Şimdi Ara

Elektrik kesilip gelmesi ve ekran kartı bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Dün 30 saniye süreli elektrik kesildi. Tabi kesildiğinde bilgisayar açıktı. Geldikten sonra açmaya çalıştığımda ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Tüm fanlar çalışıyor fakat görüntü yok ve bi ilerleme de yok tabi. Bu bazen olurdu eski elektrik kesilmelerinde de. Prizden güç kablosunu çekip bir süre bekledim, bir işe yaramadı. Ben de daha sonra eski ekran kartımı takınca PC açıldı. Dedim demek ekran kartındaymış sorun.

Sorum ise şu:
    PC açıkken elektrik gitmesi ekran kartını ne kadar etkilemiştir, yani ne bozulmuş olabilir, kart toptan gitmiştir büyük ihtimal ama yine de sorun belli bir noktada mıdır diye merak ettim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Bu arada kart Leadtek AGP 6600GT. Çok matah bir kart değil ama idare amaçlı kullanıyordum şu anda da MX440 takılı durum daha kötü :)

• Kartın üzerine bir bakın devre elemenlarında fiziksel yanma gibi bir durum var mı diye .

PSN: emre42 (Tekken6 , MidnightClub LA, MotorStorm P.R.)
  • görüntü gelmemesinin tek nedeni ekran kartı olamaz. güvenebileceğiniz ehil bir bilgisayar tamircisine götürün

EVOLV
  • quote:

Orijinalden alıntı: *absolut*

görüntü gelmemesinin tek nedeni ekran kartı olamaz. güvenebileceğiniz ehil bir bilgisayar tamircisine götürün

Eski ekran kartım ve başka bir ekran kartı kullanınca PC çalışıyor. Yani sorun ekran kartında o kesin. Benim sorduğum neden görüntü gelmiyor değil, yine de teşekkürler.
  • Benzer bir durumu ben de 2-3 gün önce yaşadım. Benim kartım da sizinkinin aynısı. Eski karta kaldık. İlginç bir rastlantı olmuş doğrusu. Oysa ne güzel idare ediyorduk emektarla :) Karta ne olduğu konusunda en ufak bir fikrim yok. Galiba kesintisiz güç kaynağı edinmek ya da en azından şu voltaj korumalı prizlerden kullanmak gerek.

Orijinalden alıntı: alito

kaliteli güç kaynağı kullanırsanız bu tür sorunları yaşamazsınız kaliteli güç kaynakları voltaj koruması v.s gibi özelliklere sahiptir ve bu tür durumları en aza indirir.

arkadaşa aynen katılıyorum bazen elektrikler saniyelik kesilip geliyor benim pc hiç kapanmadan çalışmaya devam edebiliyor.. psu 1000w silverstone ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kaliteli güç kaynağı kullanırsanız bu tür sorunları yaşamazsınız kaliteli güç kaynakları voltaj koruması v.s gibi özelliklere sahiptir ve bu tür durumları en aza indirir.

Doğrudur. Sistemin en önemli parçalarından biri güç kaynağı. Çoğu kez gözardı edilir. Benim PS, 400w 'lık bir Thermaltake. Buradan PS nin tek başına yeterli olmadığı sonucunu çıkartabiliriz.
  • dahasıda var kaliteli güç kaynağınız yoksa anakartınızın arkasını çevirin ve dikkatlice bakın. bazı yerlerinde sararmış bölümler göreceksiniz bu bölümler kalitesiz güç kaynağından dolayı dengesiz akım sonucu çok fazla ısınan bölümleri temsil eder. anakartınız çalışıyor olsa bile fazla ömrünün kalmadığına işaret eder fakat kaliteli bir güç kaynağınız varsa anakartnızın arkasında bu tür sararmış bölümler göremezsiniz o yüzden size tavsiyem herzaman kaliteli yani benimsenmiş markalardan psu kullanmanızdır.

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

quote:

arkadaşa aynen katılıyorum bazen elektrikler saniyelik kesilip geliyor benim pc hiç kapanmadan çalışmaya devam edebiliyor.. psu 1000w silverstone ..

kaliteli birçok psu da durum bu sekilde
    Bilgisayarımı 2003 yılında topladım ve o zamandan beri yamama şeklinde bikaç parça değişti fakat anakart hala aynı. Anakart MSI KT4V. PSU ise ekran kartımı 2005 yılında 6600GT alınca değiştirdiğim Aspire marka 550W olduğunu söyleyen bir PSU. Çok matah birşey olmamakla birlikte sorun da yaşatmadı bugüne kadar. Bilgisayarı neredeyse 2006'dan beri 7/24 açık tutuyorum. Çok elektrik kesilmesi yaşadı doğal olarak. Artık yakında bilgisayarı toptan değiştireceğim zaten. Anakartta alito'nun dediği şekilde sorunlar olacağını sanmıyorum fakat zaten dediğim gibi yakın zamanda değiştirirken yine de kontrol edeceğim. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki anakartta ısınma diye bir olay kesinlikle olmadığından eminim. Voltajlar ve sıcaklıklar tarafımdan sürekli kontrol ediliyor ve bunların ikisiyle de alakalı bir sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: johnny

toplu bir cevap yazıyım. İlk olarak bozulan ekran kartında fiziksel olarak bir sorun gözükmüyor. Yani yanık filan yok üzerinde.
    Bilgisayarımı 2003 yılında topladım ve o zamandan beri yamama şeklinde bikaç parça değişti fakat anakart hala aynı. Anakart MSI KT4V. PSU ise ekran kartımı 2005 yılında 6600GT alınca değiştirdiğim Aspire marka 550W olduğunu söyleyen bir PSU. Çok matah birşey olmamakla birlikte sorun da yaşatmadı bugüne kadar. Bilgisayarı neredeyse 2006'dan beri 7/24 açık tutuyorum. Çok elektrik kesilmesi yaşadı doğal olarak. Artık yakında bilgisayarı toptan değiştireceğim zaten. Anakartta alito'nun dediği şekilde sorunlar olacağını sanmıyorum fakat zaten dediğim gibi yakın zamanda değiştirirken yine de kontrol edeceğim. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki anakartta ısınma diye bir olay kesinlikle olmadığından eminim. Voltajlar ve sıcaklıklar tarafımdan sürekli kontrol ediliyor ve bunların ikisiyle de alakalı bir sorun yok.

anladığım kadarı ile kullandığın psu iyi bir psu değil anakartı değişeceğin zaman alt kısmına göz gezdir. kısa süreli voltaj dalgalanmalarından (elektrikler kesilince ve gelince daha çok olur) anakartının arka tarafında bazı yüzeylerde sarımtırak bölgeler olduğunu göreceksin. bu anakartının bozulduğu anlamına gelmiyor ama üzerindeki elemanların voltaj dalgalanmalarından etkilendiğini ve eskidiğini gösteriyor. zaten görünce anlarsın

not: oyun oynarken yani ekran kartın ve işlemcin psu yu sömürürken voltaj değerlerine bak bu psu nun neler yapabildiğini gösteren daha stabil bir test olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 15 Kasım 2009; 4:29:45 >

• Arkadaşlar bana da olmuştu aynısı 2 kere falan elektrik gitti. Ekran gelmedi. dedim ekran kartı gitti.reset falan attım sistem kendisine geldi.Bu arada psu coolermaster 600 watt ekran kartı hd 4890.

Orijinalden alıntı: rikimaru

güç kaynaağı şart..

aynen dostum benimde elektirik yüzünden daha önce dilim yandı odad 3 tane ups var şimdi lcd tv bi ups te pc bir ups te anfim ayrı bir ups te şimdi içim rahat istedikleri kadar kessinler voltajı fazla versinler :D
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.