< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Kemal Unakıtan tayfası babalar gibi satmasaydı ne durumda olurduk acaba. Millet belli bir süre avm, komşuda neyim filan zaman öldürecek herhalde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 3 Ekim 2025; 15:26:0 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 3 Ekim 2025; 16:01:14 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
Halen camiye giden varmı. Cenazeden cenazeye valla. Tuvalet için bile gitmiyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
5000 kw limiti geldiğinde "normal ev o kadar kullanmaz çok kullanan çok ödesin" diye destek olanlara katlamalı fatura şoku. Akdeniz'de ege'de klimayla evini ısıtan soğutan kışın elektrik şofben kullananları unutarak 5000 kw ile elektrikli araç şarj ediyorlar ödesinler diye ukalalık yapıyorlardı sıra onlara da geldi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Ekim 2025; 0:32:7 > |
|
Yazın en sıcak 3 ayı haziran, temmuz ve ağustos faturalarıma baktım şimdi. 4 haziran 5 temmuz arası: 504 kwh. 1640 TL. 5 temmuz 7 ağustos arası: 602 kwh. 2000 TL. 7 ağustos 3 eylül arası: 425 kwh. 1370 TL. Bu en sıcak 3 ayda eve gelen faturalar. 1 buzdolabı, 1 derin dondurucu, 1 sebil, 2 tane 12'lik klima hep çalışan cihazlar. Özellikte temmuz ayı cehennem gibi geçti İzmir'de ve klimalar hiç susmadı, üstüne 2 tane vantilatör çalıştı. Nisan, mayıs, ekim ve kasım toplam 4 ay hiçbir şey çalışmıyor. Yani ne ısınma ne soğutma. Bu 4 ay tüketim çok düşüyor. Açtım baktım 5 nisan 7 mayıs arası 32 günlük tüketim 224 kwh ve 580 TL fatura gelmiş. Geçen yıl toplam 3802 kwh tüketim sağlamışım. Yaz ayları yüksek tüketim oluyor herkes gibi. Mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında yüksek tüketim oluyor. Kalan 7 ay ortalama 240-250 kwh tüketim olmuş. Dediğim gibi ısınma doğalgaz olduğu için 3 ay doğalgaz yüksek geliyor kalan 4 ay zaten kimsenin ne ısıtma ne soğutma kullanmadığı 4 ay. 7 ay için 1750 kwh tüketim, yazın 5 ay için 2050 kwh tüketim yapmışım. Toplam 3800 kwh geçen yıl tüketim. Günde ortalama 10 kwh tüketim geçen sene ile aynı gidiyor. Bu sene de 3800-4000 arası olacak demektir. Şimdi ben ısınma kısmında yüksek tüketim yapan bir tüketiciyim. 2 klima ve 2 dolap ve bir sebil yazın çok tüketiyor haliyle. Lakin ben sadece soğuma için yüksek tüketim yaptığım halde yılda 3800 kwh tüketiyorum. Peki 4 sene önce doğalgaz gelmeden ne yapıyorduk? Evet 2 oda klima 1 oda ufo ile ısınıyordu. İzmir için konuşuyorum, doğalgaz bize çok geç gelen bir şey. Erzurum'a doğalgaz İzmir'den 10 sene önce doğalgaz geldiği için ve artık kömürle uğraşılmadığı için 4 5 sene klima ile idare ettik. Ve 2 klima + ufo ile acayip sağlam fatura geliyordu. Şimdi bu kadar uzun yazdım ama böyle tüketime bağlı ücretlendirmelerde kim ne kadar tükettiğini yazmadan şu bu deyince bir anlamı olmuyor. Ne tükettin ne ödedin önemli. Bu şekilde sadece soğutma için yüksek tüketim bile 4000 kwh bandına yaklaşıyor. Kotanın % 80'ine geliyor. Bildiğiniz gibi klimalarda ısıtma her zaman soğutmadan çok yakar. Bir de elektrikli ısıtıcı varsa hele, aman aman o yandı. 3 klima kadar tüketiyor elektrikli ısıtıcılar. Bu insanlar ne yapacak? Haşırt diye % 50 zamlı ödeyecek tüm yılı değil mi? Aslında akıllı makineler. Yani şubat ayında gelen faturada 800 kwh görünce bunun ısınmadan kaynaklı olduğunu çok basit tespit ederler. Evde doğalgaz yok bu durumda ısınma için harcandığı belli. Bakıyoruz kasım faturası 300 kwh. Demek ki elektrikli araç ya da ticari amaçla tüketim yapmamış. Tabi istese yaparlar. Amaç istemek. Bakın bu bana etki etmeyen bir durum. Aslında ilgilendirmiyor beni. Zira ben sınıra yakın değilim. Isınmayı elektrikle yapmayan kimse yakın değil zaten. Ama % 5 bile olsa, % 3 bile olsa, % 1 bile olsa, bak yüzde değil 5 kişi bile olsa bu yüzden mağdur olan onun için de bir şeyler yapılmalı. Demokrasi çoğunluğun dediğidir lakin tüm bireylerin aynı haklara sahip olmasıdır. Evet çoğunluk ne derse o olur, başkalarının haklarını gaspetmedikçe. Umarım bu çok çok az sayıda bile olsa mağdur olacaklar için de bir yöntem bir an önce bulunur. İyilik bir başkasının canını yakmasın. |
|
|
1. Elektrik ve doğalgazda kademe limitleri genel bir rakamla değil, illerin (hatta ilçelerin) iklim koşullarına göre tek tek belirlenmeli. 2. Abonelerin kademe limitini aşıp aşmadığı aylık tüketim miktarına göre değil, son 12 ayın tüketim miktarı toplamına göre hesaplanmalı. |
|
|
milletin işi tıkırında bakma sen cav cuv yaptığına . milletin cebine dokunsun anında indirirler adamı . |
|