Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Mühendisliği vs. Bilgisayar Mühendisliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. 2019 yılında YKS'ye girecek öğrencilerden birisiyim. Ailem ve öğretmenlerim benden derece bekliyorlar, ki şu ana kadar da derslerim hep iyi oldu. Bu yüzden de istediğim üniversiteler Koç, Boğaziçi, Bilkent ya da ODTÜ gibi üniversiteler. Ama hangi mühendisliği istediğim konusunda kararsızım.

    Benim amacım teknolojinin, bilimin içinde olmak; sürekli araştırmak, yeni şeyler öğrenmek. EEM ve Bilgisayar Mühendisliği inovasyona çok açık bölümler olduğu için bu 2 bölüm arasında kaldım. Benim ilgim bir AVM'nin ışıklandırılması ya da bir şehirin elektrik dağıtımını yapmak değil aslında. Daha çok elektronik kartlarla, kablosuz elektrik gibi projelerle, sanal gerçeklik gözlüğüyle, makinelerin içindeki gömülü yazılımlarla vs uğraşmak istiyorum. Bu saydıklarım sanırım hem elektroniğe hem bilgisayara/yazılıma giriyor. Bölümler hakkında çok bilgi sahibi de değilim aslında. Ama şuna eminim ki para kazanmak ya da iş bulmak istemiyorum, bir şeyler üretmek ve bir şeyler keşfetmek istiyorum. Sizce hangi mühendislik alanını seçmeliyim?

    (Eğer Koç Üniversitesi'ni kazanabilirsem EEM&Bilgisayar çift anadal yapmak istiyorum ama diğer üniversitelerde böyle bir imkan yok sanırım.)







  • up up up
  • ++
  • up up up
  • Birincisi, mesela şu google gözlüğüne gelelim. Sana o işin çok küçük bir parçasını verirler, iki diplomayla işe alınmazsın, bir diploman geçerlidir ve kendini hangi yönde geliştirdiğin önemlidir, yani çap yaptın diyelim. Bilgisayara daha çok önem verdin, oradan işe gireceksin %95 ihtimalle. Bilgisayarla endüstri-işletme-ekonomi-matematik-fizik gibi bölümler işe yarayabilir. Elektrik elektronikle fizik-matematik gibi bölümler işe yarayabilir. Youtubeda mit nin harvard ın course ları var, öğrenciler projelerini paylaşıyor. İzleyip hangisini daha çok sevdiğini kapabilirsin. Ben de hala kararsızım bu arada, bu iki dalın yanında bir de makine var hem de :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • izledim de biraz sanırım eem daha baskın gibi ama elektronik kartlarda falan eem in yanında falan yazılım bilmek de lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem bilgisayar mühendisliğini seçmen. Donanım alanında ilerlemek istiyorsun sanırsam. Elektrik mühendisliği bunu tam olarak karşılamıyor yani donanımı iyi öğrenirsin ama yazılım konusunda sıkıntı yaşarsın. İyi bir üniye girersen zaten orda kendini geliştirmek istediğin alanda geliştirebilirsin. Birçok kurs klüp felan olacaktır kendini geliştirmek istediğin bölüm ile ilgili. İtü ottü boğaziçi gibi üniversitelerde bilgisayar müh ders müfredatı aynı olmuyor.Bazıları yazılım bazıları donanım ağırlıklı. Hocalarının uzmanlık alanları farklı oluyor. Sende buna göre bir seçim yaparsın yani sanal gerçeklikte doktora yapmış bir hocayı tercih edersin. Veya ilerde fikrin değişir yazılıma yönelmek istersin. Şuanki önceliğin olabildiğince yüksek bir derece yapmak olsun. Birde sıralama hedefin olsun malum bu bölümlerin sıralamaları da yüksek. Umarım başarırsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.