Şimdi Ara

Elon Musk’a kızan müşteriler Model 3 siparişlerini iptal etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’a kızan müşteriler Model 3 siparişlerini iptal etti


    ABD Başkanı Donald Trump’ın çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu 7 ülke vatandaşlarının ABD’ye giriş yapmasına yönelik kararnameyi imzalamasının ardından ülkenin önde gelen şirket CEO’ları çeşitli açıklamalarla yeni düzenlemeye karşı olduklarını dile getirmişlerdi.

     


    Ayrıca Bkz.Daimler yeni bir sürücüsüz araç filosu için Uber ile ortaklık kurdu

    Tesla’nın CEO’su Elon Musk ise Twitter hesabından yaptığı açıklamayla bu düzenlemenin ülkeyi güvende tutmak için en iyi yol olmadığını söylemiş ve pek çok masum insanın bu yeni düzenlemeden zarar görebileceğini ifade etmişti. Aynı zamanda Trump’ın danışmanı olan Elon Musk; bu açıklamanın yeterince sert olmadığı düşüncesiyle takipçileri tarafından eleştirilirken bir iddiaya göre insanlar Elon Musk’a olan tepkilerini göstermek için Model 3 rezervasyonlarını iptal etmeye başladı.


     



     

    Tesla’dan Model 3 için rezervasyon yapan bazı kullanıcıların bugün Twitter hesaplarından bu rezervasyonlarını iptal ettiklerini söylemesi ve iptal formunun resimlerini paylaşmasıyla ortaya çıkan bu durumun nedeni olarak ise kullanıcılar Elon Musk’ın yeni düzenleme hakkında etkili bir açıklama yapmamasını gösterdi.


     


     


    Açıklamalar Yeterli Değil


    Elon Musk’ın ilk açıklaması etkili değil gibi görünse de Musk daha sonra yaptığı açıklamayla yetkililerle görüşeceğini ve bu durumun daha doğru yollardan çözülmesi için neler yapılabileceği hakkında konuşacağını duyurmuştu ancak müşteriler bu açıklamalardan tatmin olmamış gibi görünüyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple milyonlarca avro vergi cezasını ödemedi

    Tesla’nın 2017 bitmeden müşterilere teslim etmeyi planladığı Model 3 için şirket bugüne kadar 400.000 ön sipariş talebi aldı. Ön sipariş için 1000$ ödeyen müşterilerin ne kadarının bu harekete katıldığı veya katılacağı henüz belli değil ancak bu hareketin yayılması durumundan tanıtıldıktan sonra 3 gün içinde 280.000 ön sipariş talebi alan Model 3’ün beklenilen etkiyi yaratamama ihtimali de söz konusu olabilir.


     


    Uber da Nasibini Aldı


    İnsanların tepki gösterdiği şirketlerden birisi de Uber. Cumartesi günü pek çok kişinin yeni düzenlemeyi protesto etmek için gittiği John F Kennedy Havaalanı’nda taksiciler de eyleme destek vermek için kontak kapatmış ve müşteri almamıştı ancak Uber Twitter’dan yaptığı duyuru ile müşteriler için çalışmaya devam ettiklerini duyurmuştu. Bunun ardından Twitter’da #DeleteUber etiketi altında binlerce insan telefonlarındaki Uber uygulamasını sildiğini paylaşmıştı.


     


    Uber ise bu olayın ardından yaptığı açıklamayla kendisine karşı olan protestoları bastırmış gibi görünüyor. Şirket CEO’su ve aynı zamanda Trump’ın danışmanı olan Travis Kalanick bu düzenlemeyle ilgili Trump’la görüşeceğini söylemiş ve Uber’ın göçmen konusunda çalışan pek çok sivil toplum kuruluşuna toplam 3 milyon dolarlık bağışta bulunacağını duyurmuştu.


     


    Elon Musk’ın da bu konuda daha gerçekçi adımlar atarak hayranlarının kendisine sırt çevirmesine izin verip vermeyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz ancak Musk’ın Trump’a danışmanlık görevini üstlendiğinden beri pek çok hayranının kendisinden ve Tesla’dan uzaklaştığı bilinen bir gerçek.


     







  • Bu kadar saçmalık da olmaz. Bunu diğer firmalarada yapıyorlar.

    Adamların hiç işi yok, internetten her saniye tepki göstermelerini bekliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 2 Şubat 2017; 13:27:4 >
  • Amerikada ki istemezükçüler iş başında.

  • bu nasıl bir cenderedir ya trump ülke menfatini düşünmekten başka ne yaptı ? küreselci yahudiler bu adamın peşini bırakmayacak insanları medya yolu ile hipnoz ediyorlar zamanında aydın doğan medyası gibi resmen kumpas yalan iftira bu sömürü düzeni er yada geç yılılacak

  • Trump pkk ypg ye zırhlı araç dahi verdi bizim millet hala onu savunuyo işe bak. Zaten bizim menfaatimize iş yapan biri olsa kesinlikle şurdaki yorumlar bambaşka olurdu. Beter olsunlar. Her pisliğin altında elleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah şu ülkede günü kurtarmak yerine geleceğe yatırım yapmaya yönelen birileri çıksa, şu Teslanın değerinin düşmesini pusuda bekleyip en dip yaptığı zamanda(Ki Trump sağolsun petrole taparken teslanın en zor zamanlarını göreceğiz) Bassa parayı alsa %51 lik hissesini felan. Yemişim saabını Yerli otomobilini. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yeni araba yapana kadar veya saabın üstünde modifikasyon yapana kadar,Al Teslayı, Teslanın üstüne inovatif bir kaç şey kat üret.

    Tamam bu kadar kolay değil ama doğru yere odaklanmak lazım.

    Kaç para lan bi %51 Tesla hissesi..

  • Daha da karışmalarını umut ediyoruz, böylelikle başka yerleri karıştırmaya belki vakitleri kalmaz.
  • Amerikadaki liberaller gercekten tam bir pislik yigini cikti, su verdikleri tepkinin onda birini Amerika kuzey afrikayi bombalarken, Obama Isidi kurarken vermediler, simdi Amerika terörü daha fazla desteklemek istemiyor kendi sorunlarini cözmeye calisiyor diye cildirdi liboslar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fyfyfy1453

    Ah şu ülkede günü kurtarmak yerine geleceğe yatırım yapmaya yönelen birileri çıksa, şu Teslanın değerinin düşmesini pusuda bekleyip en dip yaptığı zamanda(Ki Trump sağolsun petrole taparken teslanın en zor zamanlarını göreceğiz) Bassa parayı alsa %51 lik hissesini felan. Yemişim saabını Yerli otomobilini. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yeni araba yapana kadar veya saabın üstünde modifikasyon yapana kadar,Al Teslayı, Teslanın üstüne inovatif bir kaç şey kat üret.

    Tamam bu kadar kolay değil ama doğru yere odaklanmak lazım.

    Kaç para lan bi %51 Tesla hissesi..

    Yav he he.

    Tesla'nın değeri düşmüş haliyle 40.1 milyar dolar ediyo şuan.

    Türkiye 20 milyar dolar verip satın alacak he :D




  • quote:

    Kaç para lan bi %51 Tesla hissesi..


    çok para

    hoş onu da alsak önce eşi dostu doldurur sonra batırırız
    hadi batmadı diyelim kritik üretim planlarını başka ülkeye satarız

    bakınız: mke silah fabrikası müdürü
  • Bu medya gruplari her yerde kanser. Kurtulacaksin hepsinden yok dusunce ozgurlugu yok bilmem bildigin mafya hepsi, bir kere karaladilar mi seni kurtulusun yok vakti zamanda Erdoganin en iyi yaptigi seydi bu meshur gruplari dagitmak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fyfyfy1453

    Ah şu ülkede günü kurtarmak yerine geleceğe yatırım yapmaya yönelen birileri çıksa, şu Teslanın değerinin düşmesini pusuda bekleyip en dip yaptığı zamanda(Ki Trump sağolsun petrole taparken teslanın en zor zamanlarını göreceğiz) Bassa parayı alsa %51 lik hissesini felan. Yemişim saabını Yerli otomobilini. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yeni araba yapana kadar veya saabın üstünde modifikasyon yapana kadar,Al Teslayı, Teslanın üstüne inovatif bir kaç şey kat üret.

    Tamam bu kadar kolay değil ama doğru yere odaklanmak lazım.

    Kaç para lan bi %51 Tesla hissesi..

    Güldürdün kardeş 5 yıl önce desen anlarımda simdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al sana özgürlükler ülkesi Amerika

  • ne idialist adamlar şu amerikalılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • memleketimin koyunu bile bir başka oluyor, trump konusunda bile ortaya çıkıyor

    hesaplama yapılıyor, amerikada olan saldırılarla ilgili, çıkan sonuçta abd de doğan abd vatandaşlarının silahlı saldırıları sonucu oluşan ölüm ve yaralanmalarının sayısı 11 eylül de dahil tüm terörist saldırılardan katlarca daha fazla, işte amerikalılarla en benzediğimiz özelliğimiz millet olarak zeka geriliği yaşamamız, amerikada insanlar bireysel silahlanma yüzünde ölüyordu ki obama bunu engellemeye çalışıyordu, onu yediler, amerikada dışarıdan gelen teröristlerin saldırısından ölen eden yok ama trump dışarıdan gelişi durdurup bireysel silahlanmayı arttırıyor, amerikanın koyunları da bizdekiler gibi matematik konusunda zayıf olduğundan zannediyorlarki ülkeye inen müslüman sağı solu tarıyor, yakında orada da muhtarları beyaz saraya toplar ya da burası küçük der kendine de bir saray yaptırıp orada toplamaya başlar




  • "Bizim millet bir gariptir, i..ne dersin kızar, dütersin aldırmaz" diye bir laf vardı. Ne kadar doğru bir lafmış da kıymetini bilememişim.

    Türkiye'de Trump'u savunan da gördüm ya...

    Bir Türk'ün Turmp vs Hillary'e şöyle bakması daha doğru olur: "İkisi de bok!" Terör destekçiliği mi istersin, faşizan düzeyde bir müslüman karşıtlığı mı? Bir de öyle taşkafa bir karşıtlık ki, ülkeye göre din belirliyor. Belki herif ateist, deist veya agnostik? Ne biliyon? Taş kafalıları taş kafalılar takdir eder gençler. Düşmeyin bu hatalara...

    --------

    Hoş, Ben Trump'un aslen ırkçı olmadığını ve cumhuriyetçi olmadığını da biliyorum. Aptalları kandırmak daha kolay ya, tarafı ondan orası oldu. Merak ettiğim acaba bu bir projenin parçası mıdır? Yani, hukuk sistemine güvenerek, zaten iptal edilecek bir yasa ile müslümanı gömmeye çalış, halkın bir kesimini "hepimiz müslümanız" diye caddelerde yürüt, ABD'yi yeni göç kaynağına alıştır. Sonuçta hepimiz biliyoruz, ABD'nin yeni siyahileri artık müslümanlar. Hispanik devri de kapandı. Güney Amerika ülkelerine belli bir düzen geldi zira. ABD'deki güney amerikalılar da oldukça yolunu buldu, oturdu. ABD'ye zaten sürekli yeni göçmen lazım. Müslüman göçü son yıllarda hadsafhada. "Kendi halkı içinde bir çatışma ihtimaline karşı insanları alıştırma projesi mi yapıyor" diye düşünmekteyim.

    Bir diğer ihtimal de, zırt pırt böyle ırkçı, yasalardan geçmeyecek zerzevatlarla karşı tarafı sokağa döküp, sonra kendi seçmen kitlesine dönüp, "Bunlar da bir grup ekstremist" deyip her totaliter rejimin yaptığı şarlatanlığı yapıp, oylarını çoğaltmaya mı çalışacak? Eğer hedef o ise, gülüyorum. Keyifle ABD'nin çöküşünü izlerim bu yakadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Şubat 2017; 12:49:38 >




  • 2.dünya savaşı senaryosu geldi aklıma.Yahudiler dağılmasın tek bayrak altında toplansın ki israil kurulsun.Bu kez aynı senaryo tersten işliyor. Bugün müslümanlar ortadoğudan göç etsin, ortadoğu katliamlar eşliğinde boşalsın ki israil ortadoğuya rahat rahat hükmetsin. Ama bir engel görünüyor ufukta. Trump kapıları kapatıyor. Ab zaten almıyor ve şartları trumptan esin alarak iyice ağırlaştırabilir. Burda kim zararlı çıkar? İsrail..
    Müslümanların gidecek, kaçacak bir yerleri olmalı. israilin istediği bu.
    Bu yüzden hakim olduğu bütün medya gücü ve bir çoğunu el altından yönettiği şirketler aracılığıyla sözde insan hakları adı altında kendi çarkını döndürmek için elinden geleni yapıyor.

    Sonuç ne olur derseniz trump ın bu fikrinden cayacağını sanmıyorum. O halde 2 seçenekten birisi Amerikanın yeni kennedy'si tarih tekekkür ederse yine bir yahudi suikastine gider, ya da ilerlediği yolda zafer şarkılarıyla yahudi çarkına sağlam bir çöp sokar.





  • Kusura bakmayın ama Amerikan halkı bizim halktan kat be kat cahildir. Yönlendirilmesi daha kolaydır. Ben Amerikalı olsam ülkeye girecek olan mültecilerin belirli testlerden ve aramalardan geçmesini doğru bulurum. Kusura bakmasınlar ama 9/11'i müslüman kesimin dünya üzerindeki algısını kötüleştirmek için bir proje olarak gerçekleştiren Amerika DEvleti şimdi neden müslümanlar ülkeye alınmasın dediğinde laf ediliyor?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DubSteq

    Kusura bakmayın ama Amerikan halkı bizim halktan kat be kat cahildir. Yönlendirilmesi daha kolaydır. Ben Amerikalı olsam ülkeye girecek olan mültecilerin belirli testlerden ve aramalardan geçmesini doğru bulurum. Kusura bakmasınlar ama 9/11'i müslüman kesimin dünya üzerindeki algısını kötüleştirmek için bir proje olarak gerçekleştiren Amerika DEvleti şimdi neden müslümanlar ülkeye alınmasın dediğinde laf ediliyor?

    Tipik bir hataya düşüyorsunuz. 9/11 devletin içinden çıkma bir ürün bile olsa (ki bu konu karışık, kesin yargıya varmak zor) Bir devletin hatasını, haksız uygulamalarını halkına yoruyorsunuz. 9/11'i ABD halkı yapmadı neticede. Müslümanlar ülkeye alınmasın dendiğinde ise sesini yükseltenler ABD halkı.

    Şöyle düşünün, bir Türk olarak devletimin Suriye politikasına sonuna kadar karşıydım. Devletim mezhepçiliğin bir parçası olduğu için utanç duyuyorum. Suriyeli çıkıp "Bunu bize neden yaptınız?" diye sorduğunda verebilecek tek bir cevabım var: "Bunu Türk halkı yapmadı. Devlet yaptı. Kendi sorunlarımız gözümüze o kadar büyük görünüyor ki o sırada, komşumuzda devlet ne yapıyor bakmadık, önemsemedik. Bizim sorunlarımız o an bizim için daha önemliydi. Evimizin, işimizin kredi borcu vardı, ekonomi ayakta kalsın diye sustuk. Bu arada devletimiz de yapacağını yaptı."

    Çok benzer iki durumdur. Ne sorumluluğun yoktur, ne de bizzat sen yapmışsındır. Ancak sanma ki, ABD'nin her yediği halta muhalefet eden düzgün vatandaşlar yoktur. Belki sokakta gördüklerin onlardır? O yüzden bir yandan dediklerin yapılır, bir yandan protestolar olur. Laf edilir. Doğaldır.




  • Yahu insanların hepsini mutlu edemezsin ki Musk Trump a aykırı konuştu diye iptal eden de olabilir, uber o gün çalışmadı bizi yarı yolda bıraktı diye protesto edenler de olabilirdi. Optimum düzeyde mantık çerçevesinde yalpalamadan izlediğin yolda devam edeceksin seninle aynı kafada, düşüncede olanlar sana katılır yoluna devam edersin. Herkesi mutlu edeyim her ses çıkarana bakayım ya da sadece benim gibi düşünenlere bakayım sadece onlar olsun dersen en sonunda kimseye yaranamamış olarak saçma sapan bir durumda yalnız bulursun kendini.



    Trump sadece ülkesine girenlere karışıp dünyaya musallat olmayacaksa istediğini yapsın banane bizene yıllardır pompalanan Amerikan Rüyası ne hale geldi tüm Dünya görsün. Fakat hem müslüman gelmesin deyip hem de orta doğu benden sorulacak derse hadi len derler adama. Pyd ye zırhlı araç gönderildi haberleri var Obama döneminin bir aksiyonu mu Trump kaldığı yerden devam mı ediyor yakında anlaşılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.