Şimdi Ara

Elon Musk, 65 km mesafeyi uçakla gidince eleştirildi: Çevreci söylemleri palavra mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz bu adamı 'İron Man' Sanmaya devam edin Gerçekte 'Lex luthor' diye yazıyorum sürekli . Elon Musk, 65 km mesafeyi uçakla gidince eleştirildi: Çevreci söylemleri palavra mı? 

  • sriiouss kullanıcısına yanıt
    Şehirlerin elektriği güneş enerjisinden sağlanmıyor. Günde 6 en cok 8 saat miniskül seviyede elektrik üreten, gece olunca, gündüz hava kapanınca elektrik üretmeyen birşeyle sehirlere 7 x 24 elektrik değil, ancak karavan elektriği üretebilirsin.

    Elektrikli araç alanın elinde patlıyor. Bir arkadaş aldı, basit bir kaza yaptı arka tekerleği yamuldu, normal araba olsa salıncak değişimi ile düzelecek sorun düzeltilemedi aylarca serviste yattı. Benzinli km'de 1,5 tl yakıyorsa onunki 60-80kuruş yakıyor, öyle deli divane bir fark yok. Sogukta daha da cok yakıyor. Bataryası her şarjda ömrü azalıyor, Lityum pillerin yazgısıdır bu. Yeni batarya 500bin TL. Satılık ilanı açtı, alan yok. Elinde patladı.

    E-araba alırsan önce arabanın yüksek fiyatı ile kazıklanıyorsun sonra kazık elektrik tarifesi, sonra servis ile kazıklanıyorsun. Aracın kaza yaptı, batarya yamuldu bozuldu,i kullanıcı hatası diyerek 500bin TL'yi sana kilitlerler. Birkaç sene sonra hidrojenli araçlar cıkmaya başlayınca e-arabanın bitişinin resmi olacaktır. Bir söylentiye göre Lityum bataryadan cok daha verimli yeni batarya çıkacak, 5-10dk'da şarj olup birkaç bin km yapacak deniliyor. O gerçekleşirse, bir ihtimal o bataryayla değişim yaparak belki kurtarabilirler, bunu zaman gösterecek fakat hidrojenli araç bataryalı araçtan daha hafif daha ucuz daha kullanışlı olacak yine de.

    Jet uçakları cevreyi kirletmiyor cunku jet motorları hidrokarbon yakıt karosen ateşleyerek, ignition sistemiyle değil havayı sıkıştırarak açıga cıkan enerji ile çalışıyor. Yağmurlu havada bile jet motorları o yüzden teklemeden çalışır. Ayrıca kanatlara tonlarca yakıt koysanız o ağırlık ile uçak kalkamaz, kanatlar eğilir. Jet motorları yakıtsız çalışıyor, uçak bileti fiyatları yakıtlı tarifeden kazık geçiriliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım ya ciddi derecede rahatsız sın yada ciddi derecede cahilsin. Tek elektrikli araç tesla değil ben 9.000 tl ye yaptırdığım batarya ile hergün kargo dağıtıyorum aylık 6.000 tl yakıt kar ı sağlıyor. Sen 3 4 milyonluk araçtan bahsediyorsun kafanmı güzel


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık hatalııı editör bi düzeltiver.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfonso_ A kullanıcısına yanıt
    Başka bir arkadaşa başka bir konuda yazdığım mesajı neden kendi dünyana uyguladın ki güzel kafalı arkadaşım? Günde 10ton damacana su dağıtan kamyona da takalım mı senin 9000TL'lik pilini, yakıt karı sağlar bak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    a340 lar çok yakıyor yalnız

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Kanatta yakıt deposu olarak görünen bölge mekanik aksamla dolu, fotoğrafta da mı görmüyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz çok bilgili bi arkadaşa benziyonuz.


    Havada yakıtı bitip motoru durduğu için düşen uçaklar var, madem uçak motorları hava ile çalışıyor(yazarken bı değişik oldum)

    Neden bu motorlar çalışmaya devam etmedi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 4 Haziran 2022; 16:56:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

    Hatta dizel araçlara mazot koymayalım. Sonuçta turbo'da havanın itkisi ile çalışıyor pistonları ittirsin işte ne gerek var mazota değil mi hocam?

  • alfonso_ A kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin araç elektrikli mi yoksa dönüşüm mü yaptırdınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu Elon Musk milleti kripto'dan iyi tokatladı ve tokatlamaya devam ediyor. Servetinin büyük kısmı tokattan kazanılmadır..

  • Teslanın aküsü mü yetmedi Eloncım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    uçak motorları hava ile çalışıyor kısmı çok şaşırtıcı olmamalı. örneğin sen ben tüm canlılar da hava ile çalışıyor. denemesi bedava 2 dk hava almadan dur

    havada gaz formunda su var. enerjiyi o gaz formundaki su sağlıyor olabilir, bu sadece bir hipotez. jet motorları aşırı yağmurlu havada bile hiç teklemeden en ufak bir sorun olmadan çalışır.

    Fakat hiçbir hipotez ve teoriye gerek yok hocam.

    Airbus A340 kanatlarında yakıt deposu olarak gösterilen yer , mekanik hidrolik aksamla dolu. Fotoğrafta gayet net görülüyor. Ciddi soruyorum: Görme bozukluğunuz mu var?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Ya sen soruma cevap ver yakıtı bitip düşen uçaklar niye var hava ile çalışıyorsa ?


    Senin yazdıkların hipotez veya teori değil zaten, Dünya düz diyenlerden aynı şey, adını sen koy Elon Musk, 65 km mesafeyi uçakla gidince eleştirildi: Çevreci söylemleri palavra mı? 

    Bak a340'a hava dolduruyorlar uçsun diye Elon Musk, 65 km mesafeyi uçakla gidince eleştirildi: Çevreci söylemleri palavra mı? 

    Elon Musk, 65 km mesafeyi uçakla gidince eleştirildi: Çevreci söylemleri palavra mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 4 Haziran 2022; 19:47:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hocam bu elemanı ciddiye alıp da cevap verme bence. Yeni nesil trola iyi bir örnek kendisi…

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

    Hayır ben ciddi şekilde bilgisiz ve yardıma, bilgiye ihtiyacı olan biri olduğunu düşünüyorum Elon Musk, 65 km mesafeyi uçakla gidince eleştirildi: Çevreci söylemleri palavra mı? 

    Düşünsenize bunu sosyal bı ortamda dediğini aman aman


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    fotograftan bağımsız olarak söylemiştim

  • Sığır yemeyerek çevreyi koruyacağını zanneden milyonlarca homo sapiens var bu dünyadaElon Musk, 65 km mesafeyi uçakla gidince eleştirildi: Çevreci söylemleri palavra mı? 

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.