Şimdi Ara

El Yapımı Laptop Soğutucu ve Mouse Pad

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az çok bilirsiniz bu iki parçanın fiyatları aşırı pahalı piyasada. Kaldı ki laptop soğutucularının çoğu 17.3 bilgisayarıma küçük ve fan konumu alakasız kalıyor. Halde böyle olunca iş başa düşüyor.

    Soğutucuyu yapmaya ramazan bayramı sonrası başladım. Baklava alırken verilen kalın alüminyum tepsilerde gözüm vardı Üstelik bu tepsiler için 5 tl rehin bırakıyorduk baklavacıya. Muhtemelen tepsi 2-3 liraya geliyor tatlıcıya oda kârı ile veriyor geri götürünce de 5 tlyi geri veriyor.
    Her neyse soğutucuda kullanmak için elimde eskiden aldığım başarısız bir soğutucu ve elektrikçilerden temin edilebilecek Martech markalı 8 cm 12v siyah fan bulunuyordu.
     El Yapımı Laptop Soğutucu ve Mouse Pad

    Siyah fan 12v adaptör ile muazzam bir gürültü çıkarıyordu uçak kaldırıyor gibi. Basit bir bağlantı ile 12v lik canavarı ve soğutucudan çıkma 16 cmlik fanı tek usb ile dizginleyerek hem gürültüyü kestik hemde fazladan priz kaplama sorununa çözüm bulduk.

     El Yapımı Laptop Soğutucu ve Mouse Pad

    Delikleri yani fanların konumunu büyük fan ekran kartı ve ram e gelecek şekilde, küçük fan ise laptopun fanına gelecek şekilde ayarladım. 240 a yakın delik var kaç kiloluk matkap ile içten hepsini del sonra dıştan büyük matkap ucuyla çapak temizle bayağı zahmetli oldu

    Genel olarak alüminyum zaten fansız bile soğukluğunu koruyabilen bir malzeme. Buna iki fan da ekleyince soğutucu buz gibi oldu ve gerçekten oyunlarda fark hissettiriyor.
     El Yapımı Laptop Soğutucu ve Mouse Pad
     El Yapımı Laptop Soğutucu ve Mouse Pad

    Mouse pade gelince yeni farenin hakkını verecek bir pad lazımdı. Kauçuk qck+ vs 100 tl civarında. Bu ayardaki sert mouse padler(razer firefly ve vespula) ise 250 lira civarı

    Tabiki eldeki malzemelerle bir mouse pad yapmaya karar verdim.
    Bulduğum malzemeler
    30x40 cm 6 mm cam
    bloody stickeri
    Ve eski bir elbise kumaşı.

    Kumaşı cama gerip arkadan basitce slikonladım. Zaten cam ağır ve hareket etmesi güç. kumaşta bolarma vs hissedilmiyor gergin tutuyor.
     El Yapımı Laptop Soğutucu ve Mouse Pad
     El Yapımı Laptop Soğutucu ve Mouse Pad

    Sonuçta emek vermenin, insanın kendi kendine bir şeyler üretmesinin verdiği zevk paha biçilemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 17 Ekim 2016; 17:08:52 >







  • Harika olmuş hocam, elinize sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.