Şimdi Ara

Elektrikli araç satışlarında geride kalan Avrupa ülkeleri: Listede Türkiye de var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli araç satışlarında geride kalan Avrupa ülkeleri: Listede Türkiye de var



    Elektrikli araç satışlarının popüler olduğu ülkeler sık sık gündeme geliyor. Bu alanda Çin ipi göğüslerken Avrupa'da ise Norveç, Hollanda ve İsveç gibi ülkeler önde geliyor. Peki elektrikli araç trendini geriden takip eden ülkelerde durum ne?



    Elektrikli araç trendini geç de olsa yakalamaya çalışan ülkelerde, 2012 ve 2021 yılları arasında elektrikli araçların (PHEV* dahil) toplam satışlardaki paylarının incelendiği tabloda İtalya'nın yüzde 9.5 pay ile ilk sırada yer aldığını görüyoruz. İspanya ve Romanya'da ise yaklaşık yüzde 8 pay ile birbirine oldukça yakın.



    Ayrıca Bkz.Makyajlı DS 7 Crossback tanıtıldı: 360 beygirlik hibrit seçenek de listede



    Macaristan ve Yunanistan ikilisinin yüzde 7 pay ile üstlerde yer aldığı tabloda diğer ülkeler yüzde 2 ile yüzde 4 arasında yoğunlaşmış durumda. Listede Türkiye de var ve elektrikli araçların toplam satışlardan elde ettiği yüzde 0.5 pay ile sonuncu sırada yer alıyor. Aşağıdaki tabloda söz konusu ülkelerin durumunu inceleyebilirsiniz:



    Elektrikli araç satışlarında geride kalan Avrupa ülkeleri: Listede Türkiye de var



    Elektrikli araç satışlarının yüksek olduğu ülkelerde bu araçlara yönelik teşvikler uygulanıyor. Ülkemizde ise elektrikli araç çeşitliliği son 2-3 yılda artmaya başlamış olsa bile fiyatlar oldukça yüksek. En ucuz seçenek (otomobil) olan Renault ZOE'nin fiyatı 700 bin TL'nin üzerinde. Buna şarj altyapısının yetersizliği de eklendiğinde elektrikli araçlar ülkemizde pek fazla tercih edil(e)miyor.



    Öte yandan Avrupa'daki satışlarda AB Komisyonu'nun 2035'te otomobil ve hafif ticari araçlardan kaynaklanan CO2 emisyonlarını %100 azaltma planının da etkisi var. Ancak bazı ülke ve kuruluşlar bu plana karşı. Bazıları da tamamen karşı olmasa bile erteleme talep ediyor. Bu konuyla alakalı haberimizi de buradan inceleyebilirsiniz.



    *PHEV: Şarj edilebilir hibrit araç




    Kaynak:https://cleantechnica.com/2022/06/25/ev-market-share-growth-in-16-lagging-european-countries/







  • Herkes gider mersine, biz gömeriz vergiye.

    Herşey çok daha güzel olacak…

  • Avrupa ülkesi değil Ortadoğu ülkesi karıştırmayın

  • Avrupa ülkesi derken?

  • Elektrikli araçtan sıfır vergi alsa devlet yine alamayız bu ülkede bu arabaları paramı bıraktılar cebimizde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir zamanlar forumda dedim ki dışarının hazır olup içeri girmesi için oyalıyorlar o zaman toyota vw vs gibi devler toplu halde girecek bizimkilerde o zamana kadar oyalamakla görevli demiştim... çıkıncada eğer çıkabilir ise alınabilecek bir fiyat olmayacağını da söylemiştim. (çünkü bunlar ters köşeci örn vizesiz avrupa,...) Böyle olmasını istemiyorum ama ingilizlere uzun süreli borçlanıp rusyaya yanaşıyor buna göre amerika yunanistana yanaşıyor vs. garip garip hareketler yapıyorlar. Ben akp ye de yapacağı politikalara da güvenmiyorum mutlaka altından bir zarar çıkıyor. g20den aşağı düşünce zaten o elektrikli aracı çok beklersin. 4ncü dünya ülkesi.. Şahış devletine (şahış şirketi mi burası?) hanedanlık vs ye döndük. Cumhuriyet demeye bin şahit lazım sahte şahitte bulurlar kaset vs her yol var. Bu ne yaw bıktık artık. Kusuyoruz. Yeter illallah yaw ne yönetme isteği varmış be arkadaş uçuruma getirinceye kadar sonra 3ncü dünya savaşına da at kül olalım bari. Önce diz çöktürecek kadar borçlandırıyor sonra ne kalıyor geriye? işte onları izletiyorlar derken bir bakmışsın bir gün savaş çıkmış. Sizinde 100 yıllık planınızında ingiliz işbirliğinizinde cehenneme kadar yolu var. ingiltere arkada amerika ile organize ediyor her işi gidip onlara borçlanıyor unutmuş kurtuluş savaşını sanki yada ingilizler adına intikam alıyor boris'in dedesi Türktü yada osmanlı vatandaşı ing. başbakanı ile iyi anlaşıyorlar (ingiliz muhripleri cemiyeti.. Atatürk bunları anllattı zamanında) neden dedesi kimdi? Ali Kemal.. ingiliz muhripler cemiyeti.. Gençliğe hitabe de neler yazıyordu? işte olanlara bak. yeter gerçekten yeter artık. Gidin ülkeden bırakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 28 Haziran 2022; 04:48:14 >




  • Yazıklar olsun kardeşim Türkiye’nin rakibi Bulgaristan Slovakya Romanya değil! Bizim rakibimiz Cibuti Sudan Yemen Mozambik. Evet rakiplerimiz ciddi bu yüzden daha çok çalışmalıyız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Togg çıksın, görün makam aracını.

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araç satışlarında geride kalan Avrupa ülkeleri: Listede Türkiye de var

  • bir gün çevreci diye tanıtılan bu araçlar en büyük düşman ilan edilecek ama şimdi değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Değişmez tabi 2 devlete 1 kendine olunca olmuyor be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Reno zoe ye 700. 000 TL, dacia dastere 550 000 TL vereceğime at arabası alırım daha iyi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Yazıklar olsun kardeşim Türkiye’nin rakibi Bulgaristan Slovakya Romanya değil! Bizim rakibimiz Cibuti Sudan Yemen Mozambik. Evet rakiplerimiz ciddi bu yüzden daha çok çalışmalıyız.
    İşte ters köşe.
    Ama düpedüz göstermiş...
    Gerçekleri...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • %526416546843523165 ÖTV olmasa alınır aslında

  • zamanında devrim arabısına yapılmasaydı hainlik şimdi biz de üst sıradaydık milletin kıllık kıyafeti ile sarığu cübbesi ile uğraştılar izindeyiz diyip ülkeyi geri bırakıp amerikaya bağımlı bıraktılar biz ne zaman bu ülke için iyi birşeyler yapsak geri kalmış kafalar engellemeye çalışıyor 2023 Güçlü bir türkiye için emin adımlarla gidiyoruz bunu durduramayacaklar inşAllah

  • Araba almak bir yana, elektrik faturası fazla gelmesin diye fırında yemek pişiremeyen bir ülke olduk..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye Avrupa ülkesidir. Boşuna demagoji yapmayın.

    Listede PHEV'lere yer verilirken HEV'lere yer verilmemiş. Devlet teşviki ile çok sayıda Corolla Hibrit satıldı bu ülkede.

    Listeyi etkileyen EV, PHEV araçlar, adetler... Listede bulunan diğer ülkelere göre bizim ülkemize daha az adet ve çeşitlerde geldiği aşikar...

    Tüm bileşenleri reaksiyona sokun. Yani sadece ekonomi ve alım gücü tarafından bakmayın. Kendinizi kandırırsınız...

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Siz kendinizi kandırmışsınız. Bize gerek kalmamış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elektrikli araçlara gerçekten fark edecek bir vergi avantajı olmadıktan sonra gerisi hikaye, tüm otomotiv sektöründe vergiler azalmalı da neyse..

  • Ucuz da bizmi almadık !

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.