Şimdi Ara

Elon Musk, Asya için yeni bir Tesla fabrikasının sinyallerini verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Elektrikli otomobil sektörünün öncülerinden Tesla, Gigafactory adını verdiği fabrikaların sayısını artırmak konusunda oldukça kararlı adımlar atıyor. Hâlihazırda inşaatı devam eden Berlin’deki fabrikaya ilaveten Austin, Teksas’ta da bir fabrika kurma çalışmaları yapan şirket, Çin, Nevada ve Fremont fabrikalarında ise genişletme çalışmaları sürdürüyor.



    Tüm bu yoğun faaliyetlerin üzerine büyüme planlarından vaz geçmeyen CEO Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinde sorulan bir soruya yanıt verdi.



    Ayrıca Bkz.Mitsubishi L200, bu yılın ilk yarısında da segmentinin lideri oldu



    Tesla’nın Asya kıtasında ve Çin dışında bir ülkede yeni bir fabrika açma planı olup olmadığı sorusuna Musk, “Evet böyle bir olasılık var. Ancak öncelikle Giga Berlin’i bitirmek ve Kuzey Amerika’nın doğusunun ihtiyaçlarını karşılamak için ikinci bir ABD Giga’sı açmamız gerekli.” cevabını verdi.



    Tesla’nın yakın gelecek planları arasında bulunan yıllık 1 milyon araç hedefini tutturması kapsamında yeni fabrikalar açması zaten tahmin ediliyordu. Musk’ın cevabı da bu öngörüyü tesciller nitelikte. CEO’nun Asya kıtasındaki ülke adayları haliyle henüz belli değil. Ancak konuya yakın kişilerin aklından ilk geçen ülkeler, otomotiv sektöründeki tecrübeleri nedeniyle Güney Kore ve Japonya olmuş.





    Tesla’nın Kovid-19 salgını dönemine denk gelen ikinci çeyrek satışları, şirketin planlarını gerçekleştirme konusundaki azminin de adeta bir göstergesi niteliğinde. Sektör uzmanlarının en iyi ihtimalle 60 ila 70 bin araç teslimatı yapacağını öngördüğü Tesla, bu dönemde 90,650 araç teslim etti. Bakalım Elon Musk, önümüzdeki dönemde ne gibi sürpriz duyurularda bulunacak.



    Kaynak:https://electrek.co/2020/07/06/elon-musk-hints-tesla-factory-asia/







  • Togg ile rekabet edemezler. Togg bunların alayını piyasadan siler. (ironik yorum)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz işçilik de Türkiye gibisini bulamazlar. Keşke burayı seçse Elon Musk.

  • Berlinde neden fabrika açmışlar acaba. Oradakiler maliyetten kaçayım diye bizim gibi ülkelere bakınıyor.

  • Türkiye'de Tesla fabrikası şart.

  • Whisper911 W kullanıcısına yanıt

    Otomotivin çok farklı dinamikleri var. İşçiliği biz gözümüzde çok fazla büyütüyoruz ancak durum öyle değil. Türkiye'de bir elektrikli araç üretmek için önce gemilere parçaları ve özellikle bataryayı yükleyip buraya getireceksiniz, sonrasında ise ürettiğiniz araçları yine gemilere yükleyip AB'ye götüreceksiniz. Bu işçilikten çok daha büyük bir masraf ve lojistik ağı.

    Zaten, endüstri 4.0 ve elektrifikasyona geçiş ile insan gücü oldukça azalıyor, bununla birlikte artık batarya veya hücre üretimine yakın olmak ciddi değer kazanıyor.


    Tesla Türkiye'ye fabrika kurmak istese öncelikle bataryalar polonyadan buraya gelecek, birçok parça aynı şekilde AB ülkelerinden gelecek. Araç tamamlanacak ve tamamlanan araç tekrar satılması için AB'ye gidecek. Ayrıca Türkiye ortaya elektrikli araçlar ile ilgili bir vizyon koymuş durumda değil.


    Tesla Berlin fabrikası ile birçok kritik parçayı direkt bulunduğu lokasyondan temin edecek, bataryayı demiryolu ile hızlı ve ucuza fabrikasına getirecek, ürettiği araçların yüzbinlerce adedini ise belkide yarıçapı 1000 kmyi bulmayacak bir lokasyonda pazarlayacak. Siz olsanız siz de AB topraklarını tercih ederdiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 7 Temmuz 2020; 1:19:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • interwap kullanıcısına yanıt

    Neden gelsin Tesla?


    Şu tarihte artık içten yanmalıları yasaklıyorum şeklinde bir karar alıp bir vizyon mu koydunuz ortaya?

    Bırakın vergi almayı üstüne araç başına 10 bin euroları bulan bir elektrikli araç teşvik sisteminiz mi var?

    Elektrikli aracın hem kendi hem lojistik maliyeti en yüksek parçası batarya, ülkenizde hücre üretimi yapılan bir fabrika var ucuz ve nakliyesi kolay batarya mı sağlıyorsunuz?

    Sürekli büyüyen bir elektrikli araç pazarınız mı var?

    Şarj altyapısı için bir projeksiyon koymuş durumda mısınız? (2 yıldır Şarj İstasyonu Yönetmeliği yayınlanamadı hala bu ülkede)


    Neden gelsin bir firma buraya da elektrikli araç yatırımı yapsın, bir ışık bir gelecek mi vaadediyoruz. İşçilik bizde ucuzmuş, fabrikalarda insan kalmıyor artık ucuz işçilik artık bir done olmaktan çıkıyor yavaş yavaş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan Musk Türkiye'ye gelsene

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.