Şimdi Ara

Elektrikli araçlar ,Hidrojenli araçlar ,Doğalgaz ile çalışan araçlar forumu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Toyota Mirai hidrojen ile çalışan yeni nesil araç ,videosunu izlemediyseniz bakabilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=yHFVnDL0kls&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hidrojenli araç artı eksileri hakkında bir yazı iletiyorum.

    https://tr.euronews.com/next/2022/09/21/yol-ayrimi-hidrojen-yakitli-araclar-elektrikli-araclara-alternatif-olabilir-mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vezir kullanıcısına yanıt
    Link için teşekkürler… ben de hükümetler yatırım ve teşvikleri hidrojene yönlendirmeliler diyordum ama bu yazı kafamı karıştırdı. 100 birim elektriğin ancak 38ni bu araçlar işe çeviriyor anladığım kadarıyla, kalanı üretim, nakliye ve depolama için kullanılıyor. Her halükarda elektriği bir şekilde üretmek gerekiyor. Ya o elektriği direk araçta bataryalarda depolayıp da kullanacağız ya da hidrojen üretiminde kullanıp dokum için saatlerce beklemeyeceğiz. Tüm araçların aynı anda elektriğe geçtiğinde getireceği batarya, şarj ve şebeke sorunlarını düşündüğümüzde hidrojenin de desteklenmesi en azından belli bir süre için daha mantıklı gibi sanki. En azından elektrikli araçlar için şu an var olan sorunlara kalıcı çözümler getirlene kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 23 Ekim 2022; 22:19:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Tüm mesele hidrojenin kg ne kadara mal oldupuyla alakalı .Verim konusundan gidersek hep ters köşe oluruz çünkü her dönüşüm ve taşıma vede depolama ek maliyet ve kayıp demektir.
    Olaya şu şekilde bakılması lazım ,bataryalara bağlı kalmak demek bir kısıtlamayı otomatikman doğuruyor ,belki 10 yıl içinde bataryalarda devrimsel buluş yapılır doldur boşalt süreleri katlanır ,dolum kayıpları azalır vs

    Bunlar sadece satıcıların araçları satarken reklam ve satış rakkamları ile ilgili konulardır. Çünkü görünmeyen yüzünde aldığınız aracın dolum esnasında çıkaracağı sorunlar ile esas olan alt yaoıya harcanacak milyar dolarların bir süre sonra gereksiz kalacağı noktadır .Kullanıcı açısından hidrojen veya elektrik fark etmez ,araç dolumu ve km başı maliyeti düşük ise alıcı kitle anında karar verecektir .

    Ama olaya büyük pencereden bakmak gereklidir .

    Şöyle ki ,

    Yapılacak devasa elektirk altyapısı için büyük bir finans kaynağı gerekli olacaktır bu iş otoyol.ve köprü işini misliyle katlar .Madem kaynaklarımız kısıtlı bu ile hiç başlamamak yada iyi bir finans kaynağınım bulunması lazım .Sonuçta hükümetlerde bu para olmadığı özelleştirilen dağıtım firmalarının da bu yatırımı kendi öz kaynaklarından yapamayacağı için ,bulunacak para büyük bir ihtimal ile dış kaynaklı olacak ve faizine kadar gelecek hükümetlerin sırtına binecek yük demektir .Sonuçta bu yük tüm vatandaşlardan vergiler kanalıyla alınacağı için kendi cebinizi ilgilendirecektir .Devlet kasası dolu olsa bile yapılacak yatırım elektrik fiyatlarına yansıtılacak dolaylı vergi olarak alınacaktır .

    Halbuki hidrojen işi öyle bir şey değildir .Yine olayı küçülterek ev veya hane bazında anlatmaya çalışayım .

    Evlerinizi yazın soğutmak için kışın da ısıtmak için enerji harcıyorsunuz . Bir sistem olsa da yazın günel enerjisinin fazlasını depolayabilseniz ve kışın kullanabilseniz ne güzel olurdu .
    İşte bunu çözecek konu hidrojen enejisi yönetim sistemleridir .

    Yazın güneşten üretilen enerji klimalarda kullanılır ve fazlası hidrojen olarak evin bodrumunda depolayabilirse, kışın bu hidrojen evinizi ısıtarak çözüm olabilir ,fazla hidrojeni ise aracınıza basarak çözüm sağlarsınınız .Eksik hidrojeni deponuza CNG sistemi gibi dışarıdan satın alırsınız .Fazla hidrojenizin de alıcısı olur borsası oluşur ,merkezi çözüm yerine lokal çözümler yaygınlaşır .Burada amaç devlete bilecek yükün azaltılması, cebinizden çıkacak dolaylı vergilerin düşürülmesidir.

    Bu konu bir kere çalışmaya başlasa arazisi olanlar evin çatısından boş site alanlarına kadar hidrojen döngüsünden artı hidrojen biriktirerek ciddi bir kazanç saplayacaktır .Konu madencilik gibi çok hızlıca yayılarak bitcoin işi gibi kitleler için kazanç kapısı olacaktır. Büyük firmalar bu işi kazanca kolaylıkla dönüştürerek hidrojen borsasında ürünlerini pazarlayacaklardır .

    Devlet ise termik santral yapmak yerine ya kendisi büyük işlere soyunacak yada maalesef daha önce başka örneklerde gördüğümüz gibi satuştan birim kg başına vergi alarak ,cebine dolaylı verginin girmesi için bir yol bulacaktır.

    Ne olursa olsun bu yüzyıl bitmeden enerji üretimi maliyeti, yeni enerji üretim yöntemleriyle aşırı ucuzlayacak ve enerji fazlasının depolanması Hidrojen vasıyasıyla olacaktır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 23 Ekim 2022; 22:28:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Birde yeni çıkan araçlar için benzin ile elektirkli aracın şarj işini yapan araçlar var .en başarılı olan çözümler bence de bu tür aracın yanıtını jeneratör şarj için kullanmaktır .Teoride başarılı olabileceğini düşündüğüm bu tür araçları diğer elektrikli araçla karşılaştırmasını yapan güzel bir video linki ekliyorum .En azından parasal olarak kar zarar konusunu kabaca karşılaştırmış olursunuz





    https://www.youtube.com/watch?v=Q5mpy98-iyQ&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 24 Aralık 2022; 12:27:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genelde elektrikli araçların artı yönleri yazılır, maalesef önemli bir risk barındıran lityum bataryaların risklerinden bahseden pek bulunmuyor
    OLDUKÇA yanıcı ve söndürülmesi zor olan bu bataryalar kaza esnasında yangından korumak ve karşıdaki aracı tutuşturabilecek ciddi riskler barındırır.Bu nedenle elektirkli araç alan kişilerin bu riskleri bilmesi gerekiyor .En azından bataryanın yanma durumunda nasıl havayi fişek gibi alev çıkaracağını ,arabada sıkışan kişilerin acil olarak aracını terk etmeleri konusunda bilgilendirilmeleri gerekiyor.
    Bizler genelde LPG li araçların yangınlarına müdahaleleri görüyoruz, aslında itfaiyemizde de bu lityum bataryaların alev alması sonrasında nasıl ve hangi tür köpükler müdahale edilmesi gerekiyor ,illaki tedbir almaları lazımdır .Togg araçlar ve diğer rakipler yollarda çoğaldıkça televizyonlarda kaza yapmış ve yanan araçlar da görülmeye başlayacaktır.

    İlgili bir video var aşağıda ,bilmiyorum link çalışır mı ancak mutlaka izleyip bilgilenelim tedbir alalım,bilinçlenelim.


    https://www.linkedin.com/posts/geri-varga-9098b140_fire-firesafety-battery-activity-7055486614336073729-TKp9?utm_source=share&utm_medium=member_android

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.