Şimdi Ara

Elektriksel hatalar alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    öncelikle şimdiden iyi bayramlar. 1.4dizel fiesta sahibiyim 2008model. araç yaklaşık 2aydır aşağıdaki hataları vermekte;
    1- Bazen araç özellikle havanın serin olduğu zamanlarda ilk çalıştırmada marşa bastığımda akü bağlantısını kesiyor. km göstergesi dahil gidiyor. ayarlar sıfırlanıyor(km/teyp vs). Kontağı geri çevirip tekrar denediğimde alıyor.
    2- Bazen de marşı 2 3 sn geç alıyor bu esnada bütün göstergeler yanıyor bir süre sonra sönüyor. hız ve devir kadranları sona geliyor ve sonra düzeliyor. (1. hatayı yaptıktan sonra da yapabiliyor.)
    3- Yukarıdaki hataları alsam da almasam da sık sık araç ilk çalışmada göstergeler çizgi çizgi oluyor. Devir hafif artıyor sonra düzeliyor. Aracı kapatana kadar yaklaşık 30sn lik aralıklarla bu gerçekleşiyor. Kapatıp tekrar açtığımda sorun düzeliyor.
    4- Seyir halinde giderken çok sıklıkla ayağımı gazdan çektiğimde ABS ve el freni işareti 1 sn yanıp sönüyor. Gece ise buna ek olarak farlarda yine 1sn lik kısılma oluyor.
    5- Aracın orjinal teybini kullanırken ilk 10 15 dk teyp kapanıyor 1 sn sonra tekrar açılıyordu. bu esnada hoparlörlerden çat diye bir ses geliyordu. Sonra idarelik bir teyp aldım. Usta bağlantıyı doğrudan aküye yaptı şimdilik kapanıp açılma yapmıyor. Ama sis farların sonradan takılmış dedi. Uyduruk bir bağlantıyla (kablo ön tamponun altından sarkıyor o derece) aküden güç alıyor dedi. Sökelim bence dedi. Söktük şimdilik ama far kutusunda sis farı açma var ne hikmetse.

    Sorun aküdedir deyip ilk aküyü değiştirdim. 60lık mutlu akü taktık ama sorunlar devam etmekte. Elektrikçiye götürdüm sorunu bulamadı. Motorcu bulamadı. En son beyinciye götürdüm. Bir dünya elektrik arızası görünüyor dedi. Şaseleri kontrol ettir dedi. Bir de size danışmak istedim. İstanbul avrupa yakasında yönlendireceğiniz ustalar varsa çok güzel olur.
    Uzun bir yazı oldu sanırım. Okuyup cevap verme zahmetinde bulunan tüm forumdaşlara çok teşekkür ederim.



  • Aslında sorun bulunmuş, OBD soketi varsa ufak cihazlardan takılıp hata kodlarına bakılabilir. Çünkü diğer türlü tüm elektrik tesisatını incelemek için iyi bir usta gerekli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Aslında sorun bulunmuş, OBD soketi varsa ufak cihazlardan takılıp hata kodlarına bakılabilir. Çünkü diğer türlü tüm elektrik tesisatını incelemek için iyi bir usta gerekli.

    Dediğiniz cihazdan aldım 25Tl lik olanlardan. torque ile hata kodlarını arattığımda P0102, P1934, P0504,P0405 hatalarını aldım. Ustalara sordum tık yok. Bayramdan sonraya kaldı artık servis işi. Ford yetkili servisine götürecem artık. En azından arızayı tam tespit edebilirler.
  • ugur5546 kullanıcısına yanıt
    Aynı cihaza veya üst modeline sahip ustalar hata kodlarının karşılığına göre hareket ediyor. Zaten internette de yazıyor ne oldukları ufak bir araştırma yaparak cihaza sahip olmayan ustalar bile çözebilir. Ama usta dediğim gerçekten işten anlayan.

    P0102 mesela MAF sensörü gibi gözüküyor soket tam takılı olmayabilir, kontrol edilmeli.
    P1934 hakkında net bilgi yok speed sensor demişler araştırılabilir.
    P0504 fren pedalının oradaki bir switch sanıyorum ki.
    P0405 EGR hakkında bir sorun.

    Hepsinin soketleriyle de ilgili olabilir, hata kodlarını OBD Car Doctor ile de bakabilirsiniz, bir kerelik hepsini silip marş yapıp inceleyebilirsiniz. Mesela EGR arızası pis yakıttan da yapabiliyor. Ben sıfırladım bir daha çıkmadı mesela. Yüksek devirli kullanmıştım bir süre.
  • Merhabalar,
    Yeni konu açmak istemedim. Elektriksel sorunum devam etmekte. Video olarak bir örnek ekledim. Videoda gelen çıt sesleri araçtan geliyor. Ustalardan bir tanesi şarj dinamosuna giden kabloda oksitlenme olabilir dedi. Ancak vakit olmadığı henüz bakamadı. Sizce olabilir mi bu şekilde bir sorun? Teşekkürler.



    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur5546 -- 23 Ekim 2017; 12:52:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.