Şimdi Ara

>>>elektronik okumak?<<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    ben 7.sınıfa gitmekteyim ve 1 sene sonra lise hayatına geçiş yapacagım puanım büyük ihtimal trabzonda bir anadolu lisesine gitmeye yetecek.. ama ben bu elektronik bölümünü çok seviyorum bu bölümün üniversitesini okuyan kuzenim bu bölüm çok zordur okuma desede ben başarabileceğime inanıyorum ve bu bölümü okumak istiyorum diyeceksinizki 1 merak uğruna kendini yakma ama 1 merak değil uzun uzun düşünüyorum ve gerçekten seviyorum.. anadolu lisesinden ünüden elektronik bölümüne geçiş yapılabilir ama gerek olmadıgını düsünüyorum bir meslek lisesinden mühendislik okuyabileceğimi düşünüyorum.. siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzx -- 7 Ocak 2009; 1:33:14 >



  • Meslek lisesinde elektronik okumak isteyebilirsin ama önünde uzun bir yol var. Öncelikli hedeflerini belirlemen gerekir. Bu hedeflere ulaşabilmek için hangi yollardan geçeceğine kendin karar vermelisin. Sana sadece şunu söylemem gerekir. Türkiye'de meslek liselerinden sonra Mühendislik okumak çok zor. Meslek lisesini bitirdikten sonra da önünde çok fazla bir yol olmayabilir. Anadolu lisesini bitirdikten sonra eğer kendine güveniyorsan Mühendislikte okuman daha kolay olur. Öncelikle kendine güvenmelisin. Gerisi kader zaten.
  • Anadolu Lisesinden de Elektronik Müh.kazanabilirsin öyle değilmi..Meslek Lisesinden gelip kazanmak çok daha zor olacaktır senin için..
  • üniversite ye gitmeyeceksen meslek lisesini düşünebilirsin üniversite okuyacam dersen meslek lisesini unut gitsin kendi alanın öğretmenliklerinde ek puan geliyor sağlam bir matematik eğitimi çoğunlukla alamıyorsun üniversite sınavında alan dışı tercih yazıp mühendislik seçersen büyük bir puan kaybı yaşıyorsun türkiye de güçlü bir elektronik sanayi yok elektroniği tercih etmeni önermem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: djoguzx

    merhabalar,

    ben 7.sınıfa gitmekteyim ve 1 sene sonra lise hayatına geçiş yapacagım puanım büyük ihtimal trabzonda bir anadolu lisesine gitmeye yetecek.. ama ben bu elektronik bölümünü çok seviyorum bu bölümün üniversitesini okuyan kuzenim bu bölüm çok zordur okuma desede ben başarabileceğime inanıyorum ve bu bölümü okumak istiyorum diyeceksinizki 1 merak uğruna kendini yakma ama 1 merak değil uzun uzun düşünüyorum ve gerçekten seviyorum.. anadolu lisesinden ünüden elektronik bölümüne geçiş yapılabilir ama gerek olmadıgını düsünüyorum bir meslek lisesinden mühendislik okuyabileceğimi düşünüyorum.. siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?


    kuzenine bakma, merak etme herşey çalışmaya bakar.
    Ama iyi bir üniversite elektronik okumaktan çok kazanması
    zordur. O da yine çok çalışmaya bakar.
    Çok çalışmak zorunda olan biri olarak söylüyorum




  • yorumlarınız için teşekkürler.. anadolu lisesinden gitmek daha iyi gibi.. fena olumsuzluk oldu düz lisedende gitmek daha iyi çünkü düz lise meslek lisesinden daha fazla puan veriyor..

    kuzenden meslek lisesi okudu direk 2 yıllık teknisyenlik okudu şimdi dikey geçiş sınavına çalışıyor mühendisliğe yükselmek 2008 de girdi ilk girişiydi 30 puandan kaçırdı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzx -- 6 Ocak 2009; 23:57:58 >
  • bak kardeşim açıkça ve en gerçek haliyle konuşacağım eğer ki ben elektroniğe küçüklüğümden beri ilgi duyuyorum, bişeyleri söküp takmayı seviyorum bişeyleri başarınca mutlu oluyorum süper oluyor diyorsan sana tavsiyem meslek lisesine gitmen, ama eğitimi iyi olan bir meslek lisesi ve anadolu meslek lisesi.. çünkü hem yabancı dili hem de fizik kimya matematik biyoloji her birini her sene meslek derslerinin yanında görüyorsun. düz bir mesleğe gidersen(endüstri meslek) akşama kadar atölye takılırsın, kimse birşey de öğretmez.. üniversite temelin de olmaz! lisede aldığın eğitim senin kafanda bir şeylerin şekillenmesini sağlayıp argeci bir kafa yapısı oluşturacaktır ve kafan da iyi basıyorsa üniversite okumana bile gerek kalmadan yolunu tutturursun, emsallerin daha gps cihazına bakakalırken.. hayatın en azından türkiyenin gerçekleri bunlar mühendis olmak istersen daha rahat edersin ama sana mühendislik adına elektronik adına üniversitede hiçbir şey vermeyecekler, bunu da kafandan sakın çıkarma.. sadece mat1-2-3-4-... sıralanıp gidecek ve biraz da teorik eğitim alıcaksın onu da 4. sınıfta.. ama meslek lisesi sana mesleği hakkıyla öğretecektir. mühendisliğin tek bir avantajı var imza atarak masa başında para kazanıyorsun, dgs zor değil azim edersen kazanırsın.. ama aklını çelmiş olmayayım. ben yaşadım, gördüm ki üniversite hiç birşey meslek bakımından, selametle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtelektro -- 7 Ocak 2009; 0:56:20 >




  • meslek lisesi gerçekten elektronik hakkında güzel temeller oluşturuyor.. kuzenim meslek lisesinden teknisyenlik okudu arkadasları düz liseden gecis yaptılar ve hiçbirşey bilmiyorlar ünide kaldılar.. ben diyorimki puanı kazanırım mühendislik benim açımdan elektronik hakkında bilgi daha önemli.. meslek lisesinden sağlam temeller kurmayı düşünüyorum ama ne kısmetse.. bu arada kuzenim lisede adam akıllı mat görmediği için dikey gecis sınavında zorlanıyor...
  • Bir EEM 4. sınıf öğrencisi olarak bi kaç yorum yapayım.. Mühendislik teoridir. ARGE de teoriyle olur. Meslek liseli çıkışlı arkadaşların PRATİK olarak çok şey bildikleri doğrudur. Ancak teori bilinmeden bir noktaya kadar yükselebilirsiniz. İnanın Üni 2. sınıfta ike çok hocama gidip dert yandım şikayet ettim niye bize hiç pratik öğretilmiyor hep teori hep teori...Ama artık 4. sınıfın ilk dönemini bitirmiş biri olarak hocalara hak veriyorum.. teori olmadan sökme takma değiştirme bağlama yeni şeyler üretme bi yere kadar... Hee o kadar seni tatmin ederse bişi diyemem...mtelektro arkadaş mühendisliğin tek bir avantajı olduğunu onunda imza olduğunu söylemiş teori olmadan nasıl üretiliyor bu laptoplar bu dsp ler bu mikrolar...sadece Mikro DSP programak ile argeci olunamıyor... Kısacası yaşam senin yaşamın ben hayata direk elektronik tamir ederek içini açarak kendi çapımda bişilerde üretirim bu bana yeter dersen meslek lisesi oku.. ama ben zorlanmayı severim rapor ödev teori çalışırım... dersen Mühendislikten şaşma abicim.. Pratik kısmını yine arkadaşın dediği gibi 3-4 yıl geçte olsa öğrenirsin ama teoriyi bilip herkesin dediği pratikle birleştirdiğin zaman yanında kimse duramaz..




  • teori +pratik haklısın bunlar birbirini tamamlayan şeyler zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mtelektro

    bak kardeşim açıkça ve en gerçek haliyle konuşacağım eğer ki ben elektroniğe küçüklüğümden beri ilgi duyuyorum, bişeyleri söküp takmayı seviyorum bişeyleri başarınca mutlu oluyorum süper oluyor diyorsan sana tavsiyem meslek lisesine gitmen, ama eğitimi iyi olan bir meslek lisesi ve anadolu meslek lisesi.. çünkü hem yabancı dili hem de fizik kimya matematik biyoloji her birini her sene meslek derslerinin yanında görüyorsun. düz bir mesleğe gidersen(endüstri meslek) akşama kadar atölye takılırsın, kimse birşey de öğretmez.. üniversite temelin de olmaz! lisede aldığın eğitim senin kafanda bir şeylerin şekillenmesini sağlayıp argeci bir kafa yapısı oluşturacaktır ve kafan da iyi basıyorsa üniversite okumana bile gerek kalmadan yolunu tutturursun, emsallerin daha gps cihazına bakakalırken.. hayatın en azından türkiyenin gerçekleri bunlar mühendis olmak istersen daha rahat edersin ama sana mühendislik adına elektronik adına üniversitede hiçbir şey vermeyecekler, bunu da kafandan sakın çıkarma.. sadece mat1-2-3-4-... sıralanıp gidecek ve biraz da teorik eğitim alıcaksın onu da 4. sınıfta.. ama meslek lisesi sana mesleği hakkıyla öğretecektir. mühendisliğin tek bir avantajı var imza atarak masa başında para kazanıyorsun, dgs zor değil azim edersen kazanırsın.. ama aklını çelmiş olmayayım. ben yaşadım, gördüm ki üniversite hiç birşey meslek bakımından, selametle...



    Size katılmıyorum hocam, çünkü teknik lise ve 2 yıllık elektronik bölümlerinde sadece uygulama görülür. İyi birşey belki ama ileride bir gün bir işe girip büyük sorunlarla karşılaşmaya başlayınca mühendisliğin size kattıklarını anlayabiliyorsunuz.

    djoguzx kardesim, sen gidebiliyorsan tevfik serdar, kanuni ya da sürmene anadolu lisesine git derim ben.üni yi de elektronik müh. üzerine okursun. üstesinden de rahatlıkla gelirsin.

    unutma! ben yeni projeler üretmek istiyorum gibi hayalin varsa mühendislik, hayır, benim işim tamir diyorsan meslek lisesi..

    kararını iyi düşünerek ver...




  • Kanuniye puanım yetmez teyfik serdar olabilir.. Ben diyorumki erkenden eğitime başlıyım.. Trabzon anadolu teknik lisesi olmazmı? Sonucta anadolu lisesi değilmi puan da fark yapmazmı?

    diğer arkadasların yazdıkları yorumlara büyük teşekkürlerimi sunarım.. ben tamir değilde yeni projeler düşünüyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: djoguzx

    Kanuniye puanım yetmez teyfik serdar olabilir.. Ben diyorumki erkenden eğitime başlıyım.. Trabzon anadolu teknik lisesi olmazmı? Sonucta anadolu lisesi değilmi puan da fark yapmazmı?

    diğer arkadasların yazdıkları yorumlara büyük teşekkürlerimi sunarım.. ben tamir değilde yeni projeler düşünüyorum..


    Kardeşim, demin bir yazı yazdım ama sildim. İhtiyacın yok böyle şeylere. Birtek şunu söyliyim, Tercihin ne olursa olsun arkandayım. Ölç biç tart ve kararından şaşma.
  • Merakım olan ve sevdiğim bir mesleğe sahip olmak istiyorum. Ama bazen iş bulunmuyor zor o bölümle uğraşılmaz gibi sözler atılıyor ortaya bende geri tepiyorum küçüklüğümden beri ilgi duyarım.. hatta bebekken elektronik eşyaların içini görmnek için yere atıp kırarmısım suanda kuzenimin malzemelerini bazen ben alıyorum elektronikçiden kaynaklamayı beraber yapıyoruz yazılım yapıyor yaptığı komutları inceliyorum... ingilizce terimler kullanıyor en basidinden left-right gibi lafı uzatmaya gerek yok. Her ne kadar kişi zor desede ben başaracağıma inanıyorum ama meslek lisesinden sağlam temeller kurmayı istiyorum tabi anadolu teknik
  • Bende Yorum yapmak istiyorum. Lisede endüstriyel elektronik bölümünden mezun olduktan sonra 2 yıllık meslek yüksekokulunu bitirdim ki benim gibi bir çok arkadaş var. Şu anda 29 yaşındayım ve 5 senedir tıbbi mümmesillik yapıyorum. Elektronik'e gelince okuldan çıkınca hiçbir iş bulamayınca bir daha doğru dürüst uğraşmadım. Şimdilerde hoşuma giden bir devre olunca yada evde birşeyler bozulunca onları tamir ediyorum onu bile istemiyorum hatta... Hobi olarak tamam ama iş kolu olarak bana göre değilmiş sanırım. Yada iş bulmayınca bıktım. Tercihinin üniversite olması bence de doğru seçim.
  • arkadaşlar aslında lise üniversite ne bitirirseniz bitirin merak olmayınca gerçekten de bir şey olmuyor.. burada anlatmak istediğim lisedeki dersler ve konular/eğitim daha çok pratiğe yatkın ve kendinizi geliştirirseniz yolunuz açık olur ister mühendislik okuyun ister myo ister eml hiç bir fark koymaz siz birşeyleri araştırıp öğrenmek istemezseniz.. buradaki olay merak ve her zaman ilerici olmadır. be progressive
  • gidebilecksen anadolu lisesi daha iyidir nihayetinde üniversiteyi daha kolay kazanabilirsin orada...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mtelektro

    bak kardeşim açıkça ve en gerçek haliyle konuşacağım eğer ki ben elektroniğe küçüklüğümden beri ilgi duyuyorum, bişeyleri söküp takmayı seviyorum bişeyleri başarınca mutlu oluyorum süper oluyor diyorsan sana tavsiyem meslek lisesine gitmen, ama eğitimi iyi olan bir meslek lisesi ve anadolu meslek lisesi.. çünkü hem yabancı dili hem de fizik kimya matematik biyoloji her birini her sene meslek derslerinin yanında görüyorsun. düz bir mesleğe gidersen(endüstri meslek) akşama kadar atölye takılırsın, kimse birşey de öğretmez.. üniversite temelin de olmaz! lisede aldığın eğitim senin kafanda bir şeylerin şekillenmesini sağlayıp argeci bir kafa yapısı oluşturacaktır ve kafan da iyi basıyorsa üniversite okumana bile gerek kalmadan yolunu tutturursun, emsallerin daha gps cihazına bakakalırken.. hayatın en azından türkiyenin gerçekleri bunlar mühendis olmak istersen daha rahat edersin ama sana mühendislik adına elektronik adına üniversitede hiçbir şey vermeyecekler, bunu da kafandan sakın çıkarma.. sadece mat1-2-3-4-... sıralanıp gidecek ve biraz da teorik eğitim alıcaksın onu da 4. sınıfta.. ama meslek lisesi sana mesleği hakkıyla öğretecektir. mühendisliğin tek bir avantajı var imza atarak masa başında para kazanıyorsun, dgs zor değil azim edersen kazanırsın.. ama aklını çelmiş olmayayım. ben yaşadım, gördüm ki üniversite hiç birşey meslek bakımından, selametle...


    Malesef yukarda işeretledim kısımlar başından sonuna kadar çok yanlış. Arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim lütfen. Anladığım kadarıyla siz üniversite eğitimine tamamen dışarıdan bakıyorsunuz ve fikir yürütüyorsunuz. Mühendisliğin olmassa olmaz parçası mühendislik matematiğidir. Oldukça ağırdır ve 4 sene boyunca göreceğiniz dersler içinde çok büyük yoğunlukla kullanırsınız. Bu yüzden iki sene boyunca ciddi şekilde bu dersi alırsınız. Bunun yanında fizik ve kimya konusunda temel bilgi sahibi olursunuz. Ardından devre teorisi, elektromanyetik kuramı, katıhal elektroniği, temel ve dijital elektronik, sinyaller ve sistemler, sayısal tasarım, telekominikasyon kuramı, elektrik makinalarıi, olasılık kuramı, sayısal sinyal işleme, mikroişlemci mimarisi ve programlaması, vs vs vs. gibi bi dünya teorik bilgiyi size verirler. Ciddi anlamda zorlanacağınız bir müfredattır. Labaratuar dersleriyle de pratiğe yönelik uygulamalar yapılır."biraz da teorik eğitim alacaksın onu da 4. sıfıta"

    "mühendislik adına elektronik adına üniversitede hiçbir şey vermeyecekler" Elektroniğin özünde ne olduğu konusunda çok dar bir vizyonunuz var. Yukarda saydığım teorik derslerin eminim çoğunun içeriği hakkında fikir bile yürütemezsiniz.

    "ama meslek lisesi sana mesleği hakkıyla öğretecektir. mühendisliğin tek bir avantajı var imza atarak masa başında para kazanıyorsun" Mühendislik kafa patlatma işidir. Bir uçak kanadının kontrolünü ancak yüksek matematik, fizik ve mühendislik bilgisiyle yapabilirsiniz. Meslek lisesinde alınan bilgiler bu gibi ciddi mühendislik işlerinin yanından bile geçemez.

    "kafan da iyi basıyorsa üniversite okumana bile gerek kalmadan yolunu tutturursun" Bu kadar bariz bir yanlış yönlendirme daha olabilir mi.


    Konuyu açan arkadaşa da tavsiyem anadolu lisesinde sıkı çalışarak üniversite sınavında iyi bir puan almayı amaçlamalısın. Eline puanını aldıktan sonra aç kataloğu canın nereyi isterse, ozamanın fikrine göre ne okumak istersen okur girersin.




  • tedmiller arkadaşıma canı gönülden katılıyorum elektronik dünyası zor ve bir okadarda zevkli bir dünyadır bu meslege 25 yılını vermiş biri olarak şunu söyliyebilirim meslek liselerinin verdigi egitim ile ancak bir serviste tekniker olursunuz iki yıllık yüksek okul ise sizi sadece teknisyen yapar o da kendinizi geliştirirseniz mühendislik okursanız sizi gelecegin patronu yapar kafayı kullanıp güzel projeler üretirseniz
  • tedmiller durumu çok iyi özetlemiş... Özetlemiş çünkü daha yazmaya kalksa sayfalar yetmez...++
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.