Şimdi Ara

Elon Musk, Netflix'e savaş açtı: Üyeliğinizi iptal edin! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
7.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir donanımhaber yöneticisinin homofobik yazısını göreceğimi düşünmezdim. Siteyi böyle mi temsil ediyorsunuz? Neyin normal olup olmadığının karar merciisi size mi kaldı? Türk tvlerindeki müge anlı, esra erol ve mafyalı, kadın döven dizilerde normalinizin nasıl olduğunu görüyoruz. Kadınları aşağılayan, cinsel obje gösteren türk rap sahnesini de biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 2 Ekim 2025; 23:56:34 >

Aynen öyle tam olarak böyle bir mesaj yazacaktım ben de. Yasakçılığa devletin yasaklamalarına karşıyım ve insanların tercihlerine karışmam ama eşcinsellik işini öyle bir noktaya getirdiler ki artık tamamen iş propagandaya döndü. Ve hemen hemen her filmde ve dizide hatta animede, çocukların da izleyeceği animasyonlara bile lezbiyen ve gay çiftler koyar oldular. Bu iş artık normalleştirmeye çalışmaya çalışılıyor, hemen hemen her yapımda bunu gözümüze sokuyorlar. Bu Woke kültürünün LGBT ve ırk çeşidi yapacağız diye içine sıçmadığı yapım da kalmadı. Bu yönlerine de ayar oluyorum. Bunu oyunlara da bulaştırdılar.

Elon bu sefer dibine kadar haklı. He bunu Netflix'ten pay kapmak için: hisse veya şirketin tamamını almak için yapacak kadar gözünü para bürümüş, sahtekar, omurgasız ve kansız mıdır yoksa oğlunu daha reşit olmadan woke kültürüne kaybetmiş bir baba olarak son derece samimi ve içten midir bilmem. Ben oğlunu manevi olarak kaybettiği için bu açıklamayı samimi bir şekilde yaptığına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Ekim 2025; 14:51:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kabiz Civciv kullanıcısına yanıt

Anlamadım ne alakası var? Biz robot muyuz? Bizim görüşümüz olamaz mı? Saydıklarınızı normal görüyorum diye bir ifade kullandım mı? Ben burada “kültürel kaygı/çocuklara uygunluk” kavramından da bahsediyorum aynı zamanda. Küçük çocukların cinsel obje olarak netflix'de gösterilmesi ne zamandan beri homofobik oldu? Mesele iki erkeğin bir birine ilgi duyması benim lügatımda ters olabilir. Bu zaten tüm dünyada olan bir şey. Ben buna bir şey demiyorum. Bunu tv dizilerinde sürekli olarak gösterilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Ben ailece dizi/film izlerken sürekli LGBT temalarının öne çıkarılmasından rahatsız oluyorum. Benim derdim insanların kimliğiyle değil, içerik politikalarıyla.

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Stones kullanıcısına yanıt

Nasıl ne alakası var? Senin olduğun konumda, burada bir yönetici/moderatör olarak bu üslupla konuşabileceğinin normal olduğunu düşündüren nedir? Söylediğiniz cümle tam olarak şu "Hakikaten, eş cinselliği, ya da lezbiyenliği, veya daha beter durumları normalleştirip yayınlıyo"

"veya daha beter durumları."

Evet herkesin bir görüşü olabilir, ama senin yazdığın görüş değil nefret söylemi. Mesela esra erolda kaynanasıyla seks yapan ve kaçan ve daha milyonlarca anadolu irfanımızı ve sizin normalinizi gösteren insanlar hakkında görüşleriniz olabilir. Mesela çocuk doğurup camiye, çöpe atanlar için görüşlerin olabilir. Çoluğu çocuğu hayvanı kadını öldüren "normal" erkekler hakkında görüşlerin olabilir. Bunlar sizin normaliniz. Ülkemizde hangi "normal olmayan" eşcinselin nefret söylemini, birine zarar verdiğini, bir insanı öldürdüğünü gördünüz? Bunların hepsini "sizin normaliniz" yapıyor yani eşcinsel olmayanlar.

Yazınızda en büyük vurgu eşcinsellikken şu an küçük çocuklara getirmeyin olayı. Sizin lügatınıza ters olabilir ama bu bilimsel ve evrimin gerçeklerini değiştirmiyor. Normal bir kullanıcı olsan neyse de bir rütbene ve sonra yazdıklarına bak. Ben de sürekli heteroların gereksiz ve filme/diziye anlam katmayan sevişme seks sahnelerinden, öpüşmelerinden rahatsız oluyorum. Mafya filmleriniz ve dizilerinizden, kadınları aşağılayan şarkılarınızdan ve hetero erkeklerden rahatsızım. Napacağız? Sizin yüzünüzden bu baskıcı ve yasak zihniyet meşrulaştı. Para vererek satın aldığımız ve eriştiğimiz platformlarda atlı koşturuyor rtük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 3 Ekim 2025; 0:18:2 >

Bakın kişisel saldırı yapıyorsunuz. "sizin normaliniz yapıyor" Yönetici olmam, kendi görüşlerimi söylemeyeceğim anlamına gelmiyor. Sizin burada tarafıma yüklenme/saldırı girişiminiz var. Artık bugün nelerle baş ettiyseniz günah keçisi arıyorsunuz her halde.

Toparlıyorum; Kimsenin özel hayatına da karışmıyorum. Derdim insanların kimliği değil, özellikle ailece izlenen yapımlarda cinsellik – ister hetero ister LGBT olsun – sürekli ön plana çıkarılmasının doğru olmaması. İlk mesajımda küçük çocuk olaylarına da dem vurdum. Bu konuda en ufak bir, "katılıyorum o konuya" gibi ifade belirtmeden doğrudan üzerime saldırma eğilimine girmeniz, artık hangi sıfata koyduysanız gözünüzde, nefret söylemlerini yapıyorsunuz bana. Ben size saldırmadım. Bu benim ifade özgürlüğüm. Sizinkine nasıl saygı duyuluyor ise benimkine de duyulmasını isterim. Boş edebiyatlara karnım tok.

Neyse ki senin kişisel görüşlerinin hiçbir önemi yok. Bilimden ve evrimden üstün değilsin. Nefret söylemi yapıp sonra çevirmeye çalışma. Bu konuda senden daha beterini yazanlar var. Senin yorumun da onları destekleyiciden öteye geçmiyor. Aksine, hakaret ve nefret söyleminden insanlara yaptırım uygulaman gerekmiyor mu veya tarafsız kalman? Yönetici olarak bunları yazman aşırı utanç verici sadece bunu bil. 10 yıldan fazladır buradayım, daha önce böyle bir şey görmedim burada. Benim fikrime saygı duyulmuyor işte sorun burda. Konuda yazılanları gördüğümüz üzere çok daha önemli ajandası olanlar var burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 3 Ekim 2025; 0:26:34 >

Sizin ne dediğinizin de benim tarafımda hükmü yok. Buyurun nereye şikayet ederseniz edin. Aşırıya kaçıyorsunuz artık rica ediyorum devam etmeyin. Kişisel haklarıma saldırmanız/ beni rencide etmeniz, yönetici olarak değil, bir yorumcu olarak kurallara AYKIRI. Aksi taktirde cezai müeyyideye baş vuracağımı bilmenizi isterim.

Evet, ben sizi eleştirirken beğenmediğiniz ve aksini kanıtlayamadığınız için bana yaptırımda bulunun ama konudaki aşırı dereceye kaçan homofobi, nefret suçu, insan ayırma gibi yorumlara hiçbir şey yapmayın. Buyrun hesabımı sınırsız da banlayabilirsiniz

Neyi eleştirirseniz eleştirin kimsenin bir şey dediği yok. Benim söylemediğim şeyleri, "sizin normaliniz yapıyor" diye yaftalayıp artık hangi güruha koyuyorsanız rencide ediyorsunuz. Kişisel saldırı yapıyorsunuz. Sonra da duygu sömürü moduna girip, isterseniz sınırsız banlayın diye rest çekiyorsunuz. Ben elimdeki gücü art niyetli kullanmadım. 15/20 senedir forumdayım. Ve bu forumda Sizin üyeliğiniz kadar görev yapmışımdır. Yapıcı tavrıma rağmen siz bildiğiniz gibi devam ediyorsunuz.

Konuyu daha fazla uzatmanın manası yok bana göre. İyi geceler.

Siz derken seni kastetmiyorum. Kendini normal, diğerlerini anormal olanlar olarak görenlerden yani NEFRET suçu ve ayrımcılık yapanlardan bahsediyorum. Yazacağınız yorum yerine şu başlıkta en baştan insanların yazdıklarını okursanız anlarsınız. Sizi eleştirdiğim tek konu rütbeniz ve yazdığınız şeydi. Kendi açıklamamda "siz" diye belirttiğim hiçbir şey direkt olarak "sana" yöneltilen bir şey değil. Sizleri, insanları ayıran ben değilim. Konuda biz, onlar, normal, anormal, beter, daha beter diye ayıranlar ortada. Bu kişilere hiçbir uyarı veya yaptırım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 3 Ekim 2025; 0:32:50 >

Bizlerin burada maaşlı eleman olmadığını bilmenizi isterim. Mesajınızda açıkça belirtiyor ki, siz diye çoğul ifade kullanıp beni de hedef göstermeniz. Sadece tek kelimede kullansanız anlarım yani. Maalesef öyle değil. Ben veya diğer yönetimdeki herkesin görüşü farklı olabilir. Bunları forum ortamında ifade edebilirler. Bu forumda kimse göreve alınırken, sağcı mısın, solcu mu, çerkez misin laz mı vb durumlarla sorgulanarak alınmaz.

Tamam, bana harcadığınız veya en başta eşcinseller hakkında yazdığınız o komik ve nefret söylemi içeren mesajınız yerine ve daha sonra bana burda cezai yaptırım uygulamakla tehdit etmek yerine, gerçekten nefret suçu ve hakaret içeren mesajlara uyarı yapabilirdiniz ama yapmamayı seçmeniz zaten her şeyi gösteriyor. Bu konuyu ve mesajı okuyanlar da kendileri karar verebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 3 Ekim 2025; 0:40:59 >

Bakın, kage. nickli üye: Eşcinselliğe ona buna karşı olmayan, herkesin kendi hayatı kendine bana kimsenin zararı yok, izlememin de bi sakıncası yok diyen biri olarak adamı haklı buluyorum. İlk başlarda yine hafif hafif koyuyorlardı, şuan platformun %70i bunlarla doldu iyice. Fazla abarttılar ucu kaçtı.

İşte bende bunu demek istedim. Belki aşırıya kaçmış gibi ifade etmiş olabilirim. Özellikle çocuk cinselliği konusunda hassas olduğum için ve gün geçtikçe arttığı için tepki verdim. Ve sizin de anlamınız için toparlama yaptım.

Bana kişisel saldırı yapmanız neticesi ile sizi uyardım. (Bu uyarı, her hangi bir üyeye yapılsa da verilirdi) Uyarmadan ceza verilse idi: "İşte gördünüz mü, cezayı keyfine göre kullanıyor" denilirdi. 10 senelik yöneticilik ve hukuk diline olan ilgimden dolayı yanlış bir söylem yaptığımı düşünmüyorum.

Mesele bu konuda biraz fazla uzadı. Hem tam olarak niyetimi anlattım. Artık bu noktadan sonra anlayacağınızı umuyorum. İyi geceler.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Hocam bende tam olarak bunu ifade etmek istedim. Biliyorsunuz bir ara çocuk cinselliği yayınladılar netflix'de ve tepki çekmişti. Herkesin hayatı kendine. Kim ne oluyorsa olsun. Ama bunu platformlarda git gide abartarak çoğaltmaya başladılar. Bir Hastane dizisi var, otistik doktor olan. Dizi mi, cinsel dizi mi belli değil. “kültürel kaygı/çocuklara uygunluk” kavramında olsun diyorum ben. Youtube kids çocuklar için biliyorsunuz. Orada bile ipin ucu kaçtı. Çocuk poposuna bir şey sokuyor. Burnuna bir şey sokuyor. Benim oğlumda aynısını yaptı. Eşim bile hayret etti bunları kontrol etmiyorlar mı diye.

• Haklı, iyice bokunu çıkarmıştı Netflix. Kapatalı bi 1 yıl oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V 3000MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: James Donkey 610S Red Switch | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Xbox 360 Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
  • Haklı.

Bir erkeğin bir kadınla ilişkiye girmesi biyolojik açıdan normal bir durumdur . Bunun ahlak ve etik yansımaları toplumsal açıdan tartışılır.

Ancak bir erkeğin başka bir erkeğe, bor kadının başka bir kadınla ilişkiye girmesi biyolojik açıdan sorunlu bir durumdur. Bunun propagandasını yapmak bilimle , Biyoloji ile çelişen birseydir .

Son dönemde woke ve postmodetn idrologlarin iddiası propaganda yolu ile insanlara akı yani beyazı siyah olarak bile kabul ettirebiliriz hersey algidir soylemidur. Bunun için insanlara göz göre göre aykırı, doğal olmayan şeyleri normallestirmek için boğazımızda içeri bunları boca ediyorlar .

Ancak bu sapkınlık ve toplumsal delilik insanların içgüdüsel olarak tepki görüyor. Çünkü bunun doğal veya normal olmadığını bizlere genlerimiz bile söylüyor.

Ayrıca bu konu bilime ve akla karşı açılmış savaşın ve bilimin yozlastirilmasinin en önemli cephelerinde biri nitekim Bunun bilimsel açıdan savunulacak hiçbir tarafı mamasina karşın bilimsel terimlerin ırzına geçilerek sözel disiplinlerden yani sözde bilim alanlarından yapılan propagandajar ile bu sanki normalmiş gibi sacmasaian bor durum yaratıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ekim 2025; 2:9:17 >

• Lbgt temalarının artık ana akım ve merkez noktadan çıkıp hakettigi marjinal ve periferi, cevresel konuma geri gitmesi gerekiyor .

Nitekim şu anki durum çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimi açısından çok büyük bir tehlike yaratıyor.

Bilimsel açıdan da sözel disiplinden gelen ve maddi , nesnel kanıtlara dayanmayan saçma teorilerin biyoloji ve kimya gibi gerçek bilimlerin önüne konularak bu tarz aptalca yaklaşımlarla bilimin birtakım ideolojilere paravan yapılmaya çalışılmalıdır durdurulması gerekiyor.

Bu lbgt dayatmasına sahte bilimle perdelenmeye calisilmasi bilimin toplumun gözündeki değerine ve itibarına büyük zarar verdiğini görmemiz gerekiyor.

Bilim adamının görevi ideoloji kasmak değildir! Ideoloji gerekcelendirmek değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ekim 2025; 2:21:7 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.