Şimdi Ara

Elektronik mürekkep ekranlı yeni bir akıllı telefon daha Çin'den geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Elektronik mürekkep ekranlı yeni bir akıllı telefon daha Çin'den geliyor


     

    Rus Yota üreticisinin YotaPhone adındaki arka e-mürekkep ekranlı akıllı telefonu büyük ilgi uyandırmıştı. Bu ilginin büyüdüğünü gören Çinli üreticiler gerekli tedbirleri almakta gecikmedi. 




    Siswoo adlı Çinli akıllı telefon üreticisi tarafından geliştirilen R9 Darkmoon adındaki akıllı telefon arka kısmındaki elektronik mürekkep ekranı ile dikkat çekiyor. E-ink olarak da adlandırılan bu ekranlar renksiz bir yapıya sahip ve bu sayede çok daha az enerji tüketiyor. 




    Ön kısımda 5 inçlik Full HD IPS ekrana sahip olan R9 Darkmoon arka kısımda da 4.7 inçlik 960x540 piksel çözünürlüğünde E-ink ekrana sahip. Arka ekranın bildirim gösterimi, dijital kitap okuma şeklinde basit işlemler için kullanılacağı tahmin ediliyor. Böylece asıl ekran kapalı kalarak pil yönetimine olumlu katkı yapıyor. 




    Modele gücünü 1.7GHz saat hızında çalışan 64-bitlik 8 Cortex-A53 çekirdekli MT6752 yongaseti verirken, 3GB RAM ve 32GB depolama kapasitesi ile sistem destekleniyor. Arka kısımda 13MP çözünürlüğünde, ön kısımda 8MP çözünürlüğünde kamera bulunan cihaz 3000mAh gücünde bir bataryaya sahip. 




    Siswoo R9 Darkmoon için şimdilik herhangi bir çıkış tarihi ve fiyat bilgisi yok. Ancak YotaPhone gibi bir konsepti tecrübe etmek isteyenlere uygun fiyatlı bir alternatif olacağına kesin gözüyle bakılıyor.  

     

     








  • TEK EKRANDA BATARYA YETMIYO BUNLAR IKI EKRAN KOYUYOLAR TÖBE TÖBE

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amazon kindle dada bu ekran var, sadece enerji verimliliğine yaramıyor, gerçek bir kurşun kalemle yazılmış gibi görünüyor, ışıkta asla parlama yapmıyor ve gözü hiç yormuyor, gerçekten harika bir teknoloji, bir şeyler okumak için bu ekrandan daha iyisi olamaz sanırım, bu ekran teknolojisini hayatında hiç görmemiş insanlar boş boş konuşmasın, ekrem beyde sanırım hiç görmemiş ki sadece enerji verimliliğinden bahsetmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 15 Mayıs 2015; 19:41:15 >
  • 2 ekran 1 ekrandan ıyıdır ama daha cok ıslemcı gucu ısteyecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 15 Mayıs 2015; 19:51:19 >
  • gelirse deneriz

  • 4.7 inçlik e-ink ekran koyacaklarına gidip 7-8 inçlik bir tablet çıkarsınlar da arkasına büyük bir e-ink ekran koysunlar. 4.7 inçlik ekranda e-ink'in en fazla enerji verimliliği ve sürekli açık kalması artısı olur.

  • Fiyat?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whatsapp kullanırken çok iş görür.keza tweet okurken,gazete falan okurkende öyle

  • siswoo ne ya o kadar para verip siswo meizu mu kullanacağım bence çoğu insanda bu düşüncede

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 $ veririm ! :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01

    amazon kindle dada bu ekran var, sadece enerji verimliliğine yaramıyor, gerçek bir kurşun kalemle yazılmış gibi görünüyor, ışıkta asla parlama yapmıyor ve gözü hiç yormuyor, gerçekten harika bir teknoloji, bir şeyler okumak için bu ekrandan daha iyisi olamaz sanırım, bu ekran teknolojisini hayatında hiç görmemiş insanlar boş boş konuşmasın, ekrem beyde sanırım hiç görmemiş ki sadece enerji verimliliğinden bahsetmiş

    Oyun oynayan, kız tavlayan ergenlere anlatamazsın.
  • Yota phone ne kadara cikmisti acaba, bu tip cihazlarin turkiyede de yayginlasmasi lazim, samsun milyon tane gereksiz ara model cikaracagina neden boyle teknolojilere yonelmezki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eh iste..

  • bence çok çok guzel bi düşünce.iyi yazılımlarla inanılmaz hoş sonuçlara ulaşılabilir,hayran kaldım,keşke düşündüklerimi yapsalar

  • Bence fikir muhteşem! E-kitap okurken, uzun yazıları okurken gözler rahat eder. Aynı zamanda batarya tasarrufu getirir. Normal telefon işlevleri bile o ekrandan yapılabiliyorsa renkli ekranı çok az kullanırım. Şöyle birşeyde olabilir diyelimki bir haber okuyorum yeni bir ürün çıkmış resmini net görmek için bir özellik olsa e-ink ekrandan aynı görüntüyü diğer ekrana gönderebilsek harika olur ister renkli oku ister renksiz.

    Edit: yotaphone 2 modelini merak edenler için youtube linkini veriyorum gerçekten harika birşey e-ink ekranda adam mesaj atıyor maillerini okuyor son derece pratik görünüyor birde ekranı kavisli yapmışlar çok şık hoşuma gitti acaba ülkmeizde satılıyor mu veya bizim şebekelerle uyumlu mudur?https://www.youtube.com/watch?v=q6OC2JXHhZs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanxml -- 16 Mayıs 2015; 12:23:44 >




  • Kesinlikle çok iyi bir fikir. Twitter ve foruma takılırken çok tasarruf sağlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikir muthis ancak ekran küçük. 6 inc civarı bi ekran olmasi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Bence de 5.5 ve 6 inçlik modeller de olması lazım bu sayede hem e kitap okuyucu hem de telefon görevini üstlenir markaya falan bakmam gider alırım zaten doğru düzgün bir e kitap okuyucu 400 lira civarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmazguney

    TEK EKRANDA BATARYA YETMIYO BUNLAR IKI EKRAN KOYUYOLAR TÖBE TÖBE

    e-ink mürekkepli ekran diğeri kadar şarj yemiyo. Hatta sadece e-ink ekranı kullanırsan haftalarca batarya ömrün oluyor, bilgine..
  • Ben şahsen E-ink kitap okuyucusu kullandım. Pratik anlamda çok yararlı bir teknoloji. Göz dostudur. Kağıttan pek de farkı yoktur, okuma açısından bakıldığında.

    Ama E-ink verimli kullanılması için mevcut işletmim sistemlerinin yazılımsal açıdan ciddi değişiklere geçmesi lazım. Çünkü tüm işletim sistemlerinin arayüzleri klasik ışıklı ekranlara göre tasarlanmıştır.

    E-ink ekranlı bir telefonu kullanmak isterim. Uzun şarz süreleri ve göz sağlığı için..

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.