Şimdi Ara

Electrolux Çamaşır ve Kurutma Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Darty'den

Electrolux EWF 107410 W Energy Saver Çamaşır Makinesi
    http://www.electrolux.com.tr/node39.asp?ProdId=41968

Electrolux EDC 67550 W Çamaşır Kurutma Makinesi
    http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=41746

için iyi bir teklif aldım. Ancak makinelerin kalitesiden emin olamadım. Arkadaşlar Bosch-Siemens ikilisinden şaşma, Electroluxler eskisi kadar iyi değil diyorlar ama o zaman da bütçe neredeyse iki katına çıkıyor.

Ne dersiniz alınır mı?

• Bu cihazlarda kalite yönünden bir çekinceniz olmasın. Aldığınız fiyatı da belirtseniz daha iyi olurdu ama bu cihazlar iyidir ve rahatlıkla alınabilir.

Electrolux'ün eskisi kadar iyi olmadığına maalesef katılıyorum ama halen çoğu markaya göre daha kaliteli ve yüksek performanslı.
    Başka forumda da yazdım ama
    Miele en ucuz modeli 6kg olan
    Siemens- Bosch 561ler
    ve bu electrolux

Hangisini almali?
    aynı ağırlık ve kalitede çamaşırı en az yakarak, en kısa sürede ve en hasarsız hangi makina çıkarır. Tabii makina da sessiz, düzgün olsun dersek?
    Teşekkürler,

A sınıfı dersek:
    Bosch-Siemens 561 A sınıfı ama kazan tek yöne dönüyor. Fiyat 1500 civarı
    Electrolux A sınıfı heat pump- çift yönlü kazan ama nem sensörü yok. Fiyat da 2000 civarı

Ya da

B sınıfı dersek:
    Miele T7644 c 1600-1700 TL B sınıfı çift yön kazan 6kg-makinam da oyle-
    VEYA Electrolux EDC 78550 W 1700TL civarı B sınıfı
    Electrolux EDC 67550 B sınıfı kampanyada 950 TL fiyat -ikisinde de nem sensörü var-çift yön kazan / Bu eski bir model mi?

Yani birinin artısı birinde yok... Şaşırdım kaldım. Bir yardımcı olur musunuz? Çamaşır birikti, ürün alacağım diye bekletiyorum... Teşekkürler

Kurutmalı çamaşır makinası almak istiyorum.Ayrı ayrı 2 makina alamam çünkü yerim yok.Benim için en uygun ve en ekonomik olanı bulmaya çalışıyorum ama forumlar kafamı çok karıştırdı.Bugün Darty'den Electrolux marka EWW 168540W model üzerinde uzun zaman düşündük ama biraz araştıralım diye eve döndük.Bugünkü fiatla 1940tl hem yıkama hem kurutma A sınıfı olan tek marka olarak tanıtıldı.8 kilo yıkıyor 5 kilo kurutuyor.Zaman programlama özelliği var.6 yıl garantisi olduğu söylendi.Şu anda kullandığım ve can çekişen makinam arçelik çamaşır makinası.Ve daha önce Arçelik Beko haricinde marka kullanmadım.Electrolüuxden emin olabilirmiyim bilmiyorum.23martta yorum yazan biri bakmış olduğm makinayı almış ve memnunmuş ama ben hala kararsızım.Forumda öyle şeyler yazılı ki birini okuyup tamam derken diğerinde yok hayır denebiliyor.Özellikle bu konuda deneyimi ve bilgisi fazla olanlardan yardım rica ediyorum. Belki Candoğan bey olabilir:) teşekkürler

• Kardes 23 martta yorumu yazan bendim.
    PM den görüşşelim.
    Yukarıda 2 ayrı başlıkta Electrolux marka EWW168540W model kurutmalı çamaşır makinesi için sorularım ve tavsiyelerim olmuştu.
    Sorduğum sorulara ilgili modeli kullanan arkadaş olmadığı için malesef yanıt alamadım. İkinci mesajımda ise ilgili makinayı herkese tavsiye etmiştim.

Arkadaşlar, ikinci mesajımdaki Electrolux EWW168540W modelini artık kimseye "TAVSİYE ETMİYORUM".

Bunun gerekçelerini oluşturan unsurları aşağıda ifade etmeye çalışacağım.
    1-İlgili makinenin tiftik fitresi yok. En uyduruk kurutma makinesinde bile bulunan tiftik filtresinin bu üst düzey cihazda olmaması çamaşırın kurutma esnasında çıkardığı tiftiklerin tamburun içinde kalmasına neden oluyor.Bu da sonraki çamaşır yıkamanızda (örn koyu renkler) tüm çamaşırların neredeyse kullanılamaz duruma gelmesi ile sonuçlanıyor. Hasbelkader havlulardan sonra gömleklerinizi yıkayıp kurulatırsanız gömlekleriniz neredeyse kullanılamayacak düzeye gelecektir.
    2-Kurutulan çamaşırlar aşırı derecede buruşuk çıkıyor. Hiç kimsenin uygun program seçmediğimi düşünmesini istemem. Uygun programı seçsem bile ister ütü kuruluğunda ister dolap kuruluğunda olsun çamaşırlar bu cihazda çok çok kırışık çıkıyor. Normal kurutma makinelerini bu konuda çamaşırlara daha az eziyet ediyorlar.
    3-Makineyi aldıktan 10 gün sonra ilgili gerekçelerle makineyi aldığım yere iadesini istedim.Electrolux servisi ndeki arkadaşlar (Ersin Birtürk, ve Yılmaz Ergun) suçu sürekli kullanıcıya atma konusunda eğitilmişler sanki.Benim makina ile olan sounlarımı hiç bir şekilde dinlemeye çalışmadılar, telefon konuşmamızda sürekli lafımı kesip beni dinlemeyerek işi servis madramazlığına getirdiler bana asla ve kat'a yardımcı olmadılar.
    Onlara taktığım isim bu "servis madrabazları"
    4-Bu madrabaz arkadaşlar cihaz performansının kötü olduğunu kabul ettiler.Ama bunun alınırken zaten bilmem gerekiyormuş.Sonuçta cihaz kurutma makinesi değil kurutmalı çamaşır makinesi imiş.Yasal yoldan haklı olduklarını cihazın para iadesini veya başka bir cihazla asla va kat'a değiştirmeyeceklerini vurguladılar.
    Tiftik sorununa çözüm olarakta 2 yıkama-kurutma arası 15 dak.lık kısa program çalıştırmamı önerdirler
    4-Konuyu Electrolux genel müdürü Ziya Öztürk'e taşımayı düşündüm ama cihazı aldığım yer kendi imkanları ile (Enplus) cihazı başka bir cihazla değiştirebileceği belirtti.Electrolux'ün cihazına sahip çıkmaması ve müşteri şikayetleri konusunu 2 adet madrabaza kanalize etmesi gerçekten hayret verici.Keşke bir fırsatım olsaydı da genel müdür Ziya Bey'in gömleklerini kendi sattığı cihazda yıkayıp kurulasaydık.Acaba o gömlekleri toplum içinde giyermiydi?

Sonuç olarak bu makinayı çok isteyerek ve severek aldım. Evimde severek kullandığım başka Electrolux markalar da var.bu cihazların bugüne kadar sorun çıkarmamasına çok sevindim.Markayı gerçekten cihazla ilgili sorun çıkarsa daha iyi tanıyorsunuz.

Bu cihazı almayı düşünen arkadaların her türlü sorusunu cevaplamaya hazırım.

Ben yandım çok çok uğraşarak cihazdan kurtuldum. Ne olur siz yanmayın.

Saygılar.

• Electroluxun 107410w modelini geçen hafta teknosadan teşhir ürünü olarak aldım.599 tl idi, bizim emektar bosch wfl 610 kart arızası vermişti.Servis önce 300 tl fiyat verdi.Tabi biz de yaptırmayacağız dedik ve bu makineyi aldık.Sonradan da servis tekrar götürdüğü kartı 80 tl ye yaptık deyip getirdi ve taktı.Şimdi o da çalışıyor ama onu sadece tamir parasını verip almak isteyen bir tanıdık çıktı.Artık ona vereceğiz.Boscha teşekkür ediyorum.Yıllarca sorunsuz kullandık ama ne kullanma.Heralde her gün açılmıştır.Çoğu günler birden fazla olmak üzere.Daha da 4-5 yıl idare eder sanırım.Keşke çalışma saatlerini gösteren bir fonksiyon olsaydı da kaç saat boyunca çalıştığını anlayabilseydik...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.