Şimdi Ara

Elektrikli Bisiklet Kiti Magic Pie (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
22
Favori
53.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dikkart bu seti alacaklara bu seti takmak mevcut donanımı değiştirmek oluyor suçtur trafik ekibi direkt bisiklete el koyar hele 50 km felan aman ha eğer bunu takacaksanız a2 sınıfı ehliyet plaka ruhsat trafik nseyir belgesi trafiğe çıkış izin belgesi ve muayeesi yaptırılmaıs gerekiyor eğer bu belgeler eksik olursa birisi dahi direkt trafikden men edilirsiniz
    satan size stmam demez

    trafik kanunu maddesi karayolları kanunu pardon 20 km üzeri hız yapan herşeyi belgeye tabii tutuyor benim 240 watt juno var 36v beslemeli her trafiğe denk geldiğimizde sorgu sual ama polis abilerimiz var emniyet müdürü amiri sağolsunlar yardımcı ldular ismni söylşüyorum geçiyorum ama sizin alırlar haberiniz ola ek aksama giriyor
  • bahsi geçen kiti sitesinden inceledim 50km/h ve 400-1000 watt ehliyete ve motorsiklet hükümlerine tabiidir.

    Konuyla ilgili yeni düzenleme aşağıdaki şekildedir: "MADDE 13 – 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 3 üncü maddesinde yer alan “Otomobil”, “Kamyonet”, “Otobüs”, “Motosiklet”, “Bisiklet” ve “Motorlu bisiklet” tanımları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye “Motorlu taşıt sürücüsü sertifikası”, “Sürücü belgesi” ve “Uluslararası sürücü belgesi” tanımları ile maddenin son fıkrasına “Bu maddedeki tanım ve terimlerle ilgili olarak vergi kanunları hükümleri saklıdır.” cümlesi eklenmiştir. “Otomobil: Yapısı itibarıyla, sürücüsü dahil en fazla dokuz oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu taşıttır.” “Kamyonet: Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıttır. Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir.” “Otobüs: Yolcu taşımacılığında kullanılan, sürücüsü dahil dokuzdan fazla oturma yeri olan motorlu taşıttır. Troleybüsler de bu sınıfa dahildir. Sürücüsü dahil oturma yeri on yediyi aşmayan otobüslere minibüs denir.” “Motosiklet: Azami tasarım hızı 45 km/saatten ve/veya silindir kapasitesi 50 santimetreküpten fazla olan sepetli veya sepetsiz iki veya üç tekerlekli motorlu taşıtlar ve net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı, yük taşımacılığında kullanılanlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz. Bunlardan karoseri yük taşıyabilecek şekilde sandıklı veya özel biçimde yapılmış olan ve yolcu taşımalarında kullanılmayan üç tekerlekli motosikletlere yük motosikleti (triportör) denir.” “Bisiklet: Üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden motorsuz taşıtlardır. Azami sürekli anma gücü 0,25 KW’ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştıktan sonra veya pedal çevrilmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer.” “Motorlu bisiklet (Moped): Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.” “Motorlu taşıt sürücüsü sertifikası: Teorik ve uygulamalı sınavlarda başarı gösteren sürücü adaylarına verilen belgedir.” “Sürücü belgesi: Bu Kanunda belirtilen motorlu araçların sürülmesine yetki veren belgedir.” “Uluslararası sürücü belgesi: İki veya çok taraflı anlaşmalar uyarınca sınıflarına göre araç kullananlara belli süre ile verilen belgedir.”

    www.fibhaber.comhttp://www.fibhaber.com/nevsehir/elektrikli-bisiklete-ehliyet-ve-plaka-zorunlulugu-h22111.html
  • Evet. Tutturduklarına şu anda.
    Adam gibi getiren olmadığı için getiren getiriyor Çin den. Fahiş fiyatlarla burada satmak istiyorlar.
    Burada 10A lik pil fiyatına aliexpres te 25-30A lık piller satılıyor. Yani bu kadar fırsatçılık olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 11 Nisan 2016; 15:34:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biltekcopy

    Merhabalar,
    Bafang 750W sipariş verdim.
    500W ile 750 arasında tork değeri açısından fark yok
    Sadece 500W'da rpm (motor dönüş hızı) 110 - 750 W'da ise 130

    Pil öneri olan var mı 48V'luk Samsun olanları var.. Tüp şeklinde suluk kısmına monteli..


    Merhaba, ben de bafang mid motor sipariş vereceğim. Siz gümrüğe takıldınız mı? Bu konuda bilgi verir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kiti turkiyeden alacağım. pili yurt dışından alacağım. pil tr de çok pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Tüyap'ta Bisiklet Fuarı başlıyormuş. 14-17 Nisan arası. Medyaya hiçbir ilan, duyuru, reklam görmedim. Bisiklet sevgisi nasıl teşvik edilecek bu mantıkla?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osman_goksel

    Ben kiti turkiyeden alacağım. pili yurt dışından alacağım. pil tr de çok pahalı.

    Pilin kendisi ucuz ama yurtdışından kargo ücreti pahalı, kargo sadece 150 dolar. burda 1700 e satılan pili 1300tl ye getirebiliyoruz, ama bozulma durumunda patlarız. risk. o yüzden garanti veren türk firmasından almak mantıklı.
  • devilucifer85 kullanıcısına yanıt
    1100-1600 tl arası fiyata kargo dahil yada kargo içinde olan ama fiyata bir miktar gömülen fiyatlar var. yalnız ufak bir ayrıntı var. pilin kapasitesi 2 katı. yani tr de 48v 10a lik pil 1700 gibi bir fiyata. yurtdışında bu fiyata 48v 20a pil var. kargo dahil. yorumlara bakılıp çok işlem yapan satıcı lardan bence alınabilir.
    istersen özel mesajla seçenekleri seninle paylaşabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 15 Nisan 2016; 20:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam haklısın pil konusu suistimale açık. ama inan satıcı da yok ülkemizde. 48v 20 a pili 450 dolara almak mümkün.yurtdışından getirtirsiniz ancak 6 kg üzerinde olabildiğinden çin postası yerine özel kargolar ile getirtebilirisiniz ki tamamı gümrüklü olur. astarı yüzünü geçebilir. kit konusu da buna benziyor. tek yol var doğrudan uzak doğudan alıp gelmek. geçen sene hongkonga gittim o zamanlar kur 2.60 300 dolara güzel bir kit ve aynı ücrete bataryalar vardı. tabi benim bunlara merakım yeni olmaya başladı. onun dışında kargolatmak akıl karı değil inanın....
  • drfettah D kullanıcısına yanıt
    Doğru. zaten çekincelerim var, 1500 para verip hayal kırıklığına uğramak var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drfettah D kullanıcısına yanıt
    uzakdoğudan kit alsanız bile pili uçağa almayacakları için yanınızda getiremezsiniz aman dikkat

    karadan gelecekseniz sorun yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osman_goksel

    Doğru. zaten çekincelerim var, 1500 para verip hayal kırıklığına uğramak var.

    pil konusunda güvenilir tedarikçi bulduktan sonra sorun olmuyor. örneğin goldenmotor. ama gümrüktü vs. derken pahalıya geliyor ürünler.

    dolayısıyla fiyatlar biraz yüksek ama geçen sene tüm ürünleri sattık hiç kalmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osman_goksel

    Evet. Tutturduklarına şu anda.
    Adam gibi getiren olmadığı için getiren getiriyor Çin den. Fahiş fiyatlarla burada satmak istiyorlar.
    Burada 10A lik pil fiyatına aliexpres te 25-30A lık piller satılıyor. Yani bu kadar fırsatçılık olur.

    söz konusu 48v pillerse bence fahiş fiyat fırsatçılık vs konularında yanılıyorsunuz.

    örneğinde lifepo4 pillerin 25-30a versiyonu zaten olmaz çünkü bu piller 25-30a olduğunda büyük ve ağır oluyor bisiklete montajı imkansız olur. kaldı ki en pahalı pil teknolojisi lifepo4

    sizin gördükleriniz markasız li-ion hücreli pillerdir. riskli ürünler.
  • Golden motoru takip ederim ulkemizde oldukca pahali ancak kombine kit arti pil 500 kusur dolara alinabiliyor. Turk vatandasimiz yine cok ödüyor. Yapacak birsey yok tedarikci az pazar kucuk. Bu arada battery pack olayini evde kendi imkanlarinizla yapmak mumkun. Bekleyelim kiti turkiyeden almak mantikli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drfettah

    Golden motoru takip ederim ulkemizde oldukca pahali ancak kombine kit arti pil 500 kusur dolara alinabiliyor. Turk vatandasimiz yine cok ödüyor. Yapacak birsey yok tedarikci az pazar kucuk. Bu arada battery pack olayini evde kendi imkanlarinizla yapmak mumkun. Bekleyelim kiti turkiyeden almak mantikli.

    Battery pack i evde nasıl yapacağız?
  • muscol kullanıcısına yanıt
    30 a lifepo4 pil istemiyorum zaten. Lifepo4 için 15 a yeter. TR de 10a lifepo4 48v pil 2000 tl.
    Lion alırsam 15-20 A istiyorum.
  • Yapacaginiz pil onemli. Lifepo4lerin 2000tl lityumlarin 1500tl oldugunu dusunursek cok daha ucuz fiyata lityum yada lifepo4 pillerden pack yapmak mumkun. Biraz lehim bilmek yeterli. İnternette bircok yerde battery pack DıY olarak aratirsaniz gerekli malzemeleri temin edip yapabilirsiniz. 48v 10a Lifepo4 pili 250$a maledersiniz. Lityum cok daha ucuza...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drfettah D kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşünüyorsun arkadaşım, Li-ion pilleri baz alacak olursak IMR, ICR, IFR vs. diye 7-8 model var bu pillerde.

    Örnek olarak Panasonic 3,7V 2600mA pil 96 küsür watt üretir. AMA bu verdiği güce kaç dk direnir o önemli. bağzı piller 1 tam gç çkersen 1 dk bayılır kaliteli pillerse bu süreyi 10-15 dk ya çıkarır. Buda fiyatlara yansıyor.

    Mesela ULtrafire diye çin malı bir model var 9600mA olduğu söyleniyor, bu ürün 34 gr civarı samsung yada panasonic pillerin 2600mA leri 45gr civarı


    fiyatlara gelince işe yaramaz piller tane 6-7 TL civarı ama bu iş için kullanabileceğiniz piller tanesi 28-30 tl arası



    PİL toplamayı düşünenler bunları iyice araştırsın
  • Bu pil işi , özellikle yüksek voltaj ve yüksek akım gerektiğinde içinden çıkılmaz hale gelen bir iş. 3.6v 2.35 ah bir li-ion CGR18650D pil, voltajını 3.6'da koruyabilmesi için 1ah maksimum deşarj akımında kullanılmalı, aksi takdirde voltajı düşüyor. Yani bu pilden 50 tane kullanarak yapacağımız bir 36v 11.75ah büyük batarya, yüksek motor akımı (diyelim 11.75 ah) gerektiğinde, (mesela yokuş) asla 36v veremeyecek. Teorik olarak gazı %40'dan fazla açtığınızda, yani yarım gaza vardığınızda voltaj düşmeye başlayacak.

    O yüzden pil seçimi yani deşarj karakteristiği çok önemli. Nikel Metalhidrit şarjlı pillerden LityumFerroFostatPolimer şarjlı pillere evrilen bir üretim ihtiyacının sebebi tam da bu. Yani biri telsiz telefona yeterken, biri elektrik motoruna anca yetebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murathan11 -- 22 Nisan 2016; 14:17:48 >
  • yanlış düşünmek değil, pil işi elbette bilimsellik gerektirir. ancak kendi uygulamalarımda 18650 pillerden monte edebildiğimiz 48v 20a lik güzel bir pack epey işi görecektir. kolay olduğunu söylemek zor ancak kafaya koyulursa yapılamayacak şey yok. burada önemli olan bu pilleri seri paralel bağlayıp takıp gitmek değil. şarj deşarj kontrolünü sağlamak için uygun BMS nin seçimi ve hızlı şarjdan kaçınmak gerekir. lifpo4 piller buradaki son nokta evet ama yurtdışında da gördüğüm halen lityum piller popüler. lityum pillerden samsung 26f güzel bir pil seçimi olur sonra onu Panasonic takip eder. ucuzz pillerde V kaybı daha fazla onu söylemek lazım. neyse konuşacaklarımız buraya yazacaklarımızdan fazla olduğundan daha iyi anlaşılamayabilir. ancak ülkemizde bu işlerin yaygın olmadığı hala kullan at jel akülerle skuter bozması dandik ürünlerin revaşta olduğunu düşünürsek biz biraz anormal algılanabiliriz. burada önemli olan güzel bir montaj (lityum piller ise bağlantıları nikel striplerle puntalanarak) güzel kaliteli piller, uygun şarj ve deşarj sizi en az 500 şarj göütürür.

    herkese selamlar
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.