Şimdi Ara

The Elder Scrolls Online [ANA KONU] (444. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.459
Cevap
88
Favori
346.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Ekmek.Arası.Klavye ne alaka ya :) @Sir.Sherlock hocam eksik olmayın üşenmeden her türlü yardımcı oluyorsunuz tekrardan ellerinize gözlerinize sağlık.

    Evet aynen dediğiniz gibiymiş, hem o paylaştığım rehberden hem sizin bilgilerinizden anlıyorum ki ben aylarca her gün 120 saat Lvl 40 boşuna kasmışım uğraşmışım boşuna (yapamadığım görevler geçemediğim boss'lar bölümler vb nedeniyle) kafayı ağrıtıp boşuna ESO'ya lanet okumuşum ESO'nun günahını almışım.

    Class'a göre Irk seçimi yapmanın bu kadar önemli olduğunu hiç böyle düşünmedim ki sonra üstümüzü başımızı silahlarımızı Build'lemek Enchant kasmak falan. Yalnız o yazınızdan sonra hatırladım da ben zırh setleri silah setleri yüzükler kolyeler vb derken karakterimizi güçlendirme anlamında çok dikkatliydim bayağı uğraşmıştım, gerçi yinede yazdığınız bilgilere göre dikkatsizce kararlar aldığımı da şu an anlıyorum pişman oluyorum.

    http://lorekeeper.net/the-elder-scrolls-online-nedir/#eso-nedir-jump-1-3
    Irk'lara göre sınıf olayı derken rehberdeki listeye bakıyorum oyundaki en ortalama ırk Imperial ve Breton gözüküyor, benim seçtiğim (şahsen özellikle TES: Skyrim düşünerek) "Nord" mesela diğer ırklar arasında en anlamsız düşük basit yavan olanı gibi duruyor class'ı sadece "Tank" bu nedir yahu olacak gibi değil, keşke Breton yada Imperial seçseymişim. En azından Nord'a göre, Imperial'da Tank - Melee DPS - Archer varmış Breton'da Mage - Tank - Healer - Melee DPS - Archer maşallah hepsi var.

    Neyse hocam neyse biliyorum ellerim kaşınıyor kalbim atıyor 120 saati Lvl 40'ı boşlayıp hiç edip yeni karakter seçimi new game yapıp ESO'ya en baştan başlamak için kendimi zor tutuyorum, ama yok olmaz bu düşünceyi bile aklımdan çıkarmalıyım o kadar saatimi Lvl 40'a kadar çektiğim çileleri macerayı çöpe atamam new game yapamam hayır olmaz olamaz olmamalı...

    ---
    http://lorekeeper.net/the-elder-scrolls-online-nedir/2/ ESO rehberinde Görevlerin İlerleyişi diye bir kısım vardı işte ben bunu yapacağım, artık ESO'daki tek amacım önce kendi Nord & Nightblade karakterime özel (Ebonheart Pact) ana görevlerini bitirmek sonrasında diğer İttifakların (Alliance) ana görevlerine odaklanmak vs vs böylece sanki bir TES V: Skyrim havasındaymış gibi ESO'nun keyfini çıkarmak:

    (siteden ALINTI)
    Oyunda karakter yaratımı ve ardından gelen ana görev zinciri, edindiğiniz genişleme paketine göre farklılık gösteriyor. Diyelim ki Summerset paketini edindiniz o zaman yeni karakter yarattıktan sonra karşınıza çıkan oyun içi sinematik ve “tutorial” kısmıyla direkt olarak Summerset görev zincirine adım atmış oluyorsunuz dilerseniz bu şekilde ilerleyebilirsiniz.

    Ancak diyelim ki “Ben önce kendi İttifakımın görev zincirlerini yapmak, ana oyunun Daedric Prince Molag Bal’ı içeren hikâye zincirinde ilerlemek istiyorum,” derseniz bunu yapmanız da mümkün. Oyuna başlayıp ilgili paketin giriş kısmını tamamladıktan sonra İttifakınızın başlangıç şehrine gittiğinizde sizi bu görev zincirine başlatacak gizemli bir kadın ile karşılaşacaksınız: Daggerfall Covenant için Glenumbra bölgesindeki Daggerfall’a, Aldmeri Dominion için Auridon bölgesindeki Vulkhel Guard’a, Ebonheart Pact için ise Stonefalls bölgesindeki Davon’s Watch’a gitmeniz yeterli olacaktır; ulaşabileceğiniz Wayshrine noktaları direkt açık olarak geldiğinden işiniz kolay.

    Daggerfall Covenant: Breton, Orc, Redguard, Imperial
    Aldmeri Dominion: High Elf, Khajiit, Wood Elf, Imperial
    Ebonheart Pact: Argonian, Dark Elf, Nord, Imperial



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 18 Kasım 2019; 13:31:27 >




  • Hocam oyunun standart paketini alsak sonradan digerlerine gecsek dahamı mantikli ps4 oynuyordum full paket aldım beni summersetten baslattı gorevlerinin hic birini anlamadım normal esonun gorevlerini bitirip sonra ek aketlere gecsem olurmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeliKulaBey kullanıcısına yanıt
    Hocam Trade sisteminden kastınız nedir tam olarak? Oyuncular arası trade sistemini mi soruyorsunuz yoksa npclere ürün satılmasını mı
  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Oyunda Tank için en güçlü ırklardan bir tanesi Nord. Ama Argonian'ı daha çok tercih ederim ben eğer Tank açacaksam. Çünkü Argonianlar oldukça güçlü bir ırklar, pasifleri de hoş sayılır.

    Okudum hocam orayı. Sizde sanırım Summerset olduğundan yeni karakteriniz orada başlayacaktır. Karakterinizi yaratma ekranı bitip oyuna başlama ekranı gelince tutorialı geçme seçeneği gelecektir. Onu geçin. Böylece ilgili haritanın ilk hikayesini yapmamış olacaksınız, daha sonra hikaye sırasında oraya yetişince yaparsınız. Tutorialı geçtikten sonra Summerset'te başlayınca oradaki wayshrine'dan yani hızlı seyehat noktasından herhangi bir krallık başlangıç haritasına gidin. Hangisinin hikayesini ilk yapmak istiyorsanız onunla başlayın (Aldmeri Dominion için Khenarthi's Roost, Ebonheart Pact için Bleakrock Isle, Daggerfall Covenant için Stros M'Kai). Parantez içinde belirttiğim yerler krallıkların başlangıç haritaları ve her birinde birer wayshrine açık. Başladığınız haritadan oraya ışınlanarak hikayelerine başlayabilirsiniz. Görevlerin levelleri karakterinize daha uygun olacağı için zorlanmadan karakterinizi güçlendirirken hikayeyi de deneyim edersiniz.

    O bahsettiği kadın Malog Bal'ın ana düşmanımız olduğu ana hikaye zincirini başlatıyor. Onunla başlamak isterseniz ilgili haritaya gidip konuşabilirsiniz. Ama en az bir krallık hikayesi bitirmeden bence yapmayın çünkü oyundaki en güzel hikaye zincirlerinden birisi olduğunu söyleyebilirim ( Ben yemek yerken sevdiğim yemekleri sona bırakmayı seven bir oyuncuyum, sizi bilemem :) )

    Bir de bir tüyo daha vereyim. Oyunda Mage Guild ve Fighters Guild'in şubelerinin olduğu ilk haritaya gidince (Büyük şehirlerde simgelerin üzerinde mause gezdirirken isimlerini görürsünüz zaten) iki guilde de hemen katılın. İki guilde de katıldıktan sonra karakterinize yeni skill ağaçları verir, kendi hikayeleri vardır ve amaçları vardır.

    Mage Guild Tamriel'de iç savaşın ve Molag Bal'ın istilasının bütün loreu yok edebileceğinden korktuğu için size ve tüm üyelerini gezdikleri gördükleri yerlerde buldukları kitapları toplama görevi veriyor. Toplanan her kitap Mage Guild puanınızı kasar. Yukarıda bir yerde paylaştığım eklentileri kurarsanız o kitaplar haritaya işaretlenir, ilgili haritada gezinirken, görev yaparken yakınınızda olanları toplarsınız. Guildde ilerledikçe hikaye görevleri de açılır.

    Fighters Guild ise insanların küçük sıkıntılarını bir tarafa bırakıp tamamen tüm insanlığı tehdit eden Molag Bal'a ve daedralarına karşı sancak kaldırma misyonunu üstleniyor. Size ve tüm üyelerine daedra öldürme görevi veriliyor. İnsan/hayvan olmayan kestiğiniz her yaratık Fighters Guild puanınızı artırır. Guildde ilerledikçe hikayeleri görevleri de açılır. İsterseniz iki guildde son seviyeye geldikten sonra (skill ağacınızdan kontrol edebilirsiniz) hikayelerini bölünmeden yapabilirsiniz. Fighters Guildi kasmak Mage Guilde göre daha kolaydır.

    Bunlar dışında oynayışınıza en uygun buildi seçmeden önce buraya yazın, ona uygun ırkı seçmeniz çok doğru olur.

    Bu arada oyunla tonla yan görev de var. Bunları atlamamak için mutlaka ama mutlaka quest map eklentisini yükleyin. Haritaya tüm görevler işaretlenecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 18 Kasım 2019; 15:23:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A92D21C4E

    Hocam oyunun standart paketini alsak sonradan digerlerine gecsek dahamı mantikli ps4 oynuyordum full paket aldım beni summersetten baslattı gorevlerinin hic birini anlamadım normal esonun gorevlerini bitirip sonra ek aketlere gecsem olurmu
    Bu oyunun saçmalığı hocam. Açılan ilk karakteri sahip olunan son haritadan başlatıyor. Hikayeyi doğru anlamak istiyorsanız ve çok ilerlemediyseniz yeni karakter açın ve üst mesajda belirttiğim hikaye sırasını takip edebilirsiniz.
  • Her gün bi kez dungeon'a girmeye çalışıyorum. Ordan set parçaları düşüyor. Bunları dungeon grup arkadaşları ile takas edebileceğim bi ifade var. Ama satabiliyorum da. Fiyatları nedir, nasıl satılır, guildlerde koyduğum satışlar hiç gerçekleşmedi. O yüzden çözemedim.

    Bir de eğer NPC'lere daha karlı satabileceğim bi yöntem varsa harika olur
  • DeliKulaBey kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tradera sahip bir trade guilde katılmanız lazım.

    Bunu yaptıysanız CP160 seviyesindeki eşyalarınızı burada satabilirsiniz. Alt seviyedeki itemları boşa satmayın çünkü çok düşük ihtimalle satılır.

    Ama cp160 olan tüm eşyalar satılacak diye bir şey yok. Bunun için Master Merchant eklentisini indirmeniz lazım. Onda eşyanın üzerine gelince ne kadar satıldığını gösteriyor. Eğer çok satan bir eşyaysa koyun rahat satarsanız. Ama satışı düşükse (mesela ayda 2 3 tane satmışsa) o eşya değersizdir büyük ihtimal. Boşuna elinizde tutmaya gerek yok. Değersiz eşyalarınızın tamamını (Search yapıp craft kasacaklarınız hariç) gidip herhangi bir npc tüccara okutun.

    Ama bazı eşyalar değerli oluyor, az düştüğü için satışı az gözüküyor. Ama onlarda da mesela satış değeri yüksek gözükür. Sallıyorum 1 ayda 2 tane satmıştır ama 150.000 gold değerindedir. O zaman anlarsınız ki bu değerli ve nadir düşen bir eşya. Ona göre fiyatla satarsınız.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Bethesda nın Türkçe Twitter hesabından sonra Türkçe sitesi beni şaşırttı. Neden oyunun en azından menü sistemini Türkçeleştirmiyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Oyunda Tank için en güçlü ırklardan bir tanesi Nord. Ama Argonian'ı daha çok tercih ederim ben eğer Tank açacaksam. Çünkü Argonianlar oldukça güçlü bir ırklar, pasifleri de hoş sayılır.

    Okudum hocam orayı. Sizde sanırım Summerset olduğundan yeni karakteriniz orada başlayacaktır. Karakterinizi yaratma ekranı bitip oyuna başlama ekranı gelince tutorialı geçme seçeneği gelecektir. Onu geçin. Böylece ilgili haritanın ilk hikayesini yapmamış olacaksınız, daha sonra hikaye sırasında oraya yetişince yaparsınız. Tutorialı geçtikten sonra Summerset'te başlayınca oradaki wayshrine'dan yani hızlı seyehat noktasından herhangi bir krallık başlangıç haritasına gidin. Hangisinin hikayesini ilk yapmak istiyorsanız onunla başlayın (Aldmeri Dominion için Khenarthi's Roost, Ebonheart Pact için Bleakrock Isle, Daggerfall Covenant için Stros M'Kai). Parantez içinde belirttiğim yerler krallıkların başlangıç haritaları ve her birinde birer wayshrine açık. Başladığınız haritadan oraya ışınlanarak hikayelerine başlayabilirsiniz. Görevlerin levelleri karakterinize daha uygun olacağı için zorlanmadan karakterinizi güçlendirirken hikayeyi de deneyim edersiniz.

    O bahsettiği kadın Malog Bal'ın ana düşmanımız olduğu ana hikaye zincirini başlatıyor. Onunla başlamak isterseniz ilgili haritaya gidip konuşabilirsiniz. Ama en az bir krallık hikayesi bitirmeden bence yapmayın çünkü oyundaki en güzel hikaye zincirlerinden birisi olduğunu söyleyebilirim ( Ben yemek yerken sevdiğim yemekleri sona bırakmayı seven bir oyuncuyum, sizi bilemem :) )

    Bir de bir tüyo daha vereyim. Oyunda Mage Guild ve Fighters Guild'in şubelerinin olduğu ilk haritaya gidince (Büyük şehirlerde simgelerin üzerinde mause gezdirirken isimlerini görürsünüz zaten) iki guilde de hemen katılın. İki guilde de katıldıktan sonra karakterinize yeni skill ağaçları verir, kendi hikayeleri vardır ve amaçları vardır.

    Mage Guild Tamriel'de iç savaşın ve Molag Bal'ın istilasının bütün loreu yok edebileceğinden korktuğu için size ve tüm üyelerini gezdikleri gördükleri yerlerde buldukları kitapları toplama görevi veriyor. Toplanan her kitap Mage Guild puanınızı kasar. Yukarıda bir yerde paylaştığım eklentileri kurarsanız o kitaplar haritaya işaretlenir, ilgili haritada gezinirken, görev yaparken yakınınızda olanları toplarsınız. Guildde ilerledikçe hikaye görevleri de açılır.

    Fighters Guild ise insanların küçük sıkıntılarını bir tarafa bırakıp tamamen tüm insanlığı tehdit eden Molag Bal'a ve daedralarına karşı sancak kaldırma misyonunu üstleniyor. Size ve tüm üyelerine daedra öldürme görevi veriliyor. İnsan/hayvan olmayan kestiğiniz her yaratık Fighters Guild puanınızı artırır. Guildde ilerledikçe hikayeleri görevleri de açılır. İsterseniz iki guildde son seviyeye geldikten sonra (skill ağacınızdan kontrol edebilirsiniz) hikayelerini bölünmeden yapabilirsiniz. Fighters Guildi kasmak Mage Guilde göre daha kolaydır.

    Bunlar dışında oynayışınıza en uygun buildi seçmeden önce buraya yazın, ona uygun ırkı seçmeniz çok doğru olur.

    Bu arada oyunla tonla yan görev de var. Bunları atlamamak için mutlaka ama mutlaka quest map eklentisini yükleyin. Haritaya tüm görevler işaretlenecektir
    Tamam hocam bunlara dikkat ederim, zaten o bahsettiğim rehber yazılarını ve sizin buraya yazdığınız bilgileri yazıcıdan çıktısını aldım ESO'dayken yanımda tutuyorum iyi oluyor böyle.

    Başka yerlerde bunu (Nord için Ebonheart Pact) Stonefalls bölgesi Davon's Watch da bulunan kadından görev alacaksınız diyor sanırım ben böyle başlamıştım bayağı bir ana görev bitirdim. Şu an VALLEY OF BLADES: ENTER THE HARBORAGE (Varen Aquilarios) görevindeyim galiba Harborage dediği yer bildiğiniz Dungeon, bakalım tek başıma Singleplayer nasıl olacak.
    https://elderscrolls.fandom.com/wiki/The_Harborage_(Location)

    https://bethesda.net/tr/article/594a7dZz4ufpCqZQwfMflU/dragonhold-and-update-24-now-live-on-pc-mac
    ESO'ya geri dönüşüm muhteşem oldu hemen şu linkini paylaştığım Elsweyr & Dragonhold görevine giriştim bölüm sonu boss'u Ejderha'mızla tanıştık ee yani pek TES: Skyrim'deki gibi konuşkan tipler değiller hemen ateş kusmaya başlayanlardan, neyse Sai Sahan yanında Tamriel'in ilk Ejderhasını öldürdük yalnız üstünden bayağı yüksek overhead zırh silah vb bekliyordum pek bir şey çıkmadı.

    Bu arada ESO'da ilk kez daha doğrusu ilk Elsweyr Ejderha'sıyla karşılaştık demişken şunu bahsetmezsem olmaz; nasıl ya? ağzından kadim ejder dilinde "Fus Ro Dah" duydum ben!? yok artık daha neler! bizim TES: Skyrim'de bile yüzlerce Ejderha ile karşılaştım savaştım (konuşmuşumdur) bir çok söz kelime işittim hiç birinden bunu böyle duymadım, hatta bizim kadimler Paarthurnax & Alduin bile bu sözcüğü hiç kullanmadı.

    ---
    Bizim üstümüzde başımızda zırh setimiz olmasına rağmen oyun içinde kendimi neden bildiğimiz kısa kol t-shirt pijamadan bozma pantolon parmak arası terliksi/ayakkabımsı şeylerle görüyorum? Outfit menüsünde bir şeyleri karıştırdım herhalde 'Hidden' diye gösteriyor anlamıyorum neyi gizledik nasıl oldu? "I" ile Inventory ekranını açınca karakter menüsünde zırhım giyinik gözüküyor da oyundayken "V" ile kendime TPS bakınca t-shirt pantolon çarık duruyoruz. Outfit menüsü de aynen silah skill vb kısımları gibi çok kafa karıştırıcı anlaması zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 21 Kasım 2019; 11:59:54 >




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Hocam outfitler için outfit menüsünde topladığınız ve öğrendiğiniz stili sayfaları gözükür. Bunlarla karakterinize kıyafet tasarımı yapabilirsiniz.

    Hazır kıyafetlerinizi giymek için ise U'ya basıp apperance kısmına gelin.

    Bu arada The Harborage pvp değil, Molag Bal hikayesinin 2. Görevi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu premiumu steamden alacamda 6 aylık 34 lira yazıyor 6 aylik alsam parayı direk 6 aylik olarakmi aliyor yoksa ay aymi aliyor birde steam bakiyesindenmi alıyor kredi kartindan otamatikmi kesiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 aylığı birden keser. Yeterli steam bakiyesine sahipseniz oradan düşülür. Yetersizse steam bakiyeniz + kalanı da karttan çeker
  • anladim tek ay olarak alirim o zaman birden kesmesi sikinti tek ay olsa 12 aylik alcaktim ama baya pahaliya geliyor birden kesmesi
  • beyler turk guildi varsa gelebilirim yardim alirsam daha iyi olcak sanirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Hocam outfitler için outfit menüsünde topladığınız ve öğrendiğiniz stili sayfaları gözükür. Bunlarla karakterinize kıyafet tasarımı yapabilirsiniz.

    Hazır kıyafetlerinizi giymek için ise U'ya basıp apperance kısmına gelin.

    Bu arada The Harborage pvp değil, Molag Bal hikayesinin 2. Görevi
    Bakalım oraları biraz daha kurcalayayım. Bu dediğiniz Outfit menüsünde başlık omuzluk gövde giysi armor vb diye ayrı ayrı kısımlar var bazıların üstünde "Hidden" simgesi gelmiş ben yanlışlıkla giydiğim kıyafeti gizledim mi ne yaptıysam bunu bilemedim işte, dediğim gibi oyun içinde "V" tuşuyla TPS kamerasına geçince kıyafetsiz zırhsız gözüküyorum envanter karakter/skill ekranında da kıyafetli zırhlı duruyorum ilginç.

    Neden acaba ESO envanter menüler hatta map/harita sistemini daha anlaşılır yapmıyorlar asıl buraya bir güncelleme lazım ki milletin mod kurduğu TES: Skyrim menüleri envanter bilgi sistemi bile çok daha iyiydi ben default kullanırdım. Bu arada ESO için add-on(mod) sisteminden haberim var fakat bunları uygulaması kurması ayarları falan dediğim gibi böyle şeyleri pek tercih etmiyorum.

    Ebonhearth Pact ana görev Valley of Blades (the Harborage) gidecekken nereden aldıysam başka bir yan görevi takip edeyim dedim ya allah aşkına bir türlü bu yan görevin bulunduğu ana hedef haritasına/bölgesine ulaşamıyorum. Görev yeri tamam map üzerinde gösteriyor bulunduğu bölgeye ışınlanıyorum beni başka bir bölgeye yönlendiriyor oradaki görev imlecini takip ediyorum başka bir map'e çıkarıyor oha artık böyle böyle 4-5 yer dolaştım sinir oldum çıktım, neyse şu an aklıma gelmedi bulabilirsem görev ismini cismini buraya yazarım.




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi görev ben anlamadım. Görevler istisnalar dışında aynı haritada geçiyor.

    Outfit ekranı için ss atın yardımcı olayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A92D21C4E

    Beyler bu premiumu steamden alacamda 6 aylık 34 lira yazıyor 6 aylik alsam parayı direk 6 aylik olarakmi aliyor yoksa ay aymi aliyor birde steam bakiyesindenmi alıyor kredi kartindan otamatikmi kesiyor
    Siz eso yu ps4 de oynamıyor muydunuz ben mi yanlış hatırlıyorum.
  • evet ps4 de oynuyordum fakat satmak zorunda kaldigim icin pcde devam etmek istedim.
  • Bir arkadaşımla RuEso tarzı oyuna Türkçe dil eklemek üzerine araştırma yapıyoruz. Bunu bir addon yardımıyla yapacağız. Eğer altından kalkabileceğimiz bir şeyse qtranslate ya da başka bir uygulama ile Türkçe metinleri oyuna aktarmayı düşünüyoruz. Tabi ekip kurulursa uzun vadede tüm metinleri çevirmeyi bile düşünebiliriz. Şimdilik RuESO'yu yapan arkadaşlarla bağlantı kurup bize destek verip veremeyeceklerini öğrenmeye çalışıyoruz. Umarım yakın zamanda konuya güzel haberler yazabilirim bu konuda, umut vermiş olmayayım şuan araştırma sürecinde sadece :)

    Yalnız bu oyun içinde metin çeviri aracı olmayacak, direk oyun tamamen Türkçe olacak. Umarım altından kalkabiliriz :)
    https://forum.donanimhaber.com/the-elder-scrolls-online-turkce-yama-calismasi--140991070



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 28 Kasım 2019; 5:56:59 >




  • Son güncellemeden sonra guild finder çalışmıyor, refreshing kısmında kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.