Şimdi Ara

Elden çıkarılmış araca gelen eski tarihli ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Eylül ayında elden çıkardığım aracımla ilgili olarak apustos ayından email adresime bir ceza bildirimi geldi. Edevlet üzerinden ya da gib üzerinden baktığımda herhangi bir ceza görünmemekte. Eve de posta yolu ile herhangi bir ceza tutanağı gelmedi. Gib üzerinden eski araçlarımı sorguladığımda araç görünüyr ancak herhangi bir borç görünmüyor. Ceza tutanak no vs. erişemediğimden beyanlı olarak da cezayı ödeyemiyorum.


    Daha önce başına gelenler ya da konu hakkında bilgisi olanlara sorum, ben şimdi ne yapmalıyım? Pandemiden ötürü trafik şube ya da vergi dairesine gitmek istemiyorum açıkçası ama ben 40 yıldır bu ülkede yaşıyorsam, devletimiz eninde sonunda faizi ile o cezayı bana ödetecek. Muhtemelen indirim zaten yalan oldu ama en azından faiz ödemeden cezaya nasıl ulaşıp ödeyebilirim?


    Teşekkürler








  • Ben de arabamı sattıktan 6 ay sonra, arabanın bende olduğu tarihlere ait HGS borcu için posta ile tebligat geldi. Ne e-devlet üzerinde, ne Karayolları web sitesinde ne de vergi dairesinde borç görünmüyordu. Vergi dairesi vezne memuru, cezanın henüz vergi dairesine iletilmediği için görünmediğini, bu nedenle satışa engel bir durum da olmadığı için arabayı satabildiğimi, ödemeyi PTT şubesine beyan ile yapmamı söyledi.


    Hiç bir sistemde görünmeyen borç mu olurmuş, ödemiyorum dedim. Bir kaç hafta sonra borç vergi dairesinde de görününce "paşa paşa" ödemek zorunda kaldım ancak erken ödeme indiriminden yararlanamadım.


    Siz de beklemede kalın, borç vergi dairesinde göründüğü zaman yaparsınız ödemeyi.


    Madem devlete borç var, devletin sistemlerinde de görünmesi lazım. Aksi durumda dolandırıcılık ihtimalinden korkuyor insan.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.