Şimdi Ara

The Elder Scrolls Online [ANA KONU] (422. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.459
Cevap
88
Favori
346.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Serverlar oyun platformlarına göre değil, cihazlara (pc, ps4, xbox) göre ayrılıyor zaten. PCde oynayan herkesle oynayabilirsiniz evet. Steam güncel versiyonu Morrowind'i direk içeriyor ama sizdeki hakkında bilgi sahibi değilim.
  • Olur hocam, oyunda gördüğünüz an rahatlıkla yazabilirsiniz. Noir.DesirTR
  • Veya Releth'i aradığımız Quest dizisi neymiş öyle be, müthiş zevk aldım. Bunun gibi entrikası bol quest önerilerinizi alabilirim.
  • Arkadaşlar oyuna başlamayı düşünüyorum fakat nereden alacağım konusunda kararsızım. Sizde Steam versiyonu mu daha iyi yoksa eso store'da satılan sürüm mü? Bunu sormam sebebim Steam'de ara sıra pek de çabuk düzeltilemeyen sorunlar olduğunu duymam.

    Ayrıca key resellerlarda ESO'nun kendi sitesi üzerinden aktifleştirilen anahtarlar 50 TRY civarına satılmaktayken Steam üzerinden aktifleştirilenler 80-90 TRY arasında değişmekte. Hangisini tavsiye edersiniz uzun vadede?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Monster Magnet

    Arkadaşlar oyuna başlamayı düşünüyorum fakat nereden alacağım konusunda kararsızım. Sizde Steam versiyonu mu daha iyi yoksa eso store'da satılan sürüm mü? Bunu sormam sebebim Steam'de ara sıra pek de çabuk düzeltilemeyen sorunlar olduğunu duymam.

    Ayrıca key resellerlarda ESO'nun kendi sitesi üzerinden aktifleştirilen anahtarlar 50 TRY civarına satılmaktayken Steam üzerinden aktifleştirilenler 80-90 TRY arasında değişmekte. Hangisini tavsiye edersiniz uzun vadede?
    Steamde indirim görmesini bekle ki genel indirimlere de çok kalmadı zaten. Steamde almanı öneriyorum çünkü Plus ya da Crown almak istediğinde TL ile alacaksın. Zaten nereden alırsan al fark etmez oynayacağın server aynı server olacağı için fark eden bir şey olmayacak.




  • Anladım, steam versiyonundan şaşmamak lazım o halde. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaapS

    Ben 1000 küsur saat oynadım bu oyunu. Sadece morro ile bir tane oyun içi crown ile dlc aldım. Görüşlerimi paylaşayım. 400-500 level değilseniz plus almak gereksiz olur, craft işlerinde yararı oluyor. Sınırsız craft bag olduğu için her şeyi kolaylıkla toplayıp satabiliyorsunuz. Gold kasmak daha kolay bir hal alıyor.

    Ayrıca dlc ile gelen dungeonlarda güzel item düşüyor genelde. Veya orada düşen setler daha iyi oluyor, build yapma gibi bir hayaliniz varsa dlcler olmadan suya düşer benden söylemesi. Şuan summerset ile gelen buildler mesela revaçta.

    Ama tabi dlcler olmadan da oynanır mı oynanır. Bir sürü setler var, netten bakılabilir. Zaten 500 levelden sonra üzerinize kendiniz kaba taslak bir set giyip bir build yapsanız bile ( örneğin biraz mana veren biraz dmg veren, dmg'i şunu giysem daha güzel artar gibi) sağda solda gördüğünüz yaratıklara tek atıyorsunuz. Marifet dungeon girip heleki veteran mode olacaksa kesinlikle bir build yapmanız lazım.

    Aslında oyunun burada bir çelişkisi var, veteran ya da trial yapılan yerlerden düşen setler olmadan adam akıllı dmg çıkartmak mümkün olmuyor. E buraya bu adam build yapmadan girerse nasıl kessin ? Böyle de bir çelişki. İllaki ekibinizi kuracaksınız tank/heal vs. öyle düşüreceksiniz o setleri. Yoksa solo oynuyorsanız, solo dungeon yapmak zor olur. Hele ki istediğiniz bir itemi dungeonda kasmak çok çok zor olur. Tavsiyem oyunu 4 kişi oynayın, rolleri paylaşın hem eğlenirsiniz hem de yapmadığınız dungeon kalmaz.

    (Ha diyorsanız ki ben illa solo oynayacağım oynarsınız. O zaman da zaten trial dungeon falan yapmanızın bir önemi olmadığı için, dediğim gibi yine 600-700 level olduktan sonra sağa sola tek atıyorsunuz. World boss bile kesersiniz tek başınıza. O kıvama gelene kadar beni gayet doyurur diyorsanız, dlc almadan solo bir şekilde ilerleyin. Görev yapın, yanınıza yaratıklara tek atan adamlar gelirse aldırış etmeyin keyfinize bakın. Oyun zaten biraz da solo bir oyun. )
    @WaapS ya ne güzel anlatmışsınız elinize sağlık :) Hayırlısı bakalım Oblivion & Skyrim açlığımıza diye Solo-Singleplayer aşkına ESO'ya niyetlendik umarım aldığımıza oynadığımıza pişman etmez. Ayrıca 80 GB maşallahı var bu da bayağı sıkıntı olacak ya neyse.

    Burada sağolsunlar @Sir Sherlock ve @Noir06 arkadaşlar bilgi vermeye anlatmaya çalıştılar onlar sayesinde de ESO'ya merakım arttı almayı kafaya koydum, artık Steam indirimlerinde bir şekilde alırız Tamriel base game + Morrowind DLC bir arada (99TL ne kadar indirim görür bilemiyorum) satılıyormuş. Gerçi biraz da Oblivion & Skyrim yüzünden özellikle ESO Morrowind ve Summerset DLC'lerini merak ediyordum ama sanırım şimdilik onlara gerek yokmuş, SP-solo olarak önce bir Tamriel versiyonunu oyna alış sonrasını halledersin diyorlar.

    Bir de ESO'da Crown meselesi aylık Plus üyelikler falan varmış valla pek anlamadım bunu, Crown/Plus üyelik diyorlar aylık şu kadar üyelik oyunda bu kadar kolaylık vb şöyle böyle bakalım hepsini öğreniriz işallah.




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Bethesda oyunlarını maksimum %50 indirime sokuyor bildiğim kadarıyla. 49.5 TL'ye indirecekler büyük ihtimalle yine.
  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Ben base game'i steamden almıştım 25 ya da 28 lira bir şeydi hatırlamıyorum. Önceden morrowind olmadan satılıyordu steam üzerinde. Şimdi morro ekleyip öyle satıyorlar. Daha sonradan öğrendim ki oyun bir de steam üzerinden olmadan ana oyunun sitesine girip client indirerek de oynanabiliyormuş. Aynı server, aynı oyun. Sadece başka sitelerden key alacaksanız buna dikkat etmenizi öneririm. Steam key yazmayanlar oyunun kendi sitesinden aktif edilerek oynanıyor, steam key olarak satılanlar da diğer keylere göre pahalı biraz.

    Sonra anlatacağım şey şu;
    Şimdi ben de ana oyun vardı steam üzerinden zaten. Bir key sitesinden de oyun+morrowind diye satılan key gördüm ama steam üzerinde değildi, key de ucuzdu. 50 liraya falan aldım. Bunu oyunun sitesine girip hesabıma redeem code diyerek aktif ettim ve kabul etti. Morrowind dlc'yi ekledi benim oyuna. Sadece steam üzerinde hala tamriel base game diye görünüyor, yani steam morrowind alınmış şekilde görmüyor. Ama oyuna ben steam üzerinden girdiğimde morrowind aktif. Oyun içerisinde de görüyorum, oynuyorum.

    Aynı şekilde oyun+summerset de indirime girmiş, dolar üzerinden aldım geçen gün 63 liraya geldi ( tavsiye ederim herkese ). (https://www.cdkeys.com/pc/games/the-elder-scrolls-online-summerset-pc-cd-key )
    Oyunun kendi sitesine girip aktif edebilirsiniz. Ana oyun + summerset olarak geliyor fakat steam üzerinden değil !
    Benim gibi steam üzerinden ana oyuna sahip olanlar da sadece summerset aktif edebiliyor, dediğim gibi oyun içi aktif görünüyor ama steam görmüyor. Bizzat tarafımdan denenmiştir.


    Edit:
    Sorduğunuz Crown/Plus üyelik konusuna değinmeyi unutmuşum. Aslında değinecek bir şey yok, crown dediği şey oyun içi gerçek parayla satın alınan para birimi hocam. Bunu kasamazsınız, gerçek para dışında oyun içinden satın alma gibi bir durum yok.
    Oyun içinde crown ile kozmetik ürünler satılıyor. Onun dışında işe yarar dlc ler var, oyun içi markette (crown store) dlc satın alabiliyorsunuz crown ile. Büyük dlc ler dışında (morrowind ve summerset gibi) gerçi şuan morrowind crown store da aktif galiba bilmiyorum tam.

    Plus üyelik de aylık para ödenerek alınan bir üyelik, size exp/gold buff falan sağlıyor ufak çaplı. Bir de özel çantası var, craft malzemelerini toplamak için ve alanı sınırsız. Buraya ne bulursanız toplayıp sonra satarak güzel gold kasabilirsiniz, ama yeni başlayanlar için plus üyelik tavsiye etmem ben.
    Ayrıca plus'ın avantajı oyun içi bütün dlc ler aktif oluyor. Summerset hariç tabii ki. Ayrıca aylık 1500 crown hediye veriyor diye biliyorum. Yani plus alıp gelen crown ile dlc satın alacağım desen zaten plus ile aktifti oynamış oluyorsunuz, yine bir kandırmaca var. Ağzınıza bir parmak bal çalmak gibi bir şey.

    Neyse 1 aylık plus alıp açamadığınız dungeonlardaki itemleri düşürmek mantıklı olabilir. Ama plus 40 lira falan olduğu için o da gereksiz kalıyor. İndirimlerde crown alırsınız istediğiniz dlc yi oyun içinden alırsınız. Ya da benim gibi morrowind, summerset falan alabilirsiniz parayla 50-60 liraya key olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaapS -- 2 Kasım 2018; 14:17:19 >




  • Oyuna yeni başladım sayılır ama çözemediğim anlamadığım bir yığın şey var fazla karışık geliyor oyun. 50 level champion 90 level nord dragonknight kastım ama sindire sindire sindire değil hızlı hızlı kastım dps im çok düşük çoğu buildi denedim beceremiyorum bir türlü. Türk klanı arıyorum yardımcı olacak arkadaşlar yazarsa çok sevinirim. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @WaapS eksik olma ya ellerine sağlık bilgilerin için, bakacağız işte bir şekilde umarım beni pişman etmeyen bir ESO deneyimi yaşarım yani işallah. Hala daha korkularım geçmedi hala daha çekiniyorum; böylesi "MMORPG" denilen hiç bilmediğim bir oyun türünde ortamında işler zor gelirse yapamazsam, menülerde-inventory ekranında xp tp seviye atlama kazanımlar başarımlar şu bu o derken kaybolursam oyunu idare edeceğim derken boğulursam beni sıkarsa vb şeyler diye diye ESO'dan çekiniyordum, ama bir yandan da siz ESO oyuncularının (@SirSherlock ve @Noir06 sağolsunlar) bilgileriyle de oyuna ısınmadım değil rahatladım.

    Üste @MonsterMagnet bahsetmiş fiyatı 100'den 50TL'lere iniyormuş ne diyeyim kafaya koydum ya almadan rahat etmem şimdi ESO base game + morrowind DLC ile giriş yaparız bakalım. Hani biraz da bilgilenmek amaçlı ESO rehber-gameplay videolarına bakarken görmüştüm (TES lore'u açıcından biz Oblivion & Skyrim'liler için yani) ortam mekanlar görevler karakterler çok ilgi çekici ayrıca ESO'nun Summerset denilen kısmına da ayrı meraklandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 6 Kasım 2018; 12:14:34 >




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunu steamde inceledim, kafanızda kalan soru işaretleri cevap bulsun diye okumanızı tavsiye ederim. Ben de oyunda yeniyim daha önce dediğim gibi. Birkaç görev dışında full Vvardenfell'de takıldım. 60 saat oldu ama Morrowind haritasındaki görevler bitmedi henüz. Sindire sindire oynuyorum, geldiğim kısma kadar oyun deneyimim benim için oldukça keyifliydi diyebilirim.

    Bu da inceleme linki:https://steamcommunity.com/id/northener1907/recommended/306130/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Hocam oyunu steamde inceledim, kafanızda kalan soru işaretleri cevap bulsun diye okumanızı tavsiye ederim. Ben de oyunda yeniyim daha önce dediğim gibi. Birkaç görev dışında full Vvardenfell'de takıldım. 60 saat oldu ama Morrowind haritasındaki görevler bitmedi henüz. Sindire sindire oynuyorum, geldiğim kısma kadar oyun deneyimim benim için oldukça keyifliydi diyebilirim.

    Bu da inceleme linki:https://steamcommunity.com/id/northener1907/recommended/306130/
    Tamamdır hocam okudum o inceleme yazını zaten arkadaş listemde varmışsınız memnun oldum :) Buraya uzun zamandır cevap veremedim de işte Steam indirimlerini gözlüyorum, dediğiniz gibi en az %50 yerse indirimde ESO bas game + DLC morrowind bir arada olan sürümünü kapatırız beklemedeyim.

    Bu arada oyunların kurulu olduğu ayrı diskte 100GB boşum kalmış ve ben genelde Windows'un kurulduğu diğer hdd'ye C:'ye oyun kurmam da işte ESO için bu yeminimi bozacağım 80GB ESO umarım hayırlı gelir memnun kalırım, zaten böylesi devasa bir oyunu download etmeye yürek dayanmaz bakalım ne yapacağız işallah bir TES Oblivion & Skyrim sever olarak ESO bizi pişman etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 13 Kasım 2018; 16:26:9 >




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Başlayınca steamden mesaj atın beraber oynarız ara ara hocam. Oyunun pişman edeceğini sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim bir sorum var. İnşallah aranızda yardımcı olabilecek birileri vardır. 250 cp dk tank karakterim var. Normal dungeonları hallediyorum bir şekilde ama onlarda bile staminayı yettiremiyorum. Çoğunlukla guardım düşüyor. Ulti basınca stamina getiren skill açık, kullaniyorumda ama bir türlü staminamı düzgün kullanamıyorum. Bir tank nasil olmalı.İnternette düzgün bir tankın neredeyse hiç bir heal vb yardım almadan bossu tanklayabilmesi gerektiği yaziyor ki ben bunu nasıl yapılır hiç bilmiyorum.Tanklardan anlayan birisi bir tankın nasıl oynanması gerektiğini anlatabilir mi? Veya düzgün , oyun hakkında çok fazla bilgisi olmayanlarında anlayabileceği bir internetteki rehberde olur. Türkçe ingilizce fark etmez. Oynayan bilir. Bu karakteri kasmak tam bir zulüm ve onuda adam akıllı oynayamamak beni baya mutsuz etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Summerset'i en ucuza nereden buluruz ?
  • şu oyun türkçeye cevrilsede kölesi olsak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Playas

    şu oyun türkçeye cevrilsede kölesi olsak...
    Oyunu Türkçe oynamak mümkün hocam, forumda bir arkadaş bir konuda detaylı açıklamıştı. Ben öyle oynuyorum ve şuana kadar gayet güzel gidiyor.
  • Evet arkadaşlar en sonunda muradımıza erdik şu an ESO base game + Morrowind DLC paketini alarak aranıza katılmış bulunmaktayım tüm ESO oyuncularına saygılar sevgiler :) Aranızdan bazılarınıza hem forumdan hem ÖM'dan ulaştım sağolsunlar beni cevapsız bırakmadılar ESO dostları eksik olmayın.

    Hemen alır almaz ESO'yu indirmeye atlamadım tabii ki (ortalama 90 GB civarı yer istiyormuş hiç kolay değil) ben ise sadece şuna takılı kalmış durumdayım yani ESO base game + Morrowind DLC paketini aldık da ama gerçekten aklım kaldı arkadaşlar şu ek DLC/UPDATES dedikleri içeriklere bakar mısınız of ya! nasıl da insanın canını çektiriyorlar: --> https://www.elderscrollsonline.com/en-us/updates

    Neden böyle düşündüğümü hemen sıcağı sıcağına anlatayım:
    Oyunu aldığım yer standart versiyon --> https://store.steampowered.com/app/306130/The_Elder_Scrolls_Online/
    Ve kafamda deli sorular, acaba bunu mu alsaydım yoksa ESO'yu sevmezsem sıkılırsam elimde kalırsa verdiğim paraya pişman olur muyum ne olurum diye diye meraklandığım şu ESO sürümü --> The Elder Scrolls Online: Collection (Includes: ESOnline base game, the Morrowind and Summerset Chapters, and the Orsinium, Imperial City, Dark Brotherhood and Thieves Guild DLCs.

    Benim gibi hayatında ilk defa "MMORPG online" türünde oyun oynayacak birisi için (hatta oyunların Multiplayer kısmından bile hep uzak durmuşumdur hiç MP online şeylerle işim olmaz) ve de en önemlisi ESO'ya sadece ama sadece TES lore'u Oblivion & Skyrim açlığı yüzünden heves etmiş bir (Sinleplayer) oyuncu olarak siz düşünün neden şu ESO içeriklerinde heves etmeyeyim ki: ESO base game ek olarak ayrı satılan IMPERIAL CITY - ORSINIUM - THIEVES GUILD - DARK BROTHERHOOD - SHADOWS OF THE HIST - ONE TAMRIEL - HOMESTEAD MORROWIND - HORNS OF THE REACH - CLOCKWORK CITY - DRAGON BONES - SUMMERSET - WOLFHUNTER - MURKMIRE.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 23 Kasım 2018; 17:42:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Oyunu Türkçe oynamak mümkün hocam, forumda bir arkadaş bir konuda detaylı açıklamıştı. Ben öyle oynuyorum ve şuana kadar gayet güzel gidiyor.

    Alıntıları Göster
    Bunu ayrıca sormam lazımdı, evet o dediğiniz ESO için (sanırım GoogleTranslate'den) oyuna altyazı gömme/uyarlama konusunu biliyorum da ilgilenememiştim gerçekten işe yarıyor mu?. Oyunu falan bozmuyorsa doğru düzgün çalışıyor kurulabiliyorsa neden kullanmayalım ki bunu nasıl ESO için hallettiniz bir şekilde anlatırsanız iyi olur.




  • 
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.