Şimdi Ara

Elektrik kesintisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc açıkken elektrik kesilince hdd ye bir zarar gelirmi fiziki olarak arkadaşlar bilen varmı acaba?

• evet olabilir!!

özellikle HDD işlem yaparken elektrik kesilirse fiziksel hasarlar meydana gelebilir!!!
  • Evet kesinlikle hasar gelir.. Hatta bu yüzden çok arkadaşımın başı yandı..
  • bende yaklaşık 40-50 defa kesildi geldi hdd de herhangi bir durum yok çok farklı programlarla test ettim hdd yi.
    nasıl zarar gelir ayrıntı açıklayabilecek varmı?
  • Olabilme şansı var ana bana hiç olmadı bugüne kadar
  • Zarar hemen de oluşabilir belli bir süre geçtikten sonra da ama kesin olan zarar verdiğidir.Elektrik kesildiğinde işlem yapan bir HDD'nin ömrü çok kısalır ve kafa atmaya başlar eğer sürekli oluyorsa bu durum.En iyisi bilgisayarı kapatana kadar çalıştıracak bir Ups almak.Hem bu kesintiler sadece HDD'ye değil anakarta da büyük zararlar verebiliyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ravers

quote:

Orjinalden alıntı: EteRn@ll

Zarar hemen de oluşabilir belli bir süre geçtikten sonra da ama kesin olan zarar verdiğidir.Elektrik kesildiğinde işlem yapan bir HDD'nin ömrü çok kısalır ve kafa atmaya başlar eğer sürekli oluyorsa bu durum.En iyisi bilgisayarı kapatana kadar çalıştıracak bir Ups almak.Hem bu kesintiler sadece HDD'ye değil anakarta da büyük zararlar verebiliyor...

işkembeden sallama neden borda zarar versin saçma ayrıntılı bilgin varsa söyle.

Bak arkadaşım önce üslubunu düzelt ondan sonra cevap yaz burda senin gibilere yardımcı olanda hata zaten.Git psu'nun açma kapama düğmesiyle kapat sen bilgisayarını

Kimlerle uğraşıyoruz ya iyice zıvanadan çıktı bu forum da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 20 Aralık 2006; 13:33:59 >

• hem soru soruyor hemde milleti azarlıyorsun,

valla helal olsun!!!

başka söze gerek yok!!!
  • fazla bir zararı yoktur hatta yok bile denebilir
    ona bakarsanız bilgisayar kapanırken de hdd çalışıyor ve komutlar kesilince elektrik kesilip hd de çalışamaz hale gelir yani kapanır
    bazılar KESİNLİKLE hasar gelir demiş, böyle bir şey yok, hasar alan hdd varsa sorun sizin bilgisayarınızın bileşenlerindedir
  • güc kaynagı al soru işareti kalmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozee2505

hem soru soruyor hemde milleti azarlıyorsun,

valla helal olsun!!!

başka söze gerek yok!!!

+1907
  • hdd okuma kafaları ısıklar gidince hdd içindeki plakaların üzerine düşer bu düşüslerin yüzünden hdd etkilenir ve o düştüğü yer de çızıklar meydana gelir ve oraya bilgi yazılamaz
  • arkadaş öyle hemen ban çekmekle olmuyor bu işler bildiğini teknik olarak açıklayıp konuşacaksın hadi diyelim hdd pc açıkken üstelik işlem yaparken okuyucu kafa hdd nin üstünde olduğu için hatta ani akım kesildiği için kafa plakaya çarptı diyelim normalde bilgisayarı kapat dediğimiz zaman okuyucu-yazıcı kafa kendini park konumuna alır sonra kapanır bunları iyi biliyorum ban cı arkadaşlar.
    şunu sallamk olmaz bord gibi hareketli parça barındırmayan elektronik devreler neden zarar görsün elektrik kesintisinde evinde tv yidemi tv yi kapat diye bir tuşla kapatıyon pc gibi ayrıca derse verir gibi cevap vermicen önce bildiğini hatta tecrübe ile sabit bilgini anlatacaksın.
    diğer cevaplayan arkadaşlar sözüm size değil bilgiçlikle geçinen ban cı ezbercilere...asıl size

• quote:

Orjinalden alıntı: ravers

arkadaş öyle hemen ban çekmekle olmuyor bu işler bildiğini teknik olarak açıklayıp konuşacaksın hadi diyelim hdd pc açıkken üstelik işlem yaparken okuyucu kafa hdd nin üstünde olduğu için hatta ani akım kesildiği için kafa plakaya çarptı diyelim normalde bilgisayarı kapat dediğimiz zaman okuyucu-yazıcı kafa kendini park konumuna alır sonra kapanır bunları iyi biliyorum ban cı arkadaşlar.
    şunu sallamk olmaz bord gibi hareketli parça barındırmayan elektronik devreler neden zarar görsün elektrik kesintisinde evinde tv yidemi tv yi kapat diye bir tuşla kapatıyon pc gibi ayrıca derse verir gibi cevap vermicen önce bildiğini hatta tecrübe ile sabit bilgini anlatacaksın.
    diğer cevaplayan arkadaşlar sözüm size değil bilgiçlikle geçinen ban cı ezbercilere...asıl size

Hala aynı üslupla konuşuyorsun hala . Yardımcı olmak isteyen kişilerin bilgisi yanlış olsa bile kimse bu uslüpta cevaplanmayı hak etmez.

Bunun yanında ani elektrik kesintileri tüm elektronik parçaları etkileyebilir psu kaliteli değilse.

• @ ravers

bu topiği açamaktaki amacını anlamış değilim!!!

hem bişey olur mu diye soru soruyorsun hemde benimkilere 40-50 defa elektrik kesilmesine rağmen bişey olmadı diyorsun!!!
    arkadaşımızın biri dikkatli ol anakartın da yanabilir diyor!!!!

sen resmen hakaret ediyorsun yaww!!!!

ben kendi gözlerimle gördüm elektrik kesintisinden kafa atan HDDler ve yanan anakartlar !!!

birşeyi iyi bilmelisin ki elektronik veya elektrikle çalışan her alet ani elektrik kesilmeleri sonucu risk altında kalırlar!!!

bozulur veya bozulmaz o şansa kalmış!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

fazla bir zararı yoktur hatta yok bile denebilir
    ona bakarsanız bilgisayar kapanırken de hdd çalışıyor ve komutlar kesilince elektrik kesilip hd de çalışamaz hale gelir yani kapanır
    bazılar KESİNLİKLE hasar gelir demiş, böyle bir şey yok, hasar alan hdd varsa sorun sizin bilgisayarınızın bileşenlerindedir

Bu mesajı konuyu açan arkadaşı bilgilendirmek için yazmıyorum sadece yanlış bilgi veriyorsun onu düzeltmek için yazıyorum!!

Yukarıda @abdullah90 güzel bir şekilde açıklamış.Bu kafalar windows kapanırken zarar görmemeleri için kendilerini kapanma pozisyonuna alırlar...

Anakartta ise kalitesiz bir psu ile anakarta gelen akım,voltaj düşüp çıkmalarında ve elektrik kesintilerinde anakartın üzerindeki transistörlere zarar verebilir..

Üslubunda ısrar eden arkadaşa da tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 20 Aralık 2006; 21:14:24 >

• [Deleted by Admins]
  • Şans işi olabilirde olmayabilirde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.