osmanlı'da Seks" kitabına bakabilirsiniz. Osmanlı'da mesela "hiz oğlanları" vardı ve bunlar defter-i hizana (hiz defteri) denilen kütüğe yazılıp profesyonel eşcinsellik icra ederlerdi ve "hizan" olarak padişahın sefer öncesi meslek gruplarının katıldığı resmi geçit töreninde boy gösterirlerdi.

Yani "geleneksel" ve "muhafazakar" Osmanlı'da eşcinseller bırakın gayri resmi faal olmayı, "kurumsal" ve "sektörel" olarak faallerdi! :D Hiz oğlanları esnaftan sayılıyorlardı. Osmanlıların özellikle de askeri açıdan oldukça başarılı, çevrelerindeki halkları yutup bünyesine katan, Avrupa'daki teknik gelişmelere rağmen yüzyıllar boyunca dayanabilen kısaca evrimsel açıdan ne kadar başarılı bir toplum/popülasyon olduğu da ortada.

Şimdi Musk'a özenip Osmanlı tarihini de mi LGBT+ içerik var diye boykot edeceksiniz? :D Büyük Efesli filozof Herakleitos ne demiş "asla batmayandan (gerçekten) kim nasıl saklanabilir?"

Kısaca çıkarılacak ders şu: Evrimsel seleksiyon sürecinde popülasyonda kendisine yer bulup popülasyona bir takım adaptif dinamikler ve esneklikler kazandıran ve böylece seçilim sürecinde nesiller boyu korunan - LGBT+ - özellikleri "doğa dışı", "hastalık", "anomali" görmek cehalettir. Bu evrimsel biyolojinin ve evrimsel psikolojinin yalnızca üreme başarısına endekslenmiş çok sığ ve cahilce bir yorumlanışından kaynaklanır. Bu sığ yorum da fobi sahibi olmanın bir göstergesidir.

Bu başlık altında iddia edildiği üzere bir fobi/irrasyonel korku olarak esas homofobinin bir hastalık, rahatsızlık, sıkıntı olduğu ya da benim şimdi iddia ettiğim gibi kuruntu olduğu söylenebilir.

Kuruntularınız varsa platformdaki ilgili içerikleri tüketmeyi bırakır veya platformu komple terk edersiniz olur biter. Temel gerçeklerin ışığında bu kadar tribe girmek ve gerilmek gerçekten çok anlamsız.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ayumi Hamasaki kullanıcısına yanıt

Bu arada bu platform üzerinde ölümle tehdit eden varsa hesabı hemen kapatılır, o kadar açık konuşayım. Böyle şeyleri burada oluyorsa bildirin.

Burası onlarca kişinin tek bir kişiyi linçleyebildiği dev platformlar gibi denetimsiz değil. Ölüm tehdidi gibi fiilleri zaten kişisel olarak hoş görmem, tahammül göstermem.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

yok hocam irl ve sosyal medyada yasadiklarimi ornek gosterdim, tesekkur ederim dusunceniz icin   

tum hesaplarimi kapattim simdi sadece dh steam vs. var, rahatsiz eden de yok.

!
  • cemsuzen kullanıcısına yanıt
    bu olayın eşcinsellikle alakası yok zır cahil dolmuş etraf.

trans != eşcinsel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 21. yüzyıl, Cinselliği tabu olarak gören muhafazakar toplumlar/topluluklar için Kâbus gibi sürüyor.

Önce Internet, sonra Sosyal Medya ve şimdi de Dijital Yayın Platformları.

Fi tarihinden kalma Ataerkil Aile yapıları, Kırsaldan Kente yoğun göçler sonucunda zaten bozulmaya/çatırdamaya başlamıştı.

Günümüz Bilişim Çağı ile birlikte bu yapılar neredeyse darma dağın olmak üzere. Göstermelik çabalar ise boşuna. Bakınız, 2025 Aile Yılı adlı çalışma.

Kabaca 2020'den itibaren Eşcinsellik vd. "Çoğunluk Dışı" Cinselliklerin dijital içeriklerde bolca yer almaya başlaması ile birlikte, Dünyanın 4 1 yanında Homofobi muazzam derecede artmaya başladı.

Sonuç: Doğa'l olan, er ya da geç kazanır...

Ekleme'yi unutmuşum:

Süzme Faşist olduğunu defalarca kanıtlamış olan E. Musk için bu konu daha çok para kazanma aracıdır.

Faşistlerin tipik özelliklerinden biri; her türden azınlığı (siyasi, dini, etnik, kültürel, cinsel vd.) hedefe koymaları ve bunun üzerinden siyaset vd. üretmeleridir.

Linçler ve Katliamlar ise bunların en şiddetli sonuçlarıdır.

Tarihte bolca örneği var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D4896BA26 -- 3 Ekim 2025; 12:30:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cloudstream ve Rec tv

• Gerçekten Truva atı görevi görüyor. Bir dizi yapıyor. İlk başta ortada woke moke yok. Sağlam adam gibi adam bir karakter koyuyor. Dizi tutulunca babayiğit karakteri erkek erkeğe yakınlaştırmaya başlıyor. Film yapıyor. Aksiyon filmi sanıyorsun. Şap diye dudak dudağa iki erkek yapışıyor. İki erkeğin arasındaki kardeşlik duygusunu aşk gibi aşılıyor sürekli millete. Amerika da çocuklar bu kafaya girdi bile. Çocuk kız sevgili denedim birde erkek sevgili denemek istiyorum diyor. Türkiye de de 4-5 sene sonraya bu gerçekleşecek gibi duruyor. Şimdiden çocuklar YouTube shortslarda çizgi karakterlerin erkek erkeğe öpüşmesine şahit oluyorlar. Normal birseymis gibi paylaşılıyor.

Evrimsel spektrum(Dallanma) dediğiniz kavramı biraz yanlış yorumladiginiza inanıyorum.

Öncelikle insanların ( sizi demiyorum ) evrimsel dallanma ile ilgili yanlış bildikleri bir konu vardır. Evrim hep iyiye doğru giden bir süreç değil tam tersi her yöne bilinçsiz biçimde gerçekleşen bir süreçtir.

Bu nedenle evrimsel spectrum dediğiniz şeyin içinde topluma (insan nüfusuna ) yararlı ve zararlı olacak olgular bir arada bulunur. Bu zararlı evrimsel surecler bir noktaya kadar yararlı süreçler tarafından taşınabilir, maskelenebilirler .

Örneğin günümüzde yığınla insanın yakın veya uzak görme sorunu var . Simdi buna evrimsel spektrumda var diye baskılanmaması gereken, düzeltilmemesi gereken birşey olarak mı bakacağız.

Not : "Toplumsal gelişmişlik arttıkça göz sorunu olan insanların toplum içerisindeki sayısı ve hatta oranı artabilir nitekim toplum bu bireysel kusurları taşır kusur yayılır ancak zararı belli bir oranın altındaki kaldığı için tahammül edilir. Aynı şekilde toplumsal gelismisligin artışı pekcok sorunun yapay biçimde taşınması ve populasyonda artışına neden olur. Lbgt yaygınlığı, cinsel sapkınlığın artışı da benzer şekilde toplumun uretkenliginin artması sonucu tahammül sınının arttığı sorunlardan biridir. Nitekim toplumsal gelişim arttıkça zararlı mutasyon ve davranışların elenme olasılığı azalır.

Gelişmiş toplumlarda toplumsal destek nedeniyle evrimsel kusurlar birikme ve daha yüksek oranda tolere edilme egilindedir."

Zaten bilime verilen zararın kaynaklarından birisi doğa bilimlerinin sözel bilimler aracılığı ile gerekcelendirmeye çalışmaktan geçer. Bu konudaki en feci örneklerden biri doğada varsa normaldir gibi saçma söylemler . Veya escinselligin toplumsal fayda sağladığı iddiası gibi niyet okuma yolu ile gerekçelendirmedir. Nitekim her türlü hastalıkta doğada var , yamyaklikta doğada var bu onların normal olduğu anlamına gelmez . Veya birkaç bireyin fayda sağladığı örnekler doğal kısırlikla esdeger argümanlar değildir. İnsanların karşı cinse doğal bir çekilişi varken hemcinslerine doğal değil psikolojik bir çekilimi vardır.

Sözün özü size demeye calistigim evrimsel sürecin türe zarar verecek mutasyonları da bünyesunde taşıdığı ve tür yokolmadiğı sürece, bu zararlı gelisimlerin türün içerisinde serpilebileceği ve öldürmese bile süründürme şeklinde zararının artarak devam edebileceğini unutmamamız gerekiyor .

Burada tekrar söylüyorum escinsellik,translık bir insanın hiçbir fiziki sorunu olmamasına rağmen kendi vücuduna zarar vermesi veya alakasız hormonlar alması bunlar bunlar normal değildir.

Burada kilit kavram bu konuların günümüzdeki gibi ana akım ve merkezi özne olmasının delilik olduğu ve baskılanmasa bile hakettigi gibi daha periferi bir noktada normallestirilmeye çalışılmamasi gerekliligidir. Nitekim böyle yaparak aslında escinsel olmayacak pekcok genci veya çocuğu bu yöne kanalize ederek farkında olmadan topluma zarar veriyoruz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ekim 2025; 16:35:40 >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Günümüzde bilimin içine düştüğü kriz sözel disiplinlere haketmedikleri bir güvenilirlik ithaf edilmesi ve bunların doğa bilimlerinin gerekcelendirmekte kullanılmasıdır.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.