Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Mühendisliği İş imkanları ve maaşları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
13.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Sizlere benimde öğrenimini Harran üniversitesinde gördüğüm ve henüz 2.sınıf öğrencisi olduğum elektrik elektronik mühendisliği bölümü hakkında genel bilgi vereceğim öncelikle elektrik elektronik mühendisliği hakkında kısaca bili vereyim.
    Elektrik elektronik mühendisliği sayısalcılar için kazanılması kolay ancak okunması en zor bölümlerin başında geliyor elektrik elektronik mühendisliği çok ağır elektronik ve fizik dersleri içermekle beraber bu bölümü okuyan arkadaşlardan derslerin zorluğu hakkında sürekli şikayet alıyorum ancak elektrik elektronik mühendisliğinin kendini geliştirilmesi sonucunda çok iyi yerlerde çalışma imkanı bulabileceğiniz bir bölümdür diyebiliriz.
    Elektrik elektronik mühendisliği bugün küdeki en tanınmış mühendislik dallarından bir tanesidir. Şimdiki günlerde çok Popüler bir mühendislik dalı olan elektrik elektronik mühendisliğinin çalışma alanları çok geniştir. Hemen anında her fabrikada vazife alabilmekte olan elektrik – elektronik mühendislerinin engel oluri özel sektörde çoktan açıktır. Kendilerini ilerleten kafayaran ve yfaaliyetleri çok olan elektrik elektronik mühendislerinin maaşları da bu miktarda yükselmektedir. Bir fabrikada işe başlayacak olan elektrik elektronik mühendisliği maaşları 1500 – 4000+ TL arasında farklılık göstermektedir. İşe ilk girişte 1500 TL kazanan bir elektrik elektronik mühendisi buradaki deneyimi, yabancı dili ve başka artıları ile maaşını da yüksek miktarlara çekmeyi kafayaracaktır. Elektrik elektronik mühendisi olan şahıslar birçok alanda kendilerini geliştirerek kazançlarını çoktan artırabilirler. İş aleminde önü çoktan açık olan bu bireylerin beli bir vakitten sonra yöneticilik pozisyonuna gelmeleriyle maaşları da çok üst seviyeye çıkabilmektedir.
    Gerektiğinde proje bazlı da çalışabilmekte olan elektrik elektronik mühendisleri, çalıştıkları kurumun durumune ve kendi yfaaliyetlerine bağlı olarak 3000 TL üstünde maaş kazanabilirler. Bu noktada çalışılacağınız kurumun da ilgiyle seçilmesi tabi iki yararnızadır. Tabi iş amacıyla seçici olmak amacıyla lüzumlu donanımlara ve niteliklere sahipseniz. Elektrik elektronik mühendisleri Kamu personeli seçme s imtihanlarına girerek kamu bölümünde da iyi yerlerde hizmet sunabilcektedirler. Kamu sektörüne ise başlangıç adımında ortalama 2700 TL ile iş başı yapan elektrik elektronik mühendisliği maaşları eş ve çocuk durumu, yabancı dil tazminatı, yüksek lisans eğitimi, unvanı gibi hallerle farklılık göstermektedir. Özel sektörde deney durumun ne kadar çok ise maaş durumunda ona göre biçimenir, ve bu drumum kamu pazarındaki eğitim ve nitelik bilgi kapasitesine denk düşmektedir. Fakat kamu sektörü başlangıçta her ne özel sektöre göre daha çok maaş versede; özel sektörde vakit amacıylade kazabileceğiniz deney ile kazanılacak olan maaş da çok daha sık yükselir. Şuan bubugünküde çok büyük kurumsal markalardaki elektrik elektronik mühendisliği maaşları deney vakitleri arttıkça ve unvan kazanıldıkça 10000 TL’nin üstüne bile çıkabilmektedir. Telekom, Türk Kablo, TRT,TEK gibi büyük özel ya da devlet kurumlarının da maaşları da vakit amacıylade çoktan yükselmektedirler. Kit’ler elektrik elektronik mezunlarına iş açarken; herkezin bildiği üzere mülakatlar ile mühendisleri alabilmektedir. Kit’ler de başlangıç olarak 2700 TL ve üstünde maaş karşılamaktadır.
    Kaynak : http://www.davetsizhayat.com/elektrik-elektronik-muhendisligi-is-imkani-ve-2016-maaslari/







  • özet: elektrik elektronik muhendisligi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla mühendisler iyi para alıyo okumak lazım
  • Elektrik Mühendisliği çalışma alanı çok geniş olan bir mühendislik alanıdır. Elektrik devleri ve motorlardan başlayarak bilgisayar sistemlerine, elektroniğe, haberleşmeye kadar çok sayıda çalışma alanı mevcuttur.

    Şu sitede detaylı bir şekilde anlatımı mevcuttur.Bir göz atabilirsiniz.
    https://muhendislikler.net/elektrik-muhendisligi-ile-elektronik-muhendisligi/
  • Haberleşme alanı nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.