Şimdi Ara

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ,,, ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ,,,, ELEKTRONİK HABERLEŞME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrik-elektronik itü,ytü gibi üniversitelerde yok. Onun yerine kontrol ve otomasyon, elektronik haberleşme, elektrik mühendisliği var. Odtü, boğaziçi ve birçok üniversitede ise sadece elektrik ve elektronik var. Ben de elektrik ve elektronik mühendisliği okumak istiyorum ama istediğim üniversitelerin puanları 2-3 bin. Dolayısıyla pek olası durmuyor. İTÜ' de elektrik mühendisliği 15 bin, ve sadece 4 üniversitede var elektrik mühendisliği. Onun dışında elektronik haberleşme falan da var.
    Asıl sorum bu mesleklerin farkları

    Elektrik ve elektronik mühendisliği ile elektrik mühendisliği en temel 2 mühendislik gibi dururken kontrol otomasyon ve haberleşme bunların türevleri gibi. Doalyısıyla pek sıcak bakmıyorum. Kaldı ki elektronik haberleşme balonu var herkes turk telekomda, turkcell vodafone'de çalışma hayalleri içerisinde.

    Bu mesleklerin farkı nedir? Ortaklıkları nedir?







  • Elektrik ve elektronik arasındaki farkı zaten açıklamaya gerek yok.
    Şu diğer bölümler de elektroniğin direkt olarak yüksek lisans yapmış hali gibi düşünebilirsin. Seni bi alanda eğitiyorlar sürekli ve sen o alanın işini yapabiliyorsun.
    Ama elektronik mühendisliği okursan istediğin her alanda çalışırsın fakat en başta bi acemilik çekersin.
    Benim tercihim elektronik okumak oldu, yanında elektrik de var.
    Mutluyum huzurluyum. İkinci sınıfım tabi daha orası ayrı ama fakültede konuştuğumuz abilerimiz hocalarımız bizlere bunları söyledi.
    Ayrıca herkesin hayalleri vardır ama bakalım hayat önüne ne çıkaracak. Akışına bırak bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    Haberleşmenin puanı falan elektriğe göre daha yüksek, elektrik daha temel bir şey sonuçta. Kafam orada karıştı
    İstediğim üniversitelerde elektrik-elektronik olması da ayrı problem. Bi hedef konulmuyor bu şekilde olunca, akışında bırakmakta yarar var evet
  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    elektrik-elektroniklikle mühendisliği diye bi kavram saçmalaması var Türkiye'de bana kalırsa. Elektrik ve elektronik okuyunca ikisini de yapabileceksin gibi bi anlam çıkardım mesajından bu kesinlikle doğru değil. Eğer alan olarak kendine bi yol çizmezsen ikisini bırak birini bile yapamayabilirsin.
  • Hocam sorularımı cevaplar mısınız bu iş iyice kafamı karıştırdı. Elektronik gelecek için çok önemli ama ülkemiz o gelişimi gösteremez benim meslek sahibi olduğum 15 yıl içerisinde diye düşünüyorum. Elektrik mğhendislipi ise sadece 3 yerde var ve büyük sistemle ilgilendikleri için burada pek sıkıntı çekmezler gibi geliyor, imza yetkileri varmış diğerlerine göre
    Ama elektronik daha gelişime açık olduğundan orayı istiyorum, istediğim üniversitelerde ise bu bölüm yok. İşte sıkıntı burada başlıyor. Okulumdan bir çoğu elektronik haberleşmeye gitmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin ilgi alanlarına göre değişen şeyler ama yazılım kısmıyla ilgilenmek hoşuna gidiyosa elektrik okuman sana bi şey sunmaz. Ama elektriğin de dediğin gibi birtakım avantajları var dediğin gibi. Elektronik tabi sana daha değişik imkanlar sunabilir yönelmen için ama onun için de baya kompleks birden fazla alanda bilgili olmanı gerektirir.
  • Elektroniğe daha fazla ilgim var ama dediğim gibi istediğim üniversitelerde yok. Üniversite de önemli sonuçta. Haberleşme okuyanlar ne yapıyor? Acaba onlar da itü ytü de elektrik-elektronik yok diye elektronik haberleşmeyi mi tercih ediyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde her okulun kendi uygulamasına göre belli bir noktadan sonra ya Elektrik-Kontrol ve Elektronik-Haberleşme diye iki alana ayrılıyor ve sadece seçtiğiniz alanla ilgili dersleri görüyorsunuz, ya da tüm dersler seçmeli oluyor ve isteğiniz doğrultusunda dersler alabiliyorsunuz. Bölümlerle iletişime geçerek uygulama hakkında bilgi isteyebilirsiniz, bir de bazı okullarda Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü olmasına rağmen tek alana ağırlık verilip diğer alan geri planda kalabiliyor, yani bu noktada her okul için bilgi alıp ona göre değerlendirme yapmak lazım.

    Eğer hangi alanı istediğinize karar verdiyseniz ve pişman olmayacaksanız Elektrik/Elektronik/Haberleşme bölümlerinden birini tercih edin, değilse Elektrik-Elektronik bölümlerini inceleyip ona göre tercih yapın. Bütün Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde ikisinden de azar azar öğretiliyor gibi bir durum yok, en azından ben KTÜ'de 2. sınıf sonunda Elektrik-Kontrol alanını seçtim ve iki yıl boyunca elektrik makinaları, yüksek gerilim tekniği vb. dersleri alarak normal elektrik mühendisliği müfredatından eksik bir eğitim görmedim.




  • Ehm ogrenciside elektrik derslerini alarak 1000 v kadar imza atabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektronik alanında genellikle haberleşme üzerine dersler vardır örnek vermek gerekirse iletişim sistemleri.iletişim elektroniği ve bunun gibi dersler bu tür konuları seviyorsan oraya yönelebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.