|
Elmasın elektrik üretebildiği keşfedildi: Bugüne kadar imkânsız sanılıyordu
-
-
Elması madenden çıkarttın enerji harcadın,
Elması kestin enerji harcadın,
Elması kırdın enerji harcadın,
Atomları bu kadar sıkışık bağlı olan her nesne bence kırılırsa ufacık bir elektrik üretir. Çokta şaşırmadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
"Ölçülebilir ve Tekrarlanabilir" anahtar burada
-
Elmas konusunda yakin zamanda buyuk hareketlilikler oluyor. bilmiyorum takip edenler varmi. cin sentetik elmas uretimini buyuttu. debeers'in madenlerin arzini kontrol ederek olusturdugu 100yillik elmas tekelini yok etti. cin bunu mucevher sektorune girmek icin yapmadi tabiyki, yukarda yazida gecen elmasin kendine has ozelliklerini teknolojide kullanmak icin yapti. adamlari takdir etmek lazim. biz olan degerleri yiyip bitirip yok ederken adamlar surekli yeni deger yaratma pesindeler.
-
bilimde imkansız yoktur. Her bilimsel habere keyifle tıklıyorum son satırına kadar okuyorum.
_____________________________ -
Elmas mı daha değerli altın mı? Ya da titanyum yahut başka bir element mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Uzun yıllardır ben elmasın kozmik radyasyondan korunma amaçlı kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu zamana kadar elmas plaka yapılabileceğini düşünmüyordum. Eğer kozmik radyasyonu engelleme özelliği varsa bu amaçla kullanılabilir. Bu konuda hiç çalışma yapıldı mı bilmiyorum. Bu paylaşımımdan sonra araştırdım, kozmik radyasyon engellemede yetersiz kalıyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 2 Eylül 2026; 13:34:44 >
-
Ben kırk yıldan fazla zamandır bilimsel gelişmelerin takipçisiyim.
-
ne güzel umarım daha uzun yıllar hep birlikte takip ederiz.
👍
-
Elmas laboratuarda üretilebiliyor, o yüzden madenden çıkarılan doğal ve pahalı elmasla karıştırmamak lazım.
bunu arz ve talep belirler. 19yy da fransa imparatoru 3. napolyon misafirlerine aluminyum catal kasikla yemek sunuyordu. o zaman aluminyum yeni saflastirilmis bir metaldi, uretimi zor kisitliydi, altindan degerliydi. sonradan uretim teknikleri ilerleyip arz artinca bugunku konumunu aldi.
elmasda ayni. elmasi bu kadar degerli kilan de beers kartelinin calismalari. afrikadaki tum madenlerin kontrolunu alip arzi kisitladirlar. cikan tum elmanslari piyasaya surmeyip arzi bogarak fiyatini daima yuksek tuttular. bunlarda kalmayip tarihin en basarili kampanyalarindan biri ile "diamonds forever" diyip amerikada evlilik teklifinde elmas yuzugu sart bir sey mi gibi gosterdiler, talebi yarattilar. cin'in sentetik elmas isini buyutup endustriyel boyuta getirmesiyle arzdaki kontrolun kaybi elmasin fiyatini dusurdu. bana sorarsaniz 100yil gec patlamis bir balondu.
altin platin icin, yarin uzay madenciligi baslar, kabul edilebilir maliyetlerle astroidlerdeki metaller dunyaya tasinabilirse altin ve tum platin grubu metallerin degeri dibe vurur. keza meteor kusagi bu metallerden yapilma astroidlerle dolu. gunun sonunda degeri belirleyen arz ve talep iliskisi.
Elmas konusunda yakin zamanda buyuk hareketlilikler oluyor. bilmiyorum takip edenler varmi. cin sentetik elmas uretimini buyuttu. debeers'in madenlerin arzini kontrol ederek olusturdugu 100yillik elmas tekelini yok etti. cin bunu mucevher sektorune girmek icin yapmadi tabiyki, yukarda yazida gecen elmasin kendine has ozelliklerini teknolojide kullanmak icin yapti. adamlari takdir etmek lazim. biz olan degerleri yiyip bitirip yok ederken adamlar surekli yeni deger yaratma pesindeler.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt