|
Elektrik, su ve interneti tek yapıda: Hayallerdeki akıllı yaşam ünitesi gerçek oldu
-
-
Şuna şu parayı verenin aklına şaşarım...
-
TR'de boyle bir arsa bulup ev koymak imkansiz cunku imar yoksa her sekil yosssssahhhh
Imar olan yerde de zaten altyapi var bu sansli yabancilar icin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
sana gore bir sey degil zaten ama mesela ben oyle bir yer bulsydim alir miydim? almazdim.. gerek yok cunku, normal gunes paneli, kuyu, hidrofor falan zaten is gorurdu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Mart 2026; 18:54:48 >
vaatler !
-
Bunu 20 yıla yakın mesleki geçmişime dayanarak söyledim, amacı vs bir yana dursun böyle bir şeye 35k$ vermek akıl tutulmasıdır NET!
Ayrıca tanımadığınız birisine "sen" demezsiniz, görgü bunu gerektirir saygıdeğer kardeşim.
_____________________________ -
Tam bizim hobi bahçeleri için enfes diyecektim
Fiyatı gördüm
Boyle bir sey yok, siz hitabi artik resmi dairelerde kullaniliyor, demode bir hitap ve cok komik bence
your highness diyelim istersen :D
Benim de 2020 yılında böyle bir projem vardı, ilham olarak Boxabl Amerikan menşeili bir startuptan almıştım. Ona da bakmanızı öneririm, Elon musk dahil birçok kişi o platformları kullanıyor.
Benimkinin tasarımı orta asya Türk boylarının çadırlarından ilham alıyordu dairesel olan bu yapı birbirind pal peteği gibi bağlanıyor ve 3+1 istense de yapılıyor. Her. Birinin alanı Klumper gibi 7 m2 değil, 20 m2 ye kadar hatta daha büyük yapılabiliyor bunun için çatı tonoz kubbe mimarisi doğal bambu ve kenevir lifleri ile güçlendirildiği için geniş açıklık, yüksek tavan ile ferah bir yaşam alanı sağlıyor.
Burada ki gibi banyoda kullanılan suyu, tuvalette kullanarak suyu verimli kulanıyor (bunu aslında yıllar önce japonyayı tanıtan bir. YouTuberın videosun da görmüştüm. )
Projede maalesef fon bulamadığı için askıya alındı. Aslında deprem öncesinde sunulan bu PoC projesi aslında deprem ile ne kadarda elzem olduğunu ispatladı.
Son olarak üretim maliyeti 500-700 bin TL, satış fiyatı ise 1.2 milyon TL olarak planlandı. Yani 25-30 bin dolar arası...
Keşke fon bulabilsekte yapabilsek... Nasip işte...
-
Tesla Tiny House akıllı ev 10k usd ye daha mantıklı bu sene satışa çıkacak üstelik 75 m2.Bu ucube 7 m2 lik şeye kim 40k usd verir ki

_____________________________ -
Benim de bir uluslararası bir projem vardı ve yatırımcı ve yatırım kurumlarından ön dönüş almıştım, belki sizi projeye de yardım edebilirim, 0 542 196 49 03 numarasına WhatsApp mesajı yollayın, her zaman girmem uygulamaya ama girdiğim gün size cevap yazacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emreerd1010 -- 22 Mart 2026; 08:05:18 >
-
Kendi kendine yetebilen evler için şehirlerin müstakil evlerden oluşan yatay mimariye geçmesi gerekiyor. Türkiye deprem bölgesi ve enerji sıkıntısı olmasına rağmen maalesef dikey mimari ile şehirler tasarlıyor. Bu son derece yanlış. Japonya arazisi olmadığı için zorunlu olarak dikey mimariyi tercih ediyor. Türkiye'nin ise uçsuz bucaksız arazisi var ve buna rağmen şehirlerini yanlış tasarlayıp dikey mimaride inat ediyor.
Dikey mimarinin tercih edilmesinin sebebi yer yokluğu değil, işlevsellik ve ekonomik verimlilik. Türkiye'nin nüfusu 90m desen, hane başına 3 kişiden 30m hane var desen, her hane 100m2 diyelim. 100m2 de bahçe koy. 100m2 yol, 100m2 kamu binaları, 400m2 olur, hadi olsun hane başına 500m2. Bütün nüfusu hane başına 500m2 den müstakil evde oturtmak için gerek duyulan arazi 15bin M2, ülkenin toplam yüzölçümü 700bin m2den fazla. Japonya için bile devede kulak bir alan. Ama nüfusu geniş alana yayınca ulaşım, güvenlik, vs kamu hizmetlerine çok daha fazla kaynak gerekiyor ki biz şu anki sıkışık duzenli şehirlere bile bunları doğru düzgün veremiyoruz.
Saçma, gereksiz, kullanışsız. Yapıya entegre edilemez, tuvalet duş için dışarı çıkmaya ne gerek var. Sadece alt yapı sağlayan daha kompakt sistem olabilir. Böyle projeler genelde yatırım hırsızlığı ya da hayalperestler yüzünden oluyor.
-
Gzl
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Fırtınalı 🌊 havada yıldırım ⚡️ şimşek çekebilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
İnsAllah olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yahu şehirlerimizin sıkışık olması zaten dikey mimari tercih etmemiz yüzünden. Şehirleri müstakil evler ile araziye yayarsak bu sıkışıklık biter. Alt yapıyı da bir zahmet götürsün ilgili kurumlar. Ne için vergi veriyor bu millet. Müstakil evde yaşamayı en çok hak eden milletlerden biriyiz.
Teknolojinin gözünü seveyim.
Benzer içerikler
- whatsapp liquid glass
- kalplerin anlamı
- whatsapp bildirim gelmiyor
- whatsapp biyografi sözleri
- instagram siyah tema
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt