Şimdi Ara

Elektronik 0 Hangisini Almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-klon

    154 TL

    http://www.robotistan.com/arduino-baslangic-seti

    59 TL

    Arkadaşlar elektroknik dünyasına giriş yapmak istiyorum ve basitten arduino öğrenmeye başlamak istiyorum. Yazılım bilgim arduino kodlamaya yeter de artar. Kendimi geliştirmek ve sıfırdan bir şeyler öğrenmek istiyorum. Pahalı olan parasına değer mi? Öğrenci adamım ziyan etmek bize yasak :) Ne çeşit proje diye sormanıza gerek yok kitapçıkta ne varsa onları öğrenip sonra özgün bir şeyler ortaya çıkarmayı düşünüyorum. Teşekkürler.







  • Dostum bu 150 tl lık seti alacağına direnç.net 'de klon arduino 14 TL onu al birde kitap al 20- 25 'e led,pot,display bunlar ucuz şeyler nasıl 150 tl ye satıyolar anlamıyorum .Lcd 10 tl . İkinci setteki arduino klonsa oda oakdar para etmez .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaOtzi

    Dostum bu 150 tl lık seti alacağına direnç.net 'de klon arduino 14 TL onu al birde kitap al 20- 25 'e led,pot,display bunlar ucuz şeyler nasıl 150 tl ye satıyolar anlamıyorum .Lcd 10 tl . İkinci setteki arduino klonsa oda oakdar para etmez .

    Tamam hocam ordan alayım da cidden ne almam gerektiği hakkında bi fikrim yok :D Ufak proje kitabı bulup ordaki malzeme listesini direnç.net'ten mi toplayayım ? Ya da bir öneriniz varsa açığım. Teşekkürler cevap için
  • Öncelikle kesin arduinomu düsünüyorsun arduinolar biraz daha basittir çünki hazır kitleri üretilmiş programlanabilir bir işlemci . PIC' ler var birde bunlarda programlanabilir işlemcilerdir . İkisininde faydasını görürsün ama arduino biraz daha hobi amaçlıdır. Hiç elektroniğin yoksa arduino öneririm pic'de yaparsın ancak çok uğraştırır bilginde yoksa tökezlersin. Başlangıç olarak herhangi bir kitabı alabilirsin çogu aynı kapıya çıkıyor . Ama ileri düzey önermem çok zorlanırsın biraz daha basit kitaplar . Malzeme teminatını karaköye yakınsan oradan al İstanbul'daysan eğer tabiki . Dediğim gibi Setler çok pahalı yada bana öyle geliyor :) klon ürünler birde. Zaten dolar uçuşlarda normalde diyenler olabilir bu tabiki benim şahsi fikrim . İlk zaten direk lcd çalıştıramazsın . Başlangıçta alacağın malzemeler ise Direnç ,pot,display,lcd,motor,motor sürücü,button , Breadboard,diyot,direnç bunlar başlangıç için olan malzemelerdir bu malzemeler pic'dede böyledir . En başta led yakarsın ,led'in yanma ve sönme süresiyle oynarsın daha sonra butonla led kontrolü yaparsın şart koşarsın butonlara kitapların hepside böyledir kitapların birçoğu ilk önce led uygulaması ile başlar sonra karaşimşek felan . DOSTUM YARDIMCI OLURUM SORUN YOK SOR SORABİLDİĞİNİ BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL ANCAK ARDUİNO PROGRAMLAMIYORUM .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaOtzi

    Öncelikle kesin arduinomu düsünüyorsun arduinolar biraz daha basittir çünki hazır kitleri üretilmiş programlanabilir bir işlemci . PIC' ler var birde bunlarda programlanabilir işlemcilerdir . İkisininde faydasını görürsün ama arduino biraz daha hobi amaçlıdır. Hiç elektroniğin yoksa arduino öneririm pic'de yaparsın ancak çok uğraştırır bilginde yoksa tökezlersin. Başlangıç olarak herhangi bir kitabı alabilirsin çogu aynı kapıya çıkıyor . Ama ileri düzey önermem çok zorlanırsın biraz daha basit kitaplar . Malzeme teminatını karaköye yakınsan oradan al İstanbul'daysan eğer tabiki . Dediğim gibi Setler çok pahalı yada bana öyle geliyor :) klon ürünler birde. Zaten dolar uçuşlarda normalde diyenler olabilir bu tabiki benim şahsi fikrim . İlk zaten direk lcd çalıştıramazsın . Başlangıçta alacağın malzemeler ise Direnç ,pot,display,lcd,motor,motor sürücü,button , Breadboard,diyot,direnç bunlar başlangıç için olan malzemelerdir bu malzemeler pic'dede böyledir . En başta led yakarsın ,led'in yanma ve sönme süresiyle oynarsın daha sonra butonla led kontrolü yaparsın şart koşarsın butonlara kitapların hepside böyledir kitapların birçoğu ilk önce led uygulaması ile başlar sonra karaşimşek felan . DOSTUM YARDIMCI OLURUM SORUN YOK SOR SORABİLDİĞİNİ BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL ANCAK ARDUİNO PROGRAMLAMIYORUM .

    Hocam çok sağol eve geçtiğimde size özelden ulaşacağım ya da burdan sorarım hepsini belki biri görür faydalanır. Valla kafamda çok soru var




  • Sıkıntı yok dostum özeldende olur buradanda fark etmez.
  • Merhabalar bende yeni başladım. Aliexpressten aldığım güzel bir Arduino setim vardı. Videolar la falan pek düzgün öğrenemedim. Elektronik bilgim az. Kitap olarak ne tavsiye edersiniz? Bir sürü başlangıç kitabı var en faydalı olanı hangisidir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xBleus -- 23 Ocak 2017; 23:30:30 >
  • Öncelikle temel elektrik ve analog elektronik konularını öğrenip daha sonra yazılım/mikroişlemci konusuna yönelmeniz daha iyi olacaktır.



    Saygılar....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.