Şimdi Ara

Elektriğe Alternatif....benzinli vb aletler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektriğin olmadığı yerde jeneratöre mecburuz. Taşlama(spiral) ufak hilti kaynak makinesi hepsi.... Bazen de kablo karmaşası ayaklarımıza dolanıyor. Sigorta mı attı, kablo mu patladı...

    Özellikle elektriğin olmadığı arazi şartlarında bişiler lazım. Jeneratör hem verimsiz hem de ağır bir alet. Jeneratörler verimli olabilirler ama hareketi elektriğe ve sonra yine harekete çevirmek fazladan dönüşüm ve kayıp. Acaba yakıtlı motorlu el aletleri kullanılamaz mı? Hem de motorlarının ısınıp da yanma dertleri daha az sorun olur. Elektrikteki gerilim farklarından alet yanması, aletin zorlanıp da hemen yanması sorunu azalır.
    Elektriğe Alternatif....benzinli vb aletler
    Elektriğe Alternatif....benzinli vb aletler







  • dediğin gibi, içlerinde birer mini içten yanmalı motor bulunan böyle makineler mevcut. yerleşimden uzak bölgelerde tork gerektiren işlerde (mesela ağaç kesmek) kullanılıyorlar.

    fakat şunu anlamadım, sonuçta kaynak cihazı (''kaynak makinesi'' denmesi saçmalığı ayrı bir konu ) mekanik bir alet değil, içten yanmalı motorlu kaynak cihazı nasıl olacak ki?
  • Kaynak makinesi için jeneratör ön planda olabilir. Ama tek bir alet için olursa jeneratör boyutu da küçük olur

    Kaynak jeneratörü denen eski tip bir alet vardır. Bu alet dc kaynak yapardı, + - uçları olurdu kaynak için. Fişini taktıktan sonra çalıştırılınca dönmeye başlar ve hızını alınca kaynak yapmaya başlardı. Hatta yıldız-üçgen başlatılarak çalıştırılırdı.

    Bu kaynak makinesine pancar motoru bağlayıp döndürerek kaynak yapanı da duymuştum. Kaynak makinesi bu şekilde akuple olabilir mini motorla ama jeneratör varken gerek yok.

    Şarzlı el aletlerinin mini motorlu olan ve şarz gerektirmeyenleri şu an beklentim. Hatta tüpgazla çalışan ve çakmağa gaz basar gibi doldurulanlarını beklemekteyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.