Şimdi Ara

The Elder Scrolls Online [ANA KONU] (429. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.459
Cevap
88
Favori
346.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 427428429430431
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olur hocam. Ben de Aldmeri nin ilk haritasındayım daha Vulkhel Guard a bile gitmedim. Steam den ekleyelim birbirimizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9DE6A5ECA

    Olur hocam. Ben de Aldmeri nin ilk haritasındayım daha Vulkhel Guard a bile gitmedim. Steam den ekleyelim birbirimizi.
    Northener1907 kullanıcı adım hocam, oyun içi de aynı.
  • Ekledim.
  • Satılık high-end account, $450.
  • MMORPG'nin hiç bir şeyinden anlamayan hayatında bir kez bile bu türde oyun oynamamış halde düştük The ESO yollarına, hiç bilmeden T.ESO alıp PC'de 100 GB'ı geçkin yer kaplayan bu oyunu oynamaya 90 GB indirmeye tek bir amacım vardı; tamamen %100 anlamda Singleplayer olarak T.ESO oynamak ve Oblivion & Skyrim aşığı fanatiği bir oyuncu olarak çok fena derecede T.ESO'yu merak etmek TES lore'nun buradaki haline delicesine heveslenmek, o kadar, MMORPG'miş online bir oyunmuş guruplar guildler diğer oyuncularla yardımlaşarak görevlere çıkmak vs vs hiç mi hiç umurumda değildi hala da böyleyim. Aylardır oyundayım 100 saati çoktan geçtim ve daha yeni Level 50'ye yaklaştım anlayın halimi :) Manyak gibi anlaya dinleye geze dolaşa her yeri göre göre oynuyorum önüme çıkan her karakterle konuşuyorum her bir şeyi okumaya o atmosferi mekanları yaşamaya çalışıyorum daha ne olsun ESO'ya adeta bir Oblivion & Skyrim'miş gibi davranıyorum.

    (Oblivion & Skyrim'den alışkanlığımız tabii) Her yeri geziyorum önüme çıkan her göreve atlıyorum her bir konuşma seçeneğini seçip anlamaya dinlemeye kasıyorum her bir kitabı notu belgeyi okumaya çalışıyorum işte böyle böyle fena kafa yakıcı hale geldi yalnız. 1-2 saat oynarım çıkarım diye başlayıp bir an saate baktığında üzerinden 4-5 saatin geçtiğini görmek 'ya arkadaş single oynadığın bir online MMORPG oyununda nasıl bu kadar saatlerce kalırsın' diye diye kendi kendime kızmak :) Artık akıllandım ama her gün her gün çekilmiyor bu çile artık 3-5 gün ara vererek oynuyorum yoksa bünye her gün The ESO'yu kaldırmıyor yok kafada ağrı sıkıntı stres yapmaya başlıyor.

    Yani gerçekten inanılmaz derecede üzerinde uğraşılmış kafa patlatılmış bir oyun olmuş T.ESO hiç bu kadarını ummuyordum, tüm harita her bir bölge her bir karakter yerleşimler görevlerin her biri altyazılar konuşmalar vs vs daha anlata anlata bitirilemeyecek bir çok şey için bile ZENIMAX ONLINE STUDIOS takdir edilir ellerinden öpülür. Hani şu Online PvP PvE MMORPG'lik şeyler her ne varsa tüm bu özellikleri çıkarıp sadece tüm haritasıyla ana görevleriyle yan görevleriyle ESO'yu bunu bildiğiniz "THE ELDER SCROLLS VI" diye sunsalar inanın havada karadan kapışılır o derece %100 Singleplayer oynamalık bir TES VI'ya dönüşürdü bence. Bethesda'nın şu meşhur FALLOUT 76 hezimetinden bahtsızlığından saçmalığından sonra böyle bir TES IV iyi giderdi tüm oyunculara ilaç gibi gelirdi. Hatta derim ki ZENIMAX ONLINE STUDIOS ile TES/FALLOUT yapımcısı olan BETHESDA GAME STUDIOS ortaklaşa geliştirseler TES VI'yı of be böyle düşünmek bile muhteşem değil mi?.

    (Artı parantez; tabii ki TES oyunlarının taa en başından Morrowind'lerden Oblivion Skyrim'lere kadar kendi kulvarında atmosferinde bambaşka bir anlamı oyun anlayışı var hatta "Kule meselesi" falan varmış, TES lore'unda Kule olayını o ayrıntılarını bilmiyordum @SirSherlock sağolsun beni bilgilendirmişti. Yani demem o ki The ESO ile TES VI'yı ilişkilendirirken olaya tamamen farklı bir yerden baktım öyle yorum yaptım aman yanlış anlaşılmasın şimdi çıkıp da "The ESO'dan nereye TES VI'ya bağladın hocam sen ne yaptın ya" denmesin üstüme gelinmesin).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 25 Ocak 2019; 14:5:34 >




  • Yeni başlayanlar için rehber hazırladım, devam rehberleri de olacak. Türkçe rehber sayısı oldukça az olduğu için ben fırsat buldukça bir şeyler hazırlayacağım.
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1635981587
  • 3M fazlalik gold satiliktir. Forum da referansim mevcuttur. Ucuza birakacagim.
  • Ps4 için oyunu edindim dün var mı tavsiyeler daha önceki mmo tecrübem metin2 ile sınırlı biraz da pcde oynamıştım esoyu ama 5 fps aldığim için çok yol katedememiştim. Nasıl kolay kasılırım güzel drop düşürürüm bir güzel rehber var mıdır? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Envitras

    Ps4 için oyunu edindim dün var mı tavsiyeler daha önceki mmo tecrübem metin2 ile sınırlı biraz da pcde oynamıştım esoyu ama 5 fps aldığim için çok yol katedememiştim. Nasıl kolay kasılırım güzel drop düşürürüm bir güzel rehber var mıdır? Teşekkürler
    Pc'de olsanız yardımcı olurdum hocam da PS4 serverında durumlar nasıl bilmiyorum. Dolmen girmeniz lazım hızlı level kasmak için. Zaten 50 olmanız lazım, ondan sonra leveller daha hızlı kasılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolmen dolmen diyorsunuz da nedir bu dolmen arkadaşım?

    Her gün farklı bi mmorpg terimi duyuyorum.

    Edit: Oblivion portallarıymış meğersem. Ben kısaca portal diyordum oysaki, pardon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noir06 -- 11 Şubat 2019; 22:8:47 >
  • Cyrodiil'de takılmaktan çok Battlegrounds modlarından daha çok keyif alıyorum bu oyunda. Keşke daha fazla modu olsaydı, 4'er kişilik 3 takımın kapışması tadından yenmiyor gerçekten.
  • Oyunu uzun zamandır oynamıyorum da, bu modlara sadece ilk versiyona sahip olan kişiler girebiliyor mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeliKulaBey

    Oyunu uzun zamandır oynamıyorum da, bu modlara sadece ilk versiyona sahip olan kişiler girebiliyor mu
    Herkes girebilir diye biliyorum. Oyunda grup ekranına gelin. Orada Dungeon, Alliance War ve Battlegrounds seçenekleri var zaten. PvP sevmiyorum diyen bile mutlaka Battlegrounds denemeli, çok keyifli modlar var ve ödüllendirici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün yükledim oyunu Morrowind’in indirimde olduğunu gördüm. Alınır mı sizce? Ben 99% alacağım ama sormak istiyorum yine de. Diğer expansion yada dlc’ler pek umrumda değil açıkçası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morrowind ana hikayesi de yan görevleri de oldukça kaliteli. Ana hikayesinin biraz daha uzun olmasını isterdim sadece. Bence alın.
  • Şimdi bu TESOnline (özellikle Oblivion & Skyrim tutkunları için) çok nefis harika deli güzel enfes devasa bir oyun tüm övgüleri hak ediyor neden zamanında bu oyunu oynamadım diye pişman olmadım değil tamam, fakat gerçekten TESOnline oynamak için hayatınızda başka hiç bir şeyle (film, dizi izlemek, PC'de ve ya Internet'de başka işlerle güçlerle vb) ilgilenmemeniz başka hiç bir oyuna bulaşmamanız gerekiyor bu benim çok geç anladığım 'kesin ve net' bir durumdur.

    Buradaki bazı eski kadim TESOnline oyuncuları beni bilirler TESOnline'ı Kasım ayında alıp başladım 2 ay aralıksız soluksuz devam ettim kendimi zor durdurdum diyebilirim, biraz Ingilizce bilgimizde sınırlı olduğundanmıdır nedir artık kafam ağrımaya başladı yeter dedim ve son 1 aydır da pek uğramıyorum kaldı kenarda köşede. İşte haftalar sonra dün aklıma düştü bir bakayım dedim uzun bir Update sekansının ardından tekrar düştüm TESOnline yollarına 3-4 saatin ardından Lvl 30'a gelip anca bırakabildim. (Ek Not: Tamamen 'Oblivion & Skyrim' aşkından dolayı sadece ve sadece 'Singleplayer' oynama amaçlı TESOnline aldım oynuyorum Single olarak hiç pişman etmedi gayet de nefis gidiyor).

    Eylül-Ekim'den beri (son iki aylık TESOnline ayrılığından) bu yana ben ne yapıyorum; 3-5 yıldır kurulu duran silmeye kıyamadığım Fallout 4, Skyrim (ilk versiyonu 20'ye yakın Mod kurulu ve zaten Skyrim:SE versiyonunu 900 saat oynamışım), Watch_Dogs 1, Dying Light oyunlarımın üstüne Shadows of the Tomb Raider, Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut, Fallout 3, Assassin's Creed: Origins, Metro: Last Light Redux uğraşıp duruyoruz işte daha ne yapayım yahu TESOnline'a sıra gelesiye kadar işimiz var :) bir de en son "Call of Cthulhu" ve "Vampyr" oyunlarına gün sayıyorum hakkımızda hayırlısı bakalım.

    Oyunlarla dolu olan (1TB'ın 460GB'ı diyelim) HDD can çekiştiği halde yerim kalmadığı halde (hepsi Steam-Uplay-Origin-GoG'da hazır) sizce şu sayacağım oyunların isimlerini neden not tuttum neden bilgisayar masamın yanında gözümün önünde tutuyorum?, haydi bakalım size çok bilinmeyenli denklem sorusu buyrun buradan yakın: :)

    - Middle-earth: Shadow of Mordor - (Türkçe yaması var)
    - Lords of the Fallen - (Türkçe yama yeni çıktı)
    - Max Payne 3 - (Türkçe yaması var)
    - The Long Dark - (official Türkçe)
    - Dishonored 2 - (Türkçe yaması yapıldığı için beklettiğim oyunlardan)
    - Far Cry 5 - (Türkçe yaması yapıldığı için beklettiğim oyunlardan)
    - Syberia 1, 2 ve Syberia 3 - (Türkçe yamaları yeni çıktı)
    - Deluded Mind - (official Türkçe)
    - Conarium - (official Türkçe)
    - Watch_Dogs 2 - (Türkçe yaması yapıldığı için beklettiğim oyunlardan)
    - Mass Effect 1-2-3 - (bu oyunlar kurulu ve Türkçe yamaları var)
    - Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (offical Türkçe)
    - Sherlock Holmes: The Devil's Daughter (official Türkçe)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 15 Mart 2019; 18:34:39 >




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak anlamadım, ESO'yu silmek mi istiyorsunuz? ESO cidden çok uzun oyun. Bir yandan verilen her kuruşa değiyor dedirtiyor ama bir yandan da cidden çok zaman yiyor. Ben de o yüzden özledikçe oynuyorum. Canım Tamriel'de dolaşmayı çekince açıp oynuyorum sıkılana kadar. Onun dışında ya Apex ya DBD oynuyorum. Arada sırada daha kısa (Kısa dediğim de 10 saatten fazla RE2 gibi oyunlar ) oyunlarla zaman geçiyor. Spor ve okuldan çok zaman kalmıyor zaten oyun oynamaya ama zaman buldukça da giriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Hocam tam olarak anlamadım, ESO'yu silmek mi istiyorsunuz? ESO cidden çok uzun oyun. Bir yandan verilen her kuruşa değiyor dedirtiyor ama bir yandan da cidden çok zaman yiyor. Ben de o yüzden özledikçe oynuyorum. Canım Tamriel'de dolaşmayı çekince açıp oynuyorum sıkılana kadar. Onun dışında ya Apex ya DBD oynuyorum. Arada sırada daha kısa (Kısa dediğim de 10 saatten fazla RE2 gibi oyunlar ) oyunlarla zaman geçiyor. Spor ve okuldan çok zaman kalmıyor zaten oyun oynamaya ama zaman buldukça da giriyorum.
    Yok kesinlikle öyle bir şey aklımdan dahi geçmedi TESOnline silmek olur mu yahu Allah korusun :D Ölümüne savunduğum "Windows'un olduğu HDD'ye oyun kurmam/kurulmaz/kurulmamalı" yeminimi sırf bu 100GB yer kaplayan oyun için bozdum ben C:'ye kurulu tek oyunumdur kendisi :) çünkü oyunlara ayırdığım 500GB'lık özel HDD'de yerim kalmadı (son durum: 18 GB boş diyor), daha geçen gün 30GB'lık Far Cry 4'den (Far Cry: New Dawn ve Far Cry 5 oynayanları izledikçe canım çekti ne yapayım) vazgeçmek zorunda kaldım 10GB diye "Vampyr" indirdim mesela.

    Aynen dediğin gibi @SirSherlock asıl mesele de bu ya "Bir yandan verilen her kuruşa değiyor dedirtiyor ama bir yandan da cidden çok zaman yiyor. Ben de o yüzden özledikçe oynuyorum" işte demek istediğim tam da buydu çok güzel özetlemişsin. Tam anlamıyla 'zaman katili' bir oyun ben böyle açıklıyorum, öyle 1-2 saatliğine diye yaklaşma hatasına düşülmemesi gereken bir oyun ve bunu çok geç anlayabildim artık senin gibi özledikçe oynamaya çalışıyorum kafa daha rahat ediyor. Bir anlamda böylesi bir oyunu açtığın an kafadan en az 3-5 saat gidiyor bunun bilincinde olmak şart. Hem zaten işin en kötüsü de zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsun ki bir an saatle göz göze geliyorsun aman allahım diyorsun 4-5 saattir oyundaymışım! böyle söylene söylene kendime kızarak çok kere oyundan ayrıldığımı bilirim ve Oblivion & Skyrim sonrası ben de çok fena bağımlılık da yaptı o biçim TESOnline'a kapıldım. Gerçi ben her RPG anlamında hatta FPS oyunlarında bile (%100 Singleplayer şartıyla tabii) her oyunda böyleyimdir acımadan saatlerimi gömerim affetmem (özellikle üst mesajımda saydığım her bir oyun için geçerlidir bu) neyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 15 Mart 2019; 20:54:20 >




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    İşin kötüsü hikayesi de çok güzel oyunun. Baya sarıyor. Buna güzel oynanış, muhteşem atmosfer vs eklenince saatler akıp gidiyor harbiden. Mavilerin yani Daggerfall'ın hikayesini yarıladım. Hikayesi mükemmel, içinde neler neler yok ki. Senaryo hem olay örgüsü olarak hem npc anlamında çok zengin tutulmuş. Ve bu her 3 ittifak için de geçerli. Her krallığın olayları, npcleri kendine has. Oyunda içerik ve zenginlik cidden muhteşem. Çoğu single oyunda yoktur bu zenginlik bundan eminim.

    Bir de gittiğim her haritayı komple temizleme huyum var, toplanabilirler, yan görevler vs. Öyle olunca süre daha da uzuyor. Ama değiyor gibi yalan yok. Dandik görevler de denk geliyor bazen ama ağzımı açık bırakan çok iyi tam görevler de denk geliyor. Hikaye oyunlarını çok sevdiğim için gel de çık bu işin içinden. Bir de oyuna dlc, ek paket vs geliyor, evren genişliyor. Ama yavaş yavaş da olsa bitireceğim bu oyunu. Yeni TES oyunu çıkana kadar TES açlığımı kapatır bu oyun fazlasıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 15 Mart 2019; 23:38:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese selamlar, sorum sistem gereksinimiyle ilgili, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    İ5 3230-m 2.60 ghz
    8 gb ram
    Geforce 710 m 1 gb

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 427428429430431
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.