|
Elon Musk iddialı konuştu: 'xAI, yapay zeka işlem gücünde diğerlerinin toplamını geçecek'
-
-
Google ile yarışmaları çok zor bu saatten sonra bence, Google geç açıldı Arap atı gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
gemini ve chatgpt kullandım. hatta caludie ile biraz karmaşık kodlar yazmalarını istedim. en iyisini bu alanda chatgpt 5.1 yapmıştı. not düşeyim: kodların açıklamasını istemiştim. amacım neden böyle yaptıkları idi. bu alanda chatgpt en iyi sonucu verdi.
sonra bu twitter'ın Xai'i sini denedim. Grok beni şaşırttı. experte göre anlat dedim ona göre anlattı. yeni başlayan birine göre anlat dedim beni daha iyi anlayıp bu sefer ona göre en anlaşılır dille anlattı.
Bu Katolik SAĞCIsı MUSK bu işi yapacak. Musk olmasa liberteryen yeşil sol dinsiz imansız batı , çin'în önünde rezil hüsva olmuştu.
_____________________________ -
Yapay zeka işinde grok açık ara önde. en kötüleri gemini ve copilot. Deepseek zaten hiç konuşmaya gerek yok, buglarla dolu bir çöplük. Chatgpt grok'un hemen ardından geliyor.
Eyw yapay zeka falan tamam da, şu Tesla Pi telefonu çıkartsa piyasaya ortalık güzel şenlenecek..
Macro Haaaaa haah hhaa okudum söyleyemiyorum gülmeye başladım MAcroHAARD :DDD
_____________________________ Çünkü onlar basit insanlar üzerinde dinsel ruhani gücünü kaybetti, yeşil sermaye para odaklı kendileriyle bağımlı şirketlerini, öğretmenlerini, deli gibi para basan dershanelerini, valilikleri, belediyleri, sokakları bir araya toplayan mercedes SUV araba sahibi tespihli ABİLERİNİ, TSK'da generallerini, Cumhuriyet Savcılarını, Hakimlerini.... Kısaca tüm ışık evlerinde yetişmiş din ile zihinleri ele geçirilmiş bir değil on değil yüzlerce dekan, rektör, AB temsilcisi vb HEPSİNİ KAYBETTİ
Onlar için
"TÜRKİYE'DE DOĞRU GİDEN HİÇBİRSEY YOK." -
Bu adama tapanlar var gerçekten ama yiğidi öldür hakkını ver, kritik ne teknoloji varsa bu adamın ya yatırımı ya şirketi var o alanlarda
-
Gemini elindeki devasa imkanlar ölçeğinde bakıldığında kesinlikle başarılı filan değil O imkanlar Xai/Openai/Anthropic elinde olsaydı yapay zeka bugün çok daha farklı bir yerde olacaktı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gemini'a epey iyi diyorlar ya, mnceden kötüymüğ ama son güncellemelerle iyi toplamışlar. Hatta bir konuda uzmanlığın varsa ve ona göre soru sorduğunda filan çok iyi yanıtlar veriyor çok yardımcı oluyormuş. Ama anladığım kadarıyla normal sıradan bir kullanıcı için ChatGPT yeterli seviyede. Hiçbir şey bilmeyen adamı ChatGPT tatmin eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
"Gemini'ın elindeki devasa imkanlar" diye bir şey yoktur. Google'ın elindeki devasa imkanlar vardır. Ve o imkanlara ulaşmak kolay değil. Trilyon dolarlık şirketler birkaç yılda o seviyeye ulaşmıyor. Ancak Google'ın durumu çok farklı. Web sitelerindeki arama kutusunun bir pikselinin yerini değiştirmek isteseler karşılarına çok fazla kanun ve dava çıkıyor. OpenAI'ın kaybedecek bir şeyi yok. Ancak Google'ın kaybedecek çok şeyi var. Dev bir şirketi yönetmek kolay değil. Üstelik Google sadece gemini geliştiren bir şirket değil. Arama motoru, YouTube, bulut sistemleri, kuantum bilgisayarları, bütün workspace uygulamaları, kanunlar, yatırımcılar, reklamlar, üyelikler, telefonlar, android, aklına gelebilecek teknolojik sistemlerin yüzde sekseni. Bunların hepsini yönetmek zorundalar. Yapay zekaya OpenAI gibi vakit ayırmalarını beklemek büyük bir saçmalıktır. Onlarda bu para olsa onlar da hukuki süreçlerle boğuşuyor olurdu. Paranın sadece "olduğu" bir evren düşünmezsin. Ve inan bana, Google bu haksız dava ve suçlamalara, ve şirketindeki diğer yüzlerce, binlerce sisteme rağmen gemini'ı bu seviyeye getiriyorsa, buna saygı göstermen gerekir. Başka hiç kimsenin harcı değil bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Zaten hepsinin aşağı yukarı ortalama seviyeleri yakın, uzmanlık alanları farklı. Senin kullanım amacın için iyi çıktı üretmeyen bir model başka birisi için güzel çıktı üretebiliyor gibi.
Bir yazılımcı olarak benim favorim Claude 4.5 Opus mesela, bu alanda en uzman model o. Bir senaryo yazarı için bu başka bir model olabilir.
Gemini 3 pro ya kötü diyen yapay zekadan anlamıyordur , gerek testler gerek uzman kullanımda açık ara 1. Sırada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt