Şimdi Ara

Elektronik sigara buharı ağır metaller içeriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Tütün kullanımını azaltmak için sigaraya karşı sağlıklı bir alternatif olarak değerlendirilen elektronik sigaralar, oldukça rağbet gören bir ürün çeşidi haline gelmiş durumda. E-sigaraların kullanımının bu denli artması sonucunda İngiltere'de, e-sigaraların bir ilaç gibi eczanelerde satılması gündemde. Bununla birlikte son dönemde e-sigaralar hakkında yapılan bazı araştırmalar e-sigaraların güvenilirliğini tartışılır hale getirdi. Bu araştırmalardan birini yapan John Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Okulu(JHSPH) ise e-sigara buharının insan sağlığı için tehlikeli olabileceğini ortaya çıkardı.


     

    15 farklı ağır metal araştırıldı 

    E-sigaralarda 15 farklı ağır metalin ne ölçüde ortaya çıktığını tespit etmeye çalışan araştırmacılar, 56 e-sigara kullanıcısının katılımıyla araştırmayı gerçekleştirdi. Her katılımcının kendi cihazının incelemeye alındığı araştırmada, elektronik sigara sıvısında araştırma konusu metallere oldukça az miktarda rastlanılırken bu sıvıların cihazın ısıtma bobinlerine temas etmesinin ardından söz konusu metallerin miktarının önemli ölçüde arttığı tespit edildi. Araştırmacılara göre sıvının bobinlere temas etmesiyle birlikte ağır metallerin miktarı artarken e-sigara buharında da benzer oranlarda ağır metallere rastlanıldı. 


     

    Araştırma sonuçlarına göre e-sigara buharlarında en çok bulunan metaller; krom, nikel ve manganez olurken bu metallerin birçoğunun e-sigaradaki emisyon oranlarının standart sigaralarla aynı ölçüde veya standart sigaralardan daha yüksek olduğu belirtiliyor. Araştırmada incelenen e-sigaraların hepsinde buhar örneklerinde krom, nikel ve kadmiyum emisyonunun standart sigaralardan daha yüksek olduğu; bazı e-sigara buhar örneklerinde ise kurşun emisyonunun standart sigaralarla eşit seviyede olduğu da araştırma sonucunda özellikle vurgulandı.


     

    Bobin yenilemek yetersiz 

    Öte yandan araştırmadaki bir diğer ilginç sonuç ise bobin yenileme sıklığı ile ağır metal oranı arasındaki ilişki oldu. Rapora göre e-sigara bobinlerinin sık sık yenilenmesi söz konusu ağır metallerin oranının azaltılmasını sağlamıyor; aksine bobin ne kadar yeni olursa e-sigara buharındaki metal konsantrasyonu da o ölçüde artıyor. 


     

    Tabi e-sigara kullanıcılarının bu ürünleri ne sıklıkla kullandıkları ya da e-sigara buharından uzak durmaya çalışıp çalışmadıkları gibi detaylar bilinmediği için araştırmacılar, e-sigara buharındaki ağır metallerin doğrudan etkileri konusunda herhangi bir açıklama yapabilmiş değil. Bununla birlikte araştırmada ulaşılan değerlerin çoğunun ABD Çevre Koruma Ajansı'nın belirlediği standartların üstünde olduğu bildirildi. E-sigaraların standart sigaralara karşı ''tamamen sağlıklı'' bir ürün olmadığını vurgulayan araştırmacılar; e-sigarayı, standart sigaralara kıyasla kullanıcılara daha az zarar veren alternatif olarak tanımlıyor. 








  • Dh elektronik sigaraya savaş açmış, paso bu sitede kötüleniyor.elbette böyle ürünleri alıp solumak sağlığa zararlı ama normal sigaraya laf etmeyip sadece buna laf ediliyorsa orada rant vardır.
  • Ülkemizde de e-sigara bakanlar kurulu kararıyla tütün ürünleri grubunda sayılıyor ve kapalı alanlarda kullanımı yasak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsım adına konuşayım sigarayı ve alakalı olabilecek her türlü maddeyi 10 metre yakınımda bile görmekten hoşnut olmam.

    Sigaranın zaten zararları artık herkesin malumu. Aksini iddia eden varsa onun zaten akıl sağlığıyla ilgili de sorunları var demektir. Şu anda gündemde olan elektronik sigara ve ben masum olmadığını düşünüyorum kesinlikle. İçmek isteyen zaten içer. Biz yapılmış bilimsel çalışmaları iyi niyetle gündeme getirmeye çalışıyoruz. Buna rant demek bence daha büyük bir soru işareti.
  • sigara içindeki fare zehri asfalt zifti vs. bunlardan zararsız öylemi :D
    sigara içine bişey olmuyosa bunu kullananana hiç bişey olmaz
    ............
    AYNEN DEVAM ARKADAŞLAR E SİGARAYA SAVAŞ AÇAN SİGARA SANAYİYE İNAT KULLANMAYA DEVAM HERKES SİGARAYI BIRAKSIN...

  • Şimdi birileri çıkıp protesto olsun diye tütün çiğner :D

    sonra niye diş-etlerim çekildi ağız kanseri oldum

  • e sigara sağlığa zarar vermiyor kimse diyemez ancak benim okuduğum araştırmalarda da e sigaranın normal sigaraya oranla %99 daha az kanserojen madde içerdiği yazıyor. Youtube da sigara e sigara karşılaştırmaları var açıp izlemenizi öneririm. E sigara da çok fazla değişken var. Likitler ayrı bir dünya cihazlar ayrı bir dünyadır. Ancak sonuç olarak hiçbirini kullanmamalıyız.

  • Ni200 tellerden uzak durun.

    Ss316L power modda kullanılabilir.

    Kanthal alüminyum icerir.

    Bulabilirseniz zirconium tel en kralıdır.



    Biranönce mtl ve ısı kontrolüne geçin. Kendi likitinizi yapın nikotini ve pg yi azaltın.



    Başka da birşey demem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankardes -- 23 Şubat 2018; 21:38:01 >
  • şu haberin iki ihtimali var, ya ısmarlama haber yapıyorsunuz yada bazı konularda zır cahilsiniz.

    İnadına E-sigara

    Elektronik sigara buharı ağır metaller içeriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imsomnia -- 23 Şubat 2018; 19:9:20 >
  • onlarca farklı bobin türü var; kanthal, ss306, nichrome vs. Bunlardan hangileriyle araştırma yapılmış? Ayrıca ne kadar dirence ne kadar volt verilince bu salınımlar meydana gelmiş? E sigara kullanırken 1.3ohm/14w oranları idealdir mesela. Sen kalkıp bu dirence 80w verirsen tabi metal salınımı yapar. Ama o şekilde içmeye kalkamazsın bile, imkansızdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazarRS -- 23 Şubat 2018; 19:9:31 >
  • Buyrun haberin asıl kaynağı ;https://www.jhsph.edu/news/news-releases/2017/study-toxic-metals-found-in-e-cigarette-liquids.html

    kıt ingilizcemle okuduğum ve translate den aldığım destek ışığında bu araştırma sigara gibi olan ufak aletlere yapılmış. ve bu modellerde likit kartuş içine basınçla sıkıştırılıyormuş ve bahsi geçen bobin de o kartuşun içindeymiş. ek olarak sıvıda bulunan metal oranlarının insan sağlığına zararlı mı değil mi kesin bir şey söylenmez demişler.

    Bu haber artık ne düşünülerek çarptırıldı siz karar verin.

    Ya da linki okuyun ve birader sen yanlış anlamışsın deyin. O da olmadı haber ediörü arkadaştan kaynak paylaşmasını rica ederim. Yoksa bilerek konuyu çarpıttığınıza inanmaya devam edeceğim.

    Saygılar.




  • Yerli ve milli elektronik sigara yok mu yaff....

  • iki zıkkımıda kullanıyorum. e-nargile
    tütün ürünlerinin yanında melektir.
    köylünün ürettiği tütünü dierk son kullanıcıya satışının
    engellenmeye çalışılmasının ne anlama geldiğini düşümmek lazım.
    e-nargile karalanması ve diğeri sadece kartellere yarar. lanet kartellere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytradm -- 23 Şubat 2018; 21:10:44 >
  • 3 arkadaşım sigarayı bırakıp elektronik sigaraya geçelim dediler ve geçtiler. ikisi elektronik sigara aleyhine yapılan haberlerden dolayı tekrar klasik sigaraya döndüler. günde 2 paket bitiren arkadaşım ise aldırış etmedi ve devam etti. bir süre sonra onu da büyük ölçüde azalttı ve neredeyse hiç kullanmayacak seviyeye geldi. Diğer ikisi halaa fosur fosur içiyolar.

  • Hic yorumlara aldanmayin gencler, elektronik sigara asla sigaranin alternatifi degil, bizzat kendisidir.



    Bugun olmazsa yarin sigaraya tekrar baslayacaksiniz, likitiniz biter, piliniz biter, ozlersiniz vs vs saymakla bitmez bahaneler sonucu geriye donus hep olur.



    Unutmayin sonlandirmaniz gereken sigara bagimliligi degil, NIKOTIN bagimliligidir ve uyusturucu maddeler icerisinde bagimliligi en guclu olan nikotindir.



    Hangi hijyen sartlarinda hazirlandigini bile bilmediginiz igrenc bir zehri icinize cekiyorsunuz..

  • ahmet. kullanıcısına yanıt
    Sigaranın hertürlüsü zararlıdır, elektronik zımbırtıda zararlıdır. Ana bu elektronikten sigara endüstrisi büyük zarar görüyor. Bu rantın bitmemesi için haber siteleri vasıtasıyla milleti korkutmak amaçlı bu tarz haberler yapıldığını düşünüyorum. Malum parayı bastıran şirketler dh de istediği haberi yaptırabiliyor, anasayfa haberlerininde bir geçerliliği kalmadı zaten.. . Sadece forum kısmı canlı diye takılıyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WB kullanıcısına yanıt
    Bir elektronik sigara kullanıcısı olarak sana sonuna kadar katılıyorum.2 senedir elektronik sigara içiyorum.Ve ilk 1,5 senedir ağzıma tek dal sigara koymamıştım.Ama son 6 aydır tekrardan tek tükte olsa sigara içmeyede başladım.
  • zaten adı bile sigara pazarlayan pazarlasın bazı kerizlerde sigarayı bıraktım diye dumanlansın zaten açık alanda sigara turlerinin hepside yasaklanmalı bu malların yuzunden sigara içmeyenlerde zarar görüyor hapis cezası bile gelmeli bu sigara içicilerine .bıktık bu sigara tiryakilerinden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 24 Şubat 2018; 13:26:19 >
  • Bu tarz haberleri büyük sigara üreticilerinin yaptırdığını düşünüyorum. Büyük haber organlarına yaptırılarak bütün dünyaya yayılması sağlanıyor. DH gibi siteler de haber olarak alıp yayımlıyorlar. E sigaranın likitinde ne olursa olsun, normal sigaranın barındırdığı 4000 çeşit zehirin yarısını bile ihtiva etmediği kesindir.

  • Elektronik sigarayı baltalamak için güzel hamle.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.