Şimdi Ara

Elektro Gitar Amfi Dip Gürültü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde topraklama sıkıntısı var bu yüzden amfiden dip ses alıyorum. Line 6 spider IV amfi kullanıyorum. Amfiyi baska yerlerde denedim bi sıkıntı yok fakat evde çalınamayacak derecede sıkıntı yaratıyor. Aklımda kesintisiz güç kaynağı almak var 650VA Tunçmatik. Bu sorunumu çözermi? yoksa bi prizle falan halledilebilecek bişey midir?Başka çözümler varsa bilgilendirirseniz sevinirim

• odadaki floresan lamba, tasarruf lambaları veya başka elektronik aletler böyle sıkını yapabiliyor
    Ölenler hep ihtiyarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

topraklamayı güçlendirmelisin. yada beslemesini aküden verirsen en temiz sesi elde edersin. kullanamdıgında aküyü şarj edersin. besleme devresini açık görsem belki farklı öneriler verebilrim .

Topraklama direk yokmuş evde eski ev zaten elektrikçiyle de konuştum uğraşmaya değmez masraflı olur dedi. Şimdi akü dediğimiz ups mi oluyor. 650va ups almayı düşünüyorum fakat sanırım ups de topraksız fişe bağlı olursa yine dip ses alıyomuşum bu yüzden şarj edip fişten çıkararak kullanmak istiyorum. Full şarj ile 15 watt amfi sanırım en az 2 saat çalışır. Benim merak ettiğim ups ile aldığım ses normal topraklı bi fişe takılmış gibi temiz mi olur?
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Doğalgaz varsa boruya 2.5mm2 bir kablo ile topraklama yapın.

Dostum ben bu işlerden anlamıyorum elektrikçi de uğraşılmaz dedi 40 yıllık ev zaten. Bana üstteki sorunun cevabı lazım sadece. Şu an tek seçeneğim bi güç kaynağına bağlayıp çalmak.
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gitar amfisi ses gelmiyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Akü ile temiz gerilim elde edilebilir fakat denemeden bence almayın.UPS'ler en fazla 20-30dk çalıştırır daha fazlası zor.

20-30 dakika bilgisayarlar için geçerli değil mi benim amfim 15 watt bilgisayarlara oranlara çok az güç çekiyor yani daha uzun süre dayanması gerekiyor yanılıyor muyum?
    Ölenler hep ihtiyarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

kardeş nemli bir toprağa evin yakınında 10-20cn civi çakıp 1 mm lik tel çekip anfinin herhangi metalkısmına tutturuversen tapraklama tamamdır
    evi topraklama yapmana gerek yok
    anfi çalışırken elini metal bir kısmına tuttuğunda dip ses kesiliyorsa benim dediğimi yap

Denedim ne kadar metal yer varsa dokundum seste fark olmadı

sadece ups hakkındaki sorumun cevabı lazım bana.
    Ölenler hep ihtiyarmı
  • şimdi eski ahşap evler tahtaların yıllar yılı kuruması neticesinde sen elle anfiye dokunsan bile vücudun topraklama yapmaz
    hatırlıyorumda 220 volt faz ucunu babamların ahşap evinde elimle tutmuştum hiç gıdıklamadı bile.
    oysa kontrol kalemini tutup elektrik varmı diye kontrol etmiştim, kontrol kalemi yanmadığı için elektrik yok sanıyordum
    iyiki çarpılmamışım dedim.
    yani ayakların iletmeyince anfideki zırıltı gene geçmemiş olabilir.
    bence anfiyi bildiğimiz çeşmeye şasele
    yada çeşmeyi bi elinle tut
    anfiyide diğer elinle
    başkada bi şey aklıma gelmiyor
    şayet anfinde bi arıza yoksa
    o da başka yerde sıkıntısız calışıyor demişsin
    Ölenler hep ihtiyarmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.