Şimdi Ara

Eliaçık'tan referandumda 'Hayır' açıklaması: Dini açıdan yönetim paylaşılmalıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlahiyatçı ve Antikapitalist Müslümanlar grubunun lideri İhsan Eliaçık, anayasa referandumuna 'Hayır' diyeceğini açıkladı. Eliaçık, kararını üç maddeyle gerekçelendirdi.

    Yazar Eliaçık, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, şöyle konuştu:

    'DEĞİŞİKLİK İSLAM'IN PAYLAŞIM İLKESİNE AYKIRI'

    "Her şeyden önce dini açıdan baktığımızda yönetim paylaşılmalıdır. Daha fazla insana söz, karar ve yetki verilmelidir. Oysa yapılmak istenen değişiklikte, tek kişiye söz, karar ve yetki veriliyor; giderek tabana yayılacağına, tek kişinin elinde toplanıyor. Bu, İslam'ın paylaşım ilkesine aykırıdır."




    ​'MONARŞİYE DÖNÜŞ TARİHİN AKIŞINA AYKIRI'

    "'Hayır' dememizin en önemli sebeplerinden biri de bu değişiklikler, siyasi tarihin akışına terstir. Türkiye 1920 öncesine dönemez. Giderek tek adamdan, monarşiden, oligarşiden, oligarşiden demokrasiye, demokrasiden tam demokrasiye, tam demokrasiden öz yönetime, halk idaresine doğru bir gidiş olmalıdır. Bu değişikliklerde ise cumhuriyet demokratikleştirme aşamasındayken, geriye doğru bir gidişle tek adama, monarşiye doğru bir kayış söz konusu oluyor. Bu nedenle de buna hayır demeliyiz."

    'AKP SEÇMENİ HAYIR DERSE DÜKKAN HALA ONLARIN OLACAK'

    "14 yıllık muhafazakar iktidarın destekleyicileri, 14 yıldır bu iktidara oy verenler açısından önümüzdeki referandum, ayar verme, 'Dur' deme, 'Bu kadarı fazla' deme açısından bir fırsattır. Çünkü referandumda hayır derseniz, hükümet değişmeyecek, cumhurbaşkanı değişmeyecek, bakanlar değişmeyecek, hiçbir şey değişmeyecek, dükkan yine sizin olacak. Ama Ankara'da hırslarına kapılmış bir kişiye 'Dur' diyecek, ona 'Hayır' demiş olacaksınız. Bu açıdan da bu referandumda 'Hayır' oyu vermeliyiz."








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.