Şimdi Ara

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.257
Cevap
178
Favori
876.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rowenta ROW RO6331OA Silence Force 4A Expert %5 indirim ile 683 liraya geliyor. Alinir mu bu? yoksa Electrolux Power Force EPF61RRT daha mi mantikli?


    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/rowenta-row-ro6331oa-silence-force-4a-expert-mavi-407509084?ga_prodid=407509084&scxid=14489-145823-2357-0&utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.65.7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oymak.beyi -- 8 Şubat 2019; 21:33:40 >
  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Hocam Arnica Tesla Premium listenize giremeyecek kadar bi eksiğimi var. Konudada pek bahside geçmemiş. Fakir Ranger listenizde yer alıyor. Karşılaştırmada Arnica daha iyi gözüküyor nedense. Sonuç olarak hangisiyle ilgilenmeliyiz. Fiyat farkına değmezmi sizce.



    https://www.epey.com/supurge/karsilastir/56871-111436-111440-140807/arnica-tesla-premium_fakir-ranger_fakir-ranger-elektronik_fantom-cyclone-cc3500/
  • Fakir ranger elektronik ile Electrolux ESPC74SWT arasında kaldım.

    Fakir Ranger Elektronik (Hepa 13 Filtre Dahil) + Turbo Başlık
    Electrolux ESPC74SWT (Turbo Başlık Dahil) + Hepa 13 Filtre

    Fiyat olarak ikisi aynı rakama denk geliyor. Sizin tercihiniz ne olurdu ?
  • rainmanstern R kullanıcısına yanıt
    Arcelik tornado 4910 modeli . 1450 watt gucunde uretimi yok . 10 arcelik bayisinin 1 tanesinde bulabiliyorsunuz . 5 sene kullandim sonra yanlislikla su cekince motoru yaktim . Gidip mediamarkt ten arzum olimpia turbo aldim ama rezalet gercekten baya rezalet 100 lira etmeyecek bir makina . hemen geri iade ettim arzumu ve eski supurgemdem tekrar aldim arcelik tornado 4910 . 899 liraya . Motor gucu 900 watt ustu yasaklandi ancak dedigim gibi bazi arceliklerde var bu 1450 watt lik model . Yeni 800-900 watt lik supurgeler kesinlikle cok yetersiz ve tamamen kandirmaca . Eski 1500-1600 watt lik supurgelerin cekis gucuyle asla ayni degil . Yanlarina bile yaklasmiyor . Supurme uclarini yere yakin yapmislar insanlarda saniyorki cok iyi cekiyor . Oysaki yerle arasindaki mesafe azalinca yere tutunmasi artiyor cekisi degil .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Slmlar. Son 15 sayfayı okudum ve kafamda toz torbalı makina var. Yapılan listeden 1000 lira civarı ürün düşünüyorum. Sadece eşim toz torbasında kullanım süresini merak ediyor. Bilgi verebilir misiniz? Birde bu fiyata toz torbasız onerebileceginiz ürün var mı? Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba arkadaşlar,
    Fakir Veyron marka-model süpürgemiz bizi 3 yılın sonunda yüzüstü bıraktığı için kaliteli, sağlam ve çekim gücü iyi bir süpürge arayışındayız.
    2 model arasında kaldık.

    1) Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Torbasız Süpürge
    2) Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro 2 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge

    Sizce hangisi ve neden? Etrafımda genelde hep dyson kullanan olduğu için dyson tavsiyesi çok fazla alıyoruz, Miele bilen kişi sayısı az o yüzden onunla ilgili pek tavsiye alamadık.

    Bir de buna ek olarak fiyat olarak daha uygun olan Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine 890W Elektrik Süpürgesi de aklımı karıştırmıyor değil. Torbalı süpürge daha önce hiç kullanmadığım için biraz uzak gelse de bunu da seçenekler arasına ekleyerek tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.
  • arkadaşlar yaklaşık 17 yıllık ihlas marka sulu süpürge cekmiyor artık.yenisini almaya karar verdik.3 kişilik aileyiz miele alacagım yalnız evde hayvan yok cat@dog serisini almamma gerek varmı 890 watt olanı.yoksa normal bir turbo başlıksız süpürgede iimi görürmü.yardım ederseniz sevinirim.ben watt yüksek olsun istiyorum 890 olanı.cekişi iyimidir
  • Evet sonunda Miele C3 Cat&Dog modelini almak nasip oldu. Uzun yıllar sonra toz torbalı bir modele geçiş yapmanın ilk avantajı pratiklik oldu haliyle. Turbo uç motorun kendi havasıyla dönüyor ve gayet yeterli bir çekim gücü var.

    Gürültü seviyesi Rainbow'dan sonra oldukça sessiz geldi ancak bu makinanın öyle bir iddiası da yok.

    Eksi olarak, kutudan yedek bir toz torbası, hava filtresi vs. çıkmıyor. Haricen alınmalı.

    Normal ve turbo uçları metal boruya oturtup çıkarırken kilit mandalına dikkat edilmeli, çok sağlam gelmedi bana.

    Açıkcası torbasız modeli ciddi olarak düşünüyordum lakin temizlik sonrası boşaltımda istediğiniz kadar dikkat edin o tozların bir miktarı ortama geri yayılıyor. Sırf bu sebeple torbalıda karar kıldım. Tabi torba doldukça çekiş gücünü limitleyecektir bu da bir gerçek.

    Ezgi hocama önerileri için teşekkürler.

     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##
     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayerli -- 13 Şubat 2019; 17:28:17 >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Aldığınız süpürge de çok iyi neticede arçeliğin almanyada Grundig olarakta sattığı en üst segmentten. Ama watt olayı çokta dediğiniz gibi değil hocam. Nitekim iade ettiğiniz arzum olimpia turbo ise 1600 watt motorla üretiliyordu. Yeni modellerinin motoru hakkında bilgim yok.
    800-900 watt hatta 1200 watt olup nice 2000-2200 watt süpürgelerden iyi çeken süpürgeleri kullandım biliyorum. Düşük tüketimi özellikle electrolux BSH miele grubu başarıyla sağlıyor gibi geliyor bana.
    Eskiden 1200 watt kompresörlü ergomaxxlar vardı. Hala kullanan tanıdığım bir sürü kişi var ve yine aynı BSH firmasının ürettiği birçok 2000/2400 watt süpürgelerinden güçlü çekiyor. Eski siemens süpürgemiz 850 watt kompresör motor vardı ve gayet başarılı süpürüyordu. Öyle yere yakında değil şimdi arçelik grubununda kullandığı extreme power serisinin neredeyse hepsinde olan wessel werk başlıktı. Kırılınca silent clean başlıkla kullanılıyor şu an anneannemde. Yine evimizde mevcut kullandığımız Bosch Home professional. 850 watt giriş 950 watt max güce sahip ve şimdiye kadar evimizde kullanılan tüm süpürgelerin en güçlüsü. Silent clean başlığı olmadan turbo başlıkla veya herhangi basit bir süpürge başlığıyla da çokta ağır halıları kaldıracak gücü var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizata06 D kullanıcısına yanıt
    Eski 2000 wattlik supurgelerde de simdiki 900 watt lik supurgelerde de kullanilan motor teknolojisi aynidir .
    Guc x 0,25 = cekis gucu gibi hesaplanir . Yani 2000 watt lik supurgenin cekis gucu 500 watt civaridir . Simdiki yeni cikan supurgelere dikkat edersiniz cekis gucu hic birinde yazmaz . Bununda nedeni eski supurgelere gore cok dusuk olmalidir . Ayrica eski bir supurgelerin basliklarini incelerseniz ve gerekli olcumleri yaparsaniz yerden daha yuksekte oldugunu ve daha buyuk tanecikleri 1 seferde cekebildigini gorursunuz . Kullandigim arzum olimpia turbo 800 watt likti . Ve kesinlikle hic bisey cekmiyordu .
    Cekim gucunu hesaplamak isterseniz bir tane tum supurgelere uyacak bir baslik tasarlayin daha sonra agirliklar satin alin ve her supurgenin o baslikla kac kg agirligi kaldirabilecegini test edin . Goreceksiniz ki eski supurgeler kesinlikle cok daha fazla agirligi kaldiriyor . Yani cekis gucu cok daha kuvvetli .
    Bir diger konu ise supurge kutularinda yazan siniflar. Halida , sert zeminde , toz tutma , enerji verimliligi , ses performanslari yaziliyor ancak eski tip supurgelerle bunlari kesinlikle karsilastirmamak gerekiyor . Cunku 900 watt siniri gelmeden once hali performansi f hatta g olan bir makinanin gucu simdiki makinalarda a sinif olarak geciyor . Yani simdinin bir 4a sinifi supurgesi yerine eskisinin f sinifi bir supurgesi cok daha iyi performans vermektedir .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iyı günler. Aşağıda yazdığım ıkı ürün arasında kararsız kaldım. Tavsiylerinizi bekliyorum. Fiyat olarak 800 tl ye çıkabilirim.

    Electrolux SilentPerformer Cyclonic ESPC74SWT Turbo Başlıklı AAA Toz Torbasız Sessiz Elektrikli Süpürge

    Electrolux Power Force EPF61RRT 800 W Toz Torbalı Süpürge



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlyklmz -- 14 Şubat 2019; 20:13:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayerli kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun bence en iyi süpürgeyi aldınız.

    Bu arada "Eksi olarak, kutudan yedek bir toz torbası, hava filtresi vs. çıkmıyor. Haricen alınmalı." sözünüz yanlış anlaşılmasın;

    içinde takılı olarak bir toz torbası ve bir adet aktif karbon filtre takılı halde geliyor ürün. (Sizinkinde de olmalı)

    Ekstra yedek yok. Zaten neredeyse pek çok firma ekstra yedekleri (ek torba/ek filtre) vermez.

    Plastik mandalı ve diğer hareketli aksamları; kendi deneyimime göre çok kaliteli ve sağlam. Bizde şu ana dek en ufak bir sıkıntı yaratmadı.
    Umarım siz de hiç bir zaman sıkıntı yaşamazsınız. Güle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 14 Şubat 2019; 20:38:1 >
  • smlyklmz S kullanıcısına yanıt
    Torbasızda turbo başlık var. Torbalı modele ek olarak turbo başlık alınca 50 tl gibi fazla olsa da yaklaşık aynı rakamlara geliyor.

    Bu durumda tek ciddi karar; torbalı mı torbasız mı olur.

    Ben torbalı tavsiye ederim; 2-3 ayda bir tozla muhattap olamadan 2 dakikada çöpe atıp değiştirirsiniz.

    Torbasız da en azından her ay boşaltımda toza maruz kalma riskiniz olur.

    Bu hijyen avantajı nedeni ile; torba maliyetine rağmen ben torbalıyı tercih ediyorum.
    Siz de ona göre karar verin;
    toz boşaltımı sıkıntısı mı
    yoksa torba maliyetinden kurtulmak mı sizin için daha önemli ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 30 Mart 2019; 23:16:14 >
  • Evde 3 yıllık Philips maraton ultimate 9919 var.
    Süpürgeyi babama almak istiyorum.
    Çekiş gücü olarak Torbalı modeli kiyaslayabilir misiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlyklmz -- 14 Şubat 2019; 20:42:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smlyklmz S kullanıcısına yanıt
    Buna cevap verecek deneyimim yok. En fazla teorik olarak kıyaslamak için şunu verebilirim:

     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Teknolojinin aynı olduğunun farkındayım hocam. Benim dikkat çektiğim fark yeni nesil motorların hava taşıma kapasitesi. Birçok marka eski pervaneli 2000 watt motorların gücünü düşürerek yeni süpürgelerde kullanıyor bu doğru. Ancak eski zamanlardan beri tasarruflu süpürge üreten markalardan bahsetmiştim ben size. Bahsettiğim modellerde kompresör pervane teknolojisi var ki daha düşük devirle standart yüksek güçlü motorların taşıdığı hava miktarının iki katını taşıyabiliyorlar birim zamanda. Aslında bu 80-90 lı yıllardaki ürettikleri makinelerinde de kullanılmış ancak arz talep meselesi sonucu birçok süpürgede motor gücü 2700 wattlara kadar yükseldi. Bence ideal sınır 1600 olmalıydı. 900 watt birçok markanın mevcut teknolojiyle yüksek güce ulaşmasını engelleyen bir değer.
    Hesaplamanız doğru olabilir ona birşey diyemem ancak piyasada kolay kolay adaptör ucuna 500 watt emiş gücü gönderen bir süpürge yoktu. En güçlü olduğunu iddia eden philips 2200 watt motor kullanıyordu.
    Dürüstlüğünü bilemem ancak philips bu enerji etiketi olayının ilk başlarında yayınladığı bir videoyla 2200 wattlık süpürgesine göre daha iyi performans sağlayan 650 watt bir süpürge kullanıyordu ve yüksek motor gücü tezini çürütüyordu. Tabiki 650 watt bir süpürge ile 2200watt bir süpürge bir değil ancak o kadar yüksek emiş gücüne de gerek duyulmadığını kanıtlıyordu video. Sonuçta hiçbirimiz süpürgeyle yüzey göçüğü düzeltmeyeceğiz bu kadar yüksek emiş gücüne de ihtiyacımız yok diye düşünüyorum.
    Enerji etiketi bana pek güven vermiyor. Sonuçta kapitalist bir pazarda güçlü ve güçsüz firmaların yarışı var ve eminim ki birçok firma burada kazanmak için elinden geleni ardına koymaz. Bu yüzden ben reel performansa göre ürün almaktan yanayım.
    Haklısınız motor gücünün yüksek olması gerekli süpürgelerde ancak bence alternatif çözümlerle bu derece yükselmelere gerek yok. Birçok insan evinde saatlerce süpürge çalıştırıyor türkiyede. Düşünsenize herkesin evinde 2000 watt süpürge olduğunu. Mevcut elektrik fiyatları ve alım gücünü de düşünecek olursak olması gereken birşeydi gücü düşürmek. Tekrarlıyorum. Yeni birşey değil düşük motor güçlü ekonomik süpürgeler. Ancak bu ekonomik süpürgelerin eski modellerinin birçoğu çokta güçlü idi.
    Testini de vaktinde 850 watt siemens ve 1600 watt arçelik ile yapmıştım. Elinizle boruyu kapayınca arçelik daha güçlü tutuyordu evet ancak aynı süpürge başlığını iki süpürgede mümkün olduğunca izole ederek denedim ve siemens ağır ahşap plakayı bırakmazken arçelik tutmuyordu bile. (Siemens extreme green powerdi arçelikte orbital saptan kontrollü model)
    Ayrıca yine bu eski ekonomik süpürgelerin hiçbirinde yeni süpürgelerde kullanılan vantuz misali başlıklar değil gayette yanlarından açık diğer 2400/2200 watt süpürgelerde kullanılan başlıklar kullanılıyordu. Yeni süpürgelerdeki yapışan başlıklarda herkesin bildiği gibi pazar oyunu. Sırf süpürgeler güçlü görünsün diye yoksa birçok makinenin hava çektiği bile yok. Zaten en ufak tıkanıklıkta çöp olmalarının sebebi de bu. Aynı şekilde güçlü süpürgelerin çekimi de bu prensipte. Emiş gücü arttıkça süpürge daha kolay bir şekilde tıkanıklığı açabilmek için. Bu da süpürgenin çektiği tozu dışarı atmasından başka bir işe yaramaz. Zaten gerek süpürgemin güçlü oluşundan gerekte vücut sağlığımızı düşündüğümden ben süpürgemizdeki yere yapışan başlığın yan taraflarından(halıya yapışan yüzünden) maket bıçağı ile kanırtarak 1 cm e kadar açıklık yaptım ve şu an öyle kullanıyoruz.
    Yeni süpürge alan birsürü kişiye bu yöntemi kullandırttım hepsi de çok memnunlar süpürgelerinden şu an. Kısacası önemli olan süpürgenin taşıyabildiği hava miktarı. Motor gücü bu hususta bir kademe geride kalıyor. Aerodinamik tasarımsa ağır basıyor.

    Siemens süpürgemin kırılan başlığı
    https://www.supurgemarket.com/siemens-vsx6xtrm2-extreme-power-orijinal-emici-yer-basligi-p-38221.html

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smlyklmz

    Evde 3 yıllık Philips maraton ultimate 9919 var.
    Süpürgeyi babama almak istiyorum.
    Çekiş gücü olarak Torbalı modeli kiyaslayabilir misiniz
    Aynı güce yakın philips performer silent var. Güncel marathonlarla aynı motora sahip. Başlık daha kaliteli ve ses seviyesi düşük.
    Daha güçlü modeller için electrolux pure serisi veya bosch pro animal olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Evet saydıklarınız içinde geliyor, teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezgin_kral

    Güncellenmiş "Ucuzdan pahalıya süpürge tavsiyesi":

    1- 115 TL, Pratik Dikey süpürge-Kablolu, Fantom P 1200 -link1-

    2- 445 TL, Toz torbasız süpürge, Fakir Ranger 890W -link2-

    3- 625 TL, Toz torbasız Turbo başlık ekli süpürge, Electrolux SilentPerformer Cyclonic ESPC74SWT 650 W -link3-

    4- 493 TL, Toz Torbalı Süpürge Electrolux Power Force EPF61RRT 800 W -link4-
    + 199 TL lik ELECTROLUX ZE014 Turbo Başlığı link Electrolux_Turbo- ; Toplam 692 TL

    5- 895 TL, Toz torbasız Çift Turbo başlık ekli süpürge, Rowenta RO6993 Extreme Power 4A Animal 750W -link5-

    6- 925 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli Rowenta RO6883EA X Trem Power 500W -link6-

    7- 919 TL, Toz torbalı süpürge, Electrolux UltraSilencer Zen EUS8ANIMAT 650 W -link7-
    + 199 TL lik ELECTROLUX ZE014 Turbo Başlığı link Electrolux_Turbo- ; Toplam 1.118 TL

    8- 1.349 TL, Toz torbalı Çift Turbo başlık ekli süpürge, Rowenta Silence Force 4A RO 6481 750 W -link8-

    9- 1.579 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli süpürge, Miele C3 Cat&Dog 890W SGEF3 -link9-

    10- 2.689 TL, Toz torbasız, Ömür boyu Hepa filtreli Turbo başlık ekli süpürge, Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Kırmızı SKCF3 -link10-

    Edit: Arada fiyatlar ve linkler yenileniyor...
    Ustam Electrolux SilentPerformer Cyclonic ESPC74SWT 750 W modelini almayı düşünüyorum ama aklıma 2 soru takıldı...
    1-Sitelerde bu model 650W olarak geçiyor doğrusu hangisi?
    2-Gene sitelerde turbo başlık yok gözüküyor ayrıca halıda çekiş gücü C sınıfı turbo başlıkla mı A sınıfı mı oluyor?
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.